Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین ابتدا در ماه سپتامبر ۲۰۱۹ شرکت ساندوز سازنده یک شکل تجاری رانیتیدین به نام زانتاک آن را به علت آلودگی به یک ماده احتمالا سرطان‌زا از بازار آمریکا خارج کرد و سپس سازمان غذا و داروی آمریکا دستور خارج کردن دو شکل ژنریک این دارو ساخت دو شرکت داروسازی دیگر را صادر کرد.

علت این دستور آلودگی این داروها به یک ماده احتمالا سرطان‌زا برای انسان به نام «نیتروسودی‌متیل‌آمین» (NDMA) بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلودگی داروی پرمصرف گوارشی به یک ماده سرطان‌زا

پس از اعلام این خبر سخنگوی وزارت بهداشت ایران اعلام کرد که رانیتیدین‌های موجود در بازار ایران مشکلی ندارند و اگر مشکلی در زمینه این داروها وجود داشته باشد، دستور جمع‌آوری دارو داده می‌شود.

رانیتیدین‌های موجود در بازار مشکلی ندارند

اکنون سازمان غذا و داروی آمریکا می‌گوید تحقیقاتش در این زمینه مشخص کرده است که میزان‌های آلودگی در این داروی ضد اسید معده در طول زمان افزایش می‌یابد و هنگامی که این دارو در درمای بالاتر از دمای اتاق نگهداری شود، می‌تواند برای بهداشت عمومی خطرناک باشد.

دکتر جانت وودکاک، مدیر مرکز ارزیابی و پژوهش دارو در سازمان غذا و داروی آمریکا در این باره گفت: «در نمونه‌های بسیاری که ما بررسی کردیم، میزان‌های NDMA در حد غیرقابل نبود. اما از انجایی که ما نمی‌دانیم که این داروها برای چه مدتی انبار شده‌اند، تصمیم گرفتیم تا زمانی که کیفیت آنها تضمین شود، از دسترس مصرف‌کنندگان خارج شوند.»

سازمان غذا و داروی آمریکا در نامه‌هایی به شرکت‌های سازنده رانتیدین خواسته است محصولاتشان را از بازار خارج کنند و از مصرف‌کنندگان هم خواسته است که مصرف قرص‌ها یا اشکال مایع این دارو را متوقف کنند، باقیمانده دارویشان به درستی دوربیندازند و دیگر این دارو را نخرند.

بر اساس بیانیه سازمان غذا و داروی آمریکا افرادی به طور بدون نسخه از این دارو استفاده می‌کنند، باید از سایر داروهای تاییدشده استفاده کنند و بیمارانی که با نسخه پزشک رانتیدین مصرف می‌کنند، باید پیش از قطع دارو با دکترشان درباهر سایر گزینه‌های درمانی مشورت کنند.

بر اساس بررسی‌های سازمان غذا و داروی آمریکا تا به حال ماده آلاینده NDMA در داروهای دیگر ضد اسید معده شامل فاموتیدین با نام تجاری پپسید، اسومپرازول با نام تجاری نکسیوم و اومپرازول با نام تجاری پریلوسک یافت نشده است.

کد خبر 497223 برچسب‌ها سرطان بیماری گوارشی دارو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سرطان بیماری گوارشی دارو سازمان غذا و داروی آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۶۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آدرس غلط سازمان غذا و دارو با طرح شائبه لوکس بودن داروی هموفیلی‌ها

احمد قویدل گفت: رئیس سازمان غذا و دارو در اطلاع رسانی اخیر خود در رابطه با داروی امیسیزومب، فقط به اثربخشی بسیار بالای آن نسبت به داروهای موجود اشاره کرد، در صورتی که این دارو علاوه بر اثربخشی بالا، برای بیماران هموفیلی با کمبود فاکتور ۸ که مبتلا به مهار کننده شدید هستند، برای دولت نیز کاملاً صرفه اقتصادی دارد. بی تردید اشاره رئیس سازمان غذا و دارو به این مزیت دارو می‌تواند در ایجاد انگیزه در شورای عالی بیمه برای تحت پوشش قرار دادن این دارو به شدت مؤثر باشد.

وی افزود: بر اساس مطالعات اقتصاد دارویی که در سازمان غذا و دارو و معاونت درمان وزارت بهداشت انجام شده است هزینه اثربخشی اقتصادی آن نیز تأیید شده و هزینه‌های این گروه از بیماران برای دولت حداقل یک سوم و در مواردی به نصف کاهش می‌یابد. مدیر عامل سازمان بیمه سلامت و رئیس صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج نیز در موارد متعدد درباره صرفه اقتصادی این داروی نوین اطلاع رسانی کرده اند.

قویدل ادامه داد: از دیگر محاسن مهم این دارو قابلیت تزریق زیر پوستی است که اساساً بیماران مبتلا به مهار کننده به خصوص کودکان را از رگ گیری های متعدد رها می کند.

وی افزود: رئیس سازمان غذا دارو در همین اطلاع رسانی اخیر از امکان تولید این دارو در داخل کشور نیز خبر داده که بی تردید این خبر هم موجی از امیدواری در جامعه هموفیلی ایران جهت بهره مندی از این دارو به وجود آورده است. اما متأسفانه تلاشی برای تحت پوشش بیمه قرار دادن این دارو شاهد نیستیم. این سازمان اختصاص بودجه‌های دارویار را در گرو تحت پوشش بیمه قرار گرفتن آن می‌داند، اما با دادن آدرس اشتباه، شائبه لوکس بودن این دارو را ایجاد می کند.

مشاور مدیرعامل کانون هموفیلی ایران گفت: وظیفه سازمان غذا و دارو است که نتیجه تحقیقات اقتصاد دارویی و نتیجه تحقیق هزینه اثربخشی این دارو را منتشر کند و شورای عالی بیمه را تشویق نماید برای صرفه جویی در هزینه‌های دولت نسبت به تحت پوشش بیمه قرار دادن این دارو اقدام فوری کند.

وی افزود: در حال حاضر برای بیش از ۱۱۰ بیمار هموفیلی مبتلا به مهار کننده شدید، این دارو تهیه و در شرکت‌های پخش موجود است و در مواردی دستور پخش نیز گرفته است. اما تأمین هزینه‌های آن در گرو تحت پوشش بیمه قرار گرفتن این دارو است که متأسفانه تا کنون توسط شورای عالی بیمه محقق نشده است. کانون هموفیلی ایران در این رابطه نامه‌ای قبل از سال جدید به شورای عالی بیمه ارسال کرده که متأسفانه تا کنون پاسخی داده نشده است.

قویدل در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه تأمین این دارو چقدر هزینه دارد و منبع تأمین آن از چه ردیفی است، گفت: بر اساس اطلاعات ما رئیس صندوق بیمه بیماران خاص و صعب العلاج در نامه‌ای خطاب به معاون درمان وزارت بهداشت هزینه این دارو را ۵۵۰ میلیارد تومان اعلام کرده است. از آنجا که هزینه‌های دارویی بیماران خاص از سه منبع به صورت مشترک تأمین می‌شود (بیمه‌های پایه سلامت، تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح، صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج و یارانه دارویار)، بدیهی است که محل تأمین این بودجه در گام نخست باید از محل بودجه‌های داروهای عادی (آریو سون و فایبا) که این بیماران تا کنون استفاده می کرده اند، تأمین شود.

وی افزود: با توجه به روشن بودن مزیت‌های این دارو از نظر اثربخشی و اقتصاد درمان و همچنین سهولت استفاده بیماران از این دارو، هر تردیدی در تحت پوشش قرار دادن دارو به ضرر کشور و بیت المال است. متأسفانه در برخی اطلاع رسانی‌های سازمان غذا و دارو به گونه‌ای مطرح می‌شود؛ انگار این دارو لوکس است و حتی می‌گویند از کسانی که می‌خواهند از این دارو استفاده کنند، باید فرانشیز بگیریم!؟ واقعاً دور از انصاف است برای داروهایی که اثر بخشی کمتری دارند و هزینه‌های بیشتری به دولت تحمیل می‌کنند، بیماران از پرداخت فرانشیز دارو معاف باشند و بر عکس بیمار برای داروی بهتر، که هم اثربخش تر است و هم هزینه کمتری به دولت تحمیل می کند و بی تردید کیفیت زندگی آن ها را بهبود می بخشد، فرانشیز پرداخت کند.

مشاور مدیر عامل کانون هموفیلی ایران در پایان اظهار امیدواری کرد شورای عالی بیمه با تحت پوشش قرار دادن این دارو، موانع دسترسی این گروه از بیماران را به این داروی نوین برطرف کرده و از تحمیل هزینه‌های بیشتر به دولت جلوگیری کند. لازم به تاکید است معاونت اجرایی دفتر ریاست جمهوری در جریان کامل هزینه اثربخشی این دارو قرار دارد و گروه نخست بیماران با کمک این دفتر از این داروی نوین بهره مند شدند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • کشف محموله دارو در زابل
  • «متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • «متفورمین» پرفروش‌ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • آمارهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از واردات و مصرف داروی ایرانی‌ها
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد
  • پرونده داروی هموفیلی روی میز شورای‌عالی بیمه
  • آدرس غلط سازمان غذا و دارو با طرح شائبه لوکس بودن داروی هموفیلی‌ها