Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-20@01:19:20 GMT

کسی به سراغ خودروهای مانده در گمرک نرفت

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۴۷۳۲۴

کسی به سراغ خودروهای مانده در گمرک نرفت

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، نیمه بهمن ماه سال گذشته بود که هیات دولت تصمیم گرفت هر چه خودرو وارداتی در گمرک باقی مانده را تعیین تکلیف کند و در همین رابطه مصوبه ای صادر کرد که وضعیت ۵۱۰۰ دستگاه خودرو مشخص شد.

ماجرا از این قرار بود که طی سالهای اخیر در مجموع حدود ۱۲ هزار و ۲۶۱ دستگاه خودرو وارد شده بود اما تغییر شرایط، بخشنامه ها و سیاست های دولت در مقاطع مختلف مانع از ترخیص این خودروها شده و به تدریج در گمرکها، بنادر و مناطق آزاد انباشت شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییر سیاست ارزی در سال ۱۳۹۷، ممنوعیت ثبت سفارش و واردات خودرو یا تغییر ضوابط فنی واردات خودرو از جمله عواملی بود که امکان ترخیص این خودروها را برای انطباق با مقررات جدید کاهش داده بود. در این بین بخشی از این خودروها درگیر پرونده های قضایی نیز بودند.

چالشهای زیادی بین صاحبان خودرو و واردکنندگان و دستگاه های ذیربط در دولت وجود داشت که در نهایت در دی ماه ۱۳۹۷ هیات دولت طی مصوبه ای شرایطی تعیین کرد تا صاحبان خودرو بتوانند نسبت به ترخیص اقدام کنند. چهار ماه زمان تعیین شد و مجددا دو ماه دیگر تمدید و در مجموع شش ماه فرصت وجود داشت که در نیمه تیرماه سال گذشته به پایان رسید.

اما بعد از این مهلت تمامی ۱۲ هزار خودرو ترخیص نشده و حتی تعدادی که پروانه گمرکی را نیز دریافت کرده بودند به دلیل اتمام زمان در مرحله خروج باقی ماندند. از سوی دیگر دولت اعلام کرد که فعلا هیچ برنامه ای برای تمدید مدت زمان ترخیص ندارد.

آمار خودروهای ترخیص شده از گمرک

گزارش گمرک در پایان مرحله اول ترخیص نشان داد که از ۱۲ هزار و ۲۶۱ دستگاهی که وارد شده بود طی مهلت تعیین شده ۷۱۵۳  دستگاه ترخیص و ۵۱۰۸  دستگاه دیگر در گمرک باقی ماند؛ از این تعداد ۱۰۴۸ دستگاه با وجود دریافت پروانه گمرکی با اتمام زمان امکان ترخیص نداشتند و حتی چند ماه بعد با رایزنی های انجام شده، وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) با خروج آنها موافقت کرد ولی به دلیل نیاز به مصوبه دولت این ترخیص اتفاق نیفتاد.
همچنین از خودروهای باقی مانده ۳۴۰ دستگاه به گمرک اظهار شده، اما پروانه دریافت نکرده بودند که این تا پایان مهلت مصوبه دولت انجام شد. حدود ۱۰۴ دستگاه خودرو نیز از قبل از سال ۱۳۹۳ در گمرک باقی مانده بودند که از جمله خودروهای وارد شده از محل تسهیلات مربوط به جانبازان بود که حجم موتور تمامی این ۱۰۴ دستگاه بالای ۲۵۰۰ سی سی بود.

اما در بین خودروهایی که در گمرک متوقف شده بودند، تعدادی به دلیل گره‌های قضایی امکان ترخیص پیدا نکردند که تعداد آنها به ۲۲۸۹ دستگاه می‌رسید. همچنین تعدادی بدون ثبت‌سفارش بودند که امکان ترخیص آنها وجود نداشت و به گمرک نیز اظهار نشده بود که تعدادشان به ۱۱۰۰ دستگاه می رسید  که حجم موتور تمام آنها زیر ۲۵۰۰ سی سی بود.
 همچنین ۲۲۷ خودرو در گمرک خرمشهر (منطقه آزاد اروند) قرار دارند که ۷۳ دستگاه به سفارش آمریکا و ۱۵۴ دستگاه بالای ۲۵۰۰ سی سی بود.

پیگیریها برای ترخیص ۵۱۰۰ خودروی دپو شده

آنطور که مسئولان مربوطه به ویژه در گمرک اعلام کردند، خودروهای باقی مانده مشکلی برای ترخیص نداشتند و به ویژه در مورد مسایل ارزی نیز مانعی وجود نداشت و باید هیات دولت وضعیت آنها را مشخص می کرد؛ این در حالی بود که بعد از چند ماه بلاتکلیفی و اعتراض صاحبان خودرو، سرانجام در دی ماه و بعد از بازدید وزیر اقتصاد از بندر خرمشهر، وی دو پیشنهاد را برای تعیین تکلیف خودروهای دپو شده و همچنین کالاهای گروه ۴ به هیات دولت ارائه کرد.
در همین رابطه معاون اقتصادی رئیس جمهور نیز مسئول پیگیری موضوع شد؛ تا اینکه در نیمه بهمن سال گذشته طی جلسه ای در دولت با تعیین تکلیف و ترخیص خودروهای باقی مانده در گمرک موافقت شد.

بر این اساس قرار شد مهلتی سه ماهه برای صاحبان خودرو تعیین شود تا نسبت به انجام امور قانونی در چارچوب مصوبه دولت اقدام و کالای خودر را تعیین تکلیف کنند؛ در عین حال که برای خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی یا حتی خودروهایی که ثبت سفارش نداشتند نیز تصمیم گیری شد؛ به طوری که حتی ارونقی- معاون فنی گمرک ایران- اعلام کرد که حدود ۱۱۰۰ دستگاه از خودروهای باقی مانده بدون ثبت‌سفارش هستند که امکان ترخیص آنها وجود نداشته و به گمرک نیز اظهار نشده اند که با ابلاغ این مصوبه، بخشی از این خودروها تعیین تکلیف شده و با صدور ثبت سفارش قابلیت اظهار و ترخیص از گمرک پیدا می کنند.

کسی به سراغ خودروهای مانده در گمرک نرفت

به هر صورت با اتمام سال ۱۳۹۸  و حدود یک ماه که از فرصت برای ترخیص خودروها گذشت، گزارش رسمی در مورد ورود صاحبان خودرو برای تعیین تکلیف این ۵۱۰۰ دستگاه اعلام نشد ولی ظاهرا گویا اقدامی از سوی آنان انجام نشده است و خودرویی هم ترخیص نشده که دلیل آن هنوز مشخص نیست. احتمالا  ترخیص این خودروها با توجه به الزام انجام ثبت سفارش، مشکل قانونی مربوط به خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی و احتمال متروکه شدن برخی از آنها یا اختلاف نظری که در برخی هزینه‌ها بین صاحبان خودرو و دستگاههای مربوطه وجود دارد، در سال جدید نیز می‌تواند ماجراهای خاص خود را به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: خودروهای دپو شده در گمرک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۷۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌زیرساخت 17 میلیون مترمکعبی CNG مازاد برای دوگانه سوز کردن خودروها بلا استفاده مانده است

حسین حیدریان کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار قدس گفت: ناترازی بنزین موضوعی حیاتی است که چالش های مهمی برای بخش انرژی و منابع ارزی ایران ایجاد می کند. برخلاف سایر مسائل ‌ناترازی انرژی، مانند برق و گاز، که اغلب متناوب و قابل کنترل هستند، کمبود بنزین یک مشکل دائمی با پیامدهای جدی است.

این کارشناس انرژی تاکید می کند: پیش‌بینی می‌شود در سال آینده ایران بین 3 تا 5 میلیارد دلار بنزین وارد کند که ضرورت رفع این ‌ناترازی برای حفظ امنیت انرژی و ثبات اقتصادی کشور را برجسته می‌کند. در حالی که ایران با استفاده کامل از ظرفیت خودروهای دوگانه سوز می تواند  ابستگی خود به بنزین وارداتی  از بین ببرد.

راه حل  کمبود بنزین، تولید خودروهای دوگانه سوز توسط خودروسازان ایرانی

وی ادامه داد: یکی از راه حل های بالقوه مشکل کمبود بنزین، تولید خودروهای دوگانه سوز توسط خودروسازان ایرانی است. خودروهای دوگانه سوز که می توانند با بنزین و CNG کار کنند، رویکردی عملی و پایدار برای کاهش اتکای کشور به بنزین وارداتی ارائه می دهند. ایران با تبدیل خودروهای صنعت حمل و نقل مانند تاکسی، تاکسی اینترنتی و وانت به مدل‌های دوگانه سوز و ایجاد انگیزه در استفاده از CNG، می‌تواند واردات بنزین خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و بهره‌وری انرژی را افزایش دهد.

حیدریان با اشاره به زیرساخت بیش از 17 میلیون مترمکعبی CNG مازاد برای دوگانه سوز کردن خودرهای فعال در صنعت حمل و نقل و حذف واردات بنزین گفت: با زیرساخت موجود که قادر به پشتیبانی 17 میلیون متر مکعب مصرف سوخت CNG است، خودروسازان باید تولید خودروهای دوگانه سوز را افزایش دهند. یارانه برای خرید خودروهای دوگانه سوز یا تبدیل خودرو بنزینی به خودروی دوگانه سوز و تغییر به سمت اولویت بندی سهمیه های مصرف سوخت CNG برای وسایل نقلیه در حمل و نقل شهری، به ویژه در شهرهای بزرگ مانند تهران، می تواند به کاهش قابل توجهی در واردات بنزین منجر شود. ایران با استفاده کامل از ظرفیت خودروهای دوگانه سوز این پتانسیل را دارد که ضمن کاهش واردات امنیت انرژی خود را با این شیوه تقویت کند.

عدم اجرای مصوبه تولید 30 درصدی خودروهای دوگانه سوز توسط خودروسازان

وی به عدم اجرای مصوبه تولید 30 درصدی خودروهای دوگانه سوز توسط خودروسازان اشاره کرد و گفت: با وجود مصوبه شورای عالی انرژی مبنی بر اختصاص 30 درصد از تولیدات خودروسازان به خودروهای دوگانه سوز، اجرای واقعی این بخشنامه کوتاهی کرده است. فقدان پیشرفت در انتقال به سمت خودروهای دوگانه سوز نشان دهنده شکاف بین اهداف سیاست و اقدامات روی زمین است. در حالی که راه حل مسئله ‌ناترازی بنزین مفهومی شده است، نرخ پایین پذیرش خودروهای دوگانه سوز نیاز به استراتژی های اجرایی قوی تر و همکاری بیشتر بین سهامداران در صنعت خودرو را نشان می دهد.

حیدریان در پایان گفت: مقابله با موضوع ‌ناترازی بنزین از طریق تولید و پذیرش خودروهای دوگانه سوز برای امنیت انرژی و ثبات اقتصادی ایران ضروری است. ایران با اولویت توسعه فناوری دوگانه سوز، ایجاد انگیزه در استفاده از CNG و افزایش تولید و پذیرش خودروهای دوگانه سوز، می تواند اتکای خود به بنزین وارداتی را کاهش داده و خودکفایی انرژی خود را افزایش دهد. تلاش‌ها و همکاری‌های مستمر در صنعت خودروسازی و سازمان‌های دولتی برای رسیدگی به مشکل کمبود بنزین و هموار کردن راه برای بخش انرژی پایدارتر و مطمئن‌تر در ایران بسیار مهم است.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • ترخیص ۲۵۰۰ خودرو و تاکسی برقی از گمرک
  • ترخیص ۲ هزار و ۵۰۰ خودرو و تاکسی برقی از گمرک
  • ۲۵۰۰ خودرو و تاکسی برقی از گمرک ترخیص شد
  • تعیین تکلیف کالا‌های متروکه باقی‌مانده در بنادر استان بوشهر
  • ‌زیرساخت 17 میلیون مترمکعبی CNG مازاد برای دوگانه سوز کردن خودروها بلا استفاده مانده است
  • تعیین تکلیف کالاهای متروکه باقی‌مانده در بنادر استان بوشهر
  • ارائه مجوزهای ترخیص کالا از طریق سامانه یکپارچه
  • واردات نامرئی خودرو
  • وقتی وزیر صمت بخاطر هماهنگ نکردن حرفهایش با وزیر اقتصاد،گاف می دهد/ علی آبادی در باره تعداد واردات خودرو درست می گوید یا گمرک؟
  • وقتی وزیر صمت بخاطر هناهنگ نکردن حرفهایش با وزیر اقتصاد،گاف می دهد/ علی آبادی در باره تعداد واردات خودرو درست می گوید یا گمرک؟