Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشتی‌های چینی از سال ۹۷ در آب‌های خلیج‌فارس مشغول صید ماهی ترال هستند و با اینکه تعدادی از آن‌ها از سوی سپاه توقیف شدند، اما شواهد نشان‌ می‌دهد هنوز صیادی ادامه دارد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛ اواسط سال ۹۷ بود که زمزمه‌هایی از حضور کشتی‌های چینی و صیادان خارجی در آب‌های منطقه خلیج فارس به گوش رسید و به مرور این مسئله به یکی از ابهامات و دغدغه‌های جنوبی‌ها و ساحل‌نشینان تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اتفاق، درست زمانی افتاد که صیادان محلی در وضعیت مناسبی نبودند و با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کردند. وجود این کشتی‌ها و صیادان خارجی در آب‌های خلیج فارس از آن رو اهمیت داشت که این کشتی‌ها به شکل ترال، ماهی صید می‌کردند و همین مسئله باعث می‌شد صیادان دست خالی به ساحل برگردند و نتوانند ماهی صید کنند!
بعد از اوج گرفتن اعتراضات مردمی و دانشجویی و... به این جریان، عده‌ای از مسئولان بیان کردند که این کشتی‌ها توسط شرکت‌های داخلی اجاره شده اند! اما این موضوع، گره‌ای از مشکلات صیادان محلی باز نمی‌کرد و آنان می‌خواستند که شفاف سازی شود که چرا این کشتی‌های خارجی در آب‌های خلیج فارس صید می‌کنند؟ آنها خواستار ممانعت از ادامه فعالیت آن‌ها نیز بودند، چرا که صید ترال، روشی از صید است که کف دریا را جارو می‌کند و به اصطلاح به آن کف‌روبی می‌گویند. این روش، انواع و اقسام ماهی‌ها را از کف دریا جمع آوری می‌کند و فقط یک نوع ماهی خاص را صید نمی‌کند و از این جهت، آسیب بسیاری به محیط زیست دریا وارد می‌کند.  
طبق قوانین، کشتی‌های صید ترال باید در عمق ۲۰۰ متری دریا شناور باشند، اما این کشتی‌ها از مرز مشخص خود عبور کرده بودند و در آب‌های خلیج فارس، در عمق ۹۰ متری صید می‌کردند و تمامی گونه‌های آبزی را در تور خود گرفتار می‌کردند. اینکار غیرقانونی بود و در سایه بی توجهی مسئولان استانی و کشوری انجام می‌گرفت. البته اینکار سود کلانی را هم از ماهی گیری سواحل خلیج فارس، نصیب منفعت طلبان داخلی و خارجی که سکانداران این کشتی‌ها بودند، می‌کرد!
صحرانشین، دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان (دفتر تحکیم وحدت) بهمن ۹۷ در این باره به خبرنگار ما گفته این کشتی‌ها اوایل با پرچم چینی در آب‌های دریای عمان و خلیج فارس حضور داشتند و به صیادی می‌پرداختند و از سوخت یارانه‌ای استفاده کردند و مالیاتی نیز از جانبشان پرداخت نمی‌شد؛ ولی پس از افشای قطعی حضور این کشتی‌ها، شیلات اعلام کرد که کشتی‌ها توسط چارتر‌های ایرانی اجاره شده و مجوز اصلی آن را سازمان شیلات ایران صادر کرده است.  
صحرانشین گفته: در چارچوب کنسرسیوم‌های بین المللی، صیادی این کشتی‌ها در عمق ۲۰۰ متری و فاصله ۱۲ مایلی برای صید فانوس ماهی و ریبون فیش قابل اجراست. این دو نمونه آبزی غیر خوراکیست و از آن‌ها در تولید پودر ماهی استفاده می‌شود و قطعا صید آن‌ها باعث کاهش ۵۰ درصدی نیاز کشور به واردات پودر ماهی و صادرات آبزیان می‌شود؛ اما سوال‌های زیادی وجود دارد؛ چرا باید کشتی‌هایی که براساس گفته مسئولین در مالکیت ایران است، کارکنان خارجی داشته باشد و چرا نباید از صیادان بومی در این کشتی‌ها برای صیادی بکارگیری شود؟
دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان (دفتر تحکیم وحدت) ابراز کرد: با گذشت مدتی از این ماجرا‌ها متوجه شدیم که این کشتی‌ها در اختیار عده‌ای آقازاده قرار دارد که بدون اهمیت دادن به اکوسیستم خلیج فارس و معیشت مردم بومی در پی صید ترال هستند و تورهایشان مثل یک جاروبرقی کف دریا را می‌مکد و به کشور‌های دیگر صادر می‌کنند؛ آن هم در زمانی که صیادان سنتی حق ماهی گیری ندارند و به اصطلاح در زمان «دریابست» این صیادان در حال صیادی هستند.  دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان (دفتر تحکیم وحدت) می‌گوید: متوجه شدیم که این کشتی‌ها در اختیار عده‌ای آقازاده قرار دارد که بدون اهمیت دادن به اکوسیستم خلیج فارس و معیشت مردم بومی در پی صید ترال هستند و تورهایشان مثل یک جاروبرقی کف دریا را می‌مکد و به کشور‌های دیگر صادر می‌کنند.


بیشتر بخوانید:

تور چینی‌ها این بار برای دریای ایران / همیشه پای یک آقازاده در میان است!


مطالبه گری‌ها در این زمینه، آنچنان جدی بود که در نهایت، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به این موضوع ورود کرد و تعدادی از کشتی‌ها را توقیف کرد. در همین راستا تشکل‌های دانشجویی استان‌های ساحلی خلیج فارس بهمن ۹۷ به سردار عزیز جعفری، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نامه‌ای نوشتند.

 

در بخشی از این نامه آمده است: حضور بیگانگان و اهالی ثروت و قدرت برای تاراج سرمایه ملی در خلیج همیشه فارس و دریای عمان کام مردم عزیزمان را تلخ کرده است، رقابت نابرابری که با جارو کردن آب‌های این منطقه نان مردم و صیادان بومی را آجر کرده است، آن هم در شرایطی که همین غارتگران با نگاه سازش و دیپلماسی لبخند در برابر کرنش دشمن خود عامل وضعیت نامناسب معیشتی امروز هستند.

ورود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به این مقوله و حرکت انقلابی شما در توقیف ۱۴ کشتی صید ترال، مایه خرسندی و خوشحالی مردم شد، لذا بدینوسیله تشکل‌های دانشجویی و دانشجویان انقلابی ضمن تشکر از اقدام بهنگام سربازان انقلاب اسلامی خواستار برخورد ریشه‌ای با این موضوع، شفاف سازی قرار داد‌ها و مالکیت کشتی‌های صیادی، قطع کردن دست آقازاده‌ها از ثروت خدادادی این مردم و پایان حضور صیادان چینی در آب‌های ایران اسلامی هستیم و ان شاء الله تا حصول نتیجه پیگیر مطالبات مردم عزیزمان هستیم.

بیشتر بخوانید:

تقدیر از سپاه پاسداران در توقیف کشتی صید ترال / دست آقازاده‌ها را از ثروت مردم جنوب کشور قطع کنید


مدتی بعد از این ماجرا مشخص شد که مابقی کشتی‌هایی که توقیف نشده بودند هنوز هم در آب‌های خلیج فارس حضور دارند و تشکل‌های دانشجویی استان هرمزگان باز هم پیگیر این جریان شدند. دانشجویان اعلام کردند که تا پایان فعالیت این کشتی‌ها در خلیج فارس دست از رصد وضعیت آن‌ها برنمی داریم.


بیشتر بخوانید:

چینی‌ها دست از سرمان بر نمی‌دارند / کشتی‌هایی که همچنان در خلیج فارس صیادی می‌کنند
کشتی‌های چینی همچنان در سواحل خلیج فارس حضور دارند


علی احمدی، فعال دانشجویی استان هرمزگان نیز مهرماه ۹۸ در این باره می‌گوید: با اینکه این کشتی‌ها توقیف شدند و رسیدگی به آن‌ها به قوه قضائیه محول شد، اما در تمامی جلسات دادگاهی که برای محکومیت مالکان این کشتی‌ها برگزار شد، سازمان شیلات حضور داشت و به بهانه داشتن مجوز‌های قانونی به حمایت از آنان پرداخت.


عضو جنبش عدالت خواه دانشجویی استان هرمزگان گفته: به هر حال با پایان یافتن دوره توقیف این کشتی ها، تعدادی از آن‌ها به فعالیتشان در سواحل خلیج فارس خاتمه دادند، اما هنوز تعدادی از این کشتی‌ها در سواحل شرقی استان هرمزگان فعالیت دارند و مشغول صید ماهی‌های ترال هستند و صیادان منطقه شاهد فعالیت آنان بوده اند و از این بابت ابراز نارضایتی کرده اند. با اینکه فعالیت این کشتی‌ها طبق دستورات قضایی در خلیج فارس، خلاف قانون است، اما با مجوز‌های سازمان شیلات ماهی‌های خلیج فارس همچنان صید این کشتی‌ها می‌شوند.  
مجتبی شاهدی زاده، دبیر شورای سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز بهمن ۹۸ در این باره در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه شهرستان میناب گفت: روی سخنم با مسئولان استان است؛ نگذارید حق و حقوق مردم پاکدل و سخت‌کوش هرمزگان زیر فشار رانت خواهی و رانت خواری برخی به اصطلاح آقازاده و سودجویان سیاسی و اقتصادی پایمال شود. کسانی که به راحتی اجناس قاچاق را به صورت گسترده و آن هم از مبادی قانونی وارد بازار می‌کنند و از سوی دیگر ما شاهد فقر گسترده و حاشیه نشینی محرومان هرمزگان هستیم. کسانی که امام روح‌الله آنان را صاحبان واقعی این انقلاب می‌دانست. علاوه بر این، هرمزگان با دو معضل حل نشده صیادان چینی و مناطق آزاد هم مواجه است.


بیشتر بخوانید:

هرمزگان با دو معضل حل نشده صیادان چینی و مناطق آزاد مواجه است


گفتنی است، تلاش‌ها برای توقیف همیشگی این کشتی‌ها و ممانعت از ادامه فعالیت آن‌ها در آب‌های خلیج فارس همچنان ادامه دارد و جنبش دانشجویی هرمزگان پیگیر این جریان است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کشتی چینی صید ترال حضور کشتی های چینی در خلیج فارس مطالبه گری دانشجویی مناطق آزاد آب های خلیج فارس دانشجویی استان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کشتی ها کشتی ها استان هرمزگان بیشتر بخوانید خلیج فارس صید ترال کف دریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۹۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محبی: حضور شیروان‌ و‌ ارشک در جام تختی به چه درد می‌خورد?

رئیس هیئت کشتی کرمانشاه می‌گوید باتوجه به اینکه ترکیب تیم‌های اعزامی به المپیک و جهانی تا حدود زیادی مشخص شده، عنوان اولی برادرزاده‌های او به درد نمی‌خورد. - اخبار ورزشی -

محمدحسین محبی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم درباره بازگشت کشتی‌گیر کرمانشاهی به صحنه مسابقات بعد از پایان محرومیتش اظهار داشت: حالا که محرومیت بهروز هدایتی تمام شده، می‌تواند در مسابقات شرکت کند. چیزی که دیدیم، حکایت از آمادگی خوبش داشت. با کشتی‌گیر سنگین‌وزن‌مان هم خوب تمرین کرد. ان‌شا‌ءالله که بتواند کشتی‌های خوبی بگیرد.

نایب‌قهرمان پیشین کشتی جهان در پاسخ به این سؤال که آیا برادرزاده‌هایش (شیروان و ارشک محبی) هم در رقابت‌های جام تختی آزاد که اواخر اردیبهشت در استان فارس برگزار می‌شود، شرکت خواهند کرد؟، گفت: با عشق و علاقه کشتی را دنبال نمی‌کنند. از کشتی گرفتن سرد شده‌اند. کشتی تا زمانی خوب است که به باختن عادت نکنی. باخت که عادی شود دیگر برگشتن و مدعی شدن سخت است.

محبی ادامه داد: وقتی که شیروان (یدالله محبی) کمیل قاسمی را برد زیر نظر هما (محمدحسن محبی) تمرین می‌کرد و واقعاً خوب بود ولی وقتی به حرف گوش نکرد با افت مواجه شد. قدر خودشان را ندانستند، وقتی می‌توانی چند مدال بگیری اما به اندازه‌ای که باید برایش تلاش نمی‌کنی؛ به خودت ظلم کرده‌ای. هم شیروان و هم ارشک در وهله اول به خودشان ظلم کردند. حالا هم می‌گویند می‌خواهند در جام تختی کشتی بگیرند اما تیم برای المپیک و جهانی اوزان غیرالمپیکی بسته شده، آنجا اول هم شوند، دیگر به چه درد می‌خورد؟

رئیس هیئت کشتی کرمانشاه عنوان کرد: من و هما همیشه آماده در مسابقات شرکت می‌کردیم، اگر می‌باختیم فقط به این فکر می‌کردیم فردا جواب خانواده و رفقا را چه بدهیم، ولی باختن برای اینها عادی شده است. همیشه ترس برمان می‌داشت یک وقت نبازیم. تا وقتی که از باخت بترسی زحمت می‌کشی ولی وقتی باخت عادی شد دیگر اهمیت نمی‌دهی.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استقبال تعاونی ها از مجموعه پرورش ماهی در قفس خلیج گرگان
  • ماهی وقتی ایده ای برای « نما » باشد! (عکس)
  • حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی + جزئیات ۳عملیات دیگر
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک
  • حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی
  • امدادرسانی به خدمه کشتی تانزانیایی در خلیج‌ فارس
  • برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس
  • تولید بیش از ۱۴ ساعت برنامه رادیویی در مرکز خلیج فارس
  • حکایت تاکسی برقی تهران!
  • محبی: حضور شیروان‌ و‌ ارشک در جام تختی به چه درد می‌خورد?