Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، محمود واعظی در گفت‌وگویی با پایگاه اطلاع‌رسانی دولت درخصوص مباحث شده در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا، گفت:‌ امروز در جلسه ستاد ملی کرونا گزارش‌ها و آمارهای امیدوارکننده‌ای از روند مدیریت اپیدمی کرونا ارائه شد. بحمدلله نظام بهداشت و درمان کشور با یاری همه‌جانبه سایر بخش‌های دولتی و حاکمیتی و همراهی بسیار خوب مردم، عملکرد بسیار خوبی را در مقابله با ویروس کرونا به ثبت رسانده و این مهم، علاوه بر تلاش شبانه‌روزی و فداکاری کادر درمانی و سایر دستگاههای دخیل در مدیریت بحران،‌ نتیجه سرمایه‌گذاری دولت در حوزه سلامت در سالهای گذشته بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
رئیس دفتر رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه کرونا یک مسئله جهانی است و بهتر است قضاوتمان درباره عملکرد کشورمان در مقابله با آن را بر مبنای قیاس با کارنامه سایر کشورها استوار کنیم، افزود:‌ آنچه از آمارهای سازمان بهداشت جهانی از روند گسترش کرونا در کشورهای مختلف قابل فهم است، این است که بر خلاف کشورهای ایتالیا، اسپانیا و آمریکا که روند گسترش بیماری در آنها هنوز به شدت صعودی است ، در کشور ما روند ابتلا و شیوع به ثبات نسبی رسیده و این نشانه کارآمدی تصمیمات و سیاست‌های ایران در زمینه مقابله با کروناست.  

واعظی تشخیص زودهنگام ورود بیماری به کشور را یکی از عوامل توفیق سیستم بهداشت و درمان ایران در مقابل کرونا برشمرد و اذعان داشت:‌ ایران دومین کشوری بود که وجود بیماری را تشخیص داد و خوشبختانه بدون تعلل و از همان ابتدا تدابیر کنترلی و درمانی خود را تحت عنوان مرحله اول فاصله‌گذاری با  تعطیلی مدارس، دانشگاهها و تجمعات مذهبی، فرهنگی و ورزشی و ترغیب مردم به مسافرت نرفتن و ماندن در خانه و طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا به اجرا گذاشتیم که به اذعان متخصصان بهداشت و درمان، مهم‌ترین نقش را در کنترل اپیدمی در کشور داشته است.  

وی افزود:‌ محصلان و دانشجویان و جوانان اگرچه مواجهه آسان‌تری با بیماری کووید 19 دارند اما جزء مهم‌ترین ناقل‌ها به شمار می‌روند و به همین دلیل تعطیلی مدارس و دانشگاهها روند شیوع بیماری را به شکل قابل توجهی محدود کرد.  

رئیس دفتر رئیس‌جمهور ضمن رد برخی اظهارنظرها در خصوص تعلل دولت در اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، گفت:‌ بر خلاف تصور برخی، مرحله اول طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، از همان ابتدای ورود بیماری به کشور آغاز  و قدم به قدم با توجه به نظر متخصصان امر و مصوبات ستاد ملی کرونا، تکمیل یا تشدید شده است. در اقدامات کنترلی و مدیریتی،‌ دولت کاملا مطابق با نظرات متخصصان و مصوبات ستاد ملی عمل کرده و بر خلاف آنچه که عده‌ای سعی در القای آن دارند، هیچ تاخیر یا تعللی رخ نداده است. توفیق در کنترل بیماری نسبت به کشورهای دیگر،‌ نتیجه همین تدابیر و سیاست‌ها بوده و امیدواریم انشالله با ادامه این روند، هر چه زودتر به طور کامل بر بیماری فائق آئیم.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد:‌ امیدوارم گروههایی که در این شرایط بسیار سخت کمکی نمی‌کنند و به دنبال ایراد و انتقاد و مخالف‌خوانی هستند، حداقل برای این مدت که کشور با این ویروس منحوس مواجه است، به خاطر سلامت مردم تسویه حساب سیاسی را به تاخیر بیندازند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: محمود واعظی ویروس کرونا ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا طرح فاصله گذاری اجتماعی فاصله گذاری ستاد ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۰۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه همتی به دولت: فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید

عبدالناصر همتی رئیس پیشین بانک مرکزی در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشت: براساس گزارش مسوولان بانک مرکزی در طول سال گذشته یعنی ۱۴۰۲، مبلغ ۶۹میلیارد دلار ارز با نرخی بسیار پایین‌تر از نرخ ارز در بازار، برای واردات تامین شده است. از کل مبلغ ارز تامین‌شده ۱۹میلیارد ارز ۲۸۵۰۰تومانی به ازای هر دلار برای نهاده‌های کشاورزی و دامی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته و ۵۰میلیارد دلار دیگر نیز با نرخ هردلار حدود ۳۸هزار تومان از طریق سامانه نیما برای واردات سایر کالا‌های مصرفی، مواد اولیه و کالا‌های واسطه تخصیص و تامین ارز شده است.

یافته‌های علم اقتصاد و تجربه چند دهه گذشته در کشورمان به درستی حکم می‌کند که در میان‌مدت و بلندمدت یک رابطه تنگاتنگ و مستقیم بین روند تورم و نرخ ارز وجود دارد.

ممکن است در کوتاه‌مدت مسوولان با اهداف سیاسی با سرکوب نرخ ارز، آن را در ظاهر و معاملات رسمی پایین نگه دارند و در مواقع وفور ارز با واردات پرحجم قیمت کالا‌های قابل مبادله و نهایتا تورم را پایین نگه دارند؛ ولی با اولین شوک طرف عرضه در درآمد ارزی یا افزایش انتظارات تورمی در طرف تقاضا این جهش قیمت انجام می‌شود و روند بلندمدت رابطه مثبت بین تورم که اصولا یک پدیده پولی است و افزایش نرخ ارز اعاده می‌شود.

مقاومت مسوولان سیاسی در برابر اصرار کارشناسی و فنی بانک مرکزی در گذشته برای حذف ارز۴۲۰۰، مسیر را به جایی رساند که به خاطر فاصله زیاد آن با نرخ بازار و حذف بی‌برنامه آن در ۱۴۰۱ موجب جهش یک‌باره و بی‌سابقه در قیمت کالا‌ها شد.

سال۱۴۰۱ هنگام اجرای طرح جراحی اقتصادی یا همان حذف۴۲۰۰، سوال مهمی را در قالب یک پست تحلیلی در فضای مجازی مطرح کردم که بعد از حذف۴۲۰۰ و به خاطر تداوم تحریم‌ها و مشکلات ساختاری اقتصادی و تورم که نرخ بازار مدام تغییر خواهد کرد، برنامه دولت درباره نرخ ارز چه خواهد بود؟

ولی پاسخی نشنیدم. اما غیرمستقیم معلوم شد همان سیاست۴۲۰۰ را این‌بار با ۲۸۵۰۰می‌خواهند ادامه دهند. یعنی روز از نو روزی از نو. سال گذشته با ادعای تثبیت اقتصادی نرخ ارز ترجیحی را در ۲۸۵۰۰ و نرخ نیما را در محدوده ۳۸هزار تومان برای هر دلار ثابت نگه داشتند، غافل از اینکه، با تورم بیش از ۴۰درصدی یا براساس تخمین از آمار بانک مرکزی با تورم ۵۰درصدی و ادامه تحریم و تشدید انتظارات تورمی، نمی‌توان از این نرخ‌ها دفاع کرد.

نتیجه چه شد؟ در ماه‌های پایانی سال و ابتدای سال۱۴۰۳ کل عقب‌ماندگی نرخ ارز بازار ناشی از تزریق دلار با نرخ پایین‌تر، با جهش ۳۰درصدی به ۶۵هزار تومان رسید.

در طول سال۱۴۰۲، با توجه به میانگین اختلاف ۱۵هزارتومانی نرخ نیما با نرخ ارز بازار، مبلغ بالقوه رانت توزیع‌شده بابت ۵۰میلیارد تخصیص و تامین ارز اعلامی، در حد ۷۵۰هزار میلیارد تومان می‌شود که قطعا بخش عمده آن بالفعل شده است. درخصو‌ص ارز۲۸۵۰۰تومانی میانگین اختلاف ۲۵هزار تومانی آن با نرخ بازار، در سال گذشته رانت بالقوه ۴۷۵هزار میلیارد تومان می‌شود.

باتوجه به قیمت فزاینده محصولات و کالا‌هایی نظیر مرغ و گوشت، اتومبیل، موبایل و عمده کالا‌های مصرفی و قطعات و مواد واسطه‌ای مصرفی مردم و بنگاه‌های تولیدی که مردم به‌عینه در بازار لمس می‌کنند، خوش‌بینانه‌ترین نظر این است که حداقل ۵۰درصد اختلاف نرخ به‌صورت رانت توزیع شده باشد. این یعنی حداقل ۶۰۰هزار میلیارد تومان رانت توزیع شده است، بدون تاثیر جدی در کنترل قیمت کالا‌های مرتبط و بدتر از آن موجب تاثیر منفی بر ارزش صادرات و تراز تجارت غیرنفتی و نیز زیان شرکت‌های صادرات‌محور بورسی و نهایتا سهامداران بورس شده است.

درحال حاضر اختلاف نرخ ارز بازار با نرخ ارز نیما به ۲۵هزار تومان یعنی بیش از ۶۰درصد رسیده است و اختلاف آن با ارز ۲۸۵۰۰تومانی به ۳۷هزار تومان رسیده؛ یعنی ۲.۳برابر شده است.

به تجربه، توصیه خیرخواهانه اینجانب به مسوولان این است که این فاصله را به‌تدریج و در یک فاصله زمانی معقول اصلاح کنند. تداوم این سیاست نه تنها موجب ثبات اقتصادی نمی‌شود، بلکه موجب تحریک حرکت‌های سفته‌بازانه، خروج سنگین سرمایه و فاصله گرفتن نرخ بازار با نرخ‌های تثبیتی می‌شود.

دیگر خبرها

  • رونق تولید در بخش کشاورزی معطل صدور مجوز
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • توصیه همتی به دولت: فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید
  • اجرای ۳ پروژه پیشران در حوزه فناوری های نرم
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • کبودراهنگ در فرزندآوری پیشتاز است
  • پس‌لرزه‌های توئیت عجیب کریمی قدوسی درباره بمب اتم
  • نام بیماری سخت ترانه علیدوستی اعلام شد | اعلام آخرین وضعیت روند درمان بازیگر سرشناس
  • سندروم پس از کرونا چیست؟