Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه تولید داروی فاویپیراویر پس از تأیید نتایج علمی در وزارت بهداشت صورت خواهد گرفت گفت: ادعای کمک آمریکا در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی به ما، صرفاً یک ژست سیاسی است. ۱۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۲ اجتماعی پزشکی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ کیانوش جهانپور در گفت‌وگوی ویدئویی با خبرنگاران درباره داروی فاویپیراویر اظهار کرد: استفاده از روش‌‌های غیرمنطقی احساسی و هیجانی در فضای مجازی نتیجه‌‌ای جز ایجاد مشکل در این زمینه نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از روز اول گفته شد دارو در ژاپن برای آنفلوانزا مورد استفاده گرفته است و توسط FDA تأیید نشده است و تاکنون در ژاپن نیز هیچ گزارشی مبنی بر اثربخشی دارو بر کووید19 حتی از سوی شرکت تولیدکننده فاویپیراویر نیز وجود نداشته است.

وی ادامه داد: مطالعات بالینی در چین اثربخشی نسبی دارو را در درمان بیماران مبتلا به کرونا نشان داده است اما مقاله محکم و قوی در زمینه اثربخشی این دارو در کووید19 وجود ندارد. در ایران نیز اظهار کرده‌‌اند که روی 30 بیمار این دارو امتحان شده و نتایج، بهبود نسبی را نشان داده است؛ اگر چنین مسئله‌‌ای رخ داده باید این مسئله به وزارت بهداشت طی یک مقاله ارائه شود.

جهانپور تأکید کرد: تجویز و تولید و توزیع داروی فاویپیراویر باید تابع قوانین وزارت بهداشت باشد و مادامی که کمیته درمان وزارت بهداشت مهری بر صحت و اثربخشی آن نزده باشند، این دارو قابل تولید و توزیع نخواهد بود.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: 3000 دوز از این دارو از کشور ژاپن و 15 هزار دوز از طریق محموله‌‌های صلیب سرخ چین به کشور ما اهدا شده بود و نهایتاً این موارد برای مطالعه بالینی چند مرکزی در بیمارستان‌‌های مختلف کشور استفاده شد و در حال ارزیابی است.

وی ادامه داد: شرکت‌‌هایی که از قبل آمادگی داشتند و منتظر نتایج اولیه بالینی در ایران هستند ممکن است مواد اولیه این دارو را وارد کشور کرده باشند ولی همه این‌‌ها منوط به این است که در مطالعه بالینی کشور اثربخشی علمی آن توسط وزارت بهداشت ثابت شود.

ادعای کمک از سوی آمریکا یک ژست سیاسی است

جهانپور با بیان اینکه متأسفانه  آمریکا دچار بحران در تأمین اقلام پزشکی و رسیدگی به بیماران است، تصریح کرد: آقای ترامپ اعلام کرد که اجساد فوتی کرونایی را با کامیون‌‌های یخچال‌‌دار از بیمارستان‌‌ها خارج می‌‌کنند و با این شرایط، قطعاً ادعای کمک آمریکا در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی به ما، صرفاً یک ژست سیاسی است. آنچه مهم است آمریکا بداند این است که نیاز به بذل و بخشش ایالات متحده نیست و اگر آمریکا می‌‌خواهد به ایران کمک کند، تنها کمک می‌‌تواند رفع تحریم‌‌های یکجانبه علیه مردم ایران باشد که محوریت اصلی این تحریم‌‌ها غذا و دارو است.

مسئله نشت اطلاعات هویتی مردم پیگیری می‌‌شود

وی در پاسخ به این سوال که نشت اطلاعات هویتی از سامانه‌‌های غربالگری وزارت بهداشت صورت گرفته است یا خیر، تصریح کرد: دراین زمینه من اطلاع دقیقی ندارم اما هر سامانه‌‌ای که در معرض عموم قرار می‌‌گیرد امکان هک شدن دارد و این موضوع از نهادهای متولی امنیت سایبری پیگیری خواهد شد.

بررسی قیمت اقلام بهداشتی بر عهده نهادهای نظارتی است

وی در پاسخ به این سوال که چرا وزارت بهداشت بر قیمت کالاهای بهداشتی نظارتی انجام نمی‌‌دهد، اظهار کرد: برخی کالاها در حوزه تجهیزات پزشکی مشمول مصوبات قیمت‌‌گذاری ما نیستند و قیمت‌‌گذاری بر عهده نهادهای نظارتی است و ما تولیدکننده نیستیم و در برخی اقلام نظارت بر قیمت نداریم و خودمان مشتری بازار اقلام حفاظتی و بهداشتی هستیم.

کاستن از محدودیت‌‌ها به صورت گام به گام

جهانپور با بیان اینکه هر آنچه امروز به عنوان دستاورد بسیج ملی مبارزه با کرونا اعلام می‌‌کنیم ناشی از بحث فاصله‌‌گذاری اجتماعی یا همان فاصله گذاری فیزیکی بود، خاطرنشان کرد: کاستن از محدودیت‌‌های سفر و تعطیلی مشاغل باید گام به گام انجام شود که پروتکل‌‌های آن در قالب یک طرح آن به ستاد ارائه خواهد شد و این مسئله مانند یک مسابقه کشتی است که ممکن است با یک حرکت ضربه فنی شویم لذا دقت و هوشیاری زیادی نیاز داریم تا دچار پیک مجدد نشویم.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص بازگشت ایرانیان مقیم ایتالیا تشریح کرد: مطابق پروتکل‌‌های بهداشتی با این افراد برخورد خواهد شد.

وی با بیان اینکه کتاب آیین‌‌نامه‌‌های ابلاغی برای مشاغل را تهیه کرده‌‌ایم، خاطرنشان کرد: این آیین‌‌نامه‌‌ها در اختیار سندیکاها و وزارتخانه‌‌های مربوطه قرار گرفته است و همه این موارد باید توسط این نهادها و انجمن‌‌ها و سندیکاها به زیرمجموعه‌‌شان ابلاغ شود؛ این آیین نامه‌‌ها لازم‌‌الاجراست و در صورت تخطی افراد، با آن‌‌ها برخورد قانونی صورت می‌‌گیرد.

نابویایی و ناچشایی از علائم احتمالی کرونا

وی در خصوص وی در خصوص از بین رفتن حس چشایی و بویایی اظهار کرد: از بین رفتن حس چشایی و بویایی علائم اختصاصی کرونا نیستند اما می‌‌تواند جزو علائم ابتلا به کرونا باشد.

جهانپور با بیان اینکه موارد ناقل بدون علامت و دارای علائم خفیف در هیچ کشوری ثبت نمی‌‌شوند، خاطرنشان کرد: افراد فاقد علامت و دارای علائم خفیف جزو آمار ما نیست و در هیچ کشوری نیز اینطور نیست که در نظام ثبت و شناسایی مبتلایان، موارد بدون علامت یا دارای علائم خفیف را مورد تست قرار دهند البته به نظر من برخی کشورها مانند کره جنوبی و آلمان توفیق بیشتری در شناسایی موارد خفیف و بدون علامت نیز داشته‌‌اند.

تعداد بستری شدگان ویروس کرونا در قم به صورت چشمگیری کاهش یافتآغاز مرحله دوم فروش اینترنتی کالاها با هدف حمایت از اصناف کرونازدهکرونا در اروپا|از گسترش کنترل‌های مرزی در آلمان تا پیشی گرفتن اسپانیا از ایتالیا در تعداد مبتلایانوزیر بهداشت انگلیس: اوج شیوع ویروس کرونا طی هفته‌های آینده خواهد بود

انتهای پیام/

R7573/P/S2,24/CT11 واژه های کاربردی مرتبط ویروس کرونا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا ویروس کرونا وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۱۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود ۹۶ داروی جدید در سال ۱۴۰۲ به بازار/صرفه جویی ارزی ۲۰۰ میلیون دلاری با رشد تولید

دکتر محمد پیکان پور اظهار کرد: با رفع عوامل بروکراتیک و تسهیل و سرعت بخشی به امورات تولیدکنندگان داخلی، ۴۴ خط جدید تولیدی و ۹۶ داروی جدید نظیر تراستوزومب امتانسین، سیستئامین، الترومبوپگ، اپرمیلاست، تیوتروپیوم استنشاقی، گوسلکومب، اتوپوزاید تزریقی، ایمیکیمود، ویگاباترین، ایربزارتان، تاکرولیموس تزریقی، لارونیداز، تراستوزومب دروکستکان، روپی واکائین، وینورلبین خوراکی، نیولومب، فولوسترانت، بوپی واکائین، پاپاورین تزریقی، رانیبیزومب و سیتارابین به بازار دارویی کشور عرضه شد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از ۲۰۰ میلیون دلار از منابع ارزی برای خرید دارو‌های جدید تولید شده صرفه جویی شده است، گفت: به منظور احصا مشکلات صنعت، طی مدت کوتاهی از حدود دو سوم از شرکت‌های داروسازی اصلی بازدید میدانی شد و اقدامات لازم جهت رفع چالش‌ها در سطح اختیارات سازمان صورت پذیرفت. 

به گفته مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو ۵۶ مولکول جدید نیز طی ۱.۵ سال گذشته و پس از تایید شورای بررسی فهرست رسمی دارو‌های ایران وارد فهرست شده‌اند که به عنوان نمونه می‌توان به دارو‌هایی نظیر کلادریبین، سیلودوسین، اتزولیزومب، سفتازیدیم-آوی باکتام، ودولیزومب، دورناز آلفا، انسولین رایزودگ و سولیکوا، توپوتکان، انزالوتاماید، پالیویزومب، رگورافینیب، اوزانیمود، فوسکارنت، ایبروتینیب، الاپاریب و اسیمرتینیب اشاره کرد و این در حالیست که در سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ داروی جدیدی وارد فهرست دارو‌های رسمی کشور نشده بود.

پیکانپور خاطرنشان کرد: با توسعه برون سپاری در برخی از اجراییات سازمان، تسریع قابل ملاحظه‌ای در روند اقدامات شرکت‌های دارویی صورت گرفته است که با ایجاد مسیر موازی "بررسی پرونده‌های ثبت" در خصوص پرونده‌های مشمول مسیربندی چهار و پنج، زمان انتظار ارزیابی و تایید این پرونده‌ها به کمتر از یک چهارم مدت قبل، کاهش پیدا کرده و شرکت‌های دارویی می‌توانند بنا به درخواست خود، از مسیر موازی استفاده کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • مردم برای تجویز دارو به عطاری‌ها اعتماد نکنند
  • تسریع صدور مجوزها در سازمان غذا و دارو
  • بیماران هموفیلی چشم انتظار توجه ویژه دولت و مجلس
  • تولید ۲۵۰ میلیون مکمل/ صادرات ۱۳ میلیون دلاری داروهای سنتی
  • رشد تهیه دارو از گیاهان دارویی در کشور
  • فقط یک‌چهارم گیاهان دارویی برای تولید دارو استفاده شده‌اند
  • گلایه رئیس سازمان غذاودارو از فروش اقلام غیرمجاز در عطاری‌ها
  • ۲۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی از محل تولید داروهای جدید
  • ورود ۹۶ داروی جدید در سال ۱۴۰۲ به بازار/صرفه جویی ارزی ۲۰۰ میلیون دلاری با رشد تولید
  • حمایت از تولید داخل باعث رشد نیازهای جدید دارویی در کشور می شود