Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-24@22:13:21 GMT

امسال کرونا را بدر کنیم به جای سیزده بدر

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۴۴۵۱۰

امسال کرونا را بدر کنیم به جای سیزده بدر

ایران اکونومیست- بیایید امسال سیزده بدر در خانه بمانیم و کرونا را از خود و عزیزانمان دور کنیم چرا که گردش در طبیعت به استقبال مرگ رفتن است.

 امسال نوروز و آغاز سال ۹۹ برای ایرانی‌ها رنگ و بوی همیشگی را نداشت، دیگر بوی عیدی و طعم شیرین شیرینی‌های نوروز در بین خانواده‌ها نپیچید، مهمان ناخوانده‌ای به نام ویروس کرونا نوروز امسال ایرانیان را به شکل دیگری رقم زد، نوروزی که در آن خبری از دید و بازدید و سفر نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متخصصان امسال در آستانه نوروز از مردم خواستند تا به سفر نروند، در خانه بمانند و از دید و بازدید‌های نوروزی خودداری کنند، چرا که این ویروس مرگبار و بی رحم کرونا با سفر و تردد به گردش در خواهد آمد و شماری را به کام مرگ خواهند کشاند.
یکی از سنت‌های دیرینه ایرانیان در کشور ما گردش در طبیعت در روز سیزده فروردین است، ایرانیان سیزده بدر خود را در دل طبیعت می‌گذراندند تا پیوند خود با بهار و طبیعت را جشن بگیرند، اما امسال فرق می‌کند عمو نوروز قصه‌ها هم در قرنطینه به سر می‌برد چرا که خبری از نوروز همیشگی ایرانی ها نیست؛ امسال مرگ از گردشگران طبیعت استقبال می کند.
سیزده بدر باید مراقب باشیم چرا که کرونا زودتر از همه ما به سیزده به در رفته و در دل طبیعت در انتظار قربانیان خود است، این ویروس مهلک در کنار همه درخت‌ها و لای همه سبزه‌هایی که بخواهیم گره بزنیم به کمین نشسته تا برای ادامه زندگی خود ما را آلوده کند.
امسال سیزده بدر در خانه بمانیم
امسال سیزده بدر در خانه بمانیم تا خود و عزیزانمان بتوانیم روز‌های خوش دوران پسا کرونا را با همه عزیزانمان جشن بگیریم، امسال سیزده بدر در خانه بمانیم تا کرونا را بدر کنیم و زودتر چرخه انتقال ویروس را قطع کنیم و پرستاران و پزشکان و همه مدافعان سلامت در خط مقدم مبارزه با کرونا بتوانند به خانه برگردند، در خانه بمانیم تا پس از کرونا بدر همه با دل خوش و آرامش دل به طبیعت بزنیم و دور هم جشن بگیریم.
مردم فهمیم ایران می‌دانند که باید در روزهایی، چون سیزده بدر امسال از خانه خارج نشوند، اما هستند اندک شماری از افراد که با اعتقاد به باور خرافی اینکه سیزده نحس است و باید حتما از منزل در نخستین سیزده سال خارج شویم، قصد عزیمت به طبیعت را می‌کنند باید توجه داشت که امسال این گردش در طبیعت است که نحسی را به جان این افراد خواهد انداخت چرا که کرونا انتظار این افراد را می‌کشد تا با ابتلای این افراد بتواند به زندگی خود ادامه دهد.
امسال گردش در طبیعت بوی مرگ می‌دهد، پس سیزده بدر امسال در خانه بمانیم تا کرونا را بدر کنیم. با وجود اینکه بسیاری از مردم در روز سیزده بدر در خانه خواهند ماند و دل به دامن طبیعت نمی زنند، اما برای برخورد با اندک افرادی که به توصیه‌ها گوش فرا نمی‌دهند تدابیری اندیشیده و جرایمی در نظر گرفته شده است.  
گردشگران روز طبیعت به استقبال مرگ می روند
علیرضا زالی  فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران درباره روز طبیعت به پایتخت نشینان هشدار داد و گفت: سیزده بدر در صورت رفتن به طبیعت و تفرجگاه ها، نه تنها تفنن و نشاط نخواهیم داشت بلکه با پای خود به کام مرگ خواهیم رفت.
او با اشاره به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: ۱۳ فروردین روز نصیحت و موعظه نیست و نقش بسیار مهمی در کاهش یا گسترش شیوع بیماری دارد. بنابر این هیچ گونه تسامحی در این قضیه پذیرفتنی نیست و با افراد از سوی مراجع انتظامی برخورد می شود.
زالی با اشاره به نقش کلیدی مردم در این زمینه، بر استمرار در خانه ماندن به ویژه در روز طبیعت تأکید کرد و از همشهریان خواست؛ همچون روزهای گذشته برای حفظ سلامتی خود و دیگران، جلوگیری از گسترش بیماری و  کاهش فشار کاری کادر درمان، در منزل  بمانند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران هشدار دارد که همشهریان در صورت خروج از منزل به بهانه حضور در طبیعت و تفرجگاه ها تمام زحمات و محدودیت هایی را که در این مدت برای پیشگیری و مقابله با بیماری تحمل کردند، ممکن است با یک اشتباه و غفلت نقش بر آب کرده و تسلیم این ویروس شوند. بنابر این، جدی تر باید با این موضوع برخورد شود.
سیزده بدر به پشت بام نروید
 فرمانده ستاد مبارزه با کرونای استان تهران گفت: امروز میزبان افرادی بدحال‌تر از گذشته در بیمارستان‌ها هستیم که به هشدار‌های بهداشتی در روز‌های آخر اسفند توجه نکردند و در مکان‌ها شلوغ و تجمعات شهری حضور یافتند، مردم مراقب باشند تا سیزده بدر به سرنوشت آن‌ها دچار نشوند.
او با اشاره به اینکه سیزده بدر بزنگاه مهم در شهر تهران خواهد بود، افزود: در محیط‌های تفرجگاهی از تسهیلات حداقلی بهداشتی برخوردار هستیم و استفاده از ظروف مشترک و سایر وسایل و نزدیکی افراد با یکدیگر، موجب افزایش بیماری می‌شود.
زالی تصریح کرد: مردم دقت کنند، همکاران ما توان افزوده شدن بار غیر مترقبه بیماری را ندارند و غیر منصفانه است که آنها به مدت طولانی از خانواده به دور باشند.
فرمانده ستاد مبارزه با کرونای استان تهران ادامه داد: مردم سیزده بدر در منزل با حداقل افراد خانواده دور هم باشند و دید وبازدید‌ها انجام نشود، حضور در پشت بام‌ها در روز سیزده بدر، موجب تراکم جمعیتی می‌شود که این کار خطرناک است.
اجازه ورود به بوستان‌ها در روز ۱۳ فروردین داده نمی‌شود
 سردار حسین رحیمی رئیس پلیس پایتخت اظهار کرد: در روز ۱۳ فروردین ماه حضور در پارک‌ها و حاشیه و اطراف پارک‌های تهران  ممنوع است، گفت: ۱۴۰۰ پارک کوچک و بزرگ در تهران وجود دارد که ۱۰۰ پارک بزرگ و مهم هستند.
سردار رحیمی ادامه داد: در برخی از پارک‌ها تردد با خودروی میسر است که در حال حاضر امکان تردد با خودرو در این پارک‌ها نیز ممنوع شده است.
سردار محمدرضا مهماندار رئیس پلیس راهور تهران بزرگ اظهار کرد: با توجه به تاکیدات مسئولان بهداشتی، مقامات امنیتی و انتظامی تمامی تفرجگاه‌های تهران بسته است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ افزود: همکاران در امور انتظامی در مقابل این پارک‌ها مستقر شده اند و اجازه ورود به پارک ها، بوستان‌ها و تفرجگاه‌ها را نمی‌دهند.
ممنوعیت حضور در جنگل‌ها و مراتع
سرهنگ علی عباس‌نژاد فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور نسبت به تردد بی‌مورد در روز سیزده بدر در جنگل‌ها و مراتع هشدار داد و گفت: با توجه به شرایط خاص حاکم در جامعه و شیوع ویروس کرونا، اقدامات یگان حفاظت از جنگل‌ها نیز دو برابر شده و همکاران ما در تمامی یگان‌های حفاظت خصوصاً شمال کشور مأموریت دارند همزمان با انجام مأموریت‌های محموله در راستای کمک به حفظ سلامت عمومی جامعه از تردد‌های بی‌مورد به جنگل‌ها و مراتع که با هدف تفریح و سرگرمی انجام می‌شود، به ویژه در ایام باقی مانده از تعطیلات نوروز و نیز روز طبیعت، به طور قاطع ممانعت کنند.
عباس‌نژاد تصریح کرد: همچنان که در طول سال همه دستگاه‌ها و مردم در حفظ و حراست از منابع طبیعی با یگان‌های حفاظت همکاری می‌کنند، انتظار داریم شهروندان عزیز تا رفع کامل ویروس کرونا از هر گونه تجمع انسانی در محیط‌های اشاره شده خودداری و با خادمان خود در پلیس پیشگیری همکاری کنند.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در پایان گفت: شماره ۱۵۰۴ به صورت شبانه‌روزی در سراسر کشور آماده دریافت اخبار و اطلاعات مردمی در حوزه منابع طبیعی است.  
جریمه ۵۰۰ هزار تومانی در انتظار ناقضان قانون تردد
در صورتی که افراد بخواهند برای گردش از شهر خارج شوند، جریمه و بازگشت به خانه در انتظار آن‌ها خواهد بود و پلیس سفت و سخت قواننین تردد را اعمال کرده است.
سردار سیدکمال هادیانفر رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به کنترل‌های پلیس درباره مهار انتشار ویروس کرونا اظهار کرد: از شروع اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی تاکنون همکاران نسبت به صدور۵ هزار برگ جریمه ۵۰۰ هزار تومانی برای رانندگانی که با پلاک غیر بومی وارد شهر‌های دیگر شده اند اقدام کرده‌اند.
رئیس پلیس راهور ناجا افزود: همچنین ۷۳۷ خودرو که رانندگان آن‌ها علی رغم تذکرات و صدور جریمه اصرار به تردد در شهر‌های غیر محل سکونت خود را داشتند توقیف شدند.  
آمار ابتلا و فوتی‌های کرونا در ایران
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در ایران اظهار کرد: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس یافته‌های آزمایشگاهی، ۳۱۱۱ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد؛ با این حساب، مجموع بیماران مبتلا به این بیماری تا امروز ۱۲ فروردین به ۴۴۶۰۶ نفر رسید.
او افزود: خوشبختانه تا کنون ۱۴۶۵۶ نفر از مبتلایان به این بیماری، بهبود یافته و ترخیص شده اند.
جهانپور گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع قربانیان این بیماری در کشور به ۲۸۹۸ نفر رسید.   باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: خانه بمانیم گردش در طبیعت فرمانده ستاد روز سیزده ویروس کرونا تفرجگاه ها رئیس پلیس روز طبیعت جنگل ها پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۴۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، اظهار کرد: مراکز ملی سلامت روانی و اجتماعی جامعه (سراج) نماد انسجام و ساختاریافته مداخلات عمیق پیشگیری، درمان و توابخشی در حوزه بهداشت روانی هستند.

وی به نظام ادغام خدمات اجتماعی در در حوزه مراقبت‌های بهداشت روان در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از نقاط بارز و متمایز نظام سلامت در کشور، ادغام حوزه بهداشت و درمان با حوزه سلامت و اجتماعی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بازدید‌های میدانی نمایندگان سازمان بهداشت جهانی از سیستم بهداشت و درمان کشورمان اشاره کرد و نظام ادغام یافته روان در مراقبت‌های اولیه را که با نظر کارشناسی و تخصصی در کشور شکل گرفته، نظامی کاربردی و مترقی در کشور توصیف کرد.

زالی بهداشت روان را حوزه‌ای چند وجهی دانست و ضرورت انجام کار‌های گروهی و بین بخشی را در این حوزه مورد توجه قرار داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تعامل مراکز سراج با فرمانداری‌ها را به عنوان مراجع ذی‌صلاح ارایه خدمت به مردم نشانه دغدغه متولیان کشور نسبت به ارتقای سلامت اجتماعی و روانی جامعه دانست.

زالی به ساختار چند وجهی اهداف مراکز ملی سراج اشاره کرد و افزود: تنها حوزه بهداشت تولیت بهداشت روان را برعهده ندارد و سایر دستگاه‌ها مثل فرمانداری، بهزیستی، استانداری و سایر دستگاه‌ها برای ارایه خدمات باکیفیت‌تر به مردم در اجرای اهداف طرح مذکور همکاری دارند.

وی صنعتی شدن جامعه و‌شتاب‌شهرنشینی را دو‌عامل مهم در افزایش بروز اختلالات روان در دنیا دانست و ضروت مداخلات پیشگیرانه، بهداشتی، درمانی و‌توانبخشی در زمینه روان را یادآور شد.

رئیس دانشگاه به تغییرات ساختاری اختلالات روان بعد از کرونا اشاره کرد و گفت: تغییر در ساختار بیماری‌های روان بعد از پاندمی کرونا مسئله‌ای جهانی است.

وی با اشاره به اینکه مطالعات بیانگر این موضوع است که از هر سه نفر تا هفت نفر، مبتلا به کرونا بدون در نظرگرفتن تعداد ابتلا، دچار اختلالات روان شناختی شده‌اند اضافه کرد: شایع‌ترین اختلال، اختلال مربوط به خواب، عدم خواب عمیق و مطلوب، افسردگی، اختلال ترس و اضطراب پس از سانحه و کماکان گوشه‌گیری است.

 زالی به مطالعات عمیق و‌کاربردی دانشگاه در رابطه با عوارض کرونا اشاره کرد و افزود: بر اساس نتایج این مطالعات چنانچه فردی بعد از ابتلا به کرونا پس از چهار ماه از گذشت بیماری همچنان عارضه‌های بیماری با او همراه باشد، طبق تعریف دچار کرونای مزمن است.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه بین ۳۵ تا ۴۵ درصد مبتلایان به کوید طولانی یا مزمن با اختلالات روانی آن دست و پنجه نرم می‌کنند خاطرنشان کرد: افسردگی، کاهش اعتماد‌بنفس اجتماعی، اختلال شناختی و حافظه، و اختلال در خواب از مهمترین عوارض روانی کرونای مزمن است.

وی به تحقیقات دانشگاه و انتشار اولین مقالات علمی در دنیا با سرفصل ارتباط سکته مغزی با کرونا اشاره کرد و گفت: افزایش مراکز ملی سراج راهکار مناسبی برای ارتقای بهداشت روان در مبتلایان به کرونای مزمن است.

 زالی عنوان کرد: ایجاد و افزایش مراکز سراج بستر مناسبی برای غربالگری، ارتقای سطح دانش و آگاهی مردم است.

رئیس دانشگاه یکی از مهمترین دلایل کم‌اظهاری و عدم مراجعه مردم برای درمان بیماری روان را بحث انگ یا برچسب‌زدن در جامعه عنوان کرد و افرود: یکی از اهداف ما برای ایجاد مراکز سراج انگ‌زدایی و ایجاد زمینه مطلوب درمان با حفظ محرمانگی پرونده‌هاست.

به گفته وی طرح ملی سراج ارجاعات مجموعه بهداشت و درمان و نهاد‌های حمایتی مثل فرمانداری و بهزیستی را به‌همراه دارد.

وی به ایجاد ۱۰ مرکز ملی سراج در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اشاره کرد و افزود: به طور کلی با توجه به ترسیم برنامه‌های ملی ایجاد ۱۰۰ مرکز سراج در کل کشور دستور کار است، امروز پنجمین و ششمین مرکز ملی سراج توسط دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در شهرستان دماوند و فیروزکوه به بهره‌برداری رسید و در ماه‌های آتی چهار مرکز دیگر نیز وارد چرخه مدار ارایه خدمت خواهند شد.

رئیس دانشگاه به تاکیدات رییس جمهور با محوریت توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی شرق تهران اشاره کرد و جذب نیروی انسانی، تامین تجهیزات و تقویت زیرساخت‌های عمرانی را راهکار تحقق این مهم دانست.

وی با بیان اینکه منطقه دماوند با وجود دو جاده مواصلاتی استان مازندران به تهران، مرکزی مهم در ارجاعات تروماست اضافه کرد: بدون تردید با تلاش بیشتر شاهد تحقق و رشد رو به تزاید شاخص‌های بهداشتی و درمانی در منطقه دماوند و فیروزکوه خواهیم بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • پست معنادار و پیش‌بینی سعید حجاریان با تداوم دولت سیزده
  • تعیین و اختصاص ردیف اعتبار ملی برای طرح جامع آبرسانی البرز
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • آغاز به کار آزمایشی «سینما دانش» شهرستان قوچان 
  • افزایش ۵۹درصدی غرق شدگی‌ها در فروردین امسال
  • سندروم پس از کرونا چیست؟