Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-23@08:48:14 GMT

نقش‌آفرینی‌ دانشجویان بسیجی استان یزد در بحران کرونا

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۵۲۰۹۸

نقش‌آفرینی‌ دانشجویان بسیجی استان یزد در بحران کرونا

جانشین ناحیه بسیج دانشجویی و دبیر قرارگاه جهادی مبارزه با کرونای بسیج دانشجویی استان یزد گفت: یکی از مهم‌ترین نقش‌آفرینی‌های دانشجویان بسیجی استان یزد در بحران کرونا، حضور و خدمت‌رسانی در بیمارستان‌ها و نقاهتگاه‌های نگهداری از بیماران کرونایی بود.

به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، دکتر آخوندزاده در جمع خبرنگاران گزارشی از فعالیت‌های قرارگاه جهادی مبارزه با کرونای بسیج دانشجویی استان یزد ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جانشین ناحیه بسیج دانشجویی و دبیر قرارگاه جهادی مبارزه با کرونای بسیج دانشجویی استان یزد، گفت: از اوایل اسفندماه با شیوع ویروس کرونا بسیجیان ما در دانشگاه‌های مختلف به میدان آمدند و علاوه بر ارسال نامه اعلام آمادگی برای انجام هرگونه مأموریت به ریاست دانشگاه علوم پزشکی؛استانداری و سپاه به‌عنوان نهادهای در خط مقدم مبارزه با کرونا؛خود نیز دست‌به‌کار شدند و فعالیت‌های متنوعی را انجام دادند. 

وی گفت: اولین اقدام، تشکیل ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا (سدک) بود که با محوریت بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی انجام شد.  

آخوندزاده ادامه داد: این ستاد موفق به تولید ده‌ها پادکست، گزارش و محتوای آموزشی درزمینهٔ مقابله با کرونا شد و دانشجویان ما در این ستاد بیش از ۵۰ مقاله علمی را ترجمه کردند و با این کار توانستند تجربیات روز دنیا را در اختیار مردم قرار دهند. 

جانشین ناحیه بسیج دانشجویی یزد افزود: کار دیگر این ستاد راه‌اندازی سایت «سدک» بود تا بتواند مرجعی برای اطلاع‌رسانی و آموزش درزمینهٔ مقابله با کرونا باشد و علاوه بر راه‌اندازی سایت در پیام‌رسان‌های مختلف هم این ستاد فعال بود و توانست مخاطب گسترده‌ای را تحت پوشش فعالیت‌های خود قرار دهد. 

وی گفت: فعالیت شاخص دیگر این ستاد تولید مستمر برنامه‌ای با عنوان «رادیو کرونوک» بود که با استقبال گسترده مخاطبان همراه شد. این ستاد همچنین درزمینهٔ تأمین لباس ایزوله برای کادر درمان و ... نیز فعالیت‌های خوبی انجام داده است.

آخوندزاده افزود: از اواسط اسفندماه که مشکل کمبود مواد ضدعفونی پیش آمد دانشجویان بسیجی به کمک یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان استان که درزمینهٔ تولید محلول ضدعفونی فعالیت می‌کرد شتافتند. در این طرح، روزانه بیش از ده نفر از دانشجویان بسیجی در این شرکت حاضر شدند و توانستند تولید این شرکت را بیش از هزار لیتر در روز افزایش دهند و با این کار نقشی در تأمین مواد ضدعفونی موردنیاز مردم استان ایفا کنند.

وی گفت: اما یکی از مهم‌ترین نقش‌آفرینی‌های دانشجویان بسیجی استان یزد در بحران کرونا، حضور و خدمت‌رسانی در بیمارستان‌ها و نقاهتگاه‌های نگهداری از بیماران کرونایی بود که پس از گسترش این بیماری در استان و اعلام نیاز بیمارستان شهید صدوقی(ره) یزد، گروه جهادی فاطمه الزهرای دانشگاه یزد در این بیمارستان مستقر شد و با استفاده از دانشجویان دانشگاه‌های مختلف استان، طلاب و سایر نیروهای داوطلب جهادی به حل مشکلات بیمارستان و کمک به کادر درمان پرداختند. 

 دبیر قرارگاه جهادی مبارزه با کرونای بسیج دانشجویی استان یزد گفت: از ابتدای شروع این طرح، بیش از 70 نفر در این طرح شرکت کردند و باوجود تمام خطرات و سختی‌های این کار روزانه نزدیک به سی نفر در دو نوبت هفت‌ساعته در بیمارستان حضور پیدا کردند و توانستند بخشی از بار کادر بیمارستان را به دوش بگیرند. 

وی گفت: تاکنون این افراد در بیمارستان علاوه بر این‌که در نقش رابط بخش‌های قرنطینه فعالیت می‌کردند در رساندن وسایل و مواد غذایی که توسط خانواده بیماران و خیرین استان برای افراد بستری و کادر درمان آماده‌شده بود مشارکت داشتند، اگرچه سعی شد تا جای ممکن اقدامات ایمنی لازم برای این نیروهای داوطلب انجام شود اما بازهم کار خطرات خود را داشت و بسیجیان نشان دادند همیشه در خدمت نظام اسلامی هستند و در کنار رعایت نکات ایمنی، ترسی از حضور در میدان‌های پرخطر ندارند و هرگز صحنه را خالی نخواهند کرد.

آخوندزاده ادامه داد: علاوه بر این  موارد، دانشجویان بسیجی از فعالیت‌های فرهنگی و روحیه بخشی به بیماران و کادر درمان غافل نشدند. ازجمله این موارد می‌توان به اهدای گلدان گل به نیروهای خدماتی بیمارستان شهید صدوقی(ره)، اجرای برنامه روحیه‌بخش توسط هنرمند ارزشی استان آقای حجت نصیری (آقا رونق) برای بیماران بستری در این بیمارستان، پخش کلیپ و صوت و ... اشاره کرد.

وی گفت: در شهرستان اردکان هم دانشجویان بسیج دانشگاه آزاد مسئولیت فرهنگی نقاهتگاه این شهر را به عهده گرفتند و با مولودی‌خوانی در اعیاد شعبانیه و توزیع حرز و ادعیه برای کمک به شرایط روانی بیماران و کادر درمان، تلاش کردند.

آخوندزاده افزود: «موکب دانشجویان حسینیه ایران» مجموعه دانشجویی دیگری بود که برای مقابله با کرونا به میدان آمد. این دانشجویان که از تأسیس موکب در پیاده‌روی اربعین دورهم جمع شده بودند در اعیاد شعبانیه در فضای مجازی به‌صورت زنده به برگزاری جشن، مولودی‌خوانی و خاطره گویی پرداختند تا علاوه بر زنده نگه‌داشتن ذکر اهل‌بیت عصمت و طهارت بتوانند به خانواده‌ها برای در خانه ماندن کمک کنند. این موکب همچنین در نظر دارد به مناسبت شهادت اولین شهید مدافع سلامت استان یزد – شهید محمود شمس‌الدینی- با برگزاری مراسم ترحیم مجازی، به بزرگداشت این شهید بپردازند.

وی در پایان گفت: علاوه بر این انشا الله دانشجویان مخلص فعال در این موکب به‌زودی در چند نقطه شهر که مردم برام خرید مایحتاج خود مراجعه می‌کنند امکانات شستشوی دست را ایجاد خواهند کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشجویان یزد بیمارستان بسیج دانشجویی دانشجویان بسیجی دانشجویان بسیج کادر درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۲۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردهمایی دانشجویان اهل قلم پس از ۲ سال/ جشنواره «تیتر» دوباره جان می‌گیرد؟+فیلم

دو سال پس از برگزاری آخرین دوره جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر» حالا نوید دوباره جان گرفتن این جشنواره که مهمترین گردهمایی دانشجویان اهل قلم است به گوش می‌رسد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سعید جلیلی: دو سال پس از برگزاری آخرین دوره جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر» حالا با فراز و فرودهای بسیاری که در طول این مدت رخ داده، نوید دوباره جان گرفتن این جشنواره که مهمترین گردهمایی دانشجویان اهل قلم است به گوش می‌رسد.

با وجود وعده برگزاری سیزدهمین دوره جشنواره تیتر در بهمن ماه ۱۴۰۲ اما، برگزاری اختتامیه جشمواره دوباره به تعویق افتاد تا انتظار دانشجویان همچنان پابرجا بماند این چشم انتظاری به تاریخ جدید موکول شود؛ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳.

 

سرانجام اما پس از وقفه‌های طولانی، در آخرین اطلاعیه از سوی معاونت فرهنگی واجتماعی، سیزدهمین جشنواره «تیتر» از تاریخ ۱۵ الی ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌گردد!

اطلاعیه را اینجا بخوانید

این مسئله باعث شد در برنامه شانزده آذر با حضور متین منتظمی، دییر جشنواره نشریات دانشجویی تیتر ۱۳ پیرامون سوالات و شبهات ایجاد شده گفت‌وگویی داشته باشیم.

 

چرا بین جشنواره تیتر ۱۲ و ۱۳ یک وقفه دو ساله افتاده است؟

منتظمی در ابتدا گفت: عاملی مثل بیماری کرونا نه تنها برای جشنواره نشریات دانشجویی بلکه برای اکثر برنامه‌ها وقفه جدی ایجاد کرد. چون برای تیتر لازم بود یک اجتماعی به‌وجود بیاید و داور‌ها و دانشجویان در کنار هم جمع شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



آیا جایگاه قلم و نشریات دانشحویی در دیدگاه مسئولین تنزل پیدا کردعه است؟

منتظمی گفت: اتفاقا برگزاری جشنواره دغدغه مسئولین بوده است. در کلیت ماجرا فعالیت دانشجویی ما کاهش پیدا کرد، چون دو ورودی ما دانشگاه را ندیدند و از سردر دانشگاه وارد نشدند که در آن فضا قرار بگیردند و آموزش مجازی بود. سعی شد پس از کرونا دانشجویان به عرصه بازگردند.

چرا اختتامیه جشنواره از بهمن سال ۱۴۰۲ به اردیبهشت سال ۱۴۰۳ منتقل شده؟

منتظمی پاسخ داد: اول باید جشنواره را تعریف کنیم، فراخوان و داوری مرحله اول و دوم انجام گرفته، اما اختتامیه به تعویق افتاده است. این ناهماهنگی نبوده و نباید از این اصطلاح استفاده کرد.

وی ادامه داد: در زمانی که دانشجویان در سال بعد از کرونا و حوادث ۱۴۰۱ قرار گرفته و با انتخابات و... درگیرند، رایزنی صورت گرفت و وزارت بهداشت گفت ما پیک برنامه داریم و از این جهت نگرانیم که امکان تهیه بلیط برای مشهد (محل برگزاری جشنواره) با مشکل مواجه شود. پس ما گفتیم روزه شک دار نگیریم و اختتامیه را بعد از ماه رمضان برگزار کنیم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


علت تداخل میان نمایشگاه رسانه‌های ایران (مطبوعات) و جشنواره تیتر چه بود؟

منتظمی گفت: دلیل اصلی نحوه برگزاری نمایشگاه مطبوعات را باید از وزارت فرهنگ جویا شد.
وی با اشاره به ساختار شورای سیاستگذاری جشنواره نشریات تیتر افزود: ما اعتقاد داشتیم می‌شود استعداد‌های نشریات دانشجویی را کشف کرد و به رسانه‌ها متصل کرد.
تلاش ما این است که در سال آینده یک تلاقی شکل بگیرد تا نشریات دانشجویی در نمایشگاه مطبوعات هم در آن حضور داشته باشند.


منتظمی در پایان گفت: تیتر امسال یک فرقی با سال‌های قبل دارد، اولا اینکه بعد از دوسال وقفه و شرایط کرونایی برگزار می‌شود که قطعا بلند کردن این علم پس ز وقفه سختی‌هایی دارد تا دوباره مرتب شود و بازه ارسال آثار هم دوساله در نظر گرفته شده است.

چرا با وجود دو ساله شدن بازه ارسال آثار، مشارکت و آثار ارسالی کاهش پیدا کرده است؟
منتظمی بحث کرونا و دوری دانشجو از دانشگاه علت اصلی کاهش مشارکت دانشجویان پایین آمدن آثار ارسالی عنوان کرد و گفت: پس از همه‌گیری بیماری کرونا اثر فضای مجازی علت اصلی آن است که سعی کردیم امسال تابوی فضای مجازی بشکنیم.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

فیلم کامل

 

بیشتر بخوانید:

مرثیه‌ای ناسروده برای نشریات دانشجویی/ جشنواره‌ای که تیترش پرکشید! حذف نشریات دانشجویی جزئی از فرایند سیاست‌زدایی از دانشگاه است / نظارت قبل از چاپ خلاف قوانین مطبوعات و اصول آزادی بیان

دیگر خبرها

  • اساتید بسیجی و غیربسیجی برای کمک به ارتقای نظام حکمرانی در صحنه هستند/ برگزاری ۱۷۳ کرسی نقد و نظریه پردازی
  • مبالغ وام شهریه دانشجویان پیام نور اعلام شد/ آخرین مهلت ثبت نام متقاضیان
  • زمان ثبت نام وام دانشجویی و مهلت درخواست
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است/ دوران شیوع کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است / دوران کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • گردهمایی دانشجویان اهل قلم پس از ۲ سال/ جشنواره «تیتر» دوباره جان می‌گیرد؟+فیلم
  • فراخوان بیستمین جشنواره فیلم کوتاه «نهال» منتشر شد
  • اعلام مبلغ وام‌های شهریه نیمسال دوم دانشگاه پیام نور/ ثبت‌نام آغاز شد
  • مبلغ وام شهریه دانشجویان دانشگاه پیام نور اعلام شد
  • ثبت‌نام وام شهریه دانشجویی آغاز شد