Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@23:43:15 GMT

فناوری و نوآوری کلید تحقق جهش تولید

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۶۲۴۹۵

فناوری و نوآوری کلید تحقق جهش تولید

ایسنا/یزد یکی از فعالان سیاسی استان و عضو هیات علمی دانشگاه یزد، صنایع دفاعی کشور را الگو و مدل موثری برای سایر بخش‌های کشور به خصوص صنعت به منظور تحقق شعار «جهش تولید» خواند.

«مهران فاطمی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به این که «انباشت سرمایه» به عنوان محرک اصلی جهش اقتصادی در گذشته نمی‌تواند صرفاً منجر به جهش اقتصادی در حال حاضر شود، اظهار کرد: شاید در گذشته داشتن سرمایه‌هایی مانند نفت و معادن موثر بود اما امروزه برای جهش تولید نیازمند قابلیت‌های فناورانه هستیم چرا که هر چند خام فروشی منجر به اشتغالزایی و توسعه درامد می‌شود اما برای جهش و تحول اقتصادی باید با استحصال فناوری‌های روز دنیا، از منابع به صورت فرآوری شده استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: متاسفانه هنوز در کشور و به تبع آن در استان یزد، دانش فنی خط تولید وجود ندارد و ناچاراً به خام فروشی سرمایه‌های خود روی آورده‌ایم و این در حالی است که این محصولات در دیگر کشورها فراوری شده و ارزش اقتصادی چند برابری را برای این کشورها در بردارند.

این فعال سیاسی با تاکید بر این که عملاً پس از انتقال فناوری‌های وارداتی جدید، نوعی شکاف میان فرهنگ و دانش و مهارت‌های داخلی و استفاده از فناوری وارداتی در کشورهای وارد کننده به وجود آمده است، گفت: برخی کشورها به اهمیت سرمایه‌گذاری بر آموزش، مهارت‌ها، پژوهش و توسعه و همچنین قابلیت‌های سازمانی و مدیریتی توجه جدی دارند و به دنبال به دست آوردن چنین رویکردی، جهش اقتصادی را تجربه کرده‌اند.

وی افزود: علاوه بر توسعه آموزش و مهارت‌ها، نوآوری عامل کلیدی برای پایداری و تداوم جهش موفق اقتصادی است، از طرفی نوآوری و ابتکارات در جهش تولید نقش محوری دارند.

فاطمی که معتقد است صنایع دفاعی کشور الگو و مدل موثری برای سایر بخش‌های کشور به خصوص صنعت به منظور تحقق شعار «جهش تولید» هستند، گفت: من معتقد هستم فقط و فقط باید از سیاست‌ها و روش و عملکرد مسئولان صنایع دفاعی در این زمینه تبعیت کرد و صنعت دفاعی ایران را الگویی مناسب جهت رشد و توسعه و جهش سایر بخش‌های کشور و تولید و اقتصاد ایران قرار داد تا نتایج مثبت آن را نیز بتوان سریعاً مشاهده کرد.

این مسئول در این راستا تصریح کرد: صنایع دفاعی و هسته‌ای ما با بهره‌مندی از ظرفیت جوانان و نخبگان و همچنین حمایت‌های مالی و معنوی دولت و سایر ارگان‌های مربوطه در دنیا از جایگاه قابل توجهی برخوردار هستند لذا باید این مهم، الگوی صنعت و تولید در کشورمان باشد.

وی با قیاس صنایع دفاعی کشور با صنایعی مانند خودروسازی، خاطرنشان کرد: امروزه هر دو صنعت را در بازه زمانی چهل ساله پس از انقلاب اسلامی مشاهده می‌کنیم، پس اگر صنعت دفاعی کشور به چنین دستاوردهای موفقیت امیزی دست یافته باید مدلی برای توسعه اقتصادی کشور باشد.

فاطمی با بیان این که بدون تکنولوژی و نواوری نمی‌توانیم موفق به جهش تولید شویم، تصریح کرد: امروزه کشورهای توسعه یافته 300 سال در برخی از علوم از ما جلوتر هستند و گام برداشتن در مسیر حرکت آنها عملا به زمان بسیار زیادی نیاز دارد لذا بهترین کار میانبر زدن در این زمینه است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در رابطه با چگونگی این مسئله، گفت: باید به جوانان کشورمان اعتماد کنیم و با جلوگیری از فعالیت دلال منشانه برخی از فعالان اقتصادی و صنعتی، علاوه بر علم روز دنیا و فناوری و نواوری به عرصه‌های ناشناخته زیادی که وجود دارند، دست یابیم.

این مدرس دانشگاه با یاداوری این که با روش و مدیریت لاک پشتی، هرگز تولید افزایش و اقتصاد ایران قوی نخواهد شد، گفت: تا دیر نشده باید سیاست‌های درست و به روز، همراه با مدیران توانمند و جهشی را با چاشنی اراده و حفظ «منافع ملی» و با الگوی «صنعت دفاعی» ایران به کار بگیریم تا هر چه زودتر شاهد تحقق شعار سال و رشد و انفجار مثبت تولید کشور به دست کارآفرینان و فعالان اقتصادی دلسوز و توانمند باشیم و با ایجاد اشتغال، به گردش درآمدن مبادلات تجاری، رشد صادرات غیرنفتی و چندین نمود مثبت دیگر موجب افزایش درآمدهای کشور، ثروتمند شدن مردم، ارتقای سطح معیشت زندگی شویم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی سال جهش تولید صنعت دفاعي فناوري نوآوري صنایع دفاعی دفاعی کشور جهش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۲۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان

ایسنا/خراسان رضوی معاون سازمان تات گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار زیادی در بخش کشاورزی در حال ارائه نوآوری و فناوری هستند؛ اگر این فناوری‌ها و نوآوری‌ها به دست کشاورز برسد، قطعا تاثیر بسیار زیادی در افزایش بهره‌وری خواهد داشت.

محمدمهدی قاسمی امروز ۶ اردیبهشت‌ماه، در جریان تور رسانه‌ای با موضوع کشاورزی دانش‌بنیان از دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی خراسان رضوی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار زیادی در بخش کشاورزی در حال ارائه نوآوری و فناوری خود هستند.

وی افزود: اگر این فناوری‌ها و نوآوری‌ها به دست کشاورز برسد و برای کشاورز قابل استفاده شود، قطعا تاثیر بسیار زیادی در افزایش بهره‌وری خواهد داشت. به دنبال این هستیم که در سال جهش تولید با مشارکت مردم، با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان شتاب‌دهی را انجام دهیم.

قاسمی بیان کرد: ما ظرفیت کشاورزی را به طور کامل می‌شناسیم و نسبت به شرایط کشور، کشاورزان ‌و کشت‌های مختلف اطلاعات داریم که شاید شرکت‌های دانش‌بنیان نداشته باشند. اینکه مخاطب چه کسی باشد و محصولات تولید شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان به دست چه کسی برسد، مهم است.

معاون سازمان تات(تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) و رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی عنوان کرد: ما مسیر را برای دسترسی کشاورزان و تولیدکنندگان به یافته‌های دانشی و علمی شرکت‌های دانش‌بنیان با کمک خودشان تسهیل می‌کنیم. نیازی به تسهیلات نیست، ما بسترهایی داریم که از بسیاری از تسهیلات بهتر است و کمک بسیار بزرگی می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها در راستای تحقق رشد تولید
  • حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • حضور پارک فناوری و نوآوی نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • نقش برجسته صنعت نفت در تحقق رشد اقتصادی ۱۴۰۲
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!
  • «فناوری» و «نوآوری» اهرم‌های قدرتمند جهش تولید
  • جهش تولید را در حوزه های مختلف اقتصادی باید دنبال کرد
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!