Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انستیتو پاستور ایران با اشاره به آغاز طراحی کیت آزمایش کرونا دو ماه قبل از شناسایی اولین مورد گفت: در ظرف مدت ده روز ۶۰ آزمایشگاه در کشور برپا شد. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران در کنفرانس خبری مجازی خود گفت: گرامی میداریم یاد کسانی که در مبارزه با کرونا جان خود را ایثار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: دو ماه قبل از شناسایی اولین مورد ابتلا به کرونا طراحی‌های لازم برای شناسایی این ویروس را آغاز کردیم هرچند که در آن زمان دانش کمی در دست داشتیم.

بیگلری گفت: تلاش شد تا بهترین روش تشخیصی را انتخاب کنیم و بلافاصله با اولین شناسایی مورد ابتلا آزمایشگاه‌های مورد نیاز را احداث کردیم و در کمتر از ده روز ۶۰ آزمایشگاه در کشور برپا شدند.

رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: در تمای شهر‌های ایران در چهارگوشه کشور آزمایشگاه‌هایی دارمی که با یک پروتکل واحد و مشخص و منظم می‌توانند نسبت به شناسایی ویروس کرونا اقدام کنند.

بیگلری با اشاره به راه‌اندازی شبکه بزرگ آزمایشگاهی در کشور افزود: این شبکه بزرگ آزمایشگاهی می‌تواند در تهدیدات بعدی نیز خدمات بزرگی برای کشور فراهم کند در حال حاضر تعداد آزمایشگاه‌های انستیتو پاستور در سراسر کشور به بیش از ۹۰ آزمایشگاه رسیده و تلاش می‌کنیم با افزایش۱۰ هزار تست به ظرفیت تست‌های کشور این ظرفیت به بالای ۲۰ هزار تست در روز برسد.

رئیس انستیتو پاستور ایران تصریح کرد: در حال حال حاضر بیش از ۵۰ شرکت فناور آمادگی خود را برای تولید کیت در کشور اعلام کردند و ۵ شرکت در انستیتو مورد تایید قرار گرفتند که وارد فاز تولید شوند، باید به این نکته توجه کرد که با افزایش انجام تست‌های تشخیصی توانستیم بیماران مبتلا را از سایر بیماران افتراق دهیم تا کادر درمانی خدمات بهتری ارائه دهند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه هیچ کدام از کشور‌هایی که در دنیا بیمار می‌پذیرند یک پروتکل واحد درمانی را اجرا نمی‌کنند در کشور ما هم یک پروتکل واحد اجرا نمی‌شود و با توجه به تجربیاتی که هر کشوری دارد اقدام می‌کند. در انستیتو پاستور در حال تحقیقات هستیم تا پاسخ‌های بدن در مورد این ویروس بشناسیم تا بتوانیم در آینده‌ای نزدیک هم به درمانی برای این ویروس و هم واکسن آن دست پیدا کنیم. سازمان بهداشت جهانی بهترین تست را برای تشخیص کرونا تست مولکولی می‌داند و تاکید دارد به هیچ عنوان برای غربالگری و تشخیص از رپیت تست‌های آنتی بادی استفاده نشود چرا که امکان خطا است.

رئیس انستیتو پاستور ایران ادامه داد: اگر نمونه گیری درست انجام شود مسلماً تست جواب خوبی ندارد، اگر نمونه گیری درست باشد و تکنیک تست درست انجام شود و تفسیر هم درست باشد بالای ۹۰ درصد مطالعات بر روی یک بیمار دقیق است. با توجه به اینکه در دوران تحریم هستیم و دسترسی ایران را به خیلی از موارد کم می‌کند، ولی توانستیم سرافراز باشیم و کمبود دسترسی به کیت‌ها را در کشور جبران کنیم. به اندازه کافی در کشور کیت داریم.

رئیس انستیتو پاستور ایران در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی برای بررسی ژنوم ویروس گفت: یکی از پیشرفته‌ترین مؤسسه‌های کشور انستیتو پاستور است و در بررسی ژنوم این ویروس هم مطالعات اولیه نشان داد همان ویروس ووهان چین است، ولی باید مطالعات دیگری داشته باشیم تا ببینیم که جهش‌هایی و تغییراتی در کشور بر این ویروس اضافه شده است، درحال انستیتو پاستور ایران با انستیتو پاستور جهانی و شانگ‌های چین همکاری مناسبی دارد و به صورت مشترک در چهار حوزه درحال تحقیقات هستیم، حوزه تولید واکسن، مطالعه ژنوم ویروس، مطالعه ژنوم با توجه به افراد ابتلای افراد مختلف و پاسخ ایمنی افراد مبتلا شده.


وی درباره امکان دست‌ساز بودن این ویروس گفت: ویروس‌ها می‌توانند به صورت طبیعی جهش بزرگ داشته باشند، اما از طرفی امکان دست‌ساز بودن این ویروس‌ها محال نیست. امروز این ویروس ناشناخته است و ما نیازمند زمان بیشتری برای مطالعه ژنوم ویروس هستیم.


وی افزود: شواهدی هست که می‌گوید با گرم شدن هوا از شیوع کرونا جلوگیری می‌شود، اما این نظر قطعی نیست و باید تحقیقات لازم انجام شود، ولی قطعی نمی‌توان گفت گرمای هوا بر کاهش رفتار این ویروس تأثیر دارد. افرادی که علائمی ندارند و مورد غربالگری قرار نمی‌گیرند نمونه دادن و آزمایش دادن برایشان هیچ نفعی ندارد. اما افرادی که مشکوک هستند در سیستم دولتی نمونه از آن‌ها دریافت می‌شود و نمونه به آزمایشگاه‌ها ارسال می‌شود و این طور نیست که افراد بخواهند مستقیم به آزمایشگاه‌ها مراجعه کنند.

رئیس انستیتو پاستور ایران درباره هزینه تست‌ها گفت: تمامی هزینه برای دریافت نمونه و اعلام نتیجه آن کاملاً رایگان است و این روند در بخش دولتی انجام می‌شود.

وی اظهار داشت: افرادی که علائم ندارند حدود ۳۰ درصد افراد جامعه را تشکیل می‌دهند که ما از طریق راه‌های مختلف به دنبال شناسایی آن‌ها هستیم، این افراد معمولاً بعد از دو یا سه هفته منفی می‌شوند، ولی در این بازه زمانی می‌توانند بیماری را انتقال دهند. بیشترین راه انتقال ویروس کرونا فرد به فرد است و از طریق هوا و آب امکان انتقال ویروس خیلی ضعیف است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا آزمایش کرونا نمونه کرونا رئیس انستیتو پاستور ایران آزمایشگاه ها تست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۳۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند

شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود. شیوع این بیماری از اوایل مهرماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرو بنشیند، اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

به گزارش میزان، وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

افزایش ابتلای کودکان به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روز‌ها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

حجاج این دو توصیه را جدی بگیرند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند. همچنین حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند.

شیوع سویه JN ۱ کرونا در کشور

عرشی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمد‌های از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN ۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

دیگر خبرها

  • تولید روزانه تراکتور در کشور به ۱۵۰ دستگاه رسید
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • افزایش ۱۲۰۰ صندلی روزانه به ناوگان هوایی کشور
  • آمادگی نیروگاه نکا برای تامین برق در فصل گرم سال
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان
  • تأکید بر تأسیس هنرستانهای جوار صنعت در آذربایجان‌غربی
  • توزیع روزانه قارچ به ۵۵ تن رسید
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • مدت گارانتی خودرو افزایش می‌یابد / وعده داخلی‌ سازی المان‌ های اصلی اتوبوس برقی