Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-03-19@04:50:23 GMT

معرفی رساله تخصصی الگوی پیشرفت اسلامی

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۶۰۸۸۰

معرفی رساله تخصصی الگوی پیشرفت اسلامی

معرفی رساله تخصصی الگوی پیشرفت اسلامی، تعریف پایه از نظام سازی، تبیین نظریه مادر نظام سازی، پیوست زمان و مکان و تعریف مسیر برای انتشار، چهار بخش اصلی رساله تخصصی الگوی پیشرفت است.

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی نقشه راه، شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی برای حل مسائل جامعه اسلامی، رساله ای تخصصی -به مثابه جایگزین برای مکاتب توسعه غربی- تدوین نموده است؛ که به برخی از ویژگی های آن اشاره می شود:

تعریف پایه رساله

ویژگی اول این رساله ارائه تعریفی فقهی از مفهوم نظام سازی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعریف پایه این رساله تخصصی از مفهوم اداره جامعه و نظام سازی؛ "خود تنظیمی فرد در حوزه های سیزده گانه روابط انسانی" (حوزه های اصلی روابط انسانی) شامل: ۱- رابطه انسان با امام، ۲- رابطه انسان با معلم، ۳-رابطه انسان با خانواده، ۴- رابطه انسان با همسایه، ۵- رابطه انسان با دوست، ۶- رابطه انسان با شریک شغلی، ۷- رابطه انسان با طرف معامله، ۸- رابطه انسان با دشمن، ۹- رابطه انسان با همسفر، ۱۰- رابطه انسان با فقیر، ۱۱- رابطه انسان با یتیم، ۱۲- رابطه انسان با ابن سبیل و ۱۳- رابطه انسان با مهمان است. این تعریف اصطیادی فقهی در مقایسه با جامعه شناسی مبتنی بر اصالت فاعلیت (استاد سید منیر الدین حسینی الهاشمی: تقسیم نظام شاخصه های ارزیابی جامعه به : ۱- مبنای تکامل جامعه: شاملِ ۱/۱: گرایش اجتماعی، ۲/۱: بینش اجتماعی و ۳/۱: دانش اجتماعی و ۲- موضوع تکامل جامعه؛ شامل ۱/۲: توسعه، ۲/۲: کلان  و ۳/۲: خرد و ۳- مقیاس تکامل جامعه: شامل: ۱/۳: جهانی، ۲/۳: بین المللی و ۳/۳: ملی) و مقایسه با مقاله ششم اصول فلسفه و روش رئالیسم ( استاد محمد حسین طباطبائی: تقسیم ادراکات به ادراکات حقیقی و ادراکات اعتباری و جامعه سازی بر مبنای ادراکات اعتباری و تقسیم اعتباریات به اعتباریات قبل الاجتماع و اعتباریات بعد الاجتماع ) و مقایسه با ساخت دوسویه (شامل قواعد و منابع) آنتونی گیدنز (Anthony Giddens) تبیین تفصیلی می شود. در مبنای "تنظیم اختیاری روابط انسانی" به دلیل رعایت اصل اختیار و بالتبع کاهش اصطکاک اجتماعی و به دلیل احصای استظهاری حوزه های پایه روابط اجتماعی؛ برتری مشخصی در جامعه سازی نسبت به دیدگاه های رقیب ایجاد می شود. به عنوان مثال با فرض تنظیم صحیح روابط انسانی در حوزه های سیزده گانه فوق الذکر، بسیاری از مسائل مطرح در جامعه که ناشی از اختلاف منافع است؛ کماً و کیفاً متحول و بالتبع موضوع بسیاری از نظریه پردازی ها و اقدامات حکومتی و مردمی، منتفی می شود.

نظریه پایه رساله

ویژگی دوم رساله تخصصی الگوی پیشرفت اسلامی، معرفی عوامل بسیار موثر بر خود تنظیمی در روابط انسانی -با اتکاء به تتبع فقهی- در ۹ دسته است. (نظریه پردازش زیر ساخت های هدایت) درک و تعریف انسان ها از موضوعات ۱-امامت (فقه الامام)، ۲- علم (فقه العلم)، ۳- شغل (فقه المکاسب)، ۴- بیان (فقه البیان)، ۵- دشمن (فقه نفی سبیل)،  ۶- عبرت (فقه العبره)، ۷- نظم (فقه النظم)، ۸- شاخصه های ارزیابی (فقه الفرقان) و ۹- تربیت (فقه التزکیه) سرمایه هر فرد برای بازتعریف روابط خود در حوزه های سیزده گانه است. در مجموع در ابواب نه گانه فقه هدایت حدود ۱۰۰ قاعده فقهی ( در هر باب فقهی تقریباً ۱۰ قاعده وجود دارد.) برای تنظیم صحیح روابط انسانی استنباط شده است.

پیوست زمان و مکان رساله

ویژگی سوم رساله تخصصی الگوی پیشرفت اسلامی، تبیین "پیوست زمان و مکان" برای ابواب نه گانه فقه هدایت است. در پیوست زمان و مکان -که برای هر باب فقهی به صورت مجزا نوشته می شود- به شناسائی، تبیین و علاجِ مسائل نامتوازن (بدعت ها) با تعاریف  فقه هدایت پرداخته ایم. در زمان و مکان فعلی، حدود ۱۰۰ عدم توازن و بدعت؛ مانند : اصل رقابت، طبقه بندی بیکنی از علم، تخریب محیط زیست، طب سلولی، اسناد بین المللی، حذف حیاط از خانه، حذف سبوس از نان، تغییر در معادله نمک، حذف نقش آموزشی خانواده، مدل های آینده پژوهی و ماتریس Swot، نظریات نوشهرگرائی و Tod، نظریه فراتسهیل گری و توانمند سازی، تحلیل نهادی بخش اقتصاد، تعریف اعتباری پول و... وجود دارد؛ که در قالب نظریات فقهی نقشه الگوی پیشرفت اسلامی نحوه شناسائی و چگونگی علاج آنها تبیین می شود. نظریاتی مانند ۱- نظریه پیش گیری ساختاری از بیماری؛ با محوریت مفهوم مزج اختیاری، ۲- نظریه الگوی ساخت؛ با محوریت مفهوم نظم اختیاری، ۳- نظریه تَعَرُّف؛ با محوریت مفهوم رزق، ۴- نظریه مدیریت شهری محله محور؛ با محوریت تعریف جدید از نیازهای خانواده، ۵- نظریه آموزش و پروش آینده؛ به محوریت تعریف جدید از کارکردهای خانواده، ۶- نظریه امنیتی سِلم؛ به محوریت مفهوم اختلال در روابط انسانی، ۷- نظریه علم آینده؛ با محوریت ارائه طبقه بندی جدید از علم، ۸- نظریه پیشگیری بنیادین اسلامی از جرم؛ با محوریت مفهوم عبرت، ۹- نظریه نظم اختیاری؛ به محوریت تعریف جدید از قانون، ۱۰- نظریه هسته های توازن فرهنگی؛ به محوریت تعریف جدید از عدم توازن ها، ۱۱- نظریه بازارهای موقت؛ به محوریت مفهوم سود ارتباطی، ۱۲- نظریه نگهبانی از نظام؛ به محوریت مفهوم نظام مقایسه، ۱۳- نظریه مدرسه هدایت؛ به محوریت مفهوم هدایت، ۱۴- نظریه تنظیم و تحلیل خبر؛ به محوریت مفهوم تفکر از مهمترین این نظریات و در واقع امتداد دهنده فقه شیعه در زمان و مکان فعلی محسوب می شوند.

مسیر نشر رساله

ویژگی چهارم رساله تخصصی الگوی پیشرفت اسلامی، تعریف مسیری خاص برای نشر محتوای مطرح در رساله در میان افراد است. مطابق روایات و آیات در نشر علم اهل بیت علیهم السلام باید قید اهلیت افراد را مَدِّ نظر قرار داد. مبتنی بر شناسائی این وصف در مخاطبین، در نشر محتوای این رساله، مسیر ۴ بخشی مدیریت خبر، مدیریت تضارب، مدیریت کتابت و مدیریت نمونه سازی پیشنهاد شده است. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: انسان علم الگوی پیشرفت خانواده محوریت مفهوم محوریت مفهوم رابطه انسان تعریف جدید روابط انسانی نظام سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۰۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید لباس فرم مدارس با رعایت الگوی پوشش ایرانی و اسلامی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول با مسئولان مدیریت آموزش و پرورش شهرستان دزفول برگزار شد.

در این نشست که با هدف افزایش تعامل و همکاری دانشگاه آزاد اسلامی دزفول با آموزش و پرورش شهرستان دزفول برگزار شد، مسائل همسو در حوزه‌های علمی، فرهنگی، پژوهشی و مدارس سما وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی مورد بررسی قرار گرفت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول به موضوع پوشاک مدارس و ادارات پرداخت و آمادگی این دانشگاه و شرکت تولیدی مستقر در آن برای تهیه لباس فرم با رعایت الگوی پوشش ایرانی و اسلامی برای دانش‌آموزان و کارکنان ادارات را اعلام کرد.

سید محمدمهدی صافی، فضای وسیع کارگاهی و بهره‌مندی از دستگاه‌های پیشرفته و نیرو‌هایی متعهد، هنرمند و فعال و کیفیت بالا و قیمت مناسب را از مزایای شرکت مستقر در دانشگاه دانست.

وی با اعلام برگزاری رویداد صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) در اردیبهشت سال آینده به حرکت دانشگاه به سمت دانشگاه نسل چهارم اشاره کرد و دانشگاه را موظف به برقراری ارتباط با محیط بیرون از دانشگاه به‌منظور برطرف کردن نیاز‌های صنعت و جامعه دانست.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول تأکید کرد: این دانشگاه باید با استفاده از نیرو‌های علمی توانمند، کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها برای رفع نیاز‌های صنعتی کشور پیشرو باشد.

صافی تشریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول باید با ورود به عرصه صنعتی مشکل عدیده‌ جوانان که اشتغال است را در دستورکار قرار داده و مرتفع کند و هم‌اکنون با طرح پویش تا حدودی مشکل دانشجویان این دانشگاه رفع می‌شود.

وی افزود: وجود رشته‌های متنوع علوم انسانی و فنی‌ ـ مهندسی و همچنین دانشکده مهارت و کارآفرینی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول موجب شده که بیشتر جوانان طالب علم در شهرستان دزفول در همین شهر ادامه تحصیل دهند که این امر بسیاری از دغدغه‌های اقتصادی، فرهنگی و مشکلات خانواده‌ها را برطرف کرده است.

لزوم تسریع در صدور مجوز تأسیس هنرستان دخترانه و کودکستان

علی براتی مدیرکل امور مدارس سمای دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول هم در این جلسه خواستار تسریع در صدور مجوز تأسیس هنرستان دخترانه و کودکستان دانشگاه شد و به آمادگی دانشگاه برای برگزاری دوره‌های ضمن خدمت و دوره‌های مهارتی برای معلمان و کارکنان آموزش و پرورش اشاره کرد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول هم به برگزاری همایش ملی تحول و تعالی در آموزش پرورش که حاصل همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول و مدیریت آموزش و پرورش شهرستان دزفول بود، پرداخت و پیشنهاد کرد که این رویداد در سال ۱۴۰۳ باشکوه‌تر برگزار شود.

علی ارشادی ابراز امیدواری کرد که دانش‌آموزان مدارس به‌خصوص دوره دوم متوسطه هر روزه از کارگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و حوزه‌های پژوهشی و علمی دانشگاه بازدید داشته باشند.

ایمان ورجاوند معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول هم به مشکلات فرهنگی همسو بین دانشگاه و مدرسه اشاره و پیشنهاد کرد که با برگزاری جلسات فرهنگی و استفاده از تجربیات نیرو‌های فرهنگی آموزش و پرورش و دیگر نهاد‌های فرهنگی شهرستان و ریشه‌یابی مشکلات و معضلات جوانان بتوان حداقل سالی یک تا دو مشکل فرهنگی را برطرف کرد؛ چراکه همگی به این باور رسیده‌ایم که راهکار‌های قدیمی برای تربیت نسل جدید جوابگو نیست و باید روش‌های جدیدی را پیش رو قرار دهیم. 

رئیس آموزش و پرورش شهرستان دزفول نیز یا ابراز خرسندی از حضور اعضای هیئت رئیسه دانشگاه آزاد و دغدغه‌مندی آنها برای رفع مشکلات و ارتقای سطح علمی، پژوهشی و فرهنگی جوانان این شهرستان، دانشگاه آزاد را بزرگ‌ترین و مهم‌ترین محل کسب دانش در دزفول و شهر‌ها و حتی استان‌های همجوار دانست.

امیر ظاهرطحان خاطرنشان کرد: بسیاری از نیرو‌های آموزش و پرورش شهرستان دزفول، تحصیلات تکمیلی خود را در این دانشگاه ادامه داده‌اند و استادان و کارکنان این دانشگاه تعامل خوبی با نیرو‌های آموزش و پرورش داشته‌اند و آمادگی مجموعه آموزش و پرورش شهرستان دزفول برای همکاری حداکثری با دانشگاه را اعلام کرده‌‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید لباس فرم مدارس با رعایت الگوی پوشش ایرانی و اسلامی
  • انسان‌های موفق امروز، کودکان آگاه دیروز هستند
  • شرح دعای سحر|مفهوم تمامیت کتاب هستی
  • برگزیدگان دوازدهمین دوره ارزیابی قاریان قرآن معرفی شدند
  • گردهمایی تخصصی الگوی کشت محصولات زراعی در گناباد
  • چرا بوم‌شناسان می‌گویند این اصطلاح همچنان مهم است؟
  • ۶۰ درصد مردم قزوین کم تحرک هستند
  • پاسخ یک صاحبنظر به یک پرسش راهبردی؛ یک فرزند با کیفیت مهمتر است یا چند فرزند بی کیفیت؟
  • پاسخ به یک پرسش راهبردی؛ یک فرزند با کیفیت مهمتر است یا چند فرزند بی کیفیت؟
  • یادداشت|نگاهی نو به علم اقتصاد اسلامی