Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران همواره در دفاع مقدس و پس از آن در تأمین امنیت مرزهای آبی کشورمان و دفع تهدیدات، مثال‌زدنی بود و هست و درشرایط تحریم با ساخت تجهیزات نوین جنگی مانند زیردریایی‌های کلاس غدیر و ناوشکن‌های سهند، دماوند و جماران و انجام مأموریت‌های مهم خود را دیده‌بان امنیت آب‌های جنوبی و شمالی کشورمان معرفی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از یگان‌های مهم نیروی دریایی ارتش که در جابه‌جایی نفرات، تجهیزات و گشت‌وشناسایی و حمله به مواضع دشمن نقش مهمی را ایفاء می‌کند، یگان هوادریای این نیروست.

هوادریا یا هواپیمایی نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران، هواپیمایی متعلق به نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران است که با دارا بودن چندین فروند بالگرد و هواپیماهای سبک مسئولیت مأموریت‌های هوایی نیروی دریایی ارتش را بر عهده دارد.

هوادریای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای انجام وظایف و مأموریت‌های متنوع ازجمله اجرای عملیات ضددریایی، عملیات ضدسطحی، ترابری، هجومی، ترابری‌های عمومی، تجسس و نجات، گشت‌های دریایی و سایر مأموریت‌های مرتبط با پشتیبانی هوایی تشکیل شده است.

یگان هوادریای ارتش جمهوری اسلامی ایران با در اختیار داشتن انواع هواناوها، بالگردها و هواپیماهایی همچون «سیکورسکی سی‌اچ-۵۳ سی استالیون»، «سیکورسکی اس‌اچ-۳»، «میل-۱۷»، «بالگرد پشتیبانی رزمی ۲۱۲»، «هواپیمای فوکر ۲۷»، «داسو فالکون ۲۰» و «بالگرد ۲۰۶» مقتدرانه در تأمین امنیت نظامی کشورمان به ایفای نقش پرداخته و همچنان هم می‌پردازد و اسکادران هوادریای کشورمان را تشکیل می‌دهند و نقش مهمی در پیشبرد عملیات‌های مختلف این یگان برعهده دارند؛ لذا در ادامه درباره امکانات و قابلیت‌های این بالگردها و هواپیماها توضیحاتی ارائه شده است.

سیکورسکی سی‌اچ-۵۳ سی استالیون

«سیکورسکی سی‌اچ-۵۳ سی استالیون»، یک بالگرد حمل‌ونقل سنگین، محصول شرکت سیکورسکی است. سی‌استالیون بالگردی است از خانواده بالابر و حمل‌ونقل سنگین که برای استفاده سپاه تفنگ‌داران آمریکا طراحی و توسعه یافته‌است. این بالگرد هم‌اکنون علاوه بر کشورمان در کشورهای مکزیک و آلمان و هم‌چنین نیروی هوایی آمریکا (مدل اچ‌اچ-۵۳) در حال خدمت است.

هم‌چنین این بالگرد به اژدهای دریایی معروف است. این بالگرد قابلیت اجرای مأموریت‌های گشت خطوط، آمبولانس دریایی، گارد ساحلی، امداد و نجات دریایی و عملیات آبی و خاکی را دارد. نیروی دریایی با استفاده از این بالگرد توانست در رزمایش ولایت ۹۵ برای نخستین بار عملیات مین‌روبی ترکیبی صوتی و مغناطیسی را با موفقیت انجام دهد که مورد توجه رسانه‌های جهانی قرار گرفت. این فناوری امروز تنها در اختیار دو کشور ایران و آمریکاست.

سیکورسکی اس‌اچ-۳ سی

«سیکورسکی اس‌اچ-۳ سی کینگ» بالگرد دوموتوره آمریکایی ساخت شرکت سیکورسکی برای جنگ‌های ضدزیردریایی است. این بالگرد نخستین پرواز خود را در سال ۱۹۵۹ انجام داد و دو سال بعد وارد خدمت رسمی در نیروی دریایی آمریکا شد.

طراحی اس‌اچ-۳ تحولی در دوران خود بود به‌طوری که نخستین بالگرد ضد زیردریایی بود که از موتورهای توربوشفت استفاده می‌کرد و اولین هلیکوپتر آبی-خاکی دنیا به‌شمار می‌رفت.

نیروی پیشرانه این بالگرد را دو موتور توربوشفت جنرال الکتریک هر یک به قدرت هزار و ۴۰۰ اسب بخار تأمین می‌کنند. این بالگرد با حداکثر ۱۰ تُن وزن قادر به برخاست از سطح زمین است و می‌تواند به سرعت ۲۶۷ کیلومتر بر ساعت برسد.

وزن خالی این بالگرد پنج هزار و ۳۸۲ کیلوگرم و بُرد عملیاتی آن هزار کیلومتر است. چهار نفر شامل دو خلبان و دو افسر جنگ ضدزیردریایی کرو پروازی سی کینگ را تشکیل می‌دهند.

سی کینگ برای مأموریت‌های ضدزیردریایی به دو اژدر ام‌کا ۴۴ یا ۴۶ مجهز می‌شود و توانایی شلیک خرج عمقی هسته‌ای بی-۵۷ را هم دارد.

میل-۱۷

میل-۱۷؛ بالگرد ترابری-نظامی دوموتوره روسی است که در شرکت هلیکوپترسازی میل مسکو طراحی شده و از سال ۱۹۷۷ تاکنون در دو کارخانه کازان و اولان-اوده تولید می‌شود. در حدود ۱۵ هزار فروند میل-۱۷ تا به حال ساخته شده که در ۷۰ کشور ازجمله نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مشغول خدمت هستند.

این بالگرد با پروانه اصلی پنج پره و دو موتور توربوشفت کلیموف هر یک به قدرت دو هزار و ۱۹۰ اسب بخار است. وزن خالی این بالگرد هفت هزار و ۴۸۹ کیلوگرم است و قادر است با حداکثر ۱۳ تُن وزن از زمین برخیزد.

میل-۱۷ ظرفیت حمل ۳۰ سرباز یا چهار تُن بار در داخل یا پنج تُن بار در خارج بالگرد را دارد و حداکثر سرعت آن به ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت و سرعت صعود آن به هشت متر بر ثانیه می‌رسد.

بُرد عملیاتی میل-۱۷ حدود ۴۶۵ کیلومتر و سقف پرواز خدمتی آن ۶ هزار متر است و برای مأموریت‌های تهاجمی می‌توان آن را با حداکثر هزار و ۵۰۰ کیلوگرم موشک، راکت، بمب و غلاف تیربار مجهز کرد.

بالگرد پشتیبانی رزمی ۲۱۲

بالگرد پشتیبانی رزمی ۲۱۲ نوع دیگری از بالگردهاست که در یگان هوادریای ارتش و سپاه خدمت می‌کند. این بالگرد چندمنظوره آمریکایی توسط شرکت «بِل» طراحی شده و نخستین نمونه آن در سال ۱۹۶۸ میلادی به پرواز درآمده است.

این بالگرد هم برای مقاصد نظامی و هم برای مقاصد تجاری تولید شده است. از جمله مأموریت‌های بِل ۲۱۲ عبارت است از اجرای عملیات حمل‌ونقل تاکتیکی، عملیات جستجو و نجات، آمبولانس پرنده، عملیات‌های شناسایی و پشتیبانی نزدیک هوایی.

بل ۲۱۲ را می‌توان برای مأموریت‌های جنگی مسلح به سلاح‌هایی همچون پرتاب‌گرهای راکت هوابه‌زمین هیدرا ۷۰، غلاف‌های تیربار سنگین ۱۲،۷ م‌م، چندمنظوره ۷.۶۲ م‌م و مینی‌گان ۷.۶۲ م‌م مجهز کرد.

هواپیمای فوکر ۲۷

هواپیمای فوکر ۲۷، هواپیمای کوچکی است که شرکت هلندی-آلمانی فوکر را ساخته است. این هواپیما پرفروش‌ترین هواپیمای توربوپراپ جهان بود.

این هواپیما مأموریت گشت دریایی و شناسایی دوربُرد در مرزهای آبی را بر عهده دارد و در برخی رزمایش‌ها نیز مأموریت پشتیبانی رزمی از یگان‌های سطحی را انجام داده است.

داسو فالکون ۲۰

داسو فالکون ۲۰ یک جت تجاری فرانسوی ساخت شرکت هوانوردی داسو است که از ۲ موتورتوربوفن بهره می‌گیرد. تاریخ اولین پرواز هواپیما ۴ می ۱۹۶۳ است و تاریخ عملیاتی شدن این هواپیما ۳ ژوئن ۱۹۶۵ است، این هواپیما دو نفر خدمه دارد یک نفر خلبان و یک نفر کمک خلبان و ظرفیت مسافر آن هشت تا ۱۴ نفر است.

طول بال‌های هواپیما ۳۰/۱۶ متر و سطح بال آن ۴۱ متر مربع است، وزن خالی هفت و ۵۳۰ کیلوگرم است و حداکثر وزن برخاست ۱۳ هزار کیلوگرم و بُرد پروازی این هواپیما سه هزار و ۳۵۰ کیلومتر و سقف ارتفاع آن ۱۲ هزار و ۸۰۰ متر است و حداکثر سرعت این هواپیما ۸۶۲ کیلومتر و سرعت کروز آن ۷۵۰ کیلومتر است.

از این هواپیما در حوزه عملیات فرماندهی، حمل‌ونقل سبک و حمل‌ونقل اداری استفاده می‌شود و همان‌طورکه گفته شد «فالکن ۲۰» در زمره هواپیماهای دو موتوره محسوب می‌شود که هر کدام چهار هزار و ۵۰۰ پوند قدرت دارد و سرعت آن ۶۳۰ کیلومتر بر ساعت و برد عملیاتی آن دو هزار و ۷۰۰ کیلومتر است.

بالگرد ۲۰۶

بالگرد ۲۰۶ دیگر بالگرد مورد استفاده نیروی دریایی ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که با بهره‌گیری از یک موتور با توان ۴۰۰ اسب بخار می‌تواند با ۳ هزار و ۲۰۰ پوند وزن در آسمان پرواز کند.

این بالگرد توسط شرکت آلیستون طراحی و ساخته شده است. حداکثر سرعت آن بر سطح دریا ۱۳۰ مایل معادل ۲۳۴ کیلومتر بر ساعت است. همچنین سقف پروازی جت رنجر در صورت استفاده از کپسول اکسیژن ۲۰ هزار پا است.

جت رنجر از مداومت عملیاتی خوبی برخوردار است و می‌تواند تا سه ساعت مداومت پروازی داشته باشد.

این بالگرد قادر به اجرای ماموریت‌های تاکتیکی - شناسایی، فرماندهی - کنترل، پست دیده‌بانی و فیلم‌برداری - عکس‌برداری از مناطق عملیاتی، ترابری سبک و جنگ الکترونیک است.

ایر کماندر

اِیرو کُمَندِر، که در ایران به «ایر کماندر» معروف است، هواپیمای سبک دوموتوره‌ای است که شرکت آیرو دیزاین، از شعبه‌های شرکت راک‌ول طراحی و تولید کرده است.

«ایر کماندر» ضمن این‌که نوعی هواپیمای ترابری بین پایگاهی محسوب می‌شود در مقطعی برای آموزش دانشجویان دوره خلبانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یگان هوادریای ارتش و سپاه با تأثیرپذیری از تجربیات دوران دفاع مقدس و بهره‌برداری صحیح از دانش و علوم نوین دفاعی به جایگاهی از قدرت و پیشرفت رسیده که می‌تواند در کمترین زمان ممکن عملیات هلی‌برن، شناسایی و مقابله را با اقتدار و با موفقیت انجام دهد و نیز روزبه‌روز بر دامنه این پیشرفت افزوده می‌شود که در رزمایش‌ها و عملیات‌های واقعی آن را به وضوح دیده‌ایم و این مسئله به تثبیت قدرت نیروی دریایی سپاه و ارتش در آب‌های سرزمینی و فراسرزمینی کمک فراوانی می‌کند.

27216

کد خبر 1372119

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ارتش جمهوری اسلامی ایران نیروهای مسلح ارتش جمهوری اسلامی ایران یگان هوادریای ارتش نیروی دریایی ارتش کیلومتر بر ساعت پشتیبانی رزمی حمل ونقل اس اچ ۳ میل ۱۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۹۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ پیام رهبر انقلاب به خانواده‌های ناوگروه ۸۶

امیر دریادار شهرام ایرانی در جمع خانواده کارکنان ناوشکن تمام ایرانی دنا در بندرعباس با بیان اینکه مادامی که کارکنان نیروی دریایی ارتش در طوفان‌ها و موج‌ها از منافع ملی حراست می‌کنند، همسران همرزمانم از حدود خانواده جانانه صیانت می‌کنند، اظهار داشت: در شرفیابی که محضر حضرت آقا رسیدم، فرمودند سلام من را به یکایک خانواده کارکنان برسانید.

وی با بیان اینکه تمام تلاش خود را بر این گذاشته‌ایم تا واقعه تاریخی ماموریت ناوگروه ۸۶ به یادگار بماند و مطالبات مقام عظمای ولایت در حوزه تبیین ناوگروه ۸۶ به ثمر بنشیند، افزود: نقش مادران در خانواده بسیار حیاتی است و بزرگی و اهمیت صبر و بردباری همسران همرزمانم قابل توصیف نسبت و بی‌مثال است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در بیان خاطره‌ای از ناوگره ۸۶ تصریح کرد: یکی از خانواده‌های همرزمم در ناوگروه ۸۶ گفت که من در مدت ماموریت متوجه شدم که خانواده شهدا چگونه ایام را پشت سر می‌گذارند و ما در قبال شهدا و خانواد شهدا هیچ کاری نکرده‌ایم.

امیر دریادار ایرانی خاطرنشان کرد: همه قدرت‌های دریایی، به چشم ابر‌قدرت به نیروی دریایی ارتش نگاه می‌کنند و به این مهم در مجامع و رزمایشات بین‌المللی اذعان دارند

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • رژه یگان‌های ارتش در سلماس
  • آمادگی نیروهای ارتش اصفهان باتجهیزات دفاعی پیشرفته
  • احداث بیمارستان در جاسک توسط ارتش جمهوری اسلامی
  • تلاش خود را برای حمایت خیران در تجهیز بیمارستان تخصصی ارتش انجام می دهیم
  • اذعان قدرت‌های دریایی به ابرقدرتی نیروی دریایی ارتش ایران
  • قدرت‌های دریایی به ابرقدرتی نیروی دریایی ارتش ایران اذعان دارند
  • اذعان قدرت های دریایی به ابرقدرتی نیروی دریایی ارتش ایران
  • رهبر انقلاب چه پیامی به خانواده‌های ناوگروه ۸۶ ارتش فرستادند؟
  • قدرت های دریایی به ابرقدرتی نیروی دریایی ارتش ایران اذعان دارند
  • ابلاغ پیام رهبر انقلاب به خانواده‌های ناوگروه ۸۶