Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-20@01:11:08 GMT

سهم نوجوانان از نوروز تلویزیون چقدر بود؟

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۵۸۳۶۹

سهم نوجوانان از نوروز تلویزیون چقدر بود؟

سریال‌ها و برنامه‌های تلویزیون را روی آنتن دیدیم، فعالیت‌های شبکه امید هم دیده شد اما مثلِ همیشه به جز "شش قهرمان و نصفی" تکراری و چند انیمیشن و برنامه‌های نه چندان موفق و جذاب، خبر آنچنانی از سهم رسانه‌ای مناسب و جذاب نوجوانانه نبود. ۱۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۲ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،  بیشترین آسیب رسانه‌ای و نفوذ شبکه‌های آلوده ماهواره‌ای به کودکان و نوجوانان وارد می‌شود اما کنار پرداخت‌های هرچند کم‌وبیش برای کودکان خبر آن‌چنانی از سهم رسانه‌ای مناسب و جذاب نوجوانانه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکل ذائقه‌سنجی و مخاطب‌شناسی موج می‌زند و کمترین برنامه‌ای برای نوجوانان ساخته می‌شود.

بارها این انتقاد را از مدیران صداوسیما داشته‌ایم که چرا نوجوانان را جدی نمی‌گیرند؟ کمترین بودجه‌ها و نگاه‌های سطحی به این قشر می‌شود. در صورتیکه آنقدر جایگاه و نقطه توجه و تأمل بر نوجوان اهمیت داشته که دو سالی است بنابر دستور رهبر معظم انقلاب، تلویزیون صاحبِ شبکه‌ای به نام "امید" است. شبکه‌ای که بتواند با ساخت و تولید برنامه‌های تفریحی و سرگرم‌کننده، آموزشی و علمی، نیازهای متنوع و مختلف این گروه سنی را پاسخ دهد. اما در کنار فقدان برنامه و سریال تأثیرگذار و جذاب، باید این سؤال را از مدیران صداوسیما پرسید که چه زمانی قرار است برای آنتن‌دهی و فراگیری گسترده شبکه امید تصمیم‌گیری شود و شاهد نمایش تلویزیونی‌اش باشیم؟ زیرا بسیاری از مراکز این پوشش را ندارند که شبکه امید داشته باشند. 

شبکه امید چقدر برای ساخت سریال، انیمیشن و حتی مسابقه استعدادیابی اندیشیده است؟ چرا شبکه‌های سیما به میدان نمی‌آیند تا با پخش کردن برخی از برنامه‌های این شبکه تلویزیونی، قدری امید به نظر مخاطب بیاید. نوجوان، حتماً سریال و انیمیشن و مسابقه می‌خواهد؛ باید هرچه زودتر برای این فقدان جذابیت‌های نمایشی نوجوان در تلویزیون فکری کرد. نوروز 1399 آمد و باز هم خبری از جدی گرفتن نوجوان نشد. 

باز هم باید منتظر بمانیم و صندوقچه‌ای باز شود و سریال و برنامه‌ای قدیمی بیرون بیاید؛ همان‌طور که "شش قهرمان و نصفی" سریال تکراری که به نوروز شبکه امید آمد و حتی در شبکه آی‌فیلم هم به نمایش درآمد. 

سریالی که فضای نوجوانانه‌ای داشت و تلاش کرد تا مخاطب تیزبین و هوشمندش، یاد بگیرد که حتماً قبل از خرید کالایی به ایرانی بودن آن کالای موردنظر اهمیت بدهد. "شش قهرمان و نصفی" که در عین مظلومیت پخش نامناسب، تلاش کرد تا نوجوانان را با آسیب‌ها و خطرات بزرگ در زندگی و جامعه مواجه کند. 

البته برنامه‌هایی هم در "نوروز" سعی کردند رنگِ نوجوانانه به خود بگیرند اما به ظنّ بسیاری نتوانستند در دل نوجوان جا باز کنند. "فوق‌العاده" با هدف معرفی کتاب‌های ویژه، فیلم و مستندهای جذاب و بازی‌های رایانه‌ای و موبایلی از شبکه امید روی آنتن رفته و پخش آن ادامه دارد. "اولیش باش" در 8 دقیقه تریبون را در اختیار هنرمندان قرار می‌دهد و آنها درباره موضوعات مهم اجتماعی نوروزی صحبت می‌کنند. "شیرین بیان" به دوران نوجوانی هنرمندان و چهره‌های موفق می‌پردازد. در "رسانش" مخاطب با نقد و بررسی جدیدترین فیلم‌های سینمایی جهان و آموزش نکات مهم فیلمسازی روبرو می‌شود. 

اما این قشر سهم‌ ناچیزی از مسابقه‌ها، سریال‌ها و برنامه‌های نوروزی داشتند؛ نوجوانی که با حضور پررنگ در فضای مجازی پرخطر و استقبال از شبکه‌های ماهواره‌ای، این نکته را گوشزد می‌کنند مدیران و دست‌اندرکاران امر در صداوسیما، ما را فراموش کرده‌اید و به جز رجوع به چند اثر خاطرانگیز در حوزه نوجوان، زمینه‌ای را برای تولید محصول مفید و مؤثر فراهم نکرده‌اید. حقیقتاً نوجوان ما امروز هیچ نوستالژی از برنامه‌ها و فیلم‌های امروز ندارند اما گذشتگان برنامه‌هایی امثال «نیمرخ» را فراموش نخواهند کرد و البته یک مقدار هم جلوتر برویم به «قصه‌های مجید» می‌رسیم. 

تلویزیون قرار است در سال 1399 برای نوجوان برنامه‌ها و اتفاقات قابل توجهی را تدارک ببیند و یا با همین رویه قبل به کارش ادامه می‌دهد و کماکان نوجوان عضو فراموش شده تلویزیون خواهد بود. 

تلاش ناموفق طنازان آپارتمان‌نشین در "میانبر" تلویزیون/ دلیل طولانی کردن سریال با ماجراهای تکراری و مشکلات ساختاری، چیست؟حال و روز تلویزیون نوروزی| نگاهی به "پایتخت"6 و انتقادی از"دستپخت"/ بی‌دقتی شبکه کودک در پخش "عروسک‌های زشت"

حتماً مدیران صداوسیما باید در کنار استفاده از تجارب برنامه‌سازان و مجریان کاربلد حوزه نوجوان که برنامه‌ها و مجموعه‌های نمایشی خاطرانگیزی را برای مخاطب به یادگار گذاشته‌اند بهره ببرد؛ اتاق‌های فکر و اندیشه را جدی بگیرد. به جای پخش آثار خارجی که با فضای خانواده‌های ایرانی سنخیتی ندارد کارهای بومی، خانوادگی، به روز و موثری را برای نوجوانان بسازیم. بیشتر از سرمایه‌گذاری روی کارهای آنتن پُرکن و بهره‌مندی از تهیه‌کنندگان سفارشی و میدان دادن به اسپانسرهایی که فقط به پول فکر می‌کنند، سریال‌سازی و برنامه‌سازی برای نوجوانان را در دستور کار ویژه‌شان قرار دهند.

انتهای پیام/

R1515/P/S4,1430/CT7 واژه های کاربردی مرتبط آی فیلم سریال ایرانی شبکه امید رسانه ملی تلویزیون

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آی فیلم سریال ایرانی شبکه امید رسانه ملی تلویزیون آی فیلم سریال ایرانی شبکه امید برنامه کودک و نوجوان رسانه ملی تلویزیون برای نوجوان شبکه امید برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۸۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سر سفره خدا» در طول سال تولید و پخش می‌شود/ افتتاح باغ رسانه کودک و نوجوان در ۱۴۰۳

به گزارش قدس آنلاین به نقل از پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر،آیین تقدیر از عوامل برنامه تلویزیونی «سر سفره خدا» ویژه‌برنامه سحرگاهی ماه مبارک رمضان شبکه کودک سیما، با حضور مهرداد باقری پبدنی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، محمدصادق باطنی رئیس شبکه کودک و عوامل برنامه، چهارشنبه ۲۹ فروردین در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد.

برنامه«سر سفره خدا» به خاطره جمعی چند نسل تبدیل شده است

در این مراسم محمدصادق باطنی رئیس شبکه کودک گفت: ساخت هویت نسل جدید، مهم‌ترین مسئله کشور است که باید برای آن تدبیر کرد. نسل جدید با بحران هویت روبه‌رو است. در نسل گذشته اگر کسی پاسخی برای سوالات هویتی نداشت اتفاق خاصی رقم نمی‌خورد، اما امروز اگر به این سوالات پاسخ داده نشود، نوجوان سوالات را خودش از منابع دیگر دریافت می‌کند.

وی در خصوص برنامه «سر سفره خدا» گفت: این برنامه به خاطره جمعی چند نسل از روزه اولی‌ها تبدیل شده است. وقتی شبکه‌ای از هواداران شکل می‌گیرد یعنی ما ثاثیرگذار بوده‌ایم و یک کار هویتی شکل گرفته که خاطره جمعی درست شده است.

مدیر شبکه کودک ورود «سر سفره خدا» به بخشی از آیین دین‌داری بچه‌ها و ایجاد انسی که با این برنامه صورت گرفته است را بی‌نظیر دانست و تصریح کرد: از دوستانی که تولید این برنامه را انجام دادند، تشکر می‌کنم. تولید این برنامه کار سختی بود که رقم زده شد؛ پیش‌تولید و تولید کار یک اتفاق پرحجم و اتفاق پرزحمتی بود؛ لذا باید از عوامل و تیم آن قدردانی کرد. وی همچنین از دکتر باقری و مجموعه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران که دغدغه اصلی آن کودک و نوجوان است تشکر ویژه کرد.

باطنی بیان کرد: «سر سفره خدا» برند موفقی بود که دو سال ساخته نشده بود و این یعنی سه سال دیده نشدن در حالی که یک سرمایه ملی بود. تلاش داریم این برنامه‌ها را در طول سال تولید و پخش کنیم و فصل جدید آن با آیتم‌های جدید به پخش خواهد رسید.

وی اجرای تئاتر تعاملی را ویژگی و ابداع برنامه «سر سفره خدا» دانست و تاکید کرد: در این اجرا مشارکت صد و ده هزار نفری مخاطبان داشتیم. این بخش جدید برنامه را در ادامه تقویت خواهیم کرد و پیش خواهیم برد.

مدیر شبکه کودک در پایان گفت: در نظرسنجی فصلی در مرکز تحقیقات که برای افراد ۱۲ سال به بالا است، برنامه «سرسفره خدا» رتبه سوم را دارد. همچنین پارسال در یک نظرسنجی اختصاصی این برنامه ۴۷ درصد مخاطب ۱۲ سال به پایین را داشت. در تلوبیون تعداد بازدید به ۳۳۰ هزار بار رسیده است که نشان می‌دهد با اختلاف پر مخاطب‌ترین برنامه سحرگاهی ماه مبارک رمضان است.

یک سوره پایه طرح محتوایی برنامه بود

در ادامه مراسم محمد بخشی زاده مدیر گروه نهال شبکه کودک گفت: مهم‌ترین ویژگی این برنامه و کارهای مشابه فرهنگی که باید انجام شود این است که دست گذاشته شود روی یک خلائی که وجود دارد. اینکه روزه اولی‌هایی هستند که کودک هستند و باید سحر بیدار شوند. در برنامه‌های سحرگاهی باید زمانی را به این‌ها اختصاص داد. تا سال‌ها به این شکل بود که برنامه‌های سحرگاهی که برای کودکان ساخته می‌شد با همان شکل و شمایل برنامه‌های بزرگسال بود. برنامه «سر سفره خدا» راه متفاوتی را در پیش گرفت. بچه‌ها مشتاقانه پای این برنامه می‌نشینند و صدای خنده آن‌ها هنگام سحر به گوش می‌خورد.

وی افزود: ما از سال گذشته یک کاری را آغاز کردیم و مضاعف باعث برکت برنامه شد. یک سوره را پایه طرح محتوایی برنامه کردیم. پارسال سوره مبارکه نور و امسال سوره مبارکه ضحی پایه طراحی این برنامه قرار گرفت. با نظرسنجی‌هایی که انجام شده‌است، سیر صعودی بازخوردهای کیفی از مخاطبان نشان می‌دهد که این برنامه به جان و دل مخاطب نشسته است.

بخشی‌زاده با تشکر از همه کسانی که در تولید این برنامه نقش داشته‌اند گفت: امیدوارم «سر سفره خدا» ادامه داشته باشد و در طول سال هم در کنار کودکان باشیم.

افتتاح باغ رسانه کودک و نوجوان در سال ۱۴۰۳

مهرداد باقری پبدنی رییس سازمان فرهنگی هنری در این مراسم گفت: بنده هم یکی از مخاطبان برنامه «سر سفره خدا» بودم و ضرورت دارد مراتب قدردانی از کسانی که حال دل مردم را خوب می‌کنند را به جا آوریم.

وی با بیان اینکه سازمان فرهنگی طی دو سال گذشته روی مخاطبان نوجوان تمرکز کرده است، افزود: هویت یک مساله مهم است و برآن هستیم که عرصه حقیقی و عرصه مجازی و رسانه را به یکدیگر گره بزنیم. ماحصل دوسال رفت و آمد و گفت‌وگوی ما با شبکه کودک چنین برنامه‌ای شد.

باقری بیان کرد: امیدواریم امسال باغ رسانه کودک و نوجوان را افتتاح کنیم و همچنین یک آرزو داشته باشیم که سال بعد همه فرهنگسراهای ما در برنامه «سر سفره خدا» به گونه‌ای مشارکت د اشته باشند. در پایان باید از عوامل این برنامه تشکر کنم زیرا برنامه‌ای برای سحر بچه‌ها وجود دارد که به یک نیاز حقیقی پاسخ می‌دهد.

جذب نام «سر سفره خدا» شدم

ساقی زینتی، بازیگر، با حضور در این آیین گفت: اسم برنامه من را برای بستن قرارداد جذب کرد و از حضور در آن برکات معنوی زیادی را به دست آوردم.

وی افزود: کار با کودکان هیچگاه خسته کننده نبود و هم‌زمان روزها در شهرک سینمایی غزالی مشغول ضبط فیلم بودم و شب‌ها در برنامه «سر سفره خدا» حاضر می‌شدم.

این بازیگر خاطرنشان کرد: بسیار خوشحالم که این برنامه تلویزیونی تداوم خواهد داشت و شادی مردم را رقم می‌زند.

«سر سفره خدا» مخاطبان وفاداری دارد

یاسر غفاری، تهیه کننده و کارگردان برنامه «سر سفره خدا» نیز با حضور در این جلسه اعلام کرد: امیدوارم بتوانیم از فضایی که در اختیار ما گذاشتند در آینده و در برنامه‌های دیگر نیز استفاده کنیم.

وی افزود: این برنامه مخاطبان وفاداری دارد و ما نیز به آنان وفادار خواهیم بود، در این برنامه با دریافت پیامک‌ها کودکان بسیاری را به عنوان تماشاچی دعوت کردیم و نام بسیاری از آن‌ها را نیز خواندیم.

این تهیه کننده اعلام کرد: به کودکان کشور این نوید را می‌دهم که در فصل جدید برنامه منتظر اتفاقات بسیار متنوع باشند.

در پایان این جلسه از تمامی عوامل این برنامه تلویزیونی با اهدای لوح تقدیر و هدیه قدردانی شد. همچنین به کوثر حیدری، بازیگر خردسال این برنامه ضمن اهدای لوح تقدیر، نقاشی چهره او نیز اهدا شد.

دیگر خبرها

  • فیلم‌ های سینمایی آخر هفته تلویزیون + جدول فیلم‌ های امروز جمعه ۳۱ فروردین
  • پربیننده‌ترین برنامه‌های تلویزیون/ از «محفل» تا «زیرخاکی»
  • پایان فصل پنجم نون خ مشخص شد
  • «سر سفره خدا» در طول سال تولید و پخش می‌شود/ افتتاح باغ رسانه کودک و نوجوان در ۱۴۰۳
  • «هیس، هیچی نیس!» روی آنتن تلویزیون می‌رود
  • فضای‌ مجازی در سیطره برنامه‌های رسانه‌ ملی
  • یک سریال فانتزی جایگزین «رستگاری» شد
  • شروع یک سریال فانتزی در شبکه دو
  • فضای‌مجازی در سیطره برنامه‌های رسانه‌ملی
  • سوژه‌های «محفل» که به سلبریتی قرآنی تبدیل شدند/ ماجرای دعوت عربستان از قاری نوجوان چه بود؟