Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سال ۵۷ در رابطه با مسئله (شهید) اندرزگو (۱) حاج محسن آقای رفیق دوست و حاج علی‎ ‎‌حیدری و تعداد دیگری از دوستان را که حالا نامشان در ذهنم نیست، ساواک می‌گیرد. ‎ ‎‌آن موقع هم حاج آقا رفیق دوست و آقای حیدری و این‌ها جزء همین بارفروش‌های میدان‎ ‎‌بودند.

در میدان شوش این‌ها را می‌گیرند، مدتی هم این‌ها را آزاد می‌گذارند و دنبالشان ‎می کنند که با کی می‌روند، کجا می‌روند و با کی ارتباط برقرار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند بار ‎ ‎‌شکنجه شان کردند و گفتند: ما دنبال صالحی نامی می‌گردیم، ایشان را شما باید به ما‌‎ ‎‌معرفی کنید. چون ارتباط اصلی شهید اندرزگو با منزل ما بود و با این آقایان هم ارتباط‎ داشت. حالا آن‌ها را گرفته بودند. آن موقع شناسنامه ما حسینی، شهرتمان صالحی بود. ‎‌این‌ها خلاصه گیج شده بودند، نمی‌دانستند چگونه سراغ ما بیایند.

خوب آقای ‎ ‎‌رفیق دوست باجناق اخوی ما و آقای حیدری هم از دوستان قدیمی موتلفه‌ای ما هستند. به هر صورت این‌ها چیزی نگفتند. یک روز که آقای حیدری را آزاد کرده بودند تا از او رد پا بگیرند آمد مغازه پدر ما، با من تماس گرفت، پاهایش را نشان من داد که آش و‎ ‎‌لاش شده بود، گفت خودتان را جمع کنید. این‌ها شما را از من و حاج محسن‎ ‎‌خواسته اند، حواستان جمع باشد، چون سید‌‎‎ اینجا می‌آید، خلاصه خیلی دنبال شما‌‎ ‎‌هستند... تا اینکه سید علی اندرزگو هم با آن کلاه گیس و حالت های‎ ‎‌گریم کرده لو می‌رود.

همان دوران از اول ۵۷ تا شهریور طول کشید این پنج ماهه که ‎‌گذشت، ایشان به نام آقای جوادی یا دکتر حسینی دو تا نام مستعار انتخاب کرده بود. ‎ ‎‌آقای جوادی مال قبل بود. یک دکتر حسینی هم اضافه کرده بود. بعد یک کلاه شاپو هم ‎ ‎‌سرش می‌گذاشت و دیگر جولان می‌داد و مرتبا با همین کلاه شاپو می‌آمد و می‌رفت. ‎

‎‌یک موتور گازی هم داشت، گاهی وقت‌ها در خیابان قارقار سوار می‌شد. می‌گفتم سید این کار‌ها چیه؟ می‌گیرند تو را، می‌گفت بی خیال! چهارده سال فراری بود. خیال کرد دیگر خبری نیست و آب‌ها از آسیاب افتاده است. (۲)

۱. شهید سید علی اندرزگو که در تیم ترور حسنعلی منصور، نخست وزیر وقت شرکت داشت، ساواک که از یافتن او مأیوس شده بود، به طور غیابی حکم اعدام وی را صادر کرد. او با چهره‌ها و نام‌های مختلف سال‌ها بعد از این ترور به زندگی پرداخت تا اینکه شب نوزدهم ماه مبارک رمضان سال ۵۷ شناسایی و به شهادت رسید.

۲. ‎برشی از کتاب امام خمینی و هیات‌های دینی مبارز؛ ص ۱۴۴-۱۴۵؛ خاطره به نقل از اکبر حسینی صالحی

منبع: جماران

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهید اندرزگو شکنجه ساواک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۰۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا یک میلیارد دلار محکوم شد/ توضیحات قوه قضائیه

به گزارش خبرآنلاین، دولت آمریکا با شکایت ۱۵ نفر از زندانیان سیاسی به دلیل حمایت از جنایات رژیم پهلوی به پرداخت یک میلیارد و نود و یک میلیون و هشتصد و چهل هزار دلار محکوم شد.

میزان در خبری نوشت: در پی دادخواهی و طرح دعوای حقوقی ۱۵ نفر از زندانیان سیاسی قبل از انقلاب، شعبه ۵۵ دادگاه عمومی و حقوقی تهران (شعبه ویژه رسیدگی‌کننده به دعاوی بین‌المللی)، به‌دلیل مشارکت در تأسیس و گسترش ساواک و همچنین حمایت از رژیم دیکتاتوری پهلوی‎، رای به محکومیت یک میلیارد دلاری دولت آمریکا به پرداخت خسارت مادی، معنوی و تنبیهی در حق خواهان‌ها صادر کرده است.

بر اساس مستندات مربوطه دولت آمریکا با آگاهی از جنایات غیرانسانی رژیم دیکتاتوری پهلوی علیه ملت ایران طرح تشکیل ساواک (سازمان اطلاعات و امنیت کشور در زمان محمد رضا شاه پهلوی) را به رژیم پهلوی ارائه داد و سپس با برگزاری دوره‌های آموزشی برای اعضای ساواک و کمک به دستگیری اشخاص و سایر موارد مطرح شده اقدام به پشتیبانی و کمک به ساواک کرد که در این رابطه نه تنها حق تعیین سرنوشت را برای ملت ایران رعایت نکرده بلکه با حمایت‌های همه جانبه اصول انسانی را با حمایت از جنایات سازمان دیکتاتوری پهلوی زیر پا گذارد.

کلیه خواهان‌های این پرونده از مبارزین آزادی بخش ایران از حکومت استبدادی و دیکتاتوری رژیم پهلوی بودند که به دلیل مخالفت با این رژیم توسط ساواک دستگیر و سال‌ها تحت شکنجه‌های غیرانسانی قرار گرفته‌اند و به دلیل شکنجه‌های غیرانسانی ساواک درد، رنج و آسیب‌های جدی جسمی، روانی و اجتماعی به آن‌ها وارد شده است.

کلیه خواهان‌ها اثبات کرده‌اند اگر حمایت‌های دولت آمریکا از دیکتاتوری پهلوی نبود چنین آسیب‌های به آن‌ها وارد نمی‌شد.

بر اساس رای صادره توسط شعبه ۵۵ دادگاه عمومی و حقوقی تهران (شعبه ویژه رسیدگی کننده به دعاوی بین‌المللی) مبلغ محکومیت دولت آمریکا از باب خسارات ناشی از هزینه‌های پزشکی از جمله درمان و مراقبت‌های پزشکی و دارویی و وسائل و تجهیزات و با عنایت به سوابق بالینی هر یک از خواهان‌ها و خسارات ناشی از تحمل صدمات بدنی و درد و رنج فرساینده از جمله بیماری‌های ناشی از تحمل دوران اسارت و شکنجه‌های طاقت فرسا برای هر روز حبس خواهان‌ها به پرداخت ده هزار دلار مجموعا برای تمام ۱۵ خواهان مبلغ ۱۳۶ میلیون و ۴۸۰ هزار دلار محکوم شده است.

همچنین دولت آمریکا از باب خسارات معنوی وارده به خواهان‌ها به پرداخت ۲ برابر خسارات مادی برای تمام ۱۵ خواهان به میزان ۲۷۲ میلیون و ۹۶۰ هزار دلار محکوم شد.

دادگاه همچنین دولت آمریکا را از باب خسارت تنبیهی و جلوگیری از تکرار در آینده حکم به ۵ برابر خسارات مادی به میزان ۶۸۲ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار محکوم کرده است.

مجموع محکومیت دولت آمریکا در این پرونده یک میلیارد و نود و یک میلیون و هشتصد و چهل هزار دلار است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897322

دیگر خبرها

  • جنگ مغلوبه رژیم پهلوی در سربازخانه‌ها
  • احداث سه هزار و ۱۸۰ واحد مسکونی در شهرک شهید خراسانی اردبیل
  • آمریکا به پرداخت یک میلیارد و ۹۱ میلیون دلار محکوم شد
  • آمریکا برای حمایت از جنایت‌های دیکتاتوری پهلوی به پرداخت بیش از یک میلیارد دلار محکوم شد
  • محکومیت آمریکا به پرداخت بیش از یک میلیارد دلار
  • آمریکا به پرداخت بیش از یک میلیارد دلار محکوم شد
  • آمریکا یک میلیارد دلار محکوم شد/ توضیحات قوه قضائیه
  • محکومیت آمریکا برای حمایت از جنایات پهلوی/ دادگاهی در تهران رای داد
  • دیدار دانشگاهیان دانشگاه آزاد رودهن با خانواده شهید
  • قاب ماندگار اکران مردمی متفاوت فیلم آپاراتچی در اهواز