Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@20:57:53 GMT

جنجال آفرین خبرهای علمی سال ۹۸

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۴۹۹۶۸

جنجال آفرین خبرهای علمی سال ۹۸

به گزارش خبرنگار مهر، در سالی که گذشت جنجال های زیادی در عرصه علم و فناوری توجه کارشناسان و مردم را به خود جلب کرد.

تحریم های آمریکا علیه هواوی و دیگر شرکت های چینی، رسوایی بویینگ برای بی توجهی به اختلال در هواپیما و ساخت کپسولی که بدون آزمایش های دقیق به فضا فرستاده شد و شکست خورد، ماه نورد رژیم صهیونیستی که روی ماه سقوط کرد یا ماه نورد هندی که پس از سقوط اثری از آن یافت نشد، برخی از این اخبار جنجالی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

هرکدام از این رویدادها پیامی در خود داشتند. برخی نشان از بی توجهی مدیران و غفلت آنها از تولیدات بودند، برخی دیگر نشان دادند علم و فناوری در قرن بیست و یکم همچنان با آزمون و خطاهای بسیاری روبرو است.

در این گزارش به برخی از مهم ترین جنجال های حوزه علم وفناوری در سال گذشته اشاره می کنیم:

بویینگ گرفتار هزارتوی سهل انگاری مدیران و محققان  

در سالی که گذشته نام بویینگ بارها در تیتر خبرهای مختلف دیده شد. اما لزوما این تیترها خبر خوشی نداشتند.  یکی از این موارد مربوط به شکست بویینگ در عملیات پرتاب آزمایشی کپسول سرنشین دار استارلاینر بود.

این شرکت در اواخر دسامبر ۲۰۱۹ کپسول استارلاینر بویینگ به طور آزمایشی و بدون سرنشین به فضا پرتاب شد تا به ایستگاه فضایی بین المللی برود. اما به دلیل اختلال نرم افزاری کپسول ۳۰ دقیقه پس از پرتاب در مدار اشتباهی قرار گرفت.

البته تیم کنترل پرواز توانستند از راه دور کنترل کپسول را برعهده گیرند. به این ترتیب کپسول ۲ روز پس از پرتاب روی زمین فرود آمد.

تحقیقات ناسا نشان داد ۳ مشکل اصلی به اختلال در این ماموریت انجام شده است. همچنین طبق این تحقیقات بویینگ تست یکپارچگی «انتها به انتها» (end to end) نرم افزار را به طور کامل انجام نداده است.

ناسا پس از انجام این تحقیقات اعلام کرد بویینگ باید ۶۱ اقدام اصلاحی در کپسول انجام دهد تا اجازه پرواز دوباره برای آن صادر شود.

عذرخواهی برنده نوبل به دلیل تحقیق اشتباه

فرانسیس آرنولد برنده جایزه نوبل شیمی ۲۰۱۸ میلادی، تحقیق منتشر شده در سال گذشته را بازپس گرفت و اعتراف کرد این پژوهش به شیوه نامناسبی انجام شده است.

در پژوهش بازپس گرفته شده، آرنولد اشاره کرده بود آنزیم‌هایی که در باکتری «ای. کولای» وجود دارند احتمالاً به اجبار به شیوه‌ای تکامل یافته‌اند که به آنها اجازه می‌دهد به طور دقیق مکان واکنش شیمیایی را کنترل کنند.

او در توئیتر نوشت: برایم دردناک اما مهم است که به این امر اعتراف کنم. از همه عذرخواهی می‌کنم. هنگام انتشار تحقیق مشغولیت‌هایی داشتم و کارم را خوب انجام ندادم.

جنجال حضور دختر ترامپ در نمایشگاه سی ای اس ۲۰۲۰

یکی از جنجال های حوزه فناوری در سال گذشته به حضور ایوانکا ترامپ در نمایشگاه سی ای اس ۲۰۲۰ تعلق داشت. دختر رییس جمهور آمریکا در این نمایشگاه سخنرانی کرد که با واکنش منفی بسیاری از زنان فعال در صنعت فناوری روبرو شد.

منتقدان معتقد بودند حضور دختر دونالد ترامپ در این نمایشگاه پیام اشتباهی را منتقل کرده است. زیرا ایوانکا ترامپ از زنان فعال در صنعت فناوری نیست. او هیچ پیش زمینه‌ای در این خصوص ندارد. این اقدام تلاشی نابجا برای ایجاد تنوع جنسیتی در نمایشگاه است و واقعی به نظر نمی‌رسد. بسیاری از افراد با «هشتگ بایکوت CES» نسبت به حضور دختر ترامپ در این نمایشگاه اعتراض کردند.

 ۳ سال زندان و جریمه نقدی سرانجام مهندسی ژنتیک نوزادان

در سال ۲۰۱۸ میلادی هی جیانکوی یک محقق چینی پروژه ای اجرا کرد که طی آن نخستین نوزادان  مهندسی ژنتیک شده جهان متولد شدند. دولت چین پس از این رویداد تحقیقات وسیعی انجام داد و در نهایت دادگاهی «هی جیانکویی» را به ۳ سال زندان و ۳ میلیون یوان جریمه نقدی( ۴۳۰ هزار دلار آمریکا)  محکوم کرد.

طبق حکم دادگاهی در شهر شنژن چین، جرم او  مهندسی ژنتیک غیرقانونی نطفه انسانی به منظور تولید مثل بود. علاوه بر جیانکوی دو کارمند انستیتوهای پزشکی در ایالت گوانگ دانگ چی نیز به زندان محکوم شدند.

آتش گرفتن«کرو دراگون» و تعویق در برنامه های اسپیس ایکس

سال گذشته برای اسپیس ایکس پرفراز و نشیب بود. این شرکت قراردادی برای ساخت کپسول حمل فضانوردان به مدار زمین از خاک آمریکا امضا کرد. اما طی یک پرتاب آزمایشی  کپسول فضایی کرو دراگون آتش گرفت و نابود شد. نتیجه‌های اولیه تحقیقات نشان داد نوعی خطا در اتصال بین محفظه سوخت و موتورهای سوپردراکو کپسول فضایی سبب این انفجار شده است.

خسارت وارد شده به کپسول فضایی بسیار زیاد بود. به طوری که به گفته کارشناسان استفاده دوباره از آن امکان پذیر نبود. اما اسپیس ایکس چندماه بعد پس از برطرف کردن مشکلات توانست این کپسول را به طور آزمایشی به ایستگاه فضایی بین المللی بفرستد.

ناکامی هند برای تبدیل شدن به قدرت فضایی

هند در ۲۰۱۹ میلادی مأموریت چاندرایان -۲ را انجام داد و قصد داشت با فرستادن لندری روی سطح ماه به چهارمین کشوری تبدیل شود که یک ابزار رباتیک به ماه می‌فرستد. در ۶ سپتامبر سال جاری لندر ویکرام آماده فرود روی ماه شد و سپس به طور ناگهانی ارتباط آن با زمین قطع شد.سازمان فضایی هند دو ماه سعی کرد تا با لندررباتیک کوچک ارتباط برقرار کند. اما این تلاش‌ها بی نتیجه بود. 

پس از ماهها گم شدن ماه نورد، سازمان فضایی هند در گزارشی اعلام کرده لندر ویکرام در فاصله ٥٠٠ متری محل تعیین شده برای فرود، سقوط کرده اما ٨ ابزار علمی آن هنوز کار و اطلاعات ارزشمند فراهم می‌کنند.

شرکت خودروسازی متقلب جریمه شد

در سال گذشته شرکت های خودروسازی نیز از جنجال دور نبودند. دادستانی آلمانی شرکت دایملر(شرکت مادر مرسدس بنز) را ۸۷۰ میلیون یورو جریمه کرد. این شرکت متهم شد که حداقل ۶۸۴هزار خودرو را فروخته که مجهز به نرم افزاری برای  دستکاری انتشار گازهای گلخانه ای بوده اند تا به این ترتیب تست های رسمی را بدون اشکال پشت سر بگذارند. طبق گزارش ها تقلب در میزان انتشار گازهای گلخانه ای خودروهای این شرکت از سال ۲۰۰۸ میلادی شروع شده بوده است.

سقوط لندر رژیم صهیونیستی روی ماه

یکی دیگر از جنجال های فضایی سال گذشته به  سقوط لندر رژیم صهیونیستی در ماه تعلق داشت. قرار بود در آوریل ۲۰۱۹ میلادی رژیم صهیونیستی یک لندر به نام Beresheet را در ماه فرود بیاورد. این لندر همراه یک موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس به آسمان پرتاب شد. اما هنگامیکه لندر به ماه رسید، مأموریت طبق برنامه پیش نرفت.این لندر به جای فرود ایمن در منطقه تعیین شده، روی سطح ماه سقوط کرد.

جنجال هواوی و تحریم های آمریکا

سال گذشته برای شرکت چینی هواوی سال سختی بود. دولت آمریکا با ادعای محافظت از امنیت ملی این شرکت را تحریم کرد و در نتیجه آن بسیاری از شرکت های فناوری از جمله گوگل، مایکروسافت  مجبور به قطع همکاری با آن شدند. این اقدام آمریکا پیامدهای زیادی داشت و حتی ارتباط هواوی با کارمندانش در آمریکا قطع شد. در پی این اقدام گوگل نیز مجبور به قطع روابط با هواوی شد. در نتیجه این امر هواوی دیگر نمی تواند از سیستم عامل اندروید در دستگاه هایش استفاده کند.

از آنجا که هواوی یکی از بزرگترین تهیه کنندگان فناوری نسل پنجم اینترنت است، دولت آمریکا به هم پیمانان خود در اروپا هشدار داد تا با این شرکت همکاری نکنند.

این در حالی بود که بسیاری از کریرهای مخابراتی در آمریکا برای ادامه سرویس رسانی  به فناوری ها و تجهیزات هواوی وابسته بودند. از سوی دیگر شرکت های بزرگ مانند گوگل نیز درباره تحریم ها به دولت فشار می آوردند زیرا یکی از بزرگترین مشتریان خود را از دست داده بودند. در نتیجه وزارت بازرگانی آمریکا مجبور شد با تعیین فرجه هایی همچنان به برخی از شرکت های آمریکایی اجازه دهد با هواوی همکاری کنند.  همچنین بسیاری از هم پیمانان آمریکا از جمله  انگلیس، آلمان و فرانسه اعلام کردند برای توسعه نسل پنجم اینترنت همچنان با هواوی همکاری می کنند.

در این میان هواوی نیز بیکار نبود. این شرکت که پس از تحریم ها دیگر به سیستم عامل اندروید و اپ استور گوگل دسترسی نداشت، سیستم عاملی مخصوص خود ساخت و در این اواخر نیز اپ استوری برای موبایل های خود طراحی کرد تا به این ترتیب خدمات حذف شده را به شیوه ای دیگر برای کاربران موبایل هایش  فراهم کند.

موبایل تاشو سامسونگ نیامده رسوایی به پا کرد 

سال گذشته سامسونگ تصمیم داشت با عرضه نخستین موبایل با نمایشگر تاشو انقلابی در صنعت تلفن همراه ایجاد کند. اما این موبایل به کابوسی برای شرکت کره ای تبدیل شد. آبروریزی سامسونگ در خصوص گوشی تاشو از روزی شروع شد که سامسونگ تصمیم گرفت تعدادی محدود از گوشی های گلکسی فولد یا همان گوشی تاشو خود را در اختیار برخی خبرنگاران بگذارد. اما این تبلیغات شکست خورد و با یک رسوایی بزرگ همراه شد. چند روز پس از این اقدام گزارش هایی درباره ضعف های قابل توجه موبایل تاشو منتشر شد. خبرنگاران در گزارش هایشان به مواردی مثل شکسته شدن صفحه نمایشگر، از هم گسسته شدن لولای گوشی، از بین رفتن رنگ بخشی از صفحه نمایشگر گوشی و مواردی مشابه و عجیب اشاره کردند. درهمین راستا سامسونگ عرضه این دستگاه را به تعویق انداخت تا کیفیت آن را ارتقا دهد.

کد خبر 4878367 شیوا سعیدی قوی اندام

منبع: مهر

کلیدواژه: موبایل کاوشگر سامسونگ شرکت خودروسازی دایملر شرکت اسپیس ایکس بوئینگ ویروس کرونا اینترنت شرکت دانش بنیان ایالات متحده آمریکا ماهواره فناوری فضایی تحقیقات علمی هوش مصنوعی شرکت هواوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گوگل سیلاب نوآوری موبایل رژیم صهیونیستی سال گذشته اسپیس ایکس تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۹۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های دانش بنیان، نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم/ حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، محمد مخبر، عصر امروز با حضور در پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت پردیس ضمن شرکت در سیزدهمین نشست هیات امنا از جدیدترین دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان این مجموعه علمی در حوزه تولیدات و تجهیزات پزشکی، دارویی، حمل و نقل و طراحی و ساخت تجهیزات هواپیما، مالی و بانکی، صنعتی و انرژی بازدید کرد و با توضیحات مسئولان مربوطه در جریان جدیدترین تولیدات علمی و فن آور شرکت‌های دانش بنیان این مجموعه و برخی مشکلات آنها قرار گرفت.

معاون اول رئیس جمهور طی سخنانی در سیزدهمین نشست هیات امنای مشترک پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت با تاکید بر اینکه پارک فناوری پردیس باید به شهری در تراز جهانی تبدیل شود و در مجامع بین المللی حضور فعالانه داشته باشد، گفت: بخش علمی و فناوری مزیت کشور است و باید در سطح کشور چنین پارک‌های علم و فناوری توسعه و گسترش یابد و همچنین با وجود دیپلماسی و سیاست خارجی فعال دولت سیزدهم و عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های مهم اقتصادی و تجاری بین المللی، باید شرکت‌های دانش بنیان از این مزیت حداکثر استفاده را ببرند.

وی تاکید کرد: بزرگترین مزیت کشور و جمهوری اسلامی، وجود نیروی جوان و نخبه است که خداوند به این کشور عطا کرده و مسئولین دولتی و حکومتی باید از این فرصت حداکثر استفاده را داشته باشند.

مخبر با اشاره به پاسخ موشکی و پهپادی ایران به حمله موشکی نظامیان صهیونیست به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، تاکید کرد: در دنیای امروز در اختیار داشتن علم منبع قدرت است و آنچه دشمنان ما را در عملیات اخیر از قدرت ایران دچار ترس و دلهره ساخته، داشتن علم و دانش ساخت تکنولوژی‌های جدید است و نه صرف در اختیار داشتن این محصولات.

وی با اشاره به اهمیت پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان به عنوان نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم و بهترین مدل اداره و حل مسائل کشور تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری باید به همه ارکان دولت برای بهره‌گیری از چنین فرصتی در راستای حل مشکلات وزارتخانه‌ها کمک کند.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: آینده اقتصاد جهان، اقتصاد دیجیتال است که خوشبختانه مزیت کشور و جمهوری اسلامی ایران در همین بخش است و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید پس از شناسایی بستر‌های دانش بنیان وزارتخانه‌ها به شرکت‌های دانش بنیان ماموریت دهد تا به حل مشکلات آنان کمک کنند.

وی همچنین با تاکید براینکه با حضور و بازدید از نمایشگاه‌ها و دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان و تلاش‌های جوانان نخبه، خلاق، مدیر و مدبر به وضوح مشاهده می‌کنیم که تمام مشکلات و مسایل کشور توسط این جوانان حل شدنی است، تصریح کرد: در زمان بروز هر گونه مشکل و مسأله با مراجعه به نیروی‌های نخبه، جوان، با انگیزه، دیندار و وطن پرست توانستیم در حداقل زمان ممکن با بهترین کیفیت و کمترین هزینه بسیاری از مشکلات کشور را حل و فصل کنیم.

مخبر با اشاره به اینکه یکی از رویکرد‌های جدی و اصلی دولت سیزدهم فعال کردن شرکت‌های دانش بنیان است، افزود: مقام معظم رهبری و رئیس جمهور همواره بر فعال کردن بیش از پیش حرکت شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرده و دستورات لازم را در این زمینه صادر کرده اند که با توجه به حرکت صنعت و اقتصاد در دنیای امروز به سمت فناوری‌های دانش بنیان، هوش مصنوعی و فناوری‌های پیشرفته و با توجه به مزیت کشور در داشتن نیرو‌های جوان و نخبه، نباید از دنیا عقب بمانیم.

وی اظهار کرد: وزارتخانه‌ها موظف هستند حمایت از حرکت دانش بنیانی در کشور را دنبال کنند که در همین راستا معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری مسایل و خواست‌های این شرکت‌های دانش بنیان را در دولت مرتب دنبال می‌کند.

مخبر با اشاره به برخی مشکلات فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد: دستگاه‌ها باید به محصولات و دستاورد‌های این شرکت‌ها اطمینان کنند و همچنین مسائل مالی و ارزی، گرفتن سهم بازار داخلی و خارجی و صادرات محصولات آنان در دولت پیگیری می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور به نامگذاری سال جدید با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی مقام معظم رهبری اشاره و تاکید کرد: جهش تولید بدون تکیه به نیرو‌های نخبه، خلاق و شرکت‌های دانش بنیان میسر نیست و در بازدید از تمام بخش‌های پارک فناوری پردیس محصولات و تولیدات بخش‌های مختلف این مجموعه افتخارآمیز است تا جاییکه برخی محصولات تنها در دو کشور جهان تولید می‌شود. با این حال مردم از چنین افتخارآفرینی توسط جوانان نخبه و تحصیلکرده ایرانی کمتر مطلع هستند و در کشور به چنین دارایی و ظرفیت عظیم کمتر توجه می‌شود.

در این بازدید سه ساعته که با همراهی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت پذیرفت، دو مجموعه فناورانه جدید نیز افتتاح شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • خبرهای جدید از تاسیسات هسته ای اصفهان /چرا پدافند هوایی پایگاه شکاری فعال شد؟
  • خبرهای مهم درباره تجهیزات نظامی نیروی زمینی ارتش
  • دریافت «تاییدیه دانش‌بنیان نوآور» به شرکت پارس تکنولوژی سداد بانک ملی ایران
  • مهمترین خبرهای ۲۹ فروردین/فقط «دخانیات» تحریم نشد!
  • قانون جهش دانش‌بنیان مهم‌ترین سرفصل کاری معاونت علمی در ۱۴۰۳
  • شرکت‌های دانش‌بنیان راهی میان‌بُر برای رشد تولید هستند
  • شرکت‌های دانش بنیان راه میانبر برای رشد تولید هستند
  • معاون اول رئیس جمهور: حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها است
  • شرکت‌های دانش بنیان، نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم/ حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها
  • خبرهای جدید از طرح‌جامع برقی‌سازی وسایل نقلیه در پایتخت