Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@07:16:20 GMT

آیا روی اجساد کرونایی آهک می‌ریزند؟/ تصاویر

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۴۶۰۹۴

بیماری کرونا این روزها بر همه ابعاد زندگی انسان‌ها تاثیر گذاشته و شرایط زندگی خاص کرونایی فصل جدیدی از زندگی است که حالا تمام مردم این کره خاکی آن را تجربه می‌کنند!

اخبار اجتماعی - کار به جایی رسیده که توجه عامه مردم و تأکید متخصصان حوزه بهداشت و درمان بر رعایت نکات پیشگیرانه از ابتلا به کرونا از مرحله اصول بهداشت فردی، تغذیه‌ای و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. فراتر رفته و حتی نحو تدفین جان باختگان در اثر ابتلا به این ویروس را نیز تحت الشعاع و توجه قرار داده است.

چگونگی حمل اجساد جان‌باختگان مبتلا به کرونا به سمت آرامگاه ابدی، نحو تغسیل، تشییع و تدفین آنها و... از جمله مسائلی است که این روزها در بین افکار عمومی به ویژه در فضای مجازی مطرح است.

به طوری که هر روز مطالب مختلف و شایعات زیادی درباره جان‌باختگان کرونا مانند سوزاندن اجساد مبتلایان به کرونا، ریختن آهک بر روی اجساد، تدفین در نقاط خاص و... دیده و شنیده می‌شود.

اجساد افرادی که بر اثر این ویروس درگذشته‌اند، در سکوت دفن می‌شوند و کفن و دفن و مراسم یادبود آنها نیز در نهایت حداقلی برگزار می‌شود و مراسم یادبود این درگذشتگان نیز در فضای مجازی برگزار می‌شود. گویی غربت خاص و اجباری در تدفین این افراد حاکم است که کمتر می‌توان سابقه آن را در ذهن مرور کرد، اما راهی جز این وجود ندارد.

وزارت بهداشت نیز پروتکلی برای دفن اجساد افراد مبتلا به کرونا تعیین کرده که براساس آن فرد متوفی بر اساس دستورالعمل‌ها و رعایت موازین بهداشتی به خاک سپرده می‌شود.

برای آگاهی از شرایط و دستورالعمل مراسم تدفین جانباختگان مبتلا به کرونا با مهندس مجید تاجیک، رئیس گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به گفت‌وگو نشستیم تا از چگونگی تدفین اجساد جانباختگان مبتلا به کرونا و سئوالات و ابهامات موجود آگاه شویم.

آقای مهندس! به عنوان پرسش ابتدایی توضیح دهید که روند تدفین اجساد جانباختگان در اثر ابتلا به کرونا چگونه است؟

تاجیک:کسانی که در بیمارستان ابتلای آنها به کرونا تأیید می‌شود و در اثر این ابتلا جان خود را از دست می‌دهند، یا افرادی که احیاناً در منزل فوت می‌کنند و از طریق اورژانس به بیمارستان انتقال داده می‌شوند؛ در شرایط خاصی مطابق دستورالعمل‌های وزارت بهداشت،گندزدایی می‌شوند.

پس از انجام این مرحله، این افراد را در داخل کیسه‌های مخصوص قرار می‌دهند و با آمبولانس‌های ویژه‌ای آنها را به آرامستان انتقال می‌دهند؛ البته بعد از انتقال، آمبولانس‌های حمل کننده این اجساد نیز ضدعفونی می‌شوند.

در آرامستان‌ها نیز پروسه دیگری انجام می‌شود؛ به این شکل که در آنجا افرادی که کاملاً وسائل حفاظت فردی دارند اجساد را از کیسه‌ها خارج می‌کنند. اگر شرایط بهداشتی وجود داشته باشد حتی می‌توان این اجساد را با حفظ شرایط و رعایت نکات لازم غسل دهند و اگر شرایط بهداشتی برای غسل مهیا نباشد، حداقل این است که این اجساد را تیمم می‌دهند که این تیمم نیز باید با لباس حفاظت فردی و رعایت موارد حفاظتی انجام شود.

موضوع دیگر این است که بعد از غسل یا تیمم این اجساد مجددا گندزدایی می‌شوند که از هیپو کلریت سدیم نیم درصد برای گندزدایی استفاده می‌شود و مجدداً جنازه را بسته‌بندی کرده، در داخل نایلون قرار می‌دهند و در نهایت دفن می‌کنند.

قبری که برای دفن این اجساد حفر می‌شود باید حداقل دو متر عمق داشته باشد که عمق این قبر بستگی به سطح آب‌های زیرزمینی نیز دارد؛ یعنی اگر سطح آب زیرزمینی بالاست، باید آن قبر نیز ایزوله شود.

آیا روی اجساد آهک ریخته می‌شود؟

تاجیک: نه، روی اجساد آهک ریخته نمی‌شود، بلکه ابتدا یک لایه آهکی در انتهای قبر پاشیده می‌شود و جسد را در قبر می‌گذارند و بر روی آن خاک می‌ریزند که این موارد نیز باید در شرایط کاملاً ایمن انجام شود؛ ضمن اینکه باید سطح خاکی که روی مزار این اجساد ریخته می‌شود نیز 30 سانتی متر بالاتر از بقیه قبور باشد؛ برای اینکه اگر قبر فرونشست، مشکلی ایجاد نشود.

به دلیل اینکه ویروس در داخل بدن فرد جانباخته وجود دارد و در اثر فعل و انفعال و تجزیه‌ای که صورت می‌گیرد، باید این نکات رعایت شود. البته میزان زمان ماندگاری ویروس در بدن افراد جانباخته هنوز مشخص نبوده و نیاز به بررسی و تحقیق بیشتری دارد.

علت اینکه در هنگام تدفین اجساد بیماران مبتلا به کرونا در داخل قبور آهک ریخته می‌شود، چیست؟، آیا دلیل علمی دارد؟

تاجیک: ما باید از انتشار آلودگی در محیط زیست جلوگیری کنیم، امکان دارد در اثر تجزیه‌ای که انجام می‌گیرد، این ویروس خاک را آلوده کند و از خاک به آب‌های زیرزمینی انتقال پیدا کند؛بنابراین در زمان دفن اجساد باید این کار انجام شود؛ البته این موضوع نه تنها برای افراد جانباخته بر اثر ابتلا به کرونا بلکه برای افراد جانباخته بر اثر اکثر بیماری‌های عفونی خطرناک نیز باید این پروسه رعایت شود؛ به خاطر اینکه محیط زیست آلوده نشود.

روی اجساد آهک ریخته نمی‌شود، بلکه ابتدا یک لایه آهکی در انتهای قبر پاشیده می‌شود و جنازه را در قبر می‌گذارند و بر روی آن خاک می‌ریزند که این موارد نیز باید در شرایط کاملاً ایمن انجام شود

اگر عمق مزار این افراد سطحی و کم باشد، امکان دارد بر اثر تغییرات زمین و یا عبور حیوانات و کندن سطح آن، ویروس انتشار پیدا کرده و ایجاد آلودگی کند؛ در نتیجه تأکید داریم عمق مزار بیشتر باشد و این کار را انجام می‌دهیم تا از هر جهت مطمئن شویم تا محیط زیست آلوده نشود.

وقتی فرد جان باخته در اثر ابتلا به کرونا دفن می‌شود، آیا افرادی که بر سر مزار آن مراجعه می‌کنند، امکان ابتلا به ویروس کرونا را دارند؟

تاجیک: در این حالت انتقال ویروس وجود ندارد و انتشار ویروس به لایه بالایی مزار منتقل نمی‌شود؛ به عبارتی وقتی ما مطمئن هستیم که از قسمت پایین قبر آهک می‌پاشیم و از قسمت بالا نیز دو متر خاک بر روی جسد ریخته‌ایم، دیگر جای نگرانی نیست، اما توصیه می‌شود در حداقل‌ترین زمان ممکن روی قبر را بتن‌ریزی کرده و سنگ قبر را قرار دهند؛ چرا که برخی قبور دچار نشست خاک می‌شوند؛ بنابراین توصیه ما این است که خیلی سریع سنگ قبر را کار بگذارند.

البته بعد از گذاشتن سنگ روی قبر، دیگر جای نگرانی وجود ندارد و افراد می‌توانند مانند بقیه قبور فوت‌شدگان، بر سر مزار این افراد بروند.

افرادی که برای مراسم تشییع می‌روند و یا هر پروسه مربوط به آن، گندزدایی لازم را انجام دهند و از خوردن و آشامیدن خودداری کنند. از روبوسی، دست دادن و در آغوش گرفتن یکدیگر اجتناب کنند و به عرض تسلیت شفاهی، بدون تماس اکتفا کنند

اینکه گفته می‌شود قبور مربوط به جان‌باختگان بر اثر ابتلا به کرونا باید در قسمتی جدا از قبور دیگر در آرامستان‌ها دفن شود، صحیح است؟

تاجیک: توصیه می‌شود در آرامستان‌ها در قسمت‌هایی که از نظر زیست‌محیطی ایمن‌تر هستند، اجساد دفن شوند جای دفن اجساد در امن‌ترین نقطه آرامستان باشد، اما این موضوع نیز توصیه است. ایرادی ندارد و هر نقطه‌ای که خانواده این افراد خواسته باشندمی توانند اجساد مربوط را دفن کنند؛ البته با حفظ شرایط بهداشتی و رعایت نکات لازم این اجساد دفن می‌شوند.

در این ایام تأکید می‌شود مراسم تدفین جانباختگان کرونا بدون حضور مردم برگزار شود، علت آن چیست؟

تاجیک: توصیه می‌شود افرادی که برای مراسم تشییع می‌روند و یا هر پروسه مربوط به آن، گندزدایی لازم را انجام دهند و از خوردن و آشامیدن خودداری کنند. از روبوسی، دست دادن و در آغوش گرفتن یکدیگر اجتناب کنند و به عرض تسلیت شفاهی، بدون تماس اکتفا کنند.

حداقل فاصله یک و نیم متری را با یکدیگر رعایت کنند؛ ضمن اینکه حداقل تعداد افراد در چنین زمان‌هایی در مراسم شرکت کنند تا ازدحامی ایجاد نشود.

البته نه اینکه فقط باید این موارد و نکات ذکر شده برای تشییع بیماران جان‌باخته کرونایی رعایت شود، بلکه پیشنهاد می‌کنیم حداقل افراد در تشییع افراد عادی که در این زمان به علت بیماری‌های دیگر نیز درگذشته‌اند، شرکت کنند تا تجمعی ایجاد نشده و زمینه انتقال فراهم نشود.

آقای مهندس! توضیح دهید آیا پس از دفن اجساد، نزدیکان این افراد می‌توانند به مزار آنها نزدیک شوند؟

تاجیک: نزدیکان این جانباختگان باید حداقل فاصله 1.5 تا 2 متری را با اجساد داشته باشند. توصیه می‌کنیم از دست زدن به مزار این افراد تا زمانی که سنگ قبر روی آن نگذاشته‌اند، خودداری کنند اما بعد از اینکه بتن ریزی شده و سنگ قبر آنها گذاشته شد، دست زدن به مزار مانعی ندارد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: کرونا کفن و دفن وزارت بهداشت حوزه بهداشت و درمان ویروس کرونا مبتلایان به کرونا اثر ابتلا به کرونا مبتلا به کرونا جان باختگان انجام شود دفن اجساد روی اجساد سنگ قبر بر روی بر اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۶۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گورهای جمعی و اجساد خاکستر شده در غزه؛ نماد توحش صهیونیسم

کارشناسان مسائل سیاسی و حقوقی کشف گورهای دسته‌جمعی در نوار غزه بعد از عقب‌نشینی نیروهای اشغالگر را در چارچوب سیاست رسمی رژیم صهیونیستی برای نسل‌کشی علیه مردم فلسطین دانسته و تاکید کردند نازی‌های اسرائیلی از مرز جنایت و وحشیگری عبور کرده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بعد از کشف گورهای دسته جمعی در بیمارستان ناصر واقع در شهر خان یونس در جنوب نوار غزه که طبق گزارش دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه احتمالا هفتصد شهید فلسطینی در این گورها دفن شده باشند، واکنش‌های زیادی به این جنایت رژیم اشغالگر صورت گرفت.

کشف گورهای دسته جمعی در غزه ماهیت وحشی اسرائیل را نشان می‌دهد

در همین راستا کارشناسان شبکه الجزیره اعلام کردند که کشف گورهای دسته جمعی در نوار غزه به صورت متوالی نتیجه سیاست رسمی اسرائیل است که توسط ارتش این رژیم اجرا شده و کشورهای غربی به طور آشکار با تل‌آویو در جنگ نسل‌کشی علیه فلسطینیان مشارکت دارند.

شعوان جبارین، مدیرکل موسسه حق در برنامه الجزیره درباره جنایات هولناکی که صهیونیست‌ها در نوار غزه انجام می‌دهند و همچنین کشف گورهای دسته جمعی در مناطق مختلف غزه اعلام کرد که کشف گورهای دسته جمعی در غزه ماهیت وحشی رژیم اشغالگر را نشان می‌دهد و اینگونه جنایت‌ها طی یک قرن گذشته یا حتی بیشتر از آن سابقه نداشته است.

وی افزود که ماهیت روانی و ایدئولوژیک رژیم اشغالگر مملو از جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی است. حمله به بیمارستانها و به طور کلی جنگ علیه بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی غیرقابل قبول بوده و ما خواستار رسیدگی به اتفاقات هولناکی که این رژیم در غزه رقم زده از جمله سرقت اعضای بدن شهدا و خاکستر شدن اجساد آنها هستیم تا مشخص شود رژیم اشغالگر از چه سلاح هایی برای کشتار مردم غزه استفاده می‌کند. جنایت‌هایی که رژیم صهیونیستی طی بیش از شش ماه در بیمارستان‌های غزه انجام داده از نظر شدت و وسعت در جهان بی‌سابقه است و ما خواستار تحقیق درباره آنها هستیم.

آمریکا و اروپا مسئول مستقیم جنایات صهیونیست‌ها هستند

جبارین تصریح کرد که در قرن جدید هیچ جنگی علیه بیمارستان ها وجود نداشته و بنابراین آنچه در غزه اتفاق می‌افتد نتیجه یک سیاست رسمی است که اسرائیل پیش گرفته نه عملکرد فردی نیروهای ارتش این رژیم. در اینجا باید به استانداردهای دوگانه جهانی ناشی از نژادپرستی اشاره کنیم و بگوییم که نظام رسمی بین الملل سقوط کرده و از بین رفته است. همچنین نظام حقوقی جهانی نیز امروز در برابر جنگ نسل کشی که در غزه رخ می دهد با یک امتحان سخت مواجه است. ما ایالات متحده و انگلیس و آلمان را به طور آشکارا در جنایات نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه غزه شریک می‌دانیم و با وجود اینکه آنها کشورهای عضو کنوانسیون جلوگیری از نسل کشی هستند اما در جنایت‌های نسل کشی در غزه دست دارند.

از طرف دیگر دکتر زیاد ماجد استاد علوم سیاسی دانشگاه آمریکایی در پاریس هم در برنامه الجزیره به نوبه خود گفت که جنگ کنونی اسرائیل علیه غزه نمونه‌ای وحشتناک از جنایات شنیع است و جنایاتی که اسرائیل در نوار غزه رقم می‌زند به مراتب بدتر از جنایاتی است که در بالکان و چچن و در زمان حمله تروریست‌ها به سوریه شاهد آن بودیم. اشغالگران در جنگ نسل‌کشی علیه مردم فلسطین در غزه از قدرت آتش بالایی استفاده کردند و همچنین از تکنولوژی و فناوری و هوش نظامی برای کشتار بیشتر غیرنظامیان و از بین بردن همه نشانه‌های زندگی در غزه استفاده می‌کنند. بنابراین صحبت از نسل کشی در غزه به یک واقعیت تبدیل شده است.

اسرائیل مرز توحش را رد کرده است

این استاد و کارشناس مسائل سیاسی و حقوقی اظهار داشت که رژیم صهیونیستی از سال 1948تا 1967 جنگ نسل کشی علیه مردم فلسطین را آغاز کرده که تا امروز ادامه دارد و هدف آن نابودی هویت فلسطینی است. کاری که اسرائیل اکنون در غزه انجام می‌دهد مانند جنایات نازی‌هاست؛ جایی که رژیم صهیونیستی مرتکب جنایات پزشکی شنیع در غزه می‌شود و اجساد شهدا را نگه می‌دارد، اعضای بدن آنها را سرقت می‌کند و از علم پزشکی برای شکنجه و قتل غیرنظامیان استفاده می‌کند. اسرائیل همه مرزهای جنایت و وحشی‌گری را رد کرده است.

پیام اسرای فلسطینی از «سلاخ‌خانه» اسرائیل برای اعراب و جهانصهیونیست‌ها 3هزار فلسطینی را از غزه ربودند

زیاد ماجد هم در سخنان خود از استانداردهای دوگانه غربی در قبال جنایاتی که رژیم اشغالگر علیه مردم فلسطین انجام می‌دهد انتقاد و تاکید کرد فلسطینی‌ها مردمی هستند که جهان نمی خواهد آنها را ببیند و حقوقشان را نادیده گرفته است و این مسئله به نژادپرستی جامعه جهانی مربوط می‌شود که هیچ ارزشی برای حقوق بشر قائل نیست.

این استاد علوم سیاسی در ادامه به تغییر رویکرد افکار عمومی جهان بعد از مشاهده جنایت‌های رژیم اشغالگر در نوار غزه اشاره و تاکید کرد افکار عمومی نسل جدید علی رغم همه روایت‌های دروغینی که شبکه‌های غربی از نوار غزه ارائه می‌دهند در حال تغییر کردن و آگاه شدن است. امروز ملت‌های جهان را از جمله در اروپا می‌بینیم که از فلسطین حمایت می‌کنند و خواستار توقف حمایت‌های تسلیحاتی دولت‌ها از رژیم صهیونیستی هستند.

این سخنان کارشناسان بعد از آن بیان شد که دیروز دولت غزه اعلام کرد نیروهای امدادگر فلسطینی پس از عقب‌نشینی نظامیان اشغالگر از شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، گورهای دسته‌جمعی در محوطه بیمارستان ناصر کشف کردند.

دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه از از احتمال وجود 700 شهید در گورهای دسته‌جمعی در بیمارستان ناصر خبر داد و اعلام کرد که که تا این لحظه دو گور دسته جمعی در بیمارستان ناصر پیدا شده و احتمالا به مرور گورهای بیشتری هم کشف شود. صهیونیست‌ها ده‌ها آواره، مجروح، بیمار و کادر پزشکی و درمانی را اعدام میدانی کرده‌اند و سرنوشت بسیاری از افراد هم نامعلوم است.

اداره دفاع مدنی غزه هم گزارش داد که بعد از عقب‌نشینی نیروهای اشغالگر از برخی مناطق نوار غزه، هزاران فلسطینی در این مناطق مفقود شده‌اند و سرنوشتشان معلوم نیست. بعد از عقب‌نشینی نیروهای دشمن از چند نقطه 2000 فلسطینی ناپدید شده‌اند. اشغالگران به‌طور سیستماتیک و عامدانه سیاستی را برای ربایش و ناپدید کردن اجباری مردم غزه پیش گرفته‌اند. صهیونیست‌ها قبل از عقب‌نشینی از هر منطقه، ده‌ها جسد شهدای فلسطینی را با بولدوزر زیر خاک پنهان می‌کنند.

سخنگوی دفاع مدنی غزه تاکید کرد نیروهای اشغالگر ابتدا غیرنظامیان را فریب می‌دهند و می‌گویند کاری با آنها ندارند و سپس قتل‌عامشان می‌کنند. بیشترین تعداد اجسادی که در گورهای دسته‌جمعی کشف شده مربوط به زنان و کودکان است که اغلب در حملات صهیونیست‌ها به بیمارستان‌ها شهید شده‌اند. ما اجسادی را کشف کردیم که تبدیل به خاکستر شده بودند و نهادهای بین‌المللی باید تحقیق کنند تا مشخص شود اشغالگران از چه سلاح‌هایی در کشتار مردم غزه استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • دروغ علنی طالبان؛ آب هیرمند را به شوره‌زار می‌ریزند تا به ایران نرسد!
  • درخواست برای تحقیقات بین‌المللی درباره گورهای جمعی در غزه
  • رژیم صهیونیستی به نبش قبر اجساد بیمارستان غزه اعتراف کرد
  • ماجرای رابطه جنسی یک مرد انگلیسی با اجساد
  • افشای ابعاد تازه از جنایات صهیونیست‌ها در گورهای جمعی غزه
  • جزئیات هولناک از جنایات اشغالگران در گورهای دسته‌جمعی غزه
  • گورهای جمعی و اجساد خاکستر شده در غزه؛ نماد توحش صهیونیسم