Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@21:20:08 GMT

کیست تخمدان سراغ کدام زنان می‌آید؟

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۴۰۶۱۶

کیست تخمدان سراغ کدام زنان می‌آید؟

‎به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، لیدا حیدری افزود: کیست تخمدان از جمله بیماری‌هایی است که در دختران و زنان بدون علائم و نشانه بروز می‌کند، نشانه‌هایی مثل احساس فشار در لگن و یا خونریزی‌های نامرتب و یا درد، زمانی احساس می‌شود که اندازه کیست بزرگ باشد.

‎وی با اشاره به این که از زمان جنینی تا دوران یائسگی امکان ایجاد کیست تخمدان هست، گفت: کیست تخمدان بطور معمول در سن باروری (بین ۱۵ تا ۵۰ سالگی) در دختران و زنان بروز می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‎وی با تشریح چگونگی ایجاد کیست تخمدان، اظهار کرد: در چرخه ماهانه تخمک گذاری، فولیکول‌ها که وظیفه ایجاد تخمک را دارند، بطور معمول در روز چهاردهم قبل از آغاز عادت ماهیانه، پاره شده و تخمک آزاد می‌کند و اگر این پدیده فیزیولوژیک اتفاق نیوفتد باعث ایجاد کیست‌های ساده (فولیکولی) با رشد قسمتی از فولیکول تخمدان و تجمع مایع داخل فولیکول شده و منجر به کیست می‌شود.

‎حیدری خاطر نشان کرد: گاهی چند تخمک باعث تولید چند کیست شده و با تکرار این فرآیند، تعداد زیادی کیست کوچک در تخمدان‌ها دیده می‌شود که باعث ایجاد تخمدان‌های پلی کیستیک می‌شود.

‎وی با بیان این که بیشتر کیست‌های تخمدان قابل درمان هستند، اظهارکرد: به وسیله قرص‌های ضدبارداری می‌توان تعادل در میزان هورمون‌های زنانه ایجاد کرده و به تدریج اندازه کیست‌ها کوچک شده و از بین می‌رود.

‎وی افزود: گاه نوعی از کیست تخمدان به درمان دارویی جواب نمی‌دهد و پایدار باقی میماند، در این صورت نیاز به درمان جراحی است. در بعضی مواردکیست‌های تخمدانی بدخیم بوده و منجر به بروز سرطان تخمدان در فرد می‌شود.

‎حیدری خاطرنشان کرد: زنان و دخترانی که دارای کیست تخمدان هستند، باید به طور متناوب در دوره‌های سه ماهه یا شش ماهه توسط پزشک متخصص کنترل شوند، تا روند درمان کیست‌ها مورد بررسی قرار گیرد.

‎وی گفت: مواد خوراکی که به میزان بالایی دارای هورمون استروژن هستند، می‌توانند باعث پایداری کیست در تخمدان شوند.

حیدری در ارتباط با تاثیر سبک زندگی، ورزش کردن و نحوه کنترل این بیماری گفت: دختران و زنان با انجام ورزش و متعادل نگه داشتن وزن خود می‌توانند روند تخمک گذاری را متعادل کرده و از بروز کیست تخمدانی جلوگیری کنند.

‎وی افزود: در برخی موارد و در صورتی که اندازه کیست‌های تخمدانی بیش از ۶ یا ۸ سانتی متر باشد، ورزش کردن می‌تواند منجر به پارگی و خون ریزی کیست و یا باعث پیچش تخمدان شود در این صورت مداخله اورژانس جراحی نیاز خواهد بود.

‎وی با اشاره به مصرف قرص‌های ضدبارداری که معمول‌ترین روش درمان و کنترل کیست تخمدان است، افزود: برخلاف ذهنیت نادرستی که نسبت به این دارو‌ها به وجود آمده، این قرص‌ها عوارض چندانی نداشته و منجر به نازایی نمی‌شوند. تنها در موارد نادر منجر به لخته شدن خون در بدن می‌شوند.

‎ حیدری با اشاره به مو‌های زائدی که در اثر بروز کیست تخمدان در قسمت‌هایی از بدن (مثل: صورت، دور سینه، شکم و پاها) دیده می‌شود، گفت: این مو‌ها توسط قرص‌هایی مثل قرص «اسپیرونولاکتون» درمان می‌شوند؛ هم‌چنین می‌توان مو‌های زاید ایجاد شده را با روش‌هایی مثل لیزر از بین برد و برای جلوگیری از رشد مجدد مو‌های زائد به درمان ریشه‌ای توسط پزشک متخصص پرداخت.

‎وی خاطرنشان کرد: مو‌های زائد در زنان تنها در اثر کیست و بالا بودن هورمون مردانه به وجود نمی‌آید و می‌تواند دلایلی مثل مشکلات تیروئیدی و سندرم‌های متابولیک مثل دیابت و پرولاکتین بالا نیز داشته باشد.

‎وی کیست تخمدان را تنها یکی از علت‌های نازایی دانست و افزود: نازایی امری است که تنها به زنان مربوط نیست و آقایان نیز ممکن است به این مشکل دچار شوند. نازایی در زنان ازعواملی مثل مشکل در دهانه رحم، عوامل خارج از لگنی و فرمان ندادن درست مغز برای تخمک گذاری ایجاد می‌شود؛ هم‌چنین علل نازایی در مردان نیز می‌تواند شامل عواملی مثل مشکل در مجاری خروج اسپرم، مشکل در تولید اسپرم و یا بیماری‌هایی نظیر اوریون در کودکی باشد.

‎وی با اشاره به باردار شدن علی‌رغم وجود کیست تخمدانی، خاطر نشان کرد: کیست‌های تخمدان لزوما منجر به سقط جنین نمی‌شوند، مگر این که در درمان آن‌ها نیاز به جراحی باشد و دارو‌های بیهوشی باعث سقط جنین شود؛ در غیر این صورت می‌توان بارداری ایمنی را با وجود کیست تخمدان تجربه کرد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کیست تخمدان بیماری های زنان کیست های تخمدان کیست تخمدان کیست ها قرص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۰۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لب‌خوانی اتفاق بزرگ ال‌کلاسیکو: آن شب چه گذشت!‏

به گزارش "ورزش سه"، همانطور که انتظار می‌رفت پرونده ‏ال‌کلاسیکوی برنابئو به این زودی‌ها بسته نخواهد شد. بارسلونا با ‏گذشت دو روز همچنان خشمگین بوده و معتقد است حقش به ‏واضح‌ترین شکل ممکن توسط داور و وی‌ای‌آر خورده شده است. ‏

بارسا دیروز توسط رئیسش کمیته داوران اسپانیا را تهدید کرد. خوان ‏لاپورتا با لحنی تهدیدآمیز درخواست داد که کلیه مدارک و فیلمها از ‏صحنه گل پذیرفته نشده لامینه یامال به بارسا تحویل داده شود. او ‏همچنین گفت بارسا خواهان تکرار این مسابقه خواهد شد. ‏

چند دقیقه بعد از بیانیه خشمگین لاپورتا، فدراسیون اسپانیا بخشی ‏از خواسته او را اجابت کرد و مکالمات بین داور و اتاق وی‌ای‌آر را ‏منتشر کرد. در این مکالمه‌ها مشخص شد که علت اصلی تصمیم ‏وی‌ای‌‌‌آر و داور و جنجالی که به پا شده تنها یک چیز بوده است: نبود ‏فناوری خط دروازه در اسپانیا. ‏

تلویزیون مویستار امروز از لحظه به لحظه اتفاقات در زمین برنابئو، در ‏دقایق جنجالی بعد از ضربه لامینه یامال، گزارشی جذاب منتشر کرد. ‏این شبکه تلویزیونی با زوم کردن روی تک‌تک بازیکنانی که در متن ‏اتفاقات هستند تصویر دقیق و کاملی ارائه داد تا مشخص شود در آن ‏دقیقه‌ها در زمین برنابئو دقیقا چه گذشته است. ‏

- با کمک لب‌خوانی: لحظه به لحظه با نقش اول‌های جنجال‌ ‏ال‌کلاسیکو

صحنه با لامینه یامال آغاز می‌شود. او که خودش توپ را شوت کرده ‏و بهترین دید را داشته به سراغ داور رفته و خواهان بازبینی صحنه ‏می‌شود. لامینه که کم سن و سال است از داور فاصله می‌گیرد. در ‏همین ثانیه‌های داور، سزار سوتو، مشغول صحبت با لواندوفسکی ‏است. ‏

داور: داریم بررسی می‌کنیم. نه، فناوری خط دروازه نداریم! فناوری خط ‏دروازه نداریم. فقط وی‌ای‌آر. ‏

بازیکنان بارسا به مچ دست‌شان اشاره می‌کنند تا به داور بفهمانند که ‏باید گل شدن یا نشدن توپ را از طریق ساعتش به او اطلاع بدهند ‏ولی این ساعت به کار نمی‌آید. داور دوباره به آنها رو کرده و می‌گوید:‏

داور: نه. این فناوری را نداریم. نداریم. ‏

لوکا مودریچ در این لحظه به سراغ دروازه‌بان تیمش برگشت و از ‏لونین پرسید: ‏

مودریچ: هی آندره، آندره! چی شد؟‏

لامینه یامال بار دیگر به سراغ داور رفته و تاکید می‌کند که گل شده ‏است! ‏

یامال: داور، توپ توی دروازه بود. (دوباره اشاره با ساعت)‏

داور: نه، اینجا فناوری را نداریم.‏

یامال: آها، نداریم!‏

یامال با تعجب به سراغ هم‌تیمی‌اش ژول کنده می‌رود:‏

یامال: ساعت نداره!‏

کنده: آروم باش، قطعا گل شده. ‏

یامال به سراغ وینیسیوس می‌رود تا ماجرا را برای او تعریف کند. ‏

یامال: گل بود. ساعت نداره! چطور می‌شه ساعت نداشته باشه؟ ‏لعنتی. ساعت نداره!‏

در این لحظه داور را می‌بینیم که در حال صبحت با اتاق وی‌ای‌آر است. ‏او بارها تاکید می‌‌کند: عجله‌ای نداریم، عجله‌ای نیست. تصمیم مهمی ‏است. ‏

داور به بازیکنانی که دوباره به سراغش آمده‌اند: باید منتظر بمانیم. ‏

مودریچ به داور: این همه انتظار برای چیه؟

بعد از انتظاری طولانی گلی برای بارسا ثبت نمی‌شود و داور نقطه کرنر ‏را نشان می‌دهد. درحالیکه بازیکنا بارسا با ناباوری در حال تماشای داور ‏هستند جود بلینگام نکته جالبی را به داور گوشزد می‌کند!‏

بلینگام: 5 ساعت طول کشید رفیق!‏

سزار سوتو، داور بازی، با زبان انگلیسی جمله‌ای می‌گوید تا قال قضیه ‏را بکند: تقصیر من نیست، تقصیر من نیست بچه‌ها!‏

روی نیمکت‌ها هم پر جنب و جوش است!‏

نیمکت رئال سعی می‌کنند از منافع تیم‌شان دفاع کنند. چندو و ‏فرانچسکو مائوری با داور چهارم صحبت کرده و توضیح می‌دهند که ‏توپ روی خط دروازه بوده است. ‏

در سمت دیگر، سرخی روبرتو نقش سخنگوی بارسا را بازی کرده و به ‏سراغ داور چهارم می‌رود. روبرتو وقتی می‌بیند داور چهارم بی‌توجه ‏است به نیمکت برگشته و این بار با کمک فناوری برمی‌گردد: گوشی ‏موبایل به دست!‏

روبرتو: ببین آقای داور، اینجا کاملا مشخصه!‏

داور چهارم: نه، چیزی به من نشون نده.‏

 

دیگر خبرها

  • در هیچ کجای جهان فجیع‌تر از جنایات تل‌آویو در غزه سراغ نداریم
  • کدام برخورد گشت ارشاد با زنان تذکر رهبری را در پی داشت؟
  • پیرترین پدر و مادرها کدام استان زندگی می‌کنند؟
  • برنامه «ماه‌ترین پلاس» به سراغ پدران می‌رود
  • اجرای طرح ایجاد باغچه‌های خانگی کاشت سبزیجات سالم در شهرستان کرمان
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • سندرم درس (DRESS) چیست؟ / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • لب‌خوانی اتفاق بزرگ ال‌کلاسیکو: آن شب چه گذشت!‏
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است