Web Analytics Made Easy - Statcounter

منوچهر متکی وزیر اسبق امورخارجه کشورمان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به بدعهدی های اروپا در یک سال گذشته، در قبال برجام اظهار کرد:با توجه به سابقه تروئیکای اروپایی به عملیاتی شدن وعده های آنها خوشبین نیستم، چراکه آنها به دنبال وقت تلف کردن هستند تا نتیجه انتخابات در ایالات متحده آمریکا مشخص شود و بعید می دانم در مدت باقیمانده آنها هیچ قدمی در این زمینه بردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متکی به مقامات وزارت خارجه کشورمان توصیه کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، شرایط کشور را در رابطه با فعالیت‌های اقتصادی و برداشتن گام‌های اساسی در داخل کشور مبتنی بر اقتصاد مقاومتی، شرطی نکنند.

او با بیان اینکه به راهگشا‌ بودن  برجام در حوزه تعاملات اقتصادی و تجاری‌ خوشبین نیستم، تصریح کرد: اگرچه معمولا این مراودات دیپلماتیک و دیدار‌های سیاسی با مقامات کشور‌ها فرصتی است برای اینکه ما مواضع اصولی مان را بیان کنیم. البته آنها هم در این ملاقات‌ها به ارائه کلمات دیپلماتیک بسنده کرده و اقدامات عملی به دنبال ندارد.

او با بیان اینکه اروپا امکان مستقل عمل کردن از ایالات متحده آمریکا را ندارد، تأکید کرد: من در ۱۰ ماه آینده چشم اندازی برای تحقق وعده های اروپایی ها در قبال برحام نمی بینم.

متکی با اشاره به طفره رفتن اروپا از راه اندازی کانال مالی اینستکس عنوان کرد: اروپا معمولا مشکلاتی را در انتقال ارز و مبادلات بانکی و پولی مطرح می کند، انتظار می رود در ماه‌های آینده فشار‌های آمریکا هم افزایش پیدا کند واروپا هم در این زمینه محتاط‌تر عمل خواهد کرد.

وزیر امورخارجه اسبق کشورمان با اشاره به ظرفیت های بازارهای آسیایی ادامه داد:  نباید نگاهمان را منحصر به اروپا کنیم، در حال حاضر در حوزه صادرات و فناوری‌های نوین توانمندی‌های لازم را بدست آورده ایم و باید تمرکز را بر بازار‌های آسیا معطوف کنیم؛ تجارت با دنیا یک فن است و ما باید این آنرا به صورت مکتوب بیاموزیم تا بتوانیم موضوع تحریم‌ها را مدیریت کنیم و در عین حال به مراودات خود نیز ادامه دهیم.

او در بخش دیگری از این گفت و گو با اشاره به اوضاع سوریه خاطر نشان کرد: در سوریه چند چارچوب برای گفتمان وجود دارد، چارچوب مرتبط با سازمان ملل، روسیه، ایران، ترکیه همچنین گفت وگو‌های دو جانبه دیگری هم در این بین مطرح می شود و محور اساسی آن هم رایزنی های سوری_سوری است، بنابراین در این چارچوب‌ها هر رویکردی که توجه به حذف تمامیت ارضی سوریه داشته باشند و رسیدن به طرحی که به خاتمه حضور تروریست‌ها در سوریه و رسیدن به راهکاری مسالمت آمیز برای حل و فصل بحران سوریه می تواند چارچوبی منطقی و مطلوب باشد.

متکی تصریح کرد: در صورتی که رایزنی های سوری - سوری پذیرفته شود، در این صورت دیگر کسی نمی تواند مخالف اقدامات دولت قانونی دمشق باشد، برای اینکه در ادلب و حلب و شهر‌هایی را که هنوز بخشی از آنها در تصرف تروریست‌ها است مخالف باشند. آنکارا باید شرایط حساس کنونی در منطقه را درک کند تا بتواند با سوریه و در قالب گفت وگو‌های منطقی از هر گونه تنشی جلوگیری کرده و به بازگشت آرامش به سوریه کمک کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: برجام اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۹۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدام تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی حق مشروع دفاعی بود

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از سارایوو، سفیر کشورمان در بوسنی و هرزگوین در گفتگو با خبرگزاری فنا و تارنمای پر مخاطب کلیکس (klix) اقدام تنبیهی جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی را تشریح کرد.
ابوذر ابراهیمی درباره حمله و اقدام تنبیهی جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی گفت: رژیم صهیونیستی روز اول آوریل به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق که مکان دیپلماتیک و دارای مصونیت دیپلماتیک است، حمله کرد و تعدادی از دیپلمات‌ها و مستشاران نظامی ایران را که به دعوت رسمی دولت سوریه در آن کشور حضور داشتند به شهادت رسانید. خوب روشن است که اقدام نابخردانه رژیم صهیونیستی مصداق نقض منشور ملل متحد، کنوانسیون‌های بین المللی بخصوص کنوانسیون روابط دیپلماتیک ۱۹۶۱ وین و نیز کنوانسیون پیشگیری و مجازات جرائم علیه اشخاص مورد حمایت بین المللی از جمله ماموران دیپلماتیک ۱۹۷۳ نیویورک است.
وی درباره اقدامات اولیه پس حمله تروریستی رژیم صهیونیستی گفت: جمهوری اسلامی ایران ترکیبی از اقدامات دیپلماتیک و بین المللی را بلافاصله پس از این حمله آغاز کرد؛ و طی نامه‌های رسمی به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت ضمن توضیح لازم درخواست نمود نشست شورای امنیت به صورت فوری و اضطراری تشکیل شود که متعاقب آن جلسه اضطراری شورای امنیت تشکیل گردید. پس از آن شاهد محکومیت این اقدام تجاوز کارانه رژیم صهیونیستی از سوی تعداد قابل توجهی از کشور‌ها و سازمان‌های بین المللی بودیم. اما متاسفانه تعداد معدودی از کشور‌ها با صدور بیانیه محکومیت، از سوی شورای امنیت مخالفت کردند و در عمل شورای امنیت به عنوان نهاد مسئول حفظ صلح و امنیت بین المللی از صدور یک بیانیه محکومیت اقدام نابخردانه رژیم صهیونیستی هم ناتوان ماند.
دیپلمات ارشد کشورمان افزود: در اصول حقوق بین الملل، دفاع از خود در برابر تجاوز، مشروع و حق تلقی می‌شود و جمهوری اسلامی ایران که همواره در طول سالیان گذشته از خود خویشتن داری و صبر راهبردی نشان داده است تصمیم گرفت که این بار، تجاوز رژیم صهیونیستی را بی پاسخ نگذاشته و از حق دفاع مشروع استفاده کند.
وی افزود: اقدام مزبور در اجرای حق ذاتی جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از خود که ذیل ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد به صراحت آمده، و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم صهیونیستی، به ویژه حمله نظامی این رژیم در اول آوریل ۲۰۲۴، اتخاذ شده است و هدف اصلی نیز پایگاه هوایی بوده که جنگنده رژیم صهیونیستی از آنجا برای حمله به بخش کنسولی ایران در دمشق استفاده کرده است.
ابراهیمی ترکمان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران نسبت به پایبندی خود به اصول و اهداف منشور ملل متحد، متعهد است و از حاکمیت، تمامیت سرزمینی و منافع ملی خود در برابر هرگونه استفاده غیر قانونی از زور و تجاوز، دفاع قاطعانه انجام خواهد داد. ما امنیت همسایگان و امنیت منطقه را امنیت جمهوری اسلامی ایران می‌دانیم.
سفیر ایران افزود: هدف ما در دفاع مشروع، صرفا تنبیه رژیم متجاوز صهیونیستی بود و اقدامات دفاعی جمهوری اسلامی ایران، تنها پایگاه‌های نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است. ما به دنبال توسعه تنش در منطقه نیستیم.
وی تصریح کرد: اکنون از نظر کشور ما پاسخ اقدامات تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی بر اساس حقوق ذاتی داده شد و این پایان اقدام ما بود و قصد ادامه تنش و درگیری وجود ندارد. اما اگر رژیم صهیونیستی بخواهد جنایات اولیه را تکرار کند، پاسخ در خور و قوی تری داده خواهد شد. بنابر این جمهوری اسلامی ایران خواستار توسعه دامنه جنگ در منطقه نیست.

دیگر خبرها

  • پیام تسلیت آیت الله اعرافی به دکتر منوچهر متکی
  • بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است!
  • پایان حادثه امنیتی نزدیک ساختمان دیپلماتیک ایران در پاریس
  • تهدید مسلحانه علیه کنسولگری ایران در پاریس | محاصره ساختمان دیپلماتیک توسط پلیس + فیلم
  • صحنه میدان عمل و دیپلماتیک جمهوری اسلامی هماهنگ است
  • روایت امیرعبداللهیان از رایزنی‌های دیپلماتیک در نیویورک
  • روایت امیرعبداللهیان از رایزنی های دیپلماتیک در نیویورک
  • پاسخ سفیر سابق انگلستان به ایران‌ستیزان + عکس
  • فعال سیاسی اصلاح‌طلب: اقدام اسرائیل نباید بی پاسخ می‌ماند /با هیچ معیاری نمی‌شود از اسرائیل خوشمان بیاید + فیلم
  • اقدام تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی حق مشروع دفاعی بود