Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، پس از گذشت ۴۴ روز از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون ۵۰۴۶۸ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۳۱۶۰ نفر فوت شده و ۱۶۷۱۱ نفر بهبود یافته‌اند. روز گذشته وزیر کشور اعلام کرد؛ در خصوص «باز فعالیت» مشاغل با حضور وزاری بهداشت و صمت و نمایندگانی از اصناف و مشاغل پروتکل جدیدی تنظیم و در آن از نظرات کارشناسی و تخصصی اصناف نیز بهره گرفته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین وزرای آموزش و پرورش و آموزش عالی موظف شدند تا شرایط لازم برای بازگشایی و از سرگیری فعالیت را در گزارشی ارائه کرده تا در زمان مقتضی در خصوص بازگشایی این مراکز تصمیمات لازم از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اتخاذ شود. سعید نمکی وزیر بهداشت نیز اعلام کرده است که ما هنوز در فاز مدیریت بیماری هستیم و به زمان کنترل و مهار بیماری نرسیده ایم و تصور نشود که باز فعالیت مشاغل به دلیل مهار بیماری کرونا است، بلکه باید همچنان موارد پیشگیرانه و بهداشتی برای کاهش شیوع بیماری رعایت شود. 

اجرای طرح پیشگیری از شیوع کرونا در میان مصرف کنندگان بی‌خانمان

تاکنون همه‌گیری در پاتوق معتادان متجاهر نداشته‌ایم

«فرید براتی سده» مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ابتلاء معتادان متجاهر به بیماری کرونا، گفت: مسئولیت کمیته درمان با وزارت بهداشت است و اصلی ترین نهاد تصمیم گیر در خصوص موضوعات درمان معتادان متجاهر با این وزارتخانه است.پیش از عید در جلسه کمیته درمان ابلاغ شد طرح جمع آوری معتادان متجاهر و طرح های نوروزی در خصوص جمع آوری معتادان متجاهر متوقف شود و ما نیز این موضوع را پذیرفتیم.

وی با بیان اینکه یکی از اولین دستگاههایی که ستاد مبارزه با کرونا را فعال کرد، سازمان بهزیستی بود، ادامه داد: بلافاصله بعد از ابلاغیه ممنوعیت جمع آوری معتادان متجاهر یک طرحی را با عنوان طرح ارائه خدمات در پاتوق ها و مراکز استقرار افراد مصرف کننده بی خانمان آغاز کردیم. همچنین در بخشنامه هایی به مراکز اعتیاد اعلام کردیم ملاقات ها را ممنوع کنند و اگر فرد مشکوکی مشاهده شد به سرعت او را به قرنطینه منتقل کرده و با هماهنگی اورژانس به مراکز درمانی منتقل شوند. همچنین بحث غربالگری، موردیابی و بیماری یابی را در مراکز انجام دهند. 

مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: با توجه به نوبت ترخیص معتادان از مراکز جمع آوری معتادان، این افراد از مراکز خارج شده و دوباره در پاتوق ها حضور خواهند داشت، از همین رو طرحی را به ستاد مبارزه با موادمخدر با عنوان طرح آموزش و پیشگیری از شیوع کرونا در افراد مصرف کننده بی خانمان پیشنهاد دادیم. همچنین برای اجرای این طرح از ستاد مبلغ  ۴.۵ میلیارد درخواست کردیم که بخشی از این مبلغ به ما پرداخت شد. 

براتی سده با بیان اینکه تاکید اصلی در این طرح بر مراکز کاهش آسیب بود، خاطرنشان کرد: تیم های سیار دو نفره با موتور یا پیاده به افراد مصرف کننده بی خانمان در پاتوق ها خدمات ارائه می دهند، از سوی دیگر در کنار اعتباری که قرار بود ستاد مبارزه با مواد مخدر برای این طرح پرداخت کند ما نیز در بهزیستی اعلام کردیم ۲۰ تا ۲۵ درصد از هزینه های مراکز کاهش آسیب را که در اختیار آنها قرار می دهیم برای خرید وسایل، مواد شوینده، آموزش پیشگیری از کرونا هزینه شود. همچنین دوباره مبلغ ۱ میلیارد و ۷۰۰ هزار تومان برای این کار اختصاص دادیم و همچنین به ازای هر مرکز کاهش آسیب و ترک اعتیاد ۷۰۰ هزار تومان اعتبار اختصاص دادیم. در ادامه اجرای این طرح نیز دکتر قبادی به ازای هر مرکز اقامتی مبلغ ۵ میلیون تومان اعتبار اختصاص داد. 

وی با بیان اینکه تاکنون همه گیری در این پاتوق ها گزارش نشده است، تصریح کرد: گزارش های ارسال شده در استانهای مختلف نشان دهنده این است که کار به خوبی پیش می رود. در تهران نیز وضعیت مناسب است و مراکز کاهش آسیب و تیم های سیار و موبایل ون ها به خوبی طرح آموزش پیشگیری از ابتلا به کرونا را در جامعه معتادان متجاهر و افراد مصرف کننده بی خانمان پوشش داده اند. هر جایی که تعدادی از معتادان به عنوان پاتوق در آنجا باشند این افراد حضور پیدا کرده و به آنها آموزش های  لازم در خصوص پیشگیری از کرونا را به همراه وسایلی مانند مواد ضدعفونی کننده، ماسک و دستکش ارائه می دهند. همچنین در خصوص تغذیه این افراد مباحثی مطرح شده است و از مراکز کاهش آسیب و تیم های سیار درخواست کردیم تا در این زمینه نیز اقداماتی را انجام دهند.

مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به خدمات ارائه شده به افراد مصرف کننده بی خانمان در پاتوقها گفت: تیم های سیار و مراکز کاهش آسیب به معتادان تاکید می کنند که در مصرف مواد از وسایل مشترک استفاده نکنند. همچنین دیگر زباله گردی نکرده و به ماسک ها و دستکش های استفاده شده رها شده در سطل های زباله یا خیابان ها دست نزنند و از طرفی به معتادان گفته می شود در پاتوق ها با فاصله معین از هم باشند.

براتی سده خاطرنشان کرد: در کنار این آموزش ها غربالگری نیز انجام می دهند و با همین وسایلی که همه مردم غربالگری می شوند از جمله تب سنج ها معتادان متجاهر نیز در پاتوق ها غربالگری می شوند. اگر افراد مشکوکی در پاتوق ها مشاهده شوند سریعا به اورژانس گزارش داده شده و این افراد به مراکز درمانی منتقل می شوند، اگر در مراکز درمانی مشکل این افراد شدید تشخیص داده شد مانند همه افراد جامعه از خدمات درمانی بهره می گیرند، اما اگر این افراد علائم شدید نداشته باشند به مکانهای نقاهتگاهی و یا مراکز قرنطینه که توسط دولت و دیگر نهادها آماده شده است، منتقل می شوند و به پاتوق ها برنمی گردانند. 

وی تاکید کرد: خوشبختانه در این زمینه هماهنگی خوبی با وزارت بهداشت صورت گرفته است و معاونت بهداشت وزارت بهداشت به تمامی دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ کرده است که مراکز بهزیستی و مراکز معتادان متجاهر را با توجه به پرریسک بودن این افراد، بیش از پیش مورد توجه قرار دهند. خوشبختانه تاکنون موارد خاصی گزارش نشده است. البته ممکن است موارد معدودی اتفاق افتاده باشد، اما مورد همه گیری در میان پاتوق های معتادان نداشته ایم. معتادان متجاهر و افراد مصرف کننده بی خانمان نیز خدمات لازم را دریافت می کنند و اگر تاکنون همه گیری در پاتوقها اتفاق نیفتاده است به دلیل این خدماتی است که این افراد از موسسات همکار بهزیستی و همچنین مراکز کاهش آسیب دریافت می کنند. 

مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور درباره گلایه شهرداری از حضور دوباره معتادان متجاهر در مناطقی مانند شوش گفت: ما تابع ضوابط و دستوراتی هستیم که به ما ابلاغ می شود، همانطور که به شهرداری ابلاغ شده است که پارک ها را ببندند. بسته شدن پارک ها نیز باعث شده است معتادانی که در گوشه یک پارک مصرف می کردند از پارک ها بیرون آمده و در کوچه و پس کوچه ها بروند و برخی پاتوقهای این افراد تغییر کرده است؛ ما باید به دنبال این افراد بگردیم تا به آنها خدمت ارائه کنیم. تصمیمات از جای دیگری اعلام می شود و ما موظف به اجرای آن هستیم شهرداری هم به جای اینکه هیاهو کند، بهتر است برنامه ای درخصوص معتادانی که در خیابان هستند ارائه دهد و در این زمینه کمک کند. 

براتی سده با بیان اینکه مراکز کاهش آسیب و تیم های سیار و موبایل ون ها تا زمانی که لازم باشد، خدمات به این افراد ارائه می دهند، گفت: در حال حاضر روی همه دستگاهها فشار مضاعف ایجاد شده است، معتادان هم شهروندان شهر تهران هستند و باید خدمت دریافت کنند. نکته بعدی این است که در قانون برنامه ششم وظایفی برای شهرداری مقرر شده است از جمله توانمندسازی معتادان متجاهر که هنوز انجام نشده است. در حال حاضر نیز با توجه به شرایط ممکن است گرمخانه های شهرداری شلوغ شده باشد ما هم می دانیم که کار سخت شده و فشار کاری برای همه دستگاهها زیاد شده است، اما باید در کنار هم این شرایط کشور را بگذرانیم. ما تابع قانون هستیم. دستگاههای تصمیم ساز اعلام کرده اند معتادان را نپذیرید ما هم نمی پذیریم. تصمیم گیرنده در خصوص پذیرش و جمع آوری معتادان متجاهر و همچنین ترخیص آنها از مراکز قاضی است و ما تنها مسئولیت ارائه خدمات به این افراد داریم. 

تمام اقلام بهداشتی در استان تهران موجود است

 هیچ کمبودی وجود ندارد/ افزایش تولید الکل اتانول

«محمد امامی امین» معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت تولید اقلام بهداشتی گفت: مراکز تولیدی برای تولید اقلام مورد نیاز بهداشتی در حال حاضر به صورت سه شیفت در حال فعالیت هستند. 

وی ادامه داد: بخشی از واحدهای تولیدی تعطیل هستند، اما تولیدکنندگان اقلام بهداشتی مانند ماسک و دستکش به صورت فعالانه در حال کار هستند. در حال حاضر نیز این اقلام نه تنها در داروخانه ها موجود است، بلکه در سوپرمارکتها نیز یافت می شود و کمبودی در این زمینه وجود ندارد. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تصریح کرد: در بخش مواد ضدعفونی کننده نیز کارخانجات توان تولید بسیاری دارند و حتی برخی کارخانه ها مدعی هستند یک پنجم تولیدات خود را در حال حاضر به فروش می رسانند و در این زمینه نیز مشکلی وجود ندارد و نیاز بازار تامین می شود. 

امامی امین با بیان اینکه ظرفیت تولید ماسک در استان تهران حدود 20 برابر افزایش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: قبول داریم کاستی هایی وجود دارد و تا رسیدن به نقطه مطلوب هنوز راه باقی است. بخشی از مشکل کارگاههای تولید ماسک بودند، البته در حال حاضر به اندازه کافی کارگاه داریم، اما در خصوص تولید پارچه اولیه برای ماسک با مشکل مواجه هستیم که این موضوع در حوزه استان تهران نیست. البته اطلاع دارم که کارخانه های تولید پارچه نیز با افزایش نیرو به صورت سه شیفت فعالیت می کنند تا بتوانند نیاز کارخانه های تولید ماسک برطرف کنند. 

وی درباره مواد اولیه مواد ضدعفونی کننده گفت:  چون رقابت در بازار ایجاد شده، با مشکل کمبود الکل مواجه شدیم، البته در اوایل شیوع بیماری ما گلایه های بسیاری از کارخانجات درخصوص کمبود مواد اولیه مانند الکل داشتیم در حالی که هم اکنون این گلایه ها بسیار کمتر شده است و این به معنی این است که تولید الکل اتانول نیز افزایش داشته و تقریبا نیاز تولیدکنندگان را تامین می کند. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همچنین درباره تامین اقلام ضروری گفت: در خصوص تامین اقلام ضروری در استان هیچ مشکلی وجود ندارد در تمامی فروشگاههای زنجیره ای و سوپرمارکتها همه اقلام مورد نیاز مردم در دسترس است و انباشتی از کالا وجود دارد و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کرونا جمع آوری معتادان متجاهر معتادان متجاهر تاکنون همه گیری مراکز کاهش آسیب وزارت بهداشت تیم های سیار همه گیری کاهش آسیب پاتوق ها حال حاضر وجود ندارد براتی سده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۷۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع‌آوری و دستگیری ۴۴ معتاد و سوداگر مرگ در لنگرود

فرمانده انتظامی لنگرود از اجرای طرح دو روزه ارتقای امنیت اجتماعی با اولویت مبارزه با فروشندگان و قاچاقچیان مواد مخدر و جمع‌آوری معتادان متجاهر در این شهرستان خبر داد و گفت: در این راستا، ۴۴ نفر جمع‌آوری و دستگیر شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان و به نقل از پایگاه خبری پلیس گیلان، شریف رحیمی اظهار کرد: طرح دو روزه ارتقای امنیت اجتماعی با اولویت مبارزه با فروشندگان و قاچاقچیان مواد مخدر و جمع‌آوری معتادان متجاهر در شهرستان لنگرود اجرا شد.

وی از جمع‌آوری ۳۶ معتاد متجاهر و دستگیری شش خرده‌فروش و دو قاچاقچی مواد مخدر خبر داد و افزود: از این افراد یک کیلو گرم حشیش، یک کیلو و ۶۵۰ گرم تریاک، و هشت کیلو و ۹۰۰ گرم سایر مواد مخدر کشف شد.

فرمانده انتظامی لنگرود خاطرنشان کرد: معتادان متجاهر و خرده فروشان نیز با تشکیل پرونده در اختیار مرجع قضائی قرار گرفتند.

رحیمی با بیان اینکه جمع‌آوری معتادان متجاهر و برخورد با قاچاقچیان و توزیع کنندگان مواد مخدر از اولویت‌های مجموعه انتظامی است، تصریح کرد: سالم‌سازی محیط اجتماعی و آموزش مهارت‌‎های زندگی به نوجوانان و جوانان از جمله مهمترین ابزارهای کاهش گرایش افراد به مصرف مواد مخدر است.

کد خبر 746936

دیگر خبرها

  • دستگیری معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود
  • انگلیس؛ شمار مرگ افراد ناشی از مصرف الکل به بالاترین میزان رسید
  • انهدام بیش از ۱۶۸۰ باند توزیع موادمخدر در سال ۱۴۰۲
  • کشف ۵۸۰ تن مواد مخدر در سال ۱۴۰۲/ تریاک همچنان پیشتاز
  • جمع‌آوری و دستگیری معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود
  • ارجاع ۲۳ معتاد متجاهر به مراکز ترک اعتیاد در شوش
  • جمع‌آوری و دستگیری ۴۴ نفر از معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود
  • جمع‌آوری و دستگیری ۴۴ معتاد و سوداگر مرگ در لنگرود
  • افزایش ۵ درصدی نزاع و درگیری در مازندران
  • افزایش ۵ درصدی نزاع در مازندران