Web Analytics Made Easy - Statcounter

شمار قربانیان ابتلا به کرونا در جهان رو به افزایش است. در این میان، پژوهش‌ها نشان می‌دهند، کرونا بیشتر قربانیان را از میان مردان انتخاب می‌کند. یک پژوهشگر آلمانی از دلایل ابتلا و شدت بیشتر بیماری در مردان می‌گوید.

در بیشتر پژوهش‌هایی که تاکنون در مورد ویروس جدید کرونا انجام گرفته است، یک نقطهٔ مشترک وجود دارد؛ اگر چه زنان و مردان هر دو تقریبا به یک اندازه به این بیماری مبتلا می‌شوند، اما شمار مرگ و میر در میان مردان در مقایسه با زنان در اثر ابتلا به کوید ۱۹ به مراتب بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آلمان تاکنون دو سوم از قربانیان کرونا، مرد بوده‌اند، در اسپانیا ۶۵ درصد و در چین ۶۴ درصد.

در کنار عواملی چون سن و بیماری‌های قبلی، جنسیت هم در میزان شدت یا خفیف بودن بیماری نقش دارد. پرفسور مارکوس آلتفلد، سرپرست انستیتوی ایمونولوژی بیمارستان دانشگاه هامبورگ، در مصاحبه‌ای با سایت آلمانی‌زبان «اشپیگل»، به پرسش‌هایی در این زمینه پاسخ داده است.

نقش دو هرمون استروژن و تستسترون

پژوهشگران چینی معتقدند، این تفاوت عمدتا مربوط به این موضوع است که مردان بیشتر از زنان دخانیات مصرف می‌کنند.

به گفتهٔ پرفسور آلتفلد، این ارزیابی اما در مورد جوامع اروپایی صدق نمی‌کند. به گفتهٔ او، در پاسخ به چرایی تفاوت دو جنس در ابتلا به این بیماری، باید به این نکات توجه کرد: «اول از همه اینکه رفتار زنان و مردان – که سیگار کشیدن را هم می‌توان در این بخش جای داد - با هم متفاوت است. دوما دو فاکتور بیولوژیکی با اهمیت را هم باید در این ارتباط در نظر گرفت که یکی هرمون استروژن و تستسترون است و دیگری وجود کروموزوم ایکس در زنان است که مردان فاقد آن هستند.»

به گفتهٔ این پژوهشگر، هرمون زنانه استروژن قادر به تحریک سیستم ایمنی بدن است، در حالی که احتمال می‌رود، هرمون مردانه تستسترون درست برعکس عمل کند. آلتفلد همچنین اشاره می‌کند، این پرسش که یک کروموزوم اضافی ایکس در زنان چه عملکردهایی دارد، مدت‌ها پژوهشگران را به خود مشغول کرده است. پاسخ به این پرسش به گفتهٔ او، این است که این کروموزوم در سیستم ایمنی نقش دارد.

ویژگی‌ای که از عصر سنگ با ماست

دلیل این امر را باید در تکامل جستجو کرد. به گفته پرفسور آلتفلد، «اجداد ما در « عصر سنگ» به صورت دسته‌جمعی در غار زندگی می‌کردند. حتی در آن زمان هم وظیفه سیستم ایمنی بدن زن، به وجود آوردن شرایط حفاظت ویژه از کودک در دوران بارداری بود. این سکه اما روی دیگری هم دارد: عملکرد قوی سیستم ایمنی زنان در مقایسه با مردان منجر به این می‌شود که بیماری‌های خودایمنی بسیار بیشتر از مردان در بدن زنان بروز می‌کنند؛ بیماری‌هایی که در آنها سیستم ایمنی بدن، علیه خود بدن دست به کار می‌شود. »

اما این یافته‌ها که زنان کمتر بیمار می‌شوند یا سیستم ایمنی مقاوم‌تری دارند تنها مختص کوید ۱۹ نیست. در مورد دیگر بیماری‌های ویروسی چون آنفولانزا یا ایدز یا هپاتیت هم این واقعیت به اثبات رسیده است که زنان در مقایسه با مردان کمتر در ابتلا به بیماری‌ها دوره‌های شدید بیماری را تجربه می‌کنند.

زنان کمتر وارد مرحله دوم بیماری می‌شوند

اگرچه اغلب زنان و مردان به یک اندازه بیمار می‌شوند (از نظر کمیت و آماری)، در دوره بیماری اما معمولاً دو مرحله را می‌توان تشخیص داد: در مرحله نخست، ویروس به سرعت تکثیر می‌شود. در اینجاست که سیستم ایمنی زنان که از نظر بیولوژیک قوی‌تر است، می‌تواند با نقش «کندکننده» تکثیر وارد عمل شود. به همین دلیل است که زن‌ها به ندرت وارد مرحله دوم بیماری می‌شوند. در مرحله دوم بیماری ویروس آنچنان خودش را گسترش داده است که به گفتهٔ پرفسور آلتفلد، «عفونت شدید ریه به وجود آمده است؛ عفونتی که می‌تواند نیاز به تنفس مصنوعی (تنفس کمکی) ایجاد کند یا به مرگ منجر شود.»

باید گفت که سیستم ایمنی بیشتر مردان هم به آن اندازه قوی هست که آنها هیچ‌گاه به مرحله دوم بیماری وارد نشوند.

بدن انسان، صرف نظر از جنسیت، در ۸۵ درصد از مجموع موارد ابتلا به کرونا، می‌تواند در همان مرحله نخست بر بیماری چیره شود./ دویچه‌وله

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مرحله دوم بیماری سیستم ایمنی بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۷۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمارستان‌های شهر قم ملزم به دریافت پروانه ایمنی هستند

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم از لزوم دریافت پروانه ایمنی توسط مراکز خدماتی و عمومی مانند بیمارستان‌ها خبر داد.

مهدی اصفهانیان مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم، اظهار کرد: با محوریت اداره کل مدیریت بحران استانداری قم و بر اساس دستورالعمل‌هایی که تنظیم شده است، برخی از مراکز خدماتی-عمومی ملزم به دریافت پروانه ایمنی شدند که از جمله این‌ها بیمارستان‌ها هستند.

وی افزود: جلسات با نظام پزشکی و اداره کل بحران به این نتیجه رسید که اکثر مراکز درمانی قبل از هر اقدامی پروانه ایمنی بگیرند.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم اضافه کرد: در حال حاضر بیمارستان شهید بهشتی، کامکار و آیت‌الله گلپایگانی درخواست پروانه ایمنی کردند و برای گرفتن این پروانه باید سیستم‌های اطفا حریق، سیستم‌های ایمنی و تجهیزات امداد و نجات مورد بررسی قرار می‌گیرد و همین موجب افزایش ضریب ایمنی آن مجموعه می‌شود.

اصفهانیان مقدم ادامه داد: همین نگاه در حال دنبال شدن در بخش اصناف و صنایع است که با همکاری متولیان امر مثل پاساژها و مراکز خرید خودشان اقدام به کسب پروانه ایمنی کنند تا شاهد کاهش حوادث باشیم؛ همچنین بررسی وضعیت ایمنی مناطق هشتگانه نیز با محوریت ستاد مدیریت بحران در سال گذشته دنبال شد.

وی با بیان اینکه در رابطه با انجام فاز اول شناسایی مشاغل و اماکن پر خطر و خطرزا در شهر قم با محوریت سازمان مدیریت بحران و آتش‌نشانی انجام حدود ۸۳۱ مکان در فاز شناسایی قرار گرفتند، گفت: برای این منظور ۱۴ جلسه ستاد مدیریت بحران شهرداری در سطح مناطق هشتگانه در سال ۱۴۰۲ انجام شد.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم با اشاره به تکمیل بیمه‌نامه حوادث باری ۲۳ ساختمان شهرداری قم اضافه کرد: مسئله تأمین سیستم برق اضطراری نیز موضوع دیگری بود که برای ساختمان‌های شهرداری قم در دستور کار قرار گرفت.

کد خبر 745543

دیگر خبرها

  • پدیده کشتی ایران، آرش یوشیدا را حذف کرد
  • کاهش ۵۰ درصدی بیماری‌های ریشه گیاهان با استفاده از کود بیولوژیک
  • دلیل کیفیت خواب پایین تر زنان نسبت به مردان مشخص شد
  • غذا‌های مفیدی که بدن هر بیماری را تقویت می‌کند
  • تغییر محل نشستن مردان و زنان در اتوبوس‌های بی.آر.تی/ علت: به زنان در قسمت جلو بیشتر آسیب وارد می‌شد
  • صعود ۵ تیرانداز به مرحله دوم تفنگ سه وضعیت زنان و مردان
  • ساخت واکسنی که می تواند با هر گونه ویروسی مبارزه کند
  • لیگ قهرمانان آسیا| برتری پُرگل العین برابر الهلال
  • بیمارستان‌های شهر قم ملزم به دریافت پروانه ایمنی هستند
  • قارچ چاگا ؛ برای افرادی که به سیستم ایمنی خود اهمیت می دهند(+عکس)