Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، از ابتدای سال ۹۳ با گذشت بیش از ۶ سال از فعالیت بنیاد برکت براساس الگوی توانمندسازی بنگاه محور، هم زمان با شروع واگذاری‌های عمده یسهم بنیاد به کارآفرینان بومی، بازنگری و اصلاح فرآیند مشارکت اقتصادی براساس بازخورد‌های دریافت شده، آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمیته تحقیق و توسعه بنیاد برکت مأموریت یافت تا با بررسی سازمان‌های غیردولتی برتر جهان در حوزه توانمندسازی و فقرزدایی، ارزیابی و ارتباط موثر با سازمان‌های مردم نهاد و همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز علمی مطرح، الگوی جدید توانمندسازی اقتصادی را تدوین و برای اجرا به بنیاد برکت ارائه کند.

بنیاد برکت به منظور توسعه روستاها، ایجاد فعالیت اقتصادی و توسعه اشتغال اقدام به طراحی الگوی‌های جدید برای توانمندسازی اقتصادی، توسعه‌ی کارآفرینی و اشتغال زایی مناطق محروم کرده است که دو مورد ازآن درقالب دو آیین نامه‌ی «آفتاب» (آیین نامه فقرزدایی و توان افزایی برکت)، «آسمان» (آیین نامه‌ی سرمایه گذاری مردمی و اشتغال نیروی انسانی) از سال ۱۳۹۵ و الگوی سوم و چهارم تحت عنوان «مهتاب» (مدل هادی تلاش اقتصادی برکت) و «الگوی سحاب» (سرمایه گذاری حمایتی اشتغال زایی برکت) با ایجاد بیش از ۳۰ هزار فرصت شغلی با اجرای طرح‌های اقتصادی اجتماع محور در سال ۱۳۹۷ در دستور کار بنیاد برکت قرار گرفته است.

تاکنون ۳۴۵ طرح بنگاه محور و ۱۵۰ طرح تسهیلات محور در ۳۱ استان کشور توسط بنیاد برکت به مرحله‌ی اجرا رسیده و ۳۰ منطقه برای اجرای طرح‌های اقتصادی اجتماع محور آماده شده است.

حجم کل سرمایه گذاری برای اجرای این طرح‌ها بالغ بر ۶۵ هزار میلیارد ریال بوده است که اشتغال زایی ۲۲۰ هزارنفر (۴ هزار ۴۰۰ نفر مستقیم و ۱۷۶ هزار نفر غیر مستقیم) را به همراه داشته است. بنیاد برکت تاکنون از ۲۱۵ طرح بنگاه محور خارج شده و سهام خود در این طرح‌ها را به شرکای کارآفرین واگذار کرده است.

موضوع عملکرد تعداد طرح های اقتصادی بنگاه محور ۳۴۵ طرح تعداد طرح های اشتغازایی اجتماع محور ۱۰.۰۰۰ طرح تعداد طرح های اقتصادی تسهیلات محور ۱۵۰ طرح ظرفیت کل اشتغال(مستقیم ۴۴هزار شغل و غیرمستقیم ۱۷۶هزار شغل) ۲۲۰.۰۰۰ نفر تعداد استان های تحت پوشش ۳۱ استان تعداد بنگاه های اقتصادی که بنیاد برکت از آن ها خارج شده است ۲۱۵ شرکت تعداد مشارکت های فعال ۱۳۰ شرکت حجم کل سرمایه گذاری حوزه توانمدسازی اقتصادی در مناطق محروم ۶۵.۰۰۰ میلیارد ریال

عمده مشاغل ایجاد شده در مناطق محروم روستایی در رسته‌های شغلی دامداری سبک و سنگین، صنایع دستی، فرش دستباف، تولید پوشاک، مشاغل صنعتی و خدماتی، پرورش بوقلمون، فرآوری مواد غذایی و محصولات کشاورزی و زنبورداری است.

اجرای طرح‌های اشتغال‌زایی اجتماع‌محور بنیاد برکت در مناطق محروم روستایی، علاوه بر توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی و ارتقای سطح زندگی و معیشت، مهاجرت معکوس را در این مناطق به دنبال داشته است.

بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام هیچ‌گونه محدودیتی برای حمایت از کارآفرینان در روستا‌های محروم کشور قائل نیست و با تمام توان در کنار مردمان این مناطق ایستاده است. این بنیاد همچنین با پیش بینی پشتیبان و بازار فروش برای محصولات تولیدی، یک زنجیره اقتصادی را تشکیل می‌دهد که اشتغال پایدار را به دنبال دارد.

تا پایان سال  ۹۸ اجرای ۴۰ هزار طرح اجتماع‌محور در مناطق محروم در دستور کار بود که ایجاد ۱۲۰ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم را به همراه خواهد داشت.

با اجرای این طرح‌ها در یک‌سال گذشته، ۲۲ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز و ۲ هزار تن گوشت سفید تولید شده است. همچنین ۲۶ هزار مترمربع فرش هم در قالب این طرح‌ها بافته شده است.

 بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام با هدف محرومیت‌زدایی و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی، نهضت ایجاد اشتغال را در مناطق محروم و کم برخوردار روستایی راه‌اندازی کرده و در حال حاضر در ۲۸ استان، ۱۷۵ شهرستان و ۸ هزار روستای کشور فعالیت دارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بنیادبرکت ستاداجرایی فرمان حضرت امام توانمندسازی اقتصادی طرح های اقتصادی مناطق محروم سرمایه گذاری اجتماع محور اشتغال زایی بنگاه محور بنیاد برکت طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۶۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های فراوان اردیبهشت در راه است / احتمال سیلاب در کدام مناطق بیشتر است؟

بررسی الگو‌های هواشناسی از سوی کارشناسان از اردیبهشت ماه پربارش در سراسر کشور حکایت دارد. طبق پیش بینی کارشناسان، بارش‌های بهاری در اردیبهشت ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با افزایش همراه است. به این ترتیب و با تحقق پیش بینی‌ها انتظار می‌رود سد‌های کشور تا حد مطلوبی آبگیری شوند که در نتیجه، تابستان امسال، تنش آبی کمتری در انتطار شهر‌ها خواهد بود.

کارشناس مستقل هواشناسی در گفتگو با ما از آغاز بارندگی‌های نسبتا شدید در بیشتر مناطق کشور خبر داد و گفت:با توجه به ورود سامانه‌های بارشی به مناطق وسیعی از کشور، بیشتر مناطق ایران بارش‌های خوبی دشت می‌کنند. او ضمن هشدار درباره احتمال وقوع سیلاب ناشی از بارش‌های نقطه‌ای و همرفتی از کشاورزان و باغداران خواست با توجه به فصل گل‌دهی محصولات باغی و با درنظر گرفتن پیش بینی‌های هواشناسی مبنی بر بارش‌های نقطه‌ای و رگباری و همچنین احتمال کاهش دما، تمهیدات لازم را برای مراقبت از محصولاتشان به کار بگیرند. جاویدی همچنین به عشایر توصیه کرد که برای مراقبت از خود و دام‌هایشان، این هفته کوچ خود را متوقف کرده و از توقف درحاشیه رودخانه‌ها پرهیز کنند.

علیرضا جاویدی اعلام کرد: وارد یک دوره بارشی شده ایم و انتظار داریم تا ۲۳ اردیبهشت ماه آسمان بسیاری از مناطق کشور با بارش همراه شود. براین اساس، بعید است نقطه‌ای از ایران باشد که در هفته آینده دست کم یک بار بارش دشت نکند. بارندگی‌های همرفتی و نقطه‌ای مخاطراتی هم به دنبال دارد و وزش باد شدید، سیلاب به صورت نقطه‌ای در برخی مناطق کشور دور از انتظار نیست.

باغداران و کشاورزان گوش به زنگ باشند

جاویدی این را هم گفت که کشاورزان و به ویژه باغداران باید در این روز‌ها هشدار‌های هواشناسی را دنبال کنند تا کاهش دمای هوا وبارش باران کمترین آسیب را به محصولاتشان وارد کند.

کارشناس مستقل هواشناسی، تمرکز بارش‌ها را در سرتاسر زاگرس، البرز و همینطور فلات مرکزی عنوان کرد و گفت: کرمان، شمال فارس، یزد، اصفهان، شمال تهران، شمال کشور مخصوصا گلستان و خراسان شمالی مناطقی هستند که بارش‌های خوبی را در هفته جاری و هفته آینده دشت می‌کنند.

او درباره احتمال آبگرفتگی معابر و وقوع سیلاب در این مناطق هم هشدار داد و درعین حال گفت: پیش‌بینی‌های هواشناسی مخصوصا در بارش‌های بهاری از قطعیت برخوردار نیست، اما در مناطقی که بالاتر عنوان شد احتمال سیلاب وجود دارد.

احتمال سیلاب در این مناطق بیشتر است

جاویدی از ورود امواج بارشی در هفته آینده خبرداد و گفت: اواخر هفته آینده هم بارش داریم. براین اساس، پیش بینی می‌شود موج سودانی وارد کشور شود و احتمالا شهر‌های کرمان، یزد، گرگان، آق قلا، رودبار جنوب و حتی رفسنجان شاهد بارش‌های نقطه‌ای باشند که در این شرایط احتمال سیلاب در این نواحی وجود دارد.

کارشناس هواشناسی کمترین بارندگی را ۲ تا ۵ میلیمتر در جنوب خوزستان، نوار مرزی بوشهر و فارس و به طور کلی نوار مرزی جنوب کشور عنوان کرد و گفت: در این مناطق پیش بینی می‌شود میزان بارش‌ها در مقایسه با دیگر مناطق کشور کمتر باشد. ضمن اینکه حداکثر بارش در روز‌های پیش رو تا ۸۰ میلیمتر در شهر‌های ساری، گرگان، آق قلا، نکا و اشکنان استان فارس پیش بینی می‌شود. البته باید توجه داشت که پیش بینی بارش در فصل بهار می‌تواند متغیر باشد.

جاویدی به تحقق پیش بینی هواشناسی اشاره کرد و گفت: در صورتی که بارش‌هامحقق شود، انتظار می‌رود بیشتر سد‌های کشور آبگیری شوند و در نتیجه، تابستان امسال تنش آبی کمتری درانتظارشهر‌ها خواهد بود.

منبع: همشهری آنلاین

tags # اخبار هواشناسی سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ چرا نئاندرتال‌ها محتویات معده حیوانات را می‌خوردند؟ (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • اجرای طرح ملی زراعت چوب با مشارکت بنیاد برکت در لالی +فیلم
  • لرستانی‌ها کدام نوع نان را بیشتر مصرف می‌کنند؟
  • بارش‌های فراوان اردیبهشت در راه است / احتمال سیلاب در کدام مناطق بیشتر است؟
  • زندانیان گواهینامه فنی و حرفه‌ای دریافت می‌کنند
  • زندانیان گواهینامه‌ فنی و حرفه‌ای دریافت می‌کنند
  • دولت برای رهایی از بحران اقتصادی از الگوی مشارکتی و واگذاری وظایف به شوراها استفاده کند
  • تجهیز بیش از ۱۰۰۰ هکتار زمین‌ کشاورزی اردبیل به سیستم آبیاری تحت فشار
  • تجهیز بیش از ۱۰۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی اردبیل به سیستم آبیاری تحت فشار
  • اصلاح الگوی کشت تکلیف قانونی وزرات جهاد کشاورزی
  • تجهیز بیش از ۱۰۰۰ هکتار زمین‌های کشاورزی اردبیل به سیستم آبیاری تحت فشار