Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-18@04:58:30 GMT

اینفودمیک؛ خطری سهمناک‌تر از کووید ۱۹

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۵۱۴۹۳

اینفودمیک؛ خطری سهمناک‌تر از کووید ۱۹

درحالی‌که شیوع کووید ۱۹ همچنان در سراسر جهان رواج دارد، سازمان جهانی بهداشت (WHO) به موضوع جدیدی اشاره کرده که منجر به نگرانی‌های بسیاری شده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، ازآنجایی‌که اطلاعات موجود درباره کروناویروس‌جدید، رسانه‌های سنتی و جدید اجتماعی را لبریز کرده است، سازمان جهانی بهداشت (WHO) هشدار می‌دهد که جوامع سرتاسر جهان با خطر شیوعی جدید با عنوان "اینفودمیک" روبرو هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این واژه که ترکیبی از واژه‌های انگلیسی information به معنای اطلاعات و epidemic به معنای عالم‌گیری است به مجموعه اطلاعات بیش از حدی اطلاق می‌شود که تشخیص منابع حقیقی و قابل‌اعتماد از منابع دروغین یا گمراه‌کننده در رابطه با گسترش یک بیماری فراگیر را دشوار می‌کند چراکه اشاعه اطلاعات درست یا نادرست در سراسر جهان در این رابطه بسیار سریع‌تر از عالم‌گیر شدن خود آن بیماری اتفاق می‌افتد.

به‌طورکلی، اطلاعات غلط (misinformation) عبارت است از انتشار اطلاعات نادرست یا گمراه‌کننده بدون داشتن دانش یا قصد و اطلاعات دروغ (disinformation) یعنی اشاعه اطلاعات نادرست با هدف مشخص‌شده قبلی که متأسفانه در شرایط فعلی هر دو نوع از این موارد به وفور در شبکه‌های اجتماعی گوناگون سراسر جهان دیده می‌شود.

به‌منظور مقابله با بروز بحران فکری در رابطه با شرایط موجود، لازم است دولت‌ها و رهبران تجاری جهان برای حصول اطمینان از دسترسی شهروندان و کارمندان به اطلاعات صحیح و موثق دست به اقدامات موردنیاز بزنند. در این راستا دانشمندان و متخصصان قابل‌اعتمادترین منابع اطلاعاتی به حساب می‌آیند. این امر دولت‌ها و کارفرمایان را ملزم می‌کند که در زمان ارائه و انتشار اطلاعات برای دیگران به مطالب ذکرشده توسط این افراد استناد کنند که این عمل نیازمند برقراری ارتباط با گروه‌های قابل‌اطمینان برای حداقل دو بار در روز و ارائه یا کسب آگاهی از جزئیات لازم در رابطه با تمامی اتفاقات در حال وقوع چه در شرکت‌ها و چه در کل جوامع است.

لازم به ذکر است که در شرایط بحرانی فعلی کارفرمایان نقش بسزایی در اطمینان خاطر بخشیدن به کارمندان خود و درنتیجه اجتماعات بزرگ‌تر دارند زیرا در شرایط پر استرس ناشی از امکان ابتلاء به بیماری، نگرانی‌های بسیاری نیز در میان کارکنان گوناگون شکل گرفته که حاکی از ترس سرپرستان خانوار نسبت به وضعیت شغلی و اقتصادی آن‌ها است. بنابراین لازم است کارفرمایان به همه اطمینان دهند که هرچند وضعیت موجود شرایط معمول کاری نیست ولی مشاغل هنوز پابرجا هستند و چیزی تغییر نخواهد کرد که این امر در کم کردن شایعه‌پراکنی‌ها نیز مؤثر است.

در شرایط فعلی مهم‌ترین اصل موجود این است که کارفرمایان و حتی کارمندان باید هر چه را که می‌دانند به زبان آورند و از گفتن آنچه که در رابطه با آن اطلاعات موثقی ندارند خودداری کنند. علاوه بر این باید دانست ترس دیگران نسبت به عواملی که با آن آشنایی ندارند و یا وجود شبهات بسیار در رابطه با آنچه که در گذشته مانند آن وجود نداشته و منجر به شکل‌گیری خیالات بسیار در ذهن می‌شود به هیچ وجه خنده‌دار نیست و نباید از این مسأله به‌عنوان دستاویزی برای تحقیر دیگران و یا پخش شایعات به‌منظورهای مختلف سوءاستفاده کرد.

از سوی دیگر مردم واقعاً به سازمان‌های خبری اعتماد دارند و هنوز هم در درجه اول برای به‌روزرسانی اطلاعات خود به شبکه‌ها و رسانه‌های اجتماعی مراجعه می‌کنند تا جایی که در چند ماه اخیر شرکت‌های رسانه‌ای با افزایش ترافیک و تقاضا برای به تصویر کشیدن وقایع مربوط به شیوع کووید ۱۹ مواجه بوده‌اند. این حقیقت مسئولیت بیشتری را بر دوش این سیستم‌ها قرار می‌دهد تا گسترش اطلاعات غلط و دروغ را محدود کنند و فضای عملیاتی رسانه‌های اجتماعی را به داشتن تلاشی آگاهانه برای تغییر الگوریتم‌های خود در راستای معرفی منابع معتبر هم‌چون آژانس‌های دولتی و وزرات‌های بهداشت محلی و کل ملزم می‌کند.

با این حال، این‌طور به‌نظر می‌رسد که علی‌رغم فشارهای روانی ایجادشده ناشی از شیوع کووید ۱۹، این بحران فرصتی برای افراد، دولت‌ها و صاحبان مشاغل است تا با درس گرفتن از شرایط پیش رو قوی‌تر از پیش در کنار یکدیگر قرار گیرند و در آینده بتوانند مناسب‌تر، بهتر و دلسوزانه‌تر همکاری کنند چراکه در حال حاضر برطرف کردن چالش‌های موجود در رابطه با این بحران نیازمند همکاری دولت‌ها، ملت‌ها، ارگان‌ها و تمامی مشاغل با یکدیگر است و همچنین یک فرصت اولیه برای نشان دادن چگونگی تغییر مثبت روند امور با وجود همکاری کردن با یکدیگر به حساب می‌آید.

کد خبر 417157

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا پیشگیری از کرونا ابتلا به کرونا شیوع کرونا درمان کرونا تشخیص کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کووید ۱۹ دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۱۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر هر روز نوشابه بخوریم چه اتفاقی در بدن ما می‌افتد؟

آفتاب‌‌نیوز :

فرشاد رشیدی با اشاره به مضرات بسیار نوشابه، گفت: نوشابه طیف وسیعی از مایعات را در برمی‌گیرد، اما آنچه در این بحث مقصود ما بوده و قرار است در خصوص مضرات آن صحبت کنیم نوشابه‌های گازدار شناخته شده در جامعه است.

وی افزود: طبق تحقیقات متعدد، مصرف طولانی مدت نوشابه‌های گازدار با مضرات و آسیب‌های بسیاری برای بدن همراه است و در همین راستا توصیه می‌شود مصرف این نوشیدنی از برنامه غذایی افراد کنار گذاشته شود.

رشیدی در تشریح مضرات نوشابه، مهمترین آن را وجود مقادیر زیاد قند در نوشابه‌های گازدار عنوان و تصریح کرد: نوشابه‌های گازدار مقدار زیادی قند دارند، اما به دلیل وجود گاز درون آنها، افراد کمتر طعم شیرینی آن را احساس می‌کنند و همین قند به راحتی بدن را دچار آسیب می‌کند.

وی افزود: قند زیاد موجود در نوشابه خطر ابتلا به چاقی و متعاقب آن ابتلا به دیابت و فشار خون بالا را به همراه دارد، همچنین این قند موجب افزایش پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

این کارشناس تغذیه گفت: همچنین قند موجود در نوشابه به تدریج ذائقه افراد را به سمت استفاده از خوراکی‌های شیرین سوق می‌دهد که باز هم زمینه ساز ابتلای افراد به چاقی و سایر بیماری‌های مرتبط با آن می‌شود. علاوه بر این‌ها قند موجود در نوشابه موجب ایجاد نفخ در سیستم گوارشی می‌شود.

این کارشناس تغذیه ماده خطرناک دیگر در نوشابه را اسید فسفریک دانست و افزود: این اسید فسفریک موجب کاهش جذب کلسیم در بدن شده و در طولانی مدت زمینه ساز ابتلا به بیماری‌های مفاصل و بویژه پوکی استخوان می‌شود، همچنین اسید فسفریک روند پوسیدگی دندان‌ها را تسریع می‌کند.

رشیدی به گاز موجود در نوشابه هم اشاره و تصریح کرد: گاز کربنیک موجود در نوشابه هم در طولانی مدت زمینه ساز ابتلا به سرطان است و موجب ضعف در عملکرد دستگاه گوارش می‌شود.

این کارشناس تغذیه به مواد نگهدارنده موجود در نوشابه‌ها هم اشاره و تصریح کرد: این مواد هم در طولانی مدت در ابتلای افراد به سرطان نقش دارند.

رشیدی گفت: متاسفانه بسیاری مردم خیلی از مواقع برای رفع عطش اقدام به نوشیدن نوشابه می‌کنند، در حالی که برخلاف تصور عموم مصرف نوشابه به دلیل قند بالای آن موجب تشدید کم آبی بدن شده و عطش فرد را افزایش می‌دهد.

این کارشناس تغذیه اشاره‌ای هم به نوشابه‌های انرژی‌زا کرد و افزود: متاسفانه مصرف این نوع نوشابه‌ها به دلیل عنوان جذاب آن در میان جوانان و نوجوانان افزایش پیدا کرده، درحالی که مصرف این نوع نوشابه‌ها به دلیل کافئین بالای موجود در آن روی سیستم عصبی اثرگذار است و موجب بی‌قراری و بی‌خوابی افراد می‌شود.

وی افزود: همچنین مصرف این نوع نوشابه‌ها در برخی افراد بویژه کودکان موجب ایجاد حساسیت می‌شود.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • بایدن: ایران می خواهد تنها دولت یهودی موجود در جهان را محو کند | اکنون زمان مناسبی برای پشت کردن به اسرائیل نیست
  • خطری که از بیخ گوش ستاره پرسپولیسی گذشت!
  • ایمان و رابطه آن با عمل صالح
  • اگر هر روز نوشابه بخوریم چه اتفاقی در بدن ما می‌افتد؟
  • سد نسا بم هنوز پر نشده است
  • خطری جدی کاربران آیفون را تهدید می‌کند؛ آی‌مسیج را غیرفعال کنید!
  • خطری جدی کاربران آیفون را تهدید می‌کند/ آی‌مسیج را غیرفعال کنید!
  • سینما تصویر فردای جامعه است/ آوینی اول منتقد خود بود
  • ایکس از کاربران جدید پول می‌گیرد
  • فروچاله‌ها خطری جدی برای مناطق مسکونی