Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- اقدامات عربستان برای خروج از انزوا در پی درک این واقعیت، تاکنون ناکام بوده و ریاض همچنان در پیله خودساخته و خودخواسته خود اسیر است. تاریخ انتشار: 07:00 - 15 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۰۴۱۴۱ به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ عربستان در سال گذشته شاهد تحولات ناخوشایند زیادی در دو عرصه داخلی و خارجی خود بود که در نهایت ریاض را به این نتیجه رساند که با جمع کردن پای خود از میانه موضوع ها و مشکلات داخلی سایر کشورها، به حل و فصل مشکلات داخلی و منطقه ای خود بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  *بخش نخست گزارش را اینجا  بخوانید

۵. ناکامی عربستان در جنگ طولانی مدت یمن: عربستان که با ادعای بازگرداندن «منصور هادی»، رئیس جمهور مستعفی یمن به این کشور، با تشکیل ائتلافی این فقیرترین کشور غرب آسیا را هدف قرار داد، نتوانست با تسلیحات پیشرفته گرانقیمت و تحت حمایت‌های اطلاعاتی و لجستیکی متحدان غربی خود به کوچکترین دستاوردی در این جنگ نایل شود. تداوم این جنگ که وارد ششمین سال خود شده، ضمن رقم زدن بحرانی انسانی و بشردوستانه سبب شده تا انتقادات به عربستان افزایش پیدا کند.
۶. شکست سیاست خارجی عربستان: از جمله شکست‌های در این عرصه می‌توان به شکست محاصره قطر اشاره داشت که سبب شد تا شماری از متحدان و همراهان این کشور با بررسی هزینه و فایده همراهی با ریاض، در تصمیمات خود تجدید نظر کنند. ریاض که تلاش داشت طی چند هفته دوحه را به زانو درآورده و تسلیم کند، دریافت که اکنون قطر به رقیبی مهم‌تر از گذشته برای این کشور در منطقه مبدل ده است.
۷. ناامیدی عمیق ریاض از آمریکا در موضوع حمایت از متحدانش به ویژه پس از عقب نشینی نظامیان آمریکایی از مناطق شمال و شرق سوریه در پی حمله نظامی ترکیه به این مناطق. آمریکا در این عملیات مهم‌ترین متحد خود را در این منطقه که نقش مهمی در جنگ علیه تروریست‌ها و داعش داشته‎اند، تنها گذاشت.
۸. عدم مشروعیت در عرصه داخلی و توسل به زور برای سرکوب صدا‌های مخالف که سبب شد تا توجه مجامع حقوق بشری به نقض گسترده حقوق اولیه انسان‌ها در عربستان جلب شود.
۹. شکست سیاست خارجی عربستان در سوریه: عربستان که از همان اوایل جنگ داخلی در سوریه در سال ۲۰۱۱ ضمن گرفتن انگشت اتهام به سوی «بشار اسد»، رئیس جمهور قانونی سوریه، صطع روابط خود را با این کشور اعلام کرده بود، سال گذشته به موازات سایر کشور‌های عربی بریا بازگشایی سفارت خود در «دمشق»، پایتخت سوریه اعلام آمادگی کرده و از بررسی لغو تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب خبر داد.
۱۰. تضعیف سازمان‌ها و پیمان‌های منطقه‌ای تحت هدایت ریاض و آشکار شدن و تعمیق شکاف‌ها میان کشور‌های عربی: حذف یا کمرنگ شدن موقعیت عربستان در نشست ها، کنفرانس‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و اسلامی مانند شورای همکاری خلیج فارس یا سازمان‌های بزرگ تری مانند اوپک، با عدم دعوت از عربستان در نشست مالزی در سال گذشته زنگ هشدار را برای این کشور به صدا درآورد.
خصومت با ایران، جدا شدن مسیر امارات از عربستان در یمن، اختلاف نظر با روسیه در موضوع تولید نفت، دشمنی با دولت قانونی سوریه، تداوم خصومت‌ها با قطر و ... تنها مواردی از مشکلات عربستان در عرصه خارجی هستند که به انزوای روزافزون این کشور دامن می‌زنند.    بیشتر بخوانید:  توسل عربستان به ادعا‌های جعلی  انزوای عربستان؛ عامل اصلی تغییر رویکرد استراتژیک ریاض
مجموعه عوامل داخلی و خارجی مذکور سبب شد تا عربستان برای خروج از انزوا تلاش کند.   در این راستا ریاض از «اسلام آباد»، «بغداد» و «مسقط» خواست برای ترمیم و بهبود روابط این کشور با ایران گام بردارند و فاصله دیپلماتیک میان دو کشور را کاهش دهند.   این امر به رغم ادعای عربستان مبنی بر عدم چنین درخواستی، با سفر چندباره «عمران خان»، نخست وزیر پاکستان به تهران و ریاض، و نیز سفر‌های «بن علوی»، وزیر خارجه عمان به این دو پایتخت منطقه‌ای و البته سفر «عادل عبدالمهدی»، نخست وزیر پیشین عراق به ریاض قابل اثبات است.
در این مورد عربستان به خوبی دریافته است که برای خروج از انزوای بیشتر باید واقعیت نفوذ گسترده منطقه‌ای ایران و پوشالی بودن حمایت‌های «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا را بپذیرد و برای تغییر در گزینه‌های استراتژیک و اتحاد‌ها پس از عملیات علیه آرامکو اعلام آمادگی کند.   ریاض که در پی وقوع عملیات پهپادی نیروهای یمنی علیه ۲ پالایشگاه نفتی آرامکو، انتظار واکنشی خاص از سوی آمریکا به عنوان مثال ایجاد چتر محافظتی برای زیرساخت‌های مهم از جنبه بین المللی داشت با انفعال واشنگتن مواجه شد.
در مورد امارات نیز باید گفت که «ابوظبی» در پی وقوف به این واقعیت که همراهی که با ریاض به جز هزینه برای این کشور چیز دیگری نخواهد بود، تصمیم گرفت به حداقل دستاورد خود از همراهی با عربستان در جنگ علیه یمن، یعنی تغییر موقعیت خود از بازیگر صرفا اقتصادی به بازیگر اقتصادی و سیاسی اکتفا کرده و بیش از این زیر بار فشار‌های بین المللی نرود؛ عربستان نیز ناچار شد واقعیت جدایی از امارات را به دلیل رشد روزافزون اختلافات ارضی دو کشور در یمن تحمل کند.   قطر نیز نشان داد که نه تنها محاصره از سوی عربستان تاثیری بر عرصه‌های سیاسی و اقتصادی اش ندارد، بلکه سبب شده تا روابط خارجی این کشور متنوع‌تر از گذشته شود؛ تحکیم روابط دوحه با تهران و آنکارا در این راستا قابل بررسی است.
به نظر می‌رسد عربستان برای بهبود شرایطش در منطقه و خروج از انزوا باید جنگ در یمن را پایان بخشیده، رسما از قطر بابت محاصره اش عذرخواهی کرده و از اجبار کشور‌های عربی و منطقه‌ ای برای تبعیت از خود دست بردارد و به شکل رسمی مذاکرات را با ایران آغاز کند.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: عربستان عربستان محمد بن سلمان منطقه ای سبب شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۷۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از گسترش فضای سبز تا انجام تحولات مثبت عمرانی در سطح منطقه یک شیراز

شهردار منطقه یک شیراز از طراحی و اجرای متعدد پروژه های عمرانی، فضای سبز، خدماتی و رفاهی در راستای خدمت رسانی بهتر به شهروندان منطقه یک در سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، جهان‌بین میرزایی امروز _دوشنبه سوم اردیبهشت_ در حاشیه بازدید اعضای کمیسیون عمران و حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر شیراز از پروژه‌های عمرانی منطقه یک شیراز اظهار کرد: بودجه عمرانی منطقه در سال گذشته بالغ بر ۴۴۰ میلیارد تومان بود که این بودجه ارائه خدمات و هزینه‌های تملک را در بر می‌گرفت.

وی افزود: بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان از مبلغ بودجه صرف اجرای پروژه‌های عمرانی شد و اجرا ۱۴ پروژه عمرانی بزرگ در سطح منطقه در دستورکار قرار گرفت.

شهردار منطقه یک شیراز اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین پروژه‌های اجرایی در سطح منطقه باغ ناصری است که به‌دلیل کمبود چنین پروژه‌هایی در منطقه از اهمیت زیادی برخوردار است و این پروژه با بیش از ۱۳ میلیارد تومان اعتبار در حال حاضر با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست و انتظار می‌رود تا پایان تابستان شاهد رونمایی از این پروژه باشیم.

میرزایی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مهم‌ترین پروژه‌های منطقه یک، اجرای عملیات سبز راه چمران است که با اعتباری بیش از ۴۰ میلیارد تومان در مراحل نهایی قرار دارد و با افتتاح قریب‌الوقوع آن شاهد ایجاد یکی از منحصر به فردترین پیاده راه‌های شهر خواهیم بود.

وی در ادامه به عملیات اجرایی پروژه‌های زیر ساختی گسترده در سطح منطقه یک اشاره و تصریح کرد: اجرای عملیات پیاده راه‌سازی در معابر اصلی همچون بلوار آزادی، خیابان فردوسی، ضلع غربی خیابان ولیعصر (عج) و خیابان سعدی و اجرای عملیات زیر سازی، آسفالت، کانیوا گذاری و روکش آسفالت کوچه‌های سطح منطقه یک و عملیات لوله گذاری ضلع شمالی بلوار استقلال، ولیعصر قصردشت، کوچه‌های بلوار ابیوردی و عملیات محوطه سازی فضای پشت آسیاب سه تایی بلوار چمران از جمله اقدامات اجرایی شهرداری منطقه در سال گذشته بوده است.

شهردار منطقه یک شیراز تاکید کرد: یکی از موضوعات مد نظر در منطقه توجه به پروژه‌های کوچک مقیاس در کنار پروژه‌های بزرگ مقیاس است، چرا که اجرای پروژه‌های بزرگ مقیاس نباید ما را از پروژه‌های هر چند کوچک اما اثر گذار که موجب خدمت‌رسانی بهتر به مردم می‌شود، غافل کند.

میرزایی در ادامه از طراحی و اجرای متعدد پروژه‌های عمرانی، خدماتی و رفاهی در راستای خدمت‌رسانی بهتر به شهروندان منطقه یک در سال جاری به ویژه در حوزه محرومیت‌زدایی خبر داد و تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات ما در سطح منطقه در حوزه خدمات شهری است که در این زمینه نیز لای‌روبی و رسوب‌برداری تمام نهرها و کانال‌های سطح منطقه شامل ۳۰ هزار متر طول کانال رو بسته ،۵۰۰۰۰ متر طول لوله گذاری، نزدیک به ۱۰ هزار متر جدول روباز، ۴۷۰ حلقه چاه جذبی و ۳۴ حلقه چاله پمپ‌های سطح منطقه توسط واحد امور شهر انجام می‌شود.

میرزایی اضافه کرد: واحد امور شهر منطقه یک با مرمت و بهسازی ۳۵ هزار و ۵۷۱ متر مربع پیاده راه، جمع آوری بیش از ۱۶ هزار و ۸۰۰ مترمکعب ضایعات، ۶۱۳۸ مورد از تابلوهای اصناف متخلف و زشتی زدایی و پاک سازی دیوارنوشته‌ها در سطح منطقه به میزان شش هزار متر مربع نقش مهمی را در ساماندهی سیمای شهری ایفا کرده است.

وی همچنین از اجرای پروژه تبدیل باغ رامجردی به پارک و فضای سبز واقع در مجاور باغ عفیف آباد در آینده نزدیک خبر داد و اظهار کرد: پروژه باغ تپه در محله چوگیا یکی دیگر از پروژه‌هایی است که با اعتباری بالغ بر ۱۳۰ میلیارد ریال در دستور کار قرار دارد و در کنار آن پروژه سبز راه چمران با ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار و پروژه آسیاب سه تایی با ۶۰ میلیارد ریال اعتبار از دیگر پروژه‌های در دست اجرا در سال جاری است.

آغاز عملیات اجرایی دو پروژه لوله گذاری دفع آب‌های سطحی در معابر بلوار پاسداران، محلاتی، شهید علیرضایی به ارزش ۱۰۰ میلیارد ریال، بلوار قدوسی شرقی، قدوسی غربی و کوچه ۲۸ صرافی به ارزش ۲۰۰ میلیارد ریال از پروژه‌های اجرایی در دستور کار شهرداری منطقه یک بود که شهردار این منطقه در این بازدید به آن‌ها اشاره کرد.

اجرای ۲۰ طرح اصلاح هندسی در سطح منطقه یک شیراز

در این بازدید همچنین رضا محمدیان رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر شیراز از توجه به نیازهای شهر و شهروندان بر اساس بازدیدهای میدانی و مطالعات کارشناسی خبر داد.

وی با بیان اینکه در سطح منطقه یک شیراز با محرومیت‌هایی مواجه هستیم، اظهار کرد: این منطقه مهم از کلان شهر شیراز میزبان پروژه‌های عمرانی بزرگی است که نقش فرا منطقه‌ای دارند.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بهره‌برداری از این پروژه‌های عمرانی شاهد تحولات مثبت در حوزه حمل و نقل و ترافیک خواهیم بود، تصریح کرد: تقاطع جام جم، دوربرگردان اردیبهشت در بلوار شهید چمران و اصلاح هندسی چهارراه زرگری و میدان مطهری از پروژه‌های این منطقه در حوزه حمل و نقل است.

محمدیان در بخش دیگری از سخنان خود از گسترش فضای سبز در سطح منطقه یک خبر داد و خاطرنشان کرد: با بهره‌برداری از پارک‌ها، بوستان‌ها و باغ‌های خانواده جدیدی که در سطح این منطقه احداث می‌شود، شاهد رشد نشاط شهروندی و افزایش سرانه فضای سبز و تلطیف هوا خواهیم بود.

وی ادامه داد: بیش از ۲۰ طرح اصلاح هندسی در سطح منطقه یک تا پایان شهریور ماه اجرا می‌شود و نقش مهمی در ترافیک روان خواهد داشت.

اجرای طرح‌های تملکی برای بهبود کیفیت زندگی شهروندان

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر شیراز اظهار کرد: سال ۱۴۰۳ تحولات مثبتی در حوزه عمرانی شهرداری منطقه یک شیراز انجام می‌شود.

محمدیان در ادامه از اجرای طرح‌های تملکی برای بهبود کیفیت زندگی شهروندان خبر داد و افزود: پروژه‌های محرومیت زدایی به شکل ویژه‌ای در محلات مهدی آباد، ابیوردی و بافت سنتی قصرالدشت و چوگیا اجرا می‌شوند.

وی همچنین از توجه ویژه کمیسیون عمران به پروژه‌های شهرداری شیراز اشاره و تصریح کرد: اختصاص ردیف بودجه و هماهنگی با دستگاه‌های خدمات‌رسان نقش مهمی در پیشبرد پروژه‌های عمرانی دارد.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر شیراز در پایان خاطر نشان کرد: تعدادی از پروژه‌های شهرداری منطقه یک شیراز در آستانه بازگشایی مدارس به بهره برداری می‌رسد و مابقی آن‌ها تا پایان سال تقدیم شهروندان می‌شوند.

کد خبر 747032

دیگر خبرها

  • (ویدئو) تصاویری پر بازدید از صحرای بزرگ عربستان با عنوان «حومه آخرالزمانی ریاض»
  • سفیر ایران: خاندوزی هفته آینده به عربستان می رود
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه
  • از گسترش فضای سبز تا انجام تحولات مثبت عمرانی در سطح منطقه یک شیراز
  • رایزنی تلفنی «ماکرون» و «السیسی» درباره تحولات منطقه
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟
  • اهداف عربستان از گسترش روابط با ارمنستان/ ریاض به رقیب ایران در قفقاز تبدیل شد؟
  • سنگ تمام سران العین برای شکست دادن الهلال در ریاض