Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،امسال به دلیل لزوم پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا و قطع زنجیره انتقال این بیماری، مسئولان توصیه اکید کرده اند که از سفر نوروزی پرهیز شود. البته ماندن در خانه هم برای خود مزیت‌هایی دارد؛ از جمله اینکه بیشتر کنار یکدیگر هستیم، میتوانیم بیشتر مطالعه کنیم و فیلم ببینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرصتی برای انجام کار‌های عقب افتاده داریم و مهمتر از همه اینکه در چنین شرایط بحرانی جامعه، سالم می‌مانیم تا بتوانیم دوباره در تعطیلات تابستانی با خیال راحت چمدان سفر ببندیم و به هر کجای این سرزمین پهناور در نهایت آرامش و لذت سفر کنیم.

حال با این وصف، شاید بد نباشد که در خانه و همراه با سایت ما کمی گردشگری مجازی انجام بدهید. ما در این گزارش به معرفی یکی از جاذبه‌های گردشگری تهران پرداخته ایم که شاید یکی از گزینه‌های سفر شما در تعطیلات تابستان ۹۹ و بعد از شکست کرونا باشد.

 

مجموعه سعدآباد

در اواخر سلطنت احمد شاه قاجار (هفتمین و آخرین پادشاه دودمان قاجار) کاخی در دربند ساخته شد که با نام کاخ احمدشاهی شناخته می‌شود. این کاخ قدیمی‌ترین کاخ مجموعه‌ای به نام مجموعه سعدآباد است.

بزرگترین کاخ مجموعه سعدآباد با نام کاخ‌موزه سفید شناخته می‌شود. از نام‌های دیگر این کاخ‌موزه می‌توان به کاخ ملت اشاره کرد. کاخ ملت که شامل ۵۴ واحد مختلف از جمله ۱۰ تالار تشریفاتی است، به دستور رضا شاه در سال ۱۳۱۰ هجری خورشیدی (شمسی) ساخته شد. ساخت این کاخ در سال ۱۳۱۵ هجری شمسی تمام شد.


از کاخ‌های دیگر موجود در مجموعه سعدآباد می‌توان به کاخ سبز، کاخ شهوند یا کاخ رضا شاه پهلوی اشاره کرد. این کاخ در ابتدا به صورت ساختمانی نیمه تمام متعلق به علیخان بود. رضا شاه این ساختمان نیمه‌تمام را خرید و کاخ خودش را درآنجا بنا کرد. نمای خارجی کاخ سبز با سنگ‌های سبز کمیاب معدن خمسه زنجان و سنگ مرمر خراسان تزئین شده است.

درب اصلی کاخ از سمت شمال غربی به سمت رشته کوه‌های مرتفع البرز گشوده می‌شود.


موزه چهره‌های ماندگار یکی دیگر از بخش‌های مجموعه سعدآباد است. بنای این موزه در دوره قاجار ساخته شده است.

تصویر و زندگی‌نامه کوتاهی از چهره‌های ماندگار ایران در رشته‌های مختلف، به همراه چند تندیس از دانشمندان ایرانی در موزه چهره‌های ماندگار دیده می‌شوند. از موزه‌های دیگر موجود در مجموعه سعدآباد می‌توان به موزه آب، موزه استاد بهزاد، موزه برادران امیدوار، موزه خط و کتابت میرعماد، موزه ظروف سلطنتی، موزه مردم‌شناسی، موزه مینیاتور استاد آبکار، موزه فرشچیان، موزه نظامی، موزه نگارستان، موزه هنر‌های زیبا و موزه هنر ملل اشاره کرد.


موزه هنر ملل مکان به نمایش گذاشتن آثار ارزشمندی است که از چهارگوشه جهان خریداری یا اهدا شده‌اند. این آثار متعلق به تمدن‌های پیش از اسلام و دوره اسلامی، هنر آفریقای سیاه (مناطق جنوب صحرای بزرگ افریقا)، هند، خاور دور و تمدن مایا‌ها هستند. بخشی از موزه  هنر ملل به نمایش آثار هنری دوران معاصر ایران و جهان اختصاص داده شده است.

گلخانه‌ها نیز بخش‌هایی از مجموعه سعدآباد هستند. این گلخانه‌ها با نام‌های گلخانه موز یا موزستان، گلخانه استرلتزیا یا پرنده بهشتی، گلخانه میخک، گلخانه بنفشه آفریقایی، گلخانه گلاله، گلخانه ماهونیا و گلخانه باغ ایرانی شناخته می‌شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پیشنهاد سفر گردشگری مجازی استان تهران مجموعه سعدآباد مجموعه سعدآباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۶۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجموعه ریسباف در مسیر احیا/ اجرای بزرگ‌ترین طرح میراث فرهنگی کشور پس از انقلاب

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان از احیا مجموعه عظیم و تاریخی کارخانه ریسباف خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان، حمیدرضا محققیان از احیای مجموعه عظیم و تاریخی کارخانه ریسباف خبر داد و اظهار کرد: مجموعه عظیم و تاریخی کارخانه ریسباف ازجمله آخرین بازمانده‌های کارخانه‌های ریسندگی پشم اصفهان است که در مساحتی در حدود ۷۴۰۰۰ مترمربع و با زیر بنایی در حدود ۵۴۰۰۰ مترمربع در محور تاریخی چهارباغ بالا اصفهان واقع‌شده است.

وی افزود: با توجه به مصوبه هیئت‌وزیران در خصوص واگذاری این مجموعه عظیم به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و با پیگیری‌های به‌عمل‌آمده در استان، معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان به‌صورت مستقیم پیگیری این موضوع را انجام داده و باهمت هماهنگی معاون امور عمرانی استاندار و با مشارکت نهادهای ذی مدخل ازجمله اداره کل در زمستان امسال این مجموعه تحویل یگان حفاظت میراث فرهنگی استان و در این مجموعه مستقر شد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان خاطرنشان کرد: با توجه به توافقات به‌عمل‌آمده میان معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری، شهرداری اصفهان و اداره کل از فروردین‌ماه امسال، این مجموعه پس از برآوردهای اولیه و تهیه شرح خدمات جهت انجام عملیات نجات بخشی و ایجاد نمایشگاه فرهنگی و گردشگری حداقل در محورهای جنوبی آن در اختیار شهرداری قرار گرفت.

محققیان خاطرنشان کرد: امید است تا با همکاری تمامی نهادهای ذی‌ربط بتوان حرکت اول را در راستای اجرای موزه منطقه‌ای اصفهان در این مجموعه عظیم تاریخی را آغاز کرد.

کد خبر 746608

دیگر خبرها

  • سعدی؛ میزبان رویداد هنری گل، مرغ و خوشنویسی شد
  • فرد تذکردهنده به کودک شعرخوان در حافظیه، توبیخ شد
  • سکه های تاریخی از اوایل قرن ۴ تا قرن ۸ هجری به موزه رضوی اهدا شد
  • سکه های تاریخی از اوایل قرن 4 تا قرن 8 هجری به موزه رضوی اهدا شد
  • توبیخ نیروی خاطی در حافظیه شیراز
  • واگذاری مجموعه تاریخی ریسباف به شهرداری اصفهان
  • ماجرای یک توبیخ در حافظیه شیراز
  • مجموعه ریسباف در مسیر احیا/ اجرای بزرگ‌ترین طرح میراث فرهنگی کشور پس از انقلاب
  • ماجرای تذکر یکی از نیرو‌های حافظیه به یک کودک
  • نیروی خاطی در مجموعه فرهنگی، تاریخی حافظیه توبیخ شد