Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-19@04:49:49 GMT

برنامه حذف خوابگاه‌های رتبه ۳ و ۴ در سال۹۸ به کجا رسید؟

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۵۸۲۴۸

آفتاب‌‌نیوز :

برنامه رتبه‌بندی خوابگاه‌های دانشجویی و شناخت خوابگاه‌های فرسوده برای اولین در دور اول دولت تدبیر و امید در دستور کار وزارت علوم قرار گرفت و بر اساس این برنامه تابستان سال ۹۶ با حمایت اعتباری دولت دوازدهم و صندوق رفاه دانشجویان عملیات بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی با جدیت کامل شروع شد و تمامی خوابگاه‌های سطح پنج کشور به سطح چهار ارتقا پیدا کردند و قرار شد در سال ۹۸ نیز هیچ خوابگاهی با رتبه‌های ۳ و ۴ در دانشگاه‌ها نداشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم سال ۹۴ به منظور بهبود کیفی خدمات رفاهی دانشجویان، نسبت به آسیب شناسی وضع موجود و برنامه ریزی برای ارتقای آن اقدام کرد ودر حوزه سراهای دانشجویی، کمبود ظرفیت و فرسودگی سراهای موجود به عنوان دو چالش و آسیب اصلی، منجر به اجرای طرح رتبه بندی سراهای دانشجویی و ساماندهی سراهای غیردولتی شد. بر این اساس رتبه بندی سراهای دانشجویی با دو رویکرد اصلی عادلانه سازی میزان اجاره بها و شناسایی و ارتقای سراهای فرسوده اجرا شد که بر اساس آن، سراهای دانشجویی در پنج سطح رتبه بندی شد.

بر اساس گزارش اعلامی این صندوق، از سال ۹۵ و ۹۶ بازسازی و ارتقای سراهای سطوح ۳، ۴ و ۵ در دستور کار قرار گرفت و بر همین اساس ۵۹ خوابگاه دانشجویی با میزان مساعدت ۶۰ میلیارد ریال در سال ۹۵ و ۳۱۴ خوابگاه با میزان مساعدت ۲۳۳ میلیارد ریالی ارتقا یافته‌اند.

همینطور برنامه ارتقای سطوح سراهای دانشجویی در سال ۹۷ نیز سراهای سطوح ۳ و ۴ در دستور کار قرار گرفت و برای سال ۹۷، مبلغ ۵۵۰ میلیارد ریال برای تعمیر و تجهیز، ارتقای سطوح و مقاوم سازی سراهای دانشجویی تخصیص داده شد که با هماهنگی دانشگاه‌ها و نظارت مستمر صندوق هزینه و اجرایی شد.

بر این اساس ۶۵ خوابگاه سطح پنج در سال ۹۴ در کشور وجود داشت که این رقم طی سال‌های ۹۵ و ۹۶ به صفر رسید و خوابگاه‌های سطح چهار نیز که ۲۳۱ مورد بود نیز به ۱۷۶ سرا رسیده است. همچنین افزایش خوابگاه‌های سطح سه از ۲۳۲ به ۲۵۰ مورد و سطح دو از ۱۷۳ به ۲۵۳ سرای دانشجویی حاکی از اهتمام ویژه دولت دوازدهم به افزایش سطح رفاه دانشجویان کشور است.

صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اعلام کرده بود در سال گذشته(۹۸) نیز برنامه ارتقا خوابگاه‌های دانشجویی را با جدیت پیگیری می‌کند و تلاش می کند در سال ۹۸ تمامی خوابگاه‌های با رتبه‌های ۳ و ۴ به رتبه‌های ۱ و ۲ ارتقا یابد.

در همین زمینه دکتر مجتبی صدیقی رییس سازمان امور دانشجویان در اوایل تابستان گذشته در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با تاکید بر اینکه حدود ۴۰ درصد از خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه‌های کشور در رتبه‌های ۳ و ۴ قرار دارند، تصریح کرد: "صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم متعهد شده است تا سقف ۵۰ درصد از هزینه‌های مقام‌سازی ساختمان خوابگاه‌های دانشجویی را پرداخت کند و مابقی هزینه‌ها باید توسط خود دانشگاه‌ها تأمین شود".

وی تاکید کرد: "با توجه به اعتبارات تعمیر و تجهیز دانشگاه‌ها که به تدریج تخصیص پیدا می‌کند، امیدوار هستیم عمده اعتبارات تعمیر و تجهیز دانشگاه‌ها در تابستان امسال(۹۸) به سمت بازسازی و ارتقای مراکز خوابگاهی و سلف دانشجویی اتفاق بیفتد تا ما تا پایان سال شاهد خوابگاهی با رتبه‌های ۳ و ۴ نداشته باشیم".

همچنین در تابستان گذشته دکتر ناصر مطیعی رییس صندوق رفاه دانشجویان در حالی که چند ماهی از صدور حکم ریاستش نگذشته بود، در گفت و گویی با ایسنا اعلام کرد: "دانشگاه‌ها حدود ۳۸۳ سرای دانشجویی را به منظور بازسازی و ارتقا به صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم معرفی کردند که از این تعداد حدود ۸۵ مورد از اولویت بیشتری جهت بازسازی و تعمیر برخوردار بود و در حال حاضر فرم‌های ارتقای این مراکز تکمیل شد و توافق به منظور آغاز تعمیر و ارتقای این مراکز را با دانشگاه‌ها انجام دادیم و خوشبختانه صندوق رفاه دانشجویان مرحله اول پرداخت‌ها به منظور بازسازی این مراکز را انجام داده است".

رئیس صندوق رفاه دانشجویان در ادامه تأکید کرد: "اینکه دانشگاه‌ها تا پایان سال جاری چه تعداد از سراهای دانشجویان را مورد تعمیر و بازسازی قرار دهند بستگی به روند پیشرفت کار و مشارکت دانشجویان در انجام این پروژه دارد و صندوق رفاه دانشجویان نیز توانسته در مرحله اول حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار به دانشگاه‌ها پرداخت کند و در مرحله دوم نیز دانشگاه‌ها باید سهم خود را پرداخت نمایند و بعد از انجام کار کارشناسان صندوق به دانشگاه‌ها مراجعه و بعد از ارزیابی میزان پیشرفت کار، مرحله دوم یا نهایی پرداخت از سوی این صندوق در اواخر مردادماه جاری پرداخت خواهد شد".

اگر چه برنامه ارتقا و بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی از همان ابتدای شروع با جدی در وزارت علوم پیگیری شد اما سال گذشته مشکلات اعتباری دانشگاه‌ها و همچنین عدم تخصیص به موقع و کامل بودجه این مراکز و صندوق رفاه دانشجویان موجب شد سرعت اجرای این برنامه دانشجویی کندتر پیش برود.

دکتر ناصر مطیعی رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در همین زمینه به ایسنا گفت: خوابگاه‌های ما کیفیت متفاوتی دارند، برخی از خوابگاه‌ها نوساز هستند و کیفیت خوبی دارند و برخی نیز مدتی است از قدمت آنها گذشته و از آنها استفاده شده و کیفیت مطلوبی ندارند که برای تجهیز آنها نیاز به اعتبار داریم.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم افزود: با توجه به قدمت و فرسودگی خوابگاه‌ها، حدود ۶۵ درصد از خوابگاه‌های ما عمر بالای ۲۰ سال دارند و طبیعی است که هزینه تعمیر و بازسازی آنها زیاد باشد.

وی ادامه داد: بر اساس برآورد ما در سال ۹۸ حدود ۹۹۰ میلیارد تومان (نهصد و نود میلیارد تومان) برای تعمیر و تجهیز خوابگاه‌ها از جمله سرمایش، گرمایش، روشنایی خوابگاه‌ها و تعمیر سرویس بهداشتی و آشپزخانه‌ها نیاز است.

مطیعی افزود: علی‌رغم اینکه زحمات زیادی طی ۴ الی ۵ سال گذشته کشیده شده است اما سال ۹۸ مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان توسط صندوق و دانشگاه‌ها فقط برای تعمیر، تجهیز، نوسازی و مرمت خوابگاه‌ها هزینه شده است که البته به اعتبار بیشتری نیاز داشتیم.

البته وی در ادامه از تهیه طرحی در حوزه بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی خبر داد و گفت: طرحی تهیه کرده‌ایم که با همکاری صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، دانشگاه‌ها و خیرین خوابگاه‌های دانشجویی را تعمیر، تجهیز، مرمت و نوسازی کنیم که در این طرح ۴۰ درصد اعتبار توسط صندوق رفاه دانشجویان، ۳۰ درصد توسط خیرین و ۳۰ درصد نیز توسط دانشگاه‌ها تهیه می‌شود.

به گفته رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، در این طرح دانشگاه‌ها خود می‌توانند خیرین را معرفی کنند و همچنین صندوق نیز تلاش می‌کند با برخی از خیرین وارد مذاکره شود. در واقع قبلاً ۵۰ درصد اعتبار تعمیر و تجهیز خوابگاه‌ها توسط دانشگاه‌ها و ۵۰ درصد توسط صندوق رفاه دانشجویان تامین می‌شد اما اکنون درصدد هستیم تا از منابع خیرین نیز استفاده کنیم.

به گزارش ایسنا، اگر چه کشور ما طی سال‌های اخیر به دلیل اعمال تحریم‌های ظالمانه در شرایط نامناسب اقتصادی قرار دارد و دانشگاه‌های ما نیز به دلیل وابستگی به بودجه دولتی تحت تاثیر این فشارهای اقتصادی قرار گرفتند اما با توجه به اینکه بحث خوابگاه‌های دانشجویی به طور مستقیم با شرایط روحی و روانی دانشجویان سرو کار دارد طبیعتا وضعیت نامناسب این مراکز نیز می تواند مستقیما بر وضعیت روحی و تحصیلی آنها نیز تاثیرگذار باشد. بنابراین به نظر می رسد مسئولان در سال جدید توجه به وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی را در اولویت برنامه‌های اجرایی خود قرار بدهند تا دانشجویان بتوانند بدون دغدغه و در شرایط مناسبت‌تری برنامه‌های تحصیلی خود را پیش ببرند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کنکور خوابگاه دانشجویی وزارت علوم صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم خوابگاه های دانشجویی سراهای دانشجویی میلیارد تومان تعمیر و تجهیز رتبه های ۳ و ۴ دانشگاه ها خوابگاه ها رتبه بندی بر اساس سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۸۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه آزاد یزد ۳۰۰ دانشجوی بورسیه در صنعت کاشی دارد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا دهقانی اشکذری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در جمع تشکل‌های دانشجویی گفت: گروه‌های دانشجویی محلی برای تمرین مدیریت و آماده شدن برای تصدی پست‌های بالاتر است و دانشجویان، جوان و دارای ذهن خلّاق و نقد منصفانه هستند و می‌توانند، ایرادات مجموعه را به مدیریت‌های بالاتر انتقال دهید.

وی، هدف‌ها را در دو نوع بلندمدت و کوتاه‌مدت برشمرد و افزود: از چند سال قبل در چله دوم انقلاب، برنامه پنج ساله با ۳۰۰ شاخص در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی را شروع و سعی داریم امسال این برنامه‌ها را با جدیت بیشتر پیگیری کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد، سیاست این دانشگاه را در کاهش تصدی‌گری دانست و متذکر شد: حضور در تشکل‌های دانشجویی فرصت مغتنمی است تا دانشجویان در نوآوری پیشقدم باشند و اگر امسال را مانند سال گذشته فعالیت داشته باشند، مطمئن باشند درجا زده و به جایی نخواهند رسید.

دهقانی اشکذری با اشاره به اهمیت هم‌افزایی بین دانشجویان تبیین کرد: بسیج، هیئت‌ها و انجمن‌های فرهنگی و علمی با ساختار وحدتی که داشتند، بسیار موفق بوده‌اند. مبنا یکی شدن نیست، بلکه کثرت در عین وحدت و وحدت در عین کثرت است و دانشجویان با رقابت سالم می‌توانند حرکت کرده و به جایگاه مطلوبی برسند.

وی افزود: دانشگاهی اثرگذار است که در مسیر رفع مشکلات مجموعه خود، پویا و اثرگذار باشد و تنها با داشتن دانش‌نظری نمی‌توان رسالت خویش را انجام داد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد تبیین کرد: در حوزه تربیت نیروی ماهر توانستیم با ۳۰۰ دانشجوی بورسیه صنعت کاشی، در کنار یادگیری دروس تئوری، انتقال مهارت را داشته باشیم. امسال جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویانی که ۷۰ درصد واحد خود را در صنعت گذرانده‌اند در مجتمع کاشی ایفا سرام خواهیم داشت.

کارآفرین برتر استان یزد، حجم فعالیت‌های دانشجویی در سال گذشته را خوب برشمرد و یادآور شد: با فضای سنگین حاکم در کشور، انتخابات و تبلیغات در فضای مجازی، دانشجویان مشارکت خوبی را در انتخابات مجلس شورای اسلامی رقم زدند.

وی افزود: در حوزه درآمدها، دنبال کاهش وابستگی به شهریه دانشجو هستیم و در سال قبل، استخر پرورش ماهی و نیروگاه برق خورشیدی در اشکذر، مجتمع گردشگری علمی در واحد تفت و کارگاه دوخت لباس در دانشگاه آزاد اسلامی خاتم را ایجاد کردیم و طرح‌های درآمدزایی دیگری را در سال پیش رو افتتاح خواهیم کرد.

هادی حیدری‌نیا معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد هم سیاست دانشگاه در دوره معاونت فرهنگی دانشجویی دکتر فرزاد جهان‌بین را کاهش تصدی‌گری و حمایت از تشکل‌های دانشجویی بسیج، انجمن علمی و انجمن دانشجویی و هیئت‌ها دانست و متذکر شد: در دانشگاه آزاد اسلامی، اگر حوزه‌ای خود عملگرا باشد، ضعف برای مجموعه تلقی خواهد شد و باید در بسیاری از موارد کار‌ها را به دانشجویان واگذار کرد.

در ادامه این نشست، جمعی از نمایندگان تشکل‌های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی یزد به ارائه نظرات و مطالبات خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افتتاح خوابگاه دانشجویی پنجاه واحدی پسرانه دانشگاه سمنان
  • افتتاح خوابگاه دانشجویی در سمنان با حضور وزیر علوم
  • افتتاح خوابگاه دانشجویی و رونمایی محصولات دانش بنیان در سمنان
  • نیاز به ۵۷ هزار تخت خوابگاهی در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • خوابگاه دانشجویی ۵۰۰ نفره در گرگان کلنگ زنی می شود
  • از آخرین وضعیت ثبت نام وام شهریه تا نقل و انتقال دانشجویان
  • جزئیات اعطای تسهیلات به دانشجویان برتر المپیاد ورزش‌های فناورانه اعلام شد
  • آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی از اول اردیبهشت
  • دانشگاه آزاد یزد ۳۰۰ دانشجوی بورسیه در صنعت کاشی دارد
  • کسب رتبه دوم همدان در احداث خوابگاه‌های دانشجویی کشور