Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی کواکبیان نماینده تهران در توئیتی خواستار استفاده از امکانات برخی نهادهای غیردولتی برای مقابله با کرونا شد. درخواستی که بی‌شباهت به توئیت سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نبود. ۱۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۷ سیاسی گزارش و تحلیل سیاسی نظرات - اخبار سیاسی -

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم- ویروس کرونا مسئله اصلی جهان در این هفته‌ها است و کشورهای بسیاری در مبارزه با این بحران با مشکل مواجه شده و با کمبود امکانات پزشکی و دارویی، آمار جان‌باختگان و مبتلایان به‌ویژه در کشورهای ایتالیا، فرانسه و آمریکا روبه افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در ایران نیز به‌رغم انتقاداتی که به برخی تصمیمات دیرهنگام مدیریت بحران وارد است، اما در مجموع بسیج امکانات دولتی و مردمی برای مبارزه با این ویروس مانعِ خارج شدن بیماری از کنترل و یا روبه روشدن با صحنه‌هایی همچون رها شدن بیماران در خیابان‌ها یا غارت فروشگاه‌ها شد. مانند آنچه در برخی کورهای اروپای و آمریکا روبه‌رو بودیم. 

صورت‌بندی مسئله کرونا و انتخاب‌های ما؛ چرا باید کار را جدی‌تر گرفت؟کرونا چگونه نظم غربی جهان را متزلزل می‌کند؟

بااین‌وجود بلوکه بودن برخی منابع مالی و تحریم‌های آمریکا قاعدتاً کار ایران را در بعضی حوزه‌ها خاص‌تر می‌کند و یکی از خواسته‌های مقامات کشور و دستگاه دیپلماسی در روزهای گذشته برداشته شدن تحریم‌ها از سوی آمریکا و آزاد کردن اموال بلوکه‌شده ایران بود تا به‌راحتی تجهیزات لازم را خریداری کند. این مسئله واکنش حتی برخی شخصیت‌های آمریکایی را هم در پی داشت و برخی اعضای سنا و کنگره آمریکا خواستار لغو فوری تحریم‌ها از سوی ترامپ شدند. 

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز که کشورش با فشار افکار عمومی در داخل و خارج آمریکا روبه‌رو است، در توئیتی نوشت که تحریم‌ها علیه ایران پابرجا است و ایران برای مقابله با کرونا از بودجه ستاد اجرایی فرمان امام استفاده کند. 

اگرچه دامن زدن به این دوقطبی کاذب از سوی دشمنان ملت ایران امری بدیهی است اما در داخل نیز مصطفی کواکبیان عضو فراکسیون امید نیز در روزهای گذشته در توئیتی نوشت، "می‌توان به‌جای استفاده از صندوق توسعه ملی، کمک‌های بین‌المللی را جذب و از اموال بنیادمستضعفان، آستان قدس رضوی، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و سازمان اوقاف بهره جست!" این توئیت بعدازآن بود که روحانی از رهبر انقلاب درخواست یک میلیار دلار اعتبار برای حل بحران کرونا کرده است.

اینکه آیا در شرایط فعلی تنها راه‌حل دست به دامن صندوق توسعه ملی است یا خیر و اینکه آیا دولت راه دیگری برای تأمین منابع دارد یا ندارد، نیاز به بررسی اقتصادی از سو کارشناسان دارد، اما اینکه به این بهانه هم‌صدا با دشمنان به دوقطبی سازی دست بزنم، تنها به نفع دشمنان و بیگانگان تمام خواهد شد. 

نهادهایی که کواکبیان از آنها می‌برد، از آغاز مبارزه با کرونا به کمک دولت آمده و امکانات خود را در اختیار قرار دادند. برای مثال، آستان قدس رضوی  1/5 میلیارد ریال برای مقابله با کرونا در مشهد تخصیص داد و علاوه بر این،  6 هزار کیت تشخیص کرونا، یک میلیون ماسک N95 و  500 هزار لیتر الکل طبی بین بیمارستان‌های سراسر کشور توزیع کرده است.

بنیاد مستضعفان در ابتدای شیوع کرونا 40 میلیارد تومان برای خرید بسته‌های بهداشتی و مراقبتی برای مددجویان بهزیستی و کمیته امداد اختصاص داد و تجهیزات و کمک‌هایی را برای استان‌های درگیر کرونا و به‌ویژه استان‌های شمالی کشور ارسال کرد. همچنین 24 دستگاه آمبولانس نیز به شبکه درمانی کشور از سوی این بنیاد اهدا شد.

ستاد اجرایی فرمان امام اقدامات وسیعی انجام داد که مورد تقدیر وزیر بهداشت قرار گفت که شامل تأمین داروهای نایاب و تحریمی بیماران کرونایی و تحویل آن به مراکز درمانی، تأمین و تولید بیش از 25 میلیون ماسک 3 لایه و n95 و راه‌اندازی خطوط تولید ماسک بهداشتی، تولید کیت ایرانی تشخیص کرونا،ساخت و تولید روزانه 50 دستگاه اکسیژن‌ساز و بای‌پپ موردنیاز ضروری بیماران کرونایی، تولید روزانه 400 هزار لیتر محلول و ژل ضدعفونی‌کننده، تولید ماهیانه 60 هزار لباس ایزوله پزشکان و تحویل تمام این اقلام به وزارت بهداشت و... می‌شود.

علاوه بر نهادهای مورد اشاره کواکبیان، سایر ارگان‌های غیردولتی همچون ارتش، سپاه و بسیج و گروه‌های جهادی همگام با کادر درمانی کشور در خط مقدم مقابله با  این ویروس بودند که اقداماتشان شامل راه‌اندازی کارگاه‌های تولید ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده تا گندزدایی از خیابان‌ها و مراکز عمومی بود. 

اینها بخشی از اقدامات این نهادها در ماه اول شیوع کرونا است که همچنان ادامه دارد و باید اقدامات جدید و حجم گسترده فعالیت‌ها اطلاع‌رسانی شود بااین‌حال برخی در داخل با سوءاستفاده از شرایط بحرانی کشور تلاش دارند تا افکار عمومی را به سمت یک دو قطبی کاذب پیش ببرند. 

دوقطبی‌ای که در یک سمت آن دولت قرار دارد و در سوی دیگر برخی نهادهای حاکمیتی؛ درحالی‌که واقعیت این است که همین نهادها از ابتدای شیوع ویروس کرونا تمام امکانات خود را در اختیار دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا قرار دادند. و اگر این کمک‌ها نبود معلوم نبود که آیا این بحران تا اینجا قابل کنترل می‌شد یا خیر؟

کواکبیان درحالی با توئیت خود به این دوقطبی کاذب دامن زده است که مجلس در مقایسه با سایر نهادهای کشور بدترین عملکرد را داشت و با تعطیلی کردن پارلمان پیش از همه  ارگان‌ها حتی حاضر به تصویب بودجه 99 نشدند و به برگزاری چند جلسه آن‌هم به‌صورت مجازی اکتفا کردند. البته این عملکرد مجلس دهم منحصر به ماجرای کرونا نیست و در طول این 4 سال، جایگاه مجلس از سوی نمایندگان تنزل داده شد. 

این  رفتار و رو در روی هم قرار دادن دولت و نهادهایی همچون ستاد اجرایی، بنیاد مستضعفان و آستان قدس و... یادآور همان سکانس فیلم مختار است که شخصیتی همچون "مُهَلب بن ابی صُفره" با دسیسه‌هایش دعوای کاذب عرب و عجم را در سپاه مختار راه انداخت و جنگ را به نفع زبیریان پایان داد. 

در شرایطی که دولت آمریکا برای فرار از فشار افکار عمومی برای برداشته شدن تحریم‌های ایران صحبت از اموال زیر نظر رهبری می‌کند، شخصیت‌های داخلی نیز نباید بازیچه دست مهلب های خارجی شوند و به دوقطبی سازی هایی دامن بزنند که برنده نهایی آن دشمنان خواهند بود.

انتهای پیام/

R1381/P/S1,1411,1412/CT7 واژه های کاربردی مرتبط مصطفی کواکبیان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مصطفی کواکبیان مصطفی کواکبیان ستاد اجرایی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۱۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: نقش آمریکا در نسل‌کشی اسراییل در غزه با سرکوب دانشجویان معترض پاک نمی‌شود

به گزارش خبرآنلاین «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پیامی در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس درباره بازداشت دانشجویان معترض به جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی در غزه در دانشگاه‌های این کشور نوشت: گزارش‌های خبری درباره سرکوب و بازداشت گسترده دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی توسط پلیس این کشور به دلیل حمایتشان از مردم فلسطین، نقض خشونت‌بار حق رای، آزادی بیان و حقوق بشر است که برای افکار عمومی سراسر جهان نگران‌کننده است.

کنعانی افزود: ضرورت دارد که دولت آمریکا در عین پایبندی به وظایف حقوق بشری خود، آزادی بیان و تجمعات دانشجویان و اساتید دانشگاه را تضمین کند و به خواسته‌ها و حقوق قانونی آن‌ها احترام بگذارد.

در ادامه پیام سخنگوی وزارت امور خارجه ایران مطرح شد: نقش اصلی و حمایت‌گرانه دولت آمریکا در نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در فلسطین با ایجاد فضای خفقان‌آور و فرونشاندن صدای معترضان پاک نخواهد شد.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898970

دیگر خبرها

  • آیت الله خامنه ای : برخی توصیه می‌کنند یک خواسته آمریکا را قبول کنید تا مشکل حل شود / تحریم‌ها موجب شکوفایی استعداد‌ها شده
  • دیدار رئیس بنیاد مسکن کشور با نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی
  • آخرین تحولات اوکراین | آغاز مذاکرات کی‌یف با آمریکا برای بومی سازی تولید پدافند هوایی
  • کنعانی: نقش آمریکا در نسل‌کشی اسراییل در غزه با سرکوب دانشجویان معترض پاک نمی‌شود
  • در هوای مهاجرت ۷۰ میلیون ایرانی!/کلاه‌ها را به احترام ایران از سر بردارید/خطر دوقطبی شدن در موضوع تعطیلات
  • وزارت خارجه آمریکا ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد
  • چرا تندروها ظریف را ترسو، واداده، وسط باز، سازشکار و فریب خورده نامیدند؟/ ایرانیان چه زندگی را انتخاب کرده اند؟ / آیا عهدنامه ترکمانچای منفی بود؟
  • در ساخت و تعمیر کشتی به خودکفایی رسیده ایم
  • فریب افراد سودجو و فرصت‌طلب را نخورید
  • دوقطبی‌سازی بین رهبری و دفتر ایشان؛ حمله روزنامه نزدیک به سپاه به شریعتمداری!