Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در شرایطی که بسیاری از مردم جهان مجبور به خانه‌نشینی شده‌اند، برخی ترجیح می‌دهند به دلیل راحتی و قیمت کم از غذاهای فرآوری شده آماده استفاده کنند اما باید توجه داشت که گزینه‌های مناسب، مقرون به صرفه و سالم‌تری نیز وجود دارد. 

در ادامه پنج روش برای تهیه غذاهای سالم و داشتن رژیم غذایی متنوع و مغذی به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی یونیسف آورده شده است:

۱- از مصرف میوه‌ها و سبزیجات غافل نشوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خرید، نگهداری و پخت و پز سبزیجات تازه با توجه به شرایط قرنطینه و توصیه به خروج کمتر از خانه می‌تواند در این روزها دشوار باشد اما مصرف میوه‌ها و سبزیجات به‌خصوص در شرایط شیوع کروناویروس و برای کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است. 

اگر می‌توانید میوه‌ها و سبزیجات را به‌صورت تازه نگهداری کنید بهتر است اما در صورتی که شرایط آن را ندارید، منجمد کردن آن نیز توصیه می‌شود، چرا که بیشتر مواد مغذی و طعم آن در صورت انجماد نیز حفظ می‌شود. 

می‌توانید سبزیجات را به‌صورت انواع سوپ‌ها، خوراک‌ها و دیگر غذاها درآورید و آن را برای چندین روز با حفظ مواد مغذی نگهداری کنید. می‌توانید همچنین این غذاها را منجمد کنید و هر زمانی که خواستید آن‌ها را دوباره گرم و مصرف کنید.

۲- در صورت عدم دسترسی به مواد غذایی تازه از انواع خشک یا کنسروهای سالم آن‌ها استفاده کنید.

محصولات تازه تقریباً بهترین گزینه هستند اما در صورتی که به‌ آن‌ها دسترسی ندارید، گزینه‌های سالم زیادی وجود دارد که به‌راحتی می‌توان آن‌ها را تهیه و آماده کرد.

کنسروهای لوبیا و نخود را که سرشار از مواد مغذی‌ هستند، می‌توان ماه‌ها یا حتی سال‌ها نگهداری کرد. از این کنسروها برای تهیه انواع مختلفی از غذاها می‌توان استفاده کرد. 

ماهی‌های روغنی کنسرو شده مانند ساردین، ماهی خال‌مخالی، ماهی قزل آلا و تن ماهی سرشار از پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳ و طیف وسیعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. از این موارد می‌توان در ساندویچ‌ها، سالادها یا غذاهای ماکارونی سرد استفاده و یا به عنوان بخشی از یک غذای گرم طبخ کرد.

سبزیجات کنسرو شده مانند کنسرو گوجه فرنگی، حاوی مقادیر کمتری ویتامین نسبت به محصولات تازه هستند اما زمانی که محصولات تازه یا سبزیجات یخ زده به‌سختی در دسترس باشند، گزینه بسیار خوبی برای جایگزینی آن‌ها هستند.

محصولات خشک از جمله حبوباتی مانند انواع لوبیاها، نخود، عدس، لپه، برنج، کوسکوس یا کینوآ نیز از گزینه‌های مغذی و ماندگار هستند که علاوه بر طعم خوبشان، مقرون به صرفه‌ هستند. همچنین جوی دوسر پخته شده با شیر یا آب می‌تواند به عنوان گزینه‌ای عالی برای صبحانه آماده شود که می‌توان آن را با ماست، میوه خرد شده یا کشمش خوش طعم‌تر کرد.

۳- میان وعده‌های سالم مختلفی در خانه داشته باشید.

کودکان برای داشتن انرژی کافی نیاز دارند در طول روز حداقل یک یا دو میان وعده سالم بخورند. به جای این که به کودکان میان وعده‌های ناسالم شور یا شیرین بدهید، بهتر است گزینه‌های سالم‌تری مانند آجیل، پنیر، ماست (ترجیحاً بدون شیرینی افزودنی)، میوه خرد شده یا خشک شده، تخم مرغ آب‌پز یا سایر گزینه‌های سالم سنتی را جایگزین کنید. این میان وعده‌ها علاوه بر سرشار بودن از مواد مغذی، خاصیت سیرکنندگی بیشتری دارند و به ایجاد عادات غذایی سالم مادام‌العمر کمک می‌کنند.

۴- مصرف غذاهای فرآوری شده را محدود کنید.

اگر چه استفاده از محصولات تازه ممکن است همیشه مقدور نباشد، اما سعی کنید در سبد خرید خود مقدار غذاهای فرآوری شده را محدود کنید. 

وعده‌های غذایی آماده، میان وعده‌های بسته‌بندی شده و دسرها معمولاً سرشار از چربی اشباع، قند و نمک هستند. اگر اقدام به خرید غذاهای فرآوری شده می‌کنید، به برچسب‌های روی این محصولات نگاه و سعی کنید گزینه‌های سالم‌تری را انتخاب کنید که حاوی مقادیر کمتری از این مواد باشد.

هم‌چنین سعی کنید از نوشیدنی‌های حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی و قندهای افزودنی خودداری کنید و به جای آن در طول روز بیشتر آب بنوشید. اضافه کردن میوه‌ها یا سبزیجاتی مانند لیموترش، لیموی شیراز، برش‌های خیار یا انواع توت‌ها به آب یک راه عالی برای خوش طعم کردن آب و تشویق به نوشیدن بیشتر آن است.

۵- آشپزی و غذا خوردن را به بخش سرگرم کننده و معنادار روال خانواده تبدیل کنید.

آشپزی و غذا خوردن با هم یک روش عالی برای ایجاد رویه‌های سالم، تقویت پیوندهای خانوادگی و تفریح است. هر زمانی که توانستید فرزندان خود را درگیر آشپزی کنید. کودکان کم سن و سال‌تر می‌توانند در شست‌وشو و مرتب کردن مواد غذایی کمک کنند و فرزندان بزرگ‌تر نیز می‌توانند کارهای سخت‌تر در آشپزی و آماده کردن میز غذا را انجام دهند.

- سعی کنید تا حد ممکن وعده‌های غذایی را در زمان مشخص و ثابتی از روز صرف کنید. چنین ساختارها و روال‌هایی می‌تواند در کاهش اضطراب کودکان در این شرایط استرس‌زا کمک کند.

کد خبر 496942 برچسب‌ها كروناويروس تغذیه سازمان ملل - یونیسف

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس تغذیه سازمان ملل یونیسف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۴۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی زراعی جاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رئیس شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی، قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی زراعی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ را اعلام کرد.

محمدعلی نیکبخت بر اساس این ابلاغیه شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی به استناد مفاد قانون اصلاح قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب پنجم آبان ماه ۱۳۹۹ به شماره ۱۸۰/۶۷۸۲۶ مورخ ۱۳۹۹/۰۹/۱۲مجلس شورای اسلامی، شورای قیمت گذاری اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی با تاکید بر به کارگیری رویکرد جایگزینی سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۳۰ تصویب نمود.


قیمت خرید تضمینی ۱۲ قلم محصول اساسی زراعی شامل پنبه وش، عدس، نخود، لوبیا چیتی، لوبیا سفید، لوبیا قرمز، سیب‌زمینی پاییزه، سیب‌زمینی بهاره، سیب‌زمینی طرح استمرار، پیاز پاییزه، پیاز بهاره و پیاز طرح استمرار به شرح جدول اعلام شد.


در اجرای بند‌های (ت) و (ر) ماده (۳۵) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران، خرید‌های تضمینی محصولات اساسی کشاورزی منوط به رعایت الگوی کشت ابلاغی توسط وزارت جهاد کشاورزی می‌باشد.


به منظور بهبود شرایط کیفی خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی، رعایت کامل استاندارد‌های مربوط ضروری است.
انجام خرید‌های تضمینی محصولات اساسی کشاورزی منوط به داشتن بیمه محصول می‌باشد.
به استناد ماده (۶۱) قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور و ماده (۳۶) آیین نامه اجرایی ورود، ساخت، فرمولاسیون و مصرف کود‌های شیمیایی، زیستی، آلی و سموم دفع آفات نباتی به منظور تولید محصولات سالم، خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی منوط به رعایت حد مجاز باقیمانده سموم و کود‌های شیمیایی است.


ردیف - نام محصول - قیمت هر کیلوگرم (ریال) - توضیحات:


۱ پنبه وش ۳۷۰۰۰۰ ریال - وش (۲) سفید مرغوب، بدون آفت زدگی، عاری از مواد خارجی (خاک، خاشاک، شاخ و برگ)


۲ عدس ۲۶۰۱۶۴ ریال - سالم، درجه یک، پاک و بدون هرگونه مواد خارجی در کیسه‌های ۵۰کیلوگرمی


۳ نخود ۲۵۹۰۸۰ ریال - سالم، درجه یک، پاک و بدون هرگونه مواد خارجی در کیسه‌های ۵۰کیلوگرمی


۴ لوبیا چیتی ۳۵۰۱۳۷ ریال - سالم، درجه یک، پاک و بدون هرگونه مواد خارجی در کیسه‌های ۵۰کیلوگرمی


۵ لوبیا سفید ۲۲۱۲۹۷ ریال - سالم، درجه یک، پاک و بدون هرگونه مواد خارجی در کیسه‌های ۵۰کیلوگرمی


۶ لوبیا قرمز ۲۲۳۲۴۶ ریال - سالم، درجه یک، پاک و بدون هرگونه مواد خارجی در کیسه‌های ۵۰کیلوگرمی


۷ سیب‌زمینی پاییزه ۴۵۵۰۵ ریال - مرغوب، سالم، بدون آفت زدگی و مواد خارجی


۸ سیب‌زمینی بهاره ۵۰۰۴۴ ریال - مرغوب، سالم، بدون آفت زدگی و مواد خارجی


۹ سیب‌زمینی طرح استمرار ۶۰۹۸۱ ریال - مرغوب، سالم، بدون آفت زدگی و مواد خارجی


۱۰ پیاز پاییزه ۲۹۵۷۷ ریال - مرغوب، سالم، بدون آفت زدگی و مواد خارجی


۱۱ پیاز بهاره ۲۶۸۸۷ ریال - مرغوب، سالم، بدون آفت زدگی و مواد خارجی


۱۲ پیاز طرح استمرار ۳۷۳۲۹ ریال - مرغوب، سالم، بدون آفت زدگی و مواد خارجی

دیگر خبرها

  • رژیم‌های سم‌زدایی از بدن؛ دروغ یا واقعیت؟
  • مواد غذایی سالمی که می‌توانید جایگزین قند و شکر کنید
  • پیشگیری از مسمومیت غذایی
  • علت ۷۰ درصد مرگ‌ها بیماری‌های قلبی و عروقی است
  • اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی زراعی جاری
  • سالم‌سازی همبرگر با کاهش سدیم
  • ویژگی رژیم غذایی سالم چیست؟
  • سوپ جو دوسر بهترین گزینه برای وعده های کم کالری
  • رژیم همراه با ورزش؛ ترکیبی کامل برای سلامت و آرامش
  • مواد غذایی مفید برای تسکین درد مزمن