Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-04-19@07:32:57 GMT

روحانی: «مدل قرنطینه چینی» در ایران قابل اجرا نبود

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۴۴۹۹۴

روحانی: «مدل قرنطینه چینی» در ایران قابل اجرا نبود

به گزارش «نماینده»، حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه هیات دولت گفت: مردم خانه را برگزیدند و رفتن به طبیعت را برای یک فرصت مناسب آینده گذاشتند. باز هم باید از مردم خوب و عزیزمان سپاسگزاری و تشکر کنیم که هم در مراسم آغاز سال و تعطیلات نوروزی و هم در مراسم پایان تعطیلات نوروزی همه دستورالعمل های بهداشتی را مورد مراعات قرار  دادند و امروز در آمار مبتلایان به این ویروس خطرناک در اکثر استان ها سیر نزولی را مشاهده می کنیم البته  دیروز که آمار استان ها را می خواندم، آمار همه استان ها سیر نزولی بود و این برای من بسیار خوشحال کننده بود که مسیری که پزشکان، متخصصان و مردم ما انتخاب کردند یک مسیر  درست بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصمیمات بسیار خوبی دولت و ستاد ملی کرونا اتخاذ کرد.

وی گفت: اولین جلسه ای که به ریاست خود من در  این روزها تشکیل شد مربوط به ۶ اسفند است. اولین جلسه ستاد ملی کرونا را برگزار کردیم و در همان جلسه برای فاصله اجتماعی و دعوت مردم به لغو سفرهای نوروزی تصمیم گیری کردیم. علاوه بر این استانداران اعلام کردند امکاناتی که سال های پیش در اختیار مسافران قرار می دادند امسال دیگر قادر نیستند آن امکانات را در اختیار آنها قرار دهند، بسیاری از مراکز دیدنی، تفریحی، مدارس و دانشگاه ها تعطیل اعلام شد و این دعوت مسئولین از مردم به خوبی اجابت شد.

رئیس جمهور گفت: امروز وزیر راه اعلام کرد مسافرت مردم توسط قطار ۹۴ درصد، اتوبوس ۷۵ درصد، هواپیما ۷۰ درصد کاهش پیدا کرده و اساسا به طور کلی در همان روزهای اول فروردین هم مسافرت کاهش پیدا کرد به طور متوسط حدود ۸۰ درصد سفرهای  نوروزی در روزهای اول فروردین کاهش یافت.

 روحانی تاکید کرد: عبور از پیک ابتلا به بیماری کرونا هم در اکثر استان ها مربوط به روزهای اول فروردین می شود، یعنی الان که آمار را نگاه می کنیم در استان های مختلف دوم و سوم فروردین از پیک عبور کردند ، بعد از آن تصمیم گیری شد که اماکن مقدسه تعطیل شوند، با اینکه کار بسیار سختی بود برای همه ما ولی برای صحت و سلامت مردم این تصمیمات اتخاذ شد.

وی ادامه داد: وقتی دیدیم لازم است سخت گیری های بیشتری انجام شود در تصمیماتی که در ۶ فروردین اتخاذ کردیم کمیته اجتماعی، امنیتی را مامور کردیم که این موضوع را مورد بررسی قرار دهد و همان روز تصمیمات لازم اتخاذ و به مردم اعلام شد. مرحله دوم فاصله گذاری اجتماعی را شروع کردیم که مقررات سخت تری برای مردم بود اما در عین حال مردم همکاری کردند.

رئیس جمهور گفت: در اجرای مرحله دوم طرح فاصله گذاری اجتماعی  ۳۰ درصد کاهش مجدد در مسافرت ها را شاهد بودیم. نظر همه متخصصین و پزشکان ما این است که طرح فاصله گذاری اجتماعی هم مرحله اول و هم مرحله دوم اقدامات لازم و مفید و ضروری برای کشور بوده است.

روحانی اظهار داشت: کشورها مختلف شیوه های مختلفی در برابر این ویروس اتخاذ کردند. ما از تجربه همه کشورها استفاده کردیم ولی هیچ وقت خودمان را اسیر راه و مسیر آنها نکردیم. از همان روزهای اولیه ای در ماه اسفند بعضی ها پیشنهاد می کردند قرنطینه چینی را پیاده کنیم، لازم است توضیحی برای مردم بدهم که قرنطینه چینی یعنی چه. قرنطینه چینی معنایش آن بود که دستور دادند تمام مغازه ها بسته شود، تمام ماشین ها از حرکت متوقف شود، تمام درب خانه ها بسته شود، هیچ کس حق ندارد از خانه خارج شود و غذای ۲۴ ساعت توسط مامورین به خانه ها انداخته می شد. این مدل قرنطینه چینی در ووهان بود. این مدل را هیچ کسی در دنیا نپسندید و هیچ کسی هم اجرا نکرد و نمی شد، هم اجرا شود. این مدل مخصوص خودشان بود.

وی ادامه داد: دولت چین  روش با شیوه ها و سیاست هایی که دارد می تواند به مردم بگویند برای ۱۵، ۲۰ روز درب خانه هایشان باید پلمب شود، این روش در ایران و کشورهای دیگر امکان پذیر نیست. بنابراین از آن شیوه ما و هیچ کشور دیگری تبعیت نکردیم. عده ای در داخل کشور به ما فشار می آوردند که شما مدل چینی را اجرا کنید ما مدل چینی را اجرا نکردیم.

رئیس جمهور اظهار داشت: یک روشی بود که برخی کشورهای اروپایی روزهای اول شروع کردند و کم کم مقداری از آن عقب نشینی کردند ، این روش، امنیت جمعی بود، می گفتند کاری نداریم این ویروس منتشر می شود و یک عده مبتلا می شوند، یک  عده به بیمارستان می روند یک عده خوب می شوند یک عده بر آنها اثر نمی گذارند، عبور می کند، یک ماه، دو ماه. عده ای مریض می شوند عده ای فوت می شوند این هم شیوه ای بود که ما از این شیوه تبعیت نکردیم آنها مدتی این شیوه را ادامه دادند اما خودشان در ادامه دچار مشکل شدند.
روحانی گفت: اما در عین حال که متخصصین ما از ابتدا  طرحی را برای ایران طراحی کرده بودند، وزارت بهداشت مسئولیت طراحی این طرح را بر عهده د اشت ما طبق آن طرح قدم به قدم طرح های مختلف را در مراحل مختلف اجرا کردیم و پیاده کردیم البته هر روز که می گذرد در این ۱۰، ۱۲ روز  اخیر یک قدم جدیدتری برداشتیم و کار را مقداری سخت تر کردیم.

وی تاکید کرد:چاره ای نبوده، مردم عزیز ما باید بدانند تمام این اقدامات به خاطر حفظ صحت و سلامت آنها بوده اگر امروز هم برای سفر آنها حضور آنها در طبیعت مشکلاتی ایجاد شده  به خاطر سلامت شان بوده و دلیل دیگری در کار نیست. دیروز تصمیمی گرفتیم که شاید این تصمیم مقداری کارها را سخت تر کرد  و تصمیم گرفتیم هر کس مبتلا به این ویروس شد الزاما باید به خود او، خانواده اش و محل کارش اطلاع داده شود. با اینکه ممکن بود با برخی دستورالعمل ها منافات داشته باشد و برخی اطلاعات محرمانه بیمار است و نباید جای دیگر اعلام شود اما به خاطر سلامت مردم دیروز این تصمیم را اتخاذ کردیم.
روحانی اظهار داشت: طبق آمار وزیر بهداشت در مجموع ۶۵۳۲  تخت بیمارستانی در کشور وجود دارد که از این میان چهار هزار تخت درگیر است و بقیه تخت ها خالی است .

رئیس‌جمهور گفت: ما روزهای بحران را زیاد دیده ایم و از ابتدا بر مبنای بدبینی شدید تصمیم گیری کردیم. فروشگاه ها پر از کالا است، انبارها پر است .

روحانی ادامه داد: با اینکه برخی کشورهای غربی از ما فرصت بیشتری داشتند ولی هم تخت کم آوردند و هم وسایل تنفسی کم آوردند و کارخانه‌های خود را وادار به تولید تجهیزات کردند. این کشورها در تهیه مواد غذایی و با مشکلات مواجه شدند و دیروز یک مقام آمریکایی گفته بود که ماسک هایی که پزشکان و پرستاران استفاده می‌کنند باید مجدداً ضدعفونی شده و مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس جمهور اظهار داشت : کشورهای بزرگ و صنعتی و پرمدعا در این آزمایش دچار مشکل شده‌اند اما کشور ما با مشکلی مواجه نشد که علت آن انسجام، هماهنگی و کار پزشکی دقیق بود.

وی ادامه داد: در این روزها بخش تولید برای تامین نیازمندی‌های مردم بو خش بیمارستانی تلاش خوبی را انجام دادند. در جلسه هیئت دولت و وزیر صنعت اعلام کرد در این روزها تولید مواد ضدعفونی ۸ برابر افزایش یافته است، تولید ماسک در بخش‌های دولتی ۴ برابر افزایش یافته است. البته بسیاری از بخش‌های خصوصی نیز در حال تولید ماسک هستند

روحانی گفت:  بر اساس اعلام وزیر صمت ماسک های مورد نیاز بخش بهداشت به اندازه کافی تولید می‌شود و در اختیار بیمارستان ها قرار می گیرد و ما هیچ مشکلی نداریم علاوه بر این سایر نیازمندیها شامل گان و لباس های حفاظتی و کیت تشخیص برای آزمایشگاه ها به اندازه کافی توسط بخش دولتی و خصوصی در حال تولید است.

  رئیس جمهور با تاکید بر این که کار بزرگی در کشور صورت گرفته است گفت: همه دست به دست هم دادیم و این کار بزرگ را پیش بردیم . بسیاری از  رسته های کاری در  این ایام دچار مشکل شدند که شامل بخش های حمل و نقل، گردشگر،ی رستوران‌ها و  و بسیاری از مشاغل دیگر هستند.

وی با بیان اینکه تصمیم گرفتیم این شرایط سخت را تا ۲۰ فروردین ادامه دهیم گفت:  علیرغم تحریم، سختی ها و مشکلات دولت حدود ۱۰ میلیارد دلار برای رفع مشکلات کسب و کارهایی که دچار مشکل شده اند، در نظر گرفته‌است. بخشی از این ۱۰ میلیارد دلار به صورت تسهیلات و بخشی به صورت کمک های بلاعوض بسته های معیشتی و حمایتی به افرادی که دارای مشکل شده اند، پرداخت می شود.دولت  در شرایط تحریم توانست این مقدار تسهیلات در نظر بگیرد. ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات فوری برای رونق کسب و کار ها در نظر گرفتیم.

رئیس جمهور افزود: اقدامات صدا و سیما برای تدریس دانش آموزان و آموزش مردم، اقدامات وزارت بهداشت بکنترل و درمان بیماران اقدامات بسیار مهم اقدامات بسیار مهمی بود .

روحانی تاکید کرد: ملت ایران به ادعا های رسانه‌های بیگانه و ماهواره‌ها و فضای مجازی که تبلیغ می کردند که ملت ایران خسته شده است و عقب نشینی کرده اند، نشاط ندارد و دولت ایران کارآمدی ندارد پاسخ قاطع دادند. امروز باید عملکرد دولت و ملت ایران را با کشورهای پیشرفته دنیا مقایسه کنند و ببینند که در این آزمایش شرایط کشور ما چگونه بوده است اقدامات دولت پاسخ محکم به دروغ گویان همیشگی بود که البته این دروغ‌ها را ادامه می‌دهند.

روحانی اظهار داشت: خودشان در کشورهایی هستند که تخت بیمارستانی برای بیمار هایشان وجود ندارد اما از ترس جرأت نمی‌کند که از رسانه‌های خود بیرون برود اما باز هم نسبت به جمهوری اسلامی ایران اظهارات ناروا و دروغ می‌زنند.

 وی تصریح کرد: این دوران آزمایش بزرگِ تاریخی بود و در تاریخ ایران و جهان عملکرد ملت ایران، مسئولان و همه فداکاران در خط مقدم، نیروهای مسلح، صدا و سیما باقی خواهد ماند. همه به میدان آمدند و تلاش کردند.

رئیس‌جمهور همچنین از جناح‌های سیاسی تشکر کرد و گفت: جناح های سیاسی سلیقه‌های مختلفی دارد، به جز معدود افرادی ،همه هم نوا و هم زبان حمایت کردند.این در حالی است که یکی از کشورهای اروپایی اطلاعیه داد و جناح ها خواست که چند هفته سکوت کنند تا دولت بتواندکار کند. اما دولت جمهوری اسلامی نیاز به انتشار این اطلاعیه پیدا نکرد، همه مردم و جناح‌های سیاسی با بیداری و هوشیاری کار بسیار بزرگی را انجام دادند .
روحانی با اشاره به  خباثت آمریکایی‌ها تصریح کرد: آمریکایی‌ها پیش از این ماجرا تحریم‌های غیر قانونی علیه ملت ایران داشتند. مسئله کرونا اختصاص به کشور خاص ندارد و جهان درگیر این بیماری شده است و باید در سطح جهان با این بیماری و جلوگیری از همه گیری آن مقابله کرد.متاسفانه آمریکایی‌ها در این شرایط حاد و سخت جهانی نیز درس عبرت نگرفتند و نفهمیدند چه کار باید بکنند، زمان خوبی بود و آمریکایی ها می توانستند عذرخواهی کنند زیرا موضوعی انسانی مطرح بود و هیچ‌کسآنها را ملامت نمی کرد که چرا عقب نشینی کردید، بهترین فرصت تاریخی برای آمریکایی‌ها بود که از مسیر غلط خود برگردند و یک بار هم که شده به ملت ایران بگویند ما ضد ملت ایران نیستیم.

وی تاکید کرد: آمریکایی‌ها همیشه علیه  ملت ایران عمل کردند اما امروز آشکارتر و واضح تر از همیشه ضد ملت ایران عمل کردند.

رئیس جمهور اظهار داشت: سرمایه اجتماعی بزرگی را امروز به دست آوردیم، مردم به یکدیگر اعتماد دارد، مردم به دولت اعتماد دارند و دولت به مردم اعتماد دارد. باید این سرمایه بزرگ اجتماعی را حفظ کنیم و در این سال که سال جهش تولید است همه چیز را برای عبور از این شرایط آماده کنیم تا جهش دست تولید اتفاق بیفتد .

روحانی با تاکید بر اینکه باید همه چیز را برای جهش تولید و فعالیت چند برابر آماده کنیم گفت: در این ایام مردم خسته شدند و در خانه‌ها ماندند. ما هم در ایام سر کار بودیم افتخار کردیم که بتوانیم کار را تلاشی انجام دهیم ،در روزهای آینده باید کار ما مضاعف شود و این دوران را جبران کنیم .

روحانی ادامه داد: می دانیم که کسبه دچار مشکل شدند ، امیدوارم که خداوند شرایطی را فراهم کند که در ماه‌های بعد بتوانیم جبران کنید و مردم هم یاری کنند از این دوران عبور کنیم.

روحانی خطاب به مسئولان گفت: نظارت بر قیمت‌ها را تشدید کنید. این شرایط تمام می شود، مغازه ها باز میشوند و همه سر کار می‌آیند، نباید اجازه دهیم که سوء استفاده شده و قیمت‌ها افزایش یابد، مردم باید با شرایط مناسب زندگی خود را ادامه دهند انشاالله خداوند ما را یاری کند که از این روزهای سخت بگذریم و روزهای خوب و شاد برای ما پیش رو باشد.

منبع: نماینده

کلیدواژه: دولت کرونا نماینده قرنطینه چینی آمریکایی ها روزهای اول رئیس جمهور ملت ایران دچار مشکل استان ها جناح ها خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۴۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیرضابیگی: گوشت کیلویی ۷۰۰ هزار تومان قابل انکار است؟

احمد علیرضابیگی به خبرنگاران گفت: «دولت باید از همه ظرفیت‌ها و امکانات خودش استفاده کند تا وقتی انتقاداتی صورت می‌گیرد، آن را حل کند و کارنامه موفقی از خودش بروز کند و تا روزی که به واسطه انتخابات، به مردم رجوع کند، با پیشانی سفید و کارنامه موفق در خانه مردم برود.»

با افزایش قیمت دلار و سکه در همین روز‌های اول سال ۱۴۰۳، نمایندگان مجلس از هر تریبونی استفاده کرده و از عملکرد اقتصادی دولت انتقاد کردند. انتقاداتی که به مذاق دولتی‌ها خوش نیامد، و معاونت پارلمانی دولت با صدور اطلاعیه‌ای به نمایندگان تاخت.

در بخشی از اطلاعیه دولت آمده است: «طی روز‌های گذشته و همزمان با تشدید نوسانات ارزی در بازار که ناشی از افزایش بهای جهانی طلا و تحولات نظامی منطقه بود متأسفانه چند نفر از نمایندگان مجلس، اظهارنظر‌ها و تحلیل‌های غیرکارشناسی و شتاب زده‌ای درباره وضعیت اقتصادی و نرخ ارز داشتند که چه بسا برخلاف خواست آنان می‌توانست بر التهاب بازار ارز بیافزاید.»

در همین راستا احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز گفت: «شاخک‌ها و سنسور‌های دولت باید پیام لازم را از جامعه دریافت کند و بداند که شرایط امروز اقتصادی دچار مشکل شده است.»

وی همچنین به خبرنگاران گفت: «در عالم سیاست، قوه‌مجریه بر اساس قانون اساسی، قدرت خودش را از مردم گرفته است و بار مسئولیت آن موکل به اعتماد مجدد مردم به دولت است. دولت باید از همه ظرفیت‌ها و امکانات خودش استفاده کند تا وقتی انتقاداتی از این دست صورت می‌گیرد، آن را حل کند و کارنامه موفقی از خودش بروز کند و تا روزی که به واسطه انتخابات، به مردم رجوع کند، با پیشانی سفید و کارنامه موفق در خانه مردم برود.»

مشروح گفتگوی احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس یازدهم را در خبرگزاری خبرآنلاین می‌خوانید.

********

* آقای علیرضابیگی! نظر شما درباره واکنش دولت به گلایه‌های اقتصادی مجلس یازدهم چیست؟

من متوجه واکنش دولت نشده‌ام، اما شاخک‌ها و سنسور‌های دولت باید پیام لازم را از جامعه دریافت کند و بداند که شرایط امروز اقتصادی دچار مشکل شده است. بانک مرکزی به صورت مدام، درباره گرانی و اقلام پرمصرف موادغذایی، به دولت گزارش می‌دهد، قیمت گوشت از ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان هم دارد رد می‌شود و شرایط خوبی وجود ندارد، زمان امید مردم برای خانه‌دار شدن به ۷۰ سال دارد می‌رسد و این مواردی نیست که قابل انکار باشد. حتی اگر انکار کنند، کسی آن را نمی‌پذیرد.

دولت قدرت خودش را از مردم گرفته است

* چرا دولت تن به پذیرش انتقادات و اشکلات نمی‌دهد؟

این یک بیماری است که عارض شده است، زمانی که شما اشکالات را نمی‌پذیرید، یا نمی‌خواهید آن را اصلاح کنید یا توانایی اصلاح آن را ندارید، بنابراین با تشخیص بهترین راه به سمت انکار می‌روید. علی‌القاعده، وقتی گوش شنوایی برای شنیدن مشکلاتی که مردم با آن مواجه هستند باشد، برای آنکه دوباره با انتقال آن مشکل مواجه نشوند، شنونده درصدد حل و رفع آن برآمده و درصدد چاره‌جویی بر می‌آید.

در عالم سیاست، قوه‌مجریه براساس قانون اساسی، قدرت خودش را از مردم گرفته است و بار مسئولیت آن موکل به اعتماد مجدد مردم به دولت است. دولت باید از همه ظرفیت‌ها و امکانات خودش استفاده کند تا وقتی انتقاداتی از این دست صورت می‌گیرد، آن را حل کند و کارنامه موفقی از خودش بروز کند و تا روزی که به واسطه انتخابات، به مردم رجوع کند، با پیشانی سفید و کارنامه موفق در خانه مردم برود.

مشکل در نگرش دولت است نه فقط افراد

* فکر می‌کنید، نیاز به بازنگری در کابینه دولت یا تغییر تیم اقتصادی وجود دارد؟

مشکل در افراد نیست، مشکل در نوع نگرشی است که در دولت وجود دارد، تا آن نگرش اصلاح نشود، کاری از افراد بر نمی‌آید.

این که در زندگی مردم چه رخ خواهد داد برای دولت اهمیت ندارد

* چه نگرشی؟

نگرشی که در دولت وجود دارد، نگرش واقعی به اقتصاد نیست. طبیعتا منابع و امکانات ما در مسیری صرف می‌شود که مشکلات مردم را حل کند. در حال حاضر، دولت در خصوص افزایش درآمد مردم از خودش مقاومت نشان می‌دهد و بهانه‌اش این است که تورم بالا خواهد رفت؛ در حالی که دولت متوجه نیست که کمر مردم زیر بار گرانی‌ها خم شده و افزایش حقوق صورت پذیرفته در مقایسه با نرخ تورم چیزی به حساب نمی‌آید.

در این میان، داده و ستاده مردم، دخل و خرج آنان به هم نمی‌خواند و دولت ظاهرا منابع و مصارف خود را قانون بودجه به‌گونه‌ای تراز می‌کند که با تحمیل هزینه به زندگی مردم، قیمت ارز نیمایی یا ارز ترجیحی افزایش بدهد و منابع خودش زیاد شود. این که در زندگی مردم چه رخ خواهد داد برای دولت اهمیت ندارد و نگاه واقعی به اقتصاد ندارد.

مالیات را ۵۰ درصد افزایش داده اند، اما درآمد مردم زیاد نشده

* گرانی‌هایی که از اول سال ۱۴۰۳، شاهد آن هستیم، چه برآیند بدی در اقتصاد ایجاد می‌کند؟

یکی از فاکتور‌های برجسته دولت، افزایش ۵۰درصدی اصول مالیات است، یعنی سهم مالیات را در بودجه ۵۰درصد افزایش دادیم، این را باید از مردم وصول کرده و در افزایش قیمت کالا و خدمات خودش را نشان می‌دهد. این مسئله حتما در گذران زندگی مردم تاثیر می‌گذارد، درآمد آنان زیاد نشده، اما قیمت‌ها افزایش پیدا کرده است.

* دولت در چند ماه دیگر وارد سال آخر خود شده و تقریبا یک فاز انتخاباتی برای سال ۱۴۰۴ به خود می‌گیرد. اگر این روند اقتصادی دولت ادامه پیدا کند، ممکن است دوباره شانس پیروزی داشته باشد؟

کشور ما قابل پیش‌بینی نیست. تجربه انتخابات ما نشان می‌دهد که اگر مردم در انتخابات، پای صندوق‌های رأی آمده و در انتخابات شرکت می‌کنند، سبب تغییر وضع وجود شده است، نهاد انتخابات، نهاد اصلی است و قانون اساسی قدرت مردم را در تجلی انتخابات پیش‌بینی کرده است. متاسفانه زمانی که مردم با صندوق‌های رأی قهر می‌کنند، این عدم ضعف مشارکت مردم لطمه به مشروعیت انتخابات نمی‌زند؛ یعنی انتخابات چه با ۸۰ درصد مشارکت و چه با ۲۰درصد مشارکت برگزار شود، تاثیری ندارد.

در واقع در ذهن و خاطر مردم، این سخنِ سخنگوی شورای نگهبان نقش بسته است که مشارکت مردم در مشروعیت انتخابات تاثیری ندارد، دیدیم که چه در انتخابات مجلس و چه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ مردم قهر کردند. حضور مردم در تعیین سرنوشت خودشان تضعیف شده است، زیرا دلیلی و عاملیتی برای تغییر شرایط موجود ندارند. این مسئله به مشروعیت نظام سیاسی لطمه زده، تهدیدات را توسعه می‌دهد، میزان امیدواری را کاهش داده و خسارات عمده را به امنیت ملی کشور وارد می‌کند.

دیگر خبرها

  • تاخیر در واحدهای مسکن ملی قابل تحمل نیست
  • قانون عدم الزام بیمه مجدد شاغلین فصلی در استان اردبیل قابل اجرا است
  • طبخ ۵ کله پاچه بره و ۲۰ پاچه توسط آشپز مشهور چینی (فیلم)
  • احمدی نژاد از اسراییل به عنوان «کشور» یاد کرد
  • پیام حسن روحانی درپی درگذشت همسر محسن مهرعلیزاده
  • علیرضابیگی: گوشت کیلویی ۷۰۰ هزار تومان قابل انکار است؟
  • گوشت کیلویی ۷۰۰ هزار تومان قابل انکار نیست
  • نماینده‌ها منافع ملی را اولویت قرار دهند
  • اختصاص بنزین به کد ملی قابل اجرا نیست
  • نظارت دامپزشکی بر صادرات فرآورده خام دامی و خوراک آبزیان از مرز چذابه