Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، اقدامات توانبخشی پیشگیرانه می‌تواند جان مردم را در پاندمی‌های عفونی نجات دهد. از نقطه نظر علمی اقدامات توانبخشی پیشگیرانه به کلیه اقداماتی گفته می‌شود که باعث بهبود سلامت افراد جامعه می‌شود و قبل از اینکه استرسورهای پاتولوژیک به بدن وارد شود، بدن را آماده مقابله با این استرسورها می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاندمی کرونا ویروس یک جنگ واقعی نیست، اما افراد بسیاری مجبور به مبارزه با آن هستند. اقدامات توانبخشی پیشگیرانه راه مبارزه با این ویروس است که از مهم‌ترین این اقدامات انجام ورزش منظم است. در حقیقت انجام ورزش منظم یک راه جلوگیری از مضرات و معایب بی‌تحرکی و فعالیت نکردن طی دوران قرنطینه خانگی در پاندمی‌های عفونی است.
 
کاهش قدرت عضلات و پایین آمدن توان قلبی - عروقی و ریوی به دنبال بی‌حرکتی خصوصا در جمعیت مسن و همراه با بیماری زمینه‌ای از جمله علل افزایش ناتوانی و مرگ و میر این قشر آسیب‌پذیر جامعه در جریان اینگونه پاندمی‌هاست.

بهبود هرچند اندک قدرت عضلات و تناسب قلبی- ریوی به دنبال انجام ورزش، تاثیرات مثبت چشمگیری را در سلامت افراد جامعه به‌ویژه قشر آسیب‌پذیر نشان داده است. به همین منظور امروزه سازمان بهداشت جهانی انجام ورزش منظم با یک برنامه منحصر به‌فرد را در افراد غیر مبتلا البته با رعایت نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی قویاً توصیه کرده است.

از دیگر اقدامات توانبخشی پیشگیرانه در همه‌گیری‌های عفونی می‌توان به رژیم غذایی مناسب حاوی پروتئین کافی، رعایت بهداشت خواب، خودداری از مصرف سیگار و دخانیات، کنترل قند در بیماران دیابتی، کنترل فشار خون و کاهش استرس اشاره کرد.

با توجه به گسترش تکنولوژی مدرن پزشکی از راه دور در دنیای امروز و لزوم آموزش توانبخشی پیشگیرانه به مردم با حداقل تماس فیزیکی، استفاده از این تکنولوژی در شرایط حاضر جهت این مهم می‌تواند راهگشا باشد.

► بنابر اعلام کانال خبری دانشگاه شهید بهشتی، پروتکل ورزشی مناسب توصیه شده به افراد غیرمبتلا به کرونا در شرایط حاضر به شرح زیر است:

- انجام ورزش هوازی با شدت خفیف تا متوسط به میزان ٢۰ الی ۴۵ دقیقه به‌صورت سه نوبت در هفته مناسب است. اگر به دنبال روش ساده‌ای هستید که نیاز به محاسبات نداشته باشد، می‌توانید از این روش شدت ورزش متوسط را محاسبه کنید:
 
وقتی با شدت متوسط ورزش می‌کنید، ورزش برای شما قابل انجام است، اما احساس می‌کنید که این ورزش کمی برای شما سخت است. وقتی علائمی همچون تعریق، نفس کشیدن تندتر از حد معمول، احساس کشش در عضلات را دارید بدانید که شدت ورزش شما متوسط است.

روش دیگر برای تخمین شدت ورزش، تست صحبت کردن است. در ورزش با شدت متوسط شما می‌توانید جملات کوتاه را بگویید، اما نمی‌توانید جملات بلند و دنباله‌دار را بگوئید یا آواز بخوانید. اگر روش دقیق‌تری می‌خواهید و ترجیح می‌دهید از محاسبات کمک بگیرید می‌توانید از تعداد ضربان قلب استفاده کنید.
 
برای این کار باید ضربان قلب هدف را برای خود تعیین کنید. وقتی که با آخرین توان ورزش می‌کنید ضربان قلب شما در حداکثر میزان خود قرار دارد. این میزان را بشمارید. اگر شما یک فرد بالغ و سالم هستید، شدت ورزش شما باید تا حدی باشد که ضربان قلبتان بین ۶۰ تا ۸۵ درصد حداکثر ضربان قلب شما باشد البته اگر بیماری خاصی دارید، سابقه مشکلات قلبی ریوی دارید یا دارو مصرف می‌کنید قبل از این کار در مورد شدت ورزش باید با پزشک خود مشورت کنید.

► از دیگر مواردی که حتما هنگام انجام فعالیت ورزشی باید رعایت کنید:

- شستشو و ضدعفونی کردن تجهیزات ورزشی قبل و بعد از انجام ورزش

- دریافت مایعات کافی قبل و بعد از انجام ورزش جهت جلوگیری از کم‌آبی بدن حین ورزش

- ورزش نکردن هنگام خستگی

- ورزش نکردن در صورت داشتن علائم بیماری

- ورزش نکردن بیش از ۵ نوبت در هفته

- ورزش نکردن در محیط‌های بسته و بدون تهویه

- ورزش نکردن تیمی

- نیاشامیدن بیش از حد مایعات هنگام ورزش

کد خبر 497364 برچسب‌ها ورزش تناسب كرونا در ايران مهارت‌ها فرد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ورزش تناسب كرونا در ايران مهارت ها فرد ورزش نکردن انجام ورزش ضربان قلب شدت ورزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۱۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی ظرفیت‌های کردستان با استفاده از حوزه ورزش

اسماعیل زارعی کوشا ظهر امروز در دیدار با سرپرست فدراسیون انجمن‌های ورزشی اظهار داشت: یکی از چالش‌های بزرگ استان در سال گذشته ذهنیت‌های منفی نسبت به استان بوده که توانستیم با معرفی استان تاحدود زیادی این نگاه ها را تغییر دهیم.

استاندار کردستان گفت: یکی از جنبه های مثبت حوزه ورزش ایجاد نشاط اجتماعی است و ورزش به خوبی می‌تواند این مهم را تحقق بخشد. 

وی حضور نخبگان ورزشی در استان را کمک بزرگی برای معرفی کردستان دانست و افزود: از این طریق سعی می‌کنیم کردستان و ظرفیت‌های آن را به مردم کشور معرفی کنیم.

زارعی کوشا در پایان برای میزبانی استان از اردو‌های و مسابقات ورزشی اعلام آمادگی کرد و گفت: ما به این فضا نیاز داریم و استان کردستان برای میزبانی از مسابقات حتما مدنظر قرار گیرد.

ورزش کردستان در حال توسعه است

سرپرست فدراسیون انجمن‌های ورزشی نیز در این دیدار اظهار کرد: ورزش کردستان در حال توسعه است و فضای صمیمی و دلگرم کننده موجود به ارتقای هرچه بیشتر توسعه کمک شایانی می‌کند.

نصرالله پریچهره با تاکید بر اینکه ورزش نیازمند فضایی آرام و به دور از استرس‌های روانی است، اضافه کرد: کردستان سرشار از آرامش و امنیتی است که ورزشکار به آن نیاز دارد و این مهم می‌تواند سبب توسعه ورزش در استان شود.

وی با اشاره به اینکه ۴۰ رشته ورزشی پرطرفدار زیر پوشش فدراسیون انجمن‌های ورزشی است، بیان کرد: این رشته‌ها ورزش‌هایی پرطرفدار و مفرح هستند که کم‌ترین آسیب را نیز درپی دارند.

پریچهره گفت: آینده ورزش ایران و جهان در رشته‌های جدیدی است که نیازمند معرفی به جوانان است. 

مدیر کل ورزش و جوانان کردستان نیز در این دیدار با اشاره به برگزاری اردو‌ها رو رویداد‌های مختلف ورزشی در استان گفت: سال قبل به اندازه ۲۰ سال میزبانی از مسابقات و اردو‌ها را برعهده داشته ایم. 

آمنه غلام ویسی افزود: با این حمایت‌ها آمادگی میزبان اردو‌های تیم ملی و مسابقات ملی و بین المللی را داریم.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • برگزاری رقابت‌های هندپلو توسط شهرداری ارومیه
  • معرفی ظرفیت‌های کردستان با استفاده از حوزه ورزش
  • میراث ورزشی خراسان چگونه به نام یک نفر سند خورد؟
  • تقلب در سرجلسه کنکور با کنترل فضای سایبری به صفر می‌رسد
  • خانه شطرنج اسلامشهر افتتاح شد
  • حمایت کم‌سابقه از ورزش بوشهر/ اماکن ورزشی استان تجهیز می‌شوند
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای تجهیز هیئت‌های ورزشی بوشهر
  • آموزش راهکارهای بیماری پارکینسون در برنامه نفس دوم
  • آخرین وضعیت مسعود اسکویی گوینده رادیو در بیمارستان
  • اجرای طرح ورزش و مردم در خوزستان