Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@01:43:05 GMT

کرونا یک بیماری نیست، یک تهدید اجتماعی است

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۶۲۹۸۹

کرونا یک بیماری نیست، یک تهدید اجتماعی است

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، عباس محمدیان رئیس بسیج رسانه خراسان رضوی در یادداشتی به اهمیت ویروس کرونا اشاره کرد و متن  یادداشت به این شرح است:   کرونا، یک بیماری نیست فقط بلکه با توجه به شیوع و عوارض اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاسی آن یک تهدید بزرگ است. یک تهدید در تراز جهانی، اما از دل تهدید، فرصت ساختن، هنری است که عیار حاکمان را رقم می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
قطعا با تدبیر می‌توان امید به فرصت سازی را برای جمهوری اسلامی متصور شد.   یعنی دوباره ظرفیت‌های ملی را برای فراتر رفتن از امروز فعال و خود را برای فردای بعد از کرونا آماده کرد. ما- به رغم فرصت سوزی‌ها که گاه گسترده هم هست- می‌توانیم به فرصت سازی هم برسیم. آخرین مصداق آن شهادت سردار سلیمانی بود که آمریکا با این جنایت می‌خواست دست اقتدار ما را قطع کند، اما حماسه‌ای خلق شد که نه تنها دست که همه وجودمان را اقتداری افزون بخشید.   آن در هماوردی با دشمن آشکار رقم خورد. در مقابله با مرونا نیز می‌تپانیم با نوسازی فرهنک ملی-دینی و غبار روبی از عیاری و جوانمردی تاریخی خویش افق گشایی شایسته برای فردا‌ها داشته باشی. تا امروز هم باز به رغم چاش‌ها و کوتاهی ها توانسته ایم با اتخاذ سیاست‌های نسبتا صحیح، به اعتمادسازی بپردازیم که این حس خوب مردم نسبت به دولت را نیز در پی داشته است.   ما توانسته ایم در بحبوحه، تعطیلی وزارتخانه‌های علوم، آموزش و پرورش، حوزه‌های علمیه و صد‌ها مرکز و اداره رسمی و غیررسمی، به بازگشایی کلاس خودشناسی بپردازیم و فرصتی برای بازنگری خویش در حوزه فردی و ملی داشته باشیم.   مثلا می‌دانیم که قریب به ۷۰ هزارمیلیارد تومان که حدود ۲۰درصد بودجه کشور است هزینه نظام آموزشی کشور می‌شود. نزدیک به یک میلیون استخدامی آموزش و پرورش داریم، اما شاهد نارضایتی متقابلی تعلیم دهندگان و هم تعلیم گیرندگان از نظام آموزشی هستیم.   زمان قرنتطینه باید ما را به بازتعریف و بازفهمی یک نظام آموزشی نو، ناظر به همه ظرفیت‌های حضوری و مجازی برساند تا هم در شرایط عادی و هم در وضعیت بحران بتواند دست توسعه همه جانبه را بگیرد. حتی فضای مجازی آموزشی و پژوهشی فرصت‌های بی بدیلی هم در اختیار اندیشه ورزان و مدرسان و معلمان و کنشگران پژوهش قرار می‌دهد که شرایط را با قبل از قرنطینه بسیار تفاوت می‌دهد.   یک تفاوت در تراز جهش پژوهش و آموزش پر بیراه نیست اگر از این حادثه بد به نگاهی مثبت برسم و بر این اساس بگوئیم که امروز وقت بازنگری و تلاش است برای اصلاح نظام فرسوده، پرخرج، غیربهره ور و چاق دولتی علی الخصوص در حوزه نظام آموزشی فکر می‌کنم باید از فرهیختگان و نخبگان جمهوری اسلامی خواهش کنیم تا در زمان توفیق اجباری دورکاری به این مسئله و راه حل‌های آن بیاندیشند تا فردا، رایرانی قوی‌تر داشته باشیم.
  کمپین #ایران قوی تر از دیروز می‌خواهد پنجره‌ای بگشاید برای دید تازه و طرح تازه تا با استفاده از فرصت پیش آمده برای اصلاح نظامات اشتباه گذشته و فعال سازی ظرفیت‌های جایگزین، گامی بلند به پیش برداریم.   انتهای پیام//ز.ق

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بسیج رسانه ویروس کرونا اقتصادی خودشناسی نظام آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۲۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندروم پس از کرونا چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، معمولاً افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند ظرف چند هفته بهبود می‌یابند. اما بعضی از افراد، حتی کسانی که علائم زیادی ندارند و بیماری‌شان خفیف است ممکن است علائمی داشته باشند که پس از مدت طولانی ادامه پیدا کند. این مشکلات گاهی سندرم پس از کرونا یا کووید طولانی مدت نام می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: ویروسی که موجب بی‌خوابی می‌شود سندرم پس از کووید ۱۹

سندرم پس از کووید-۱۹ شامل انواع علائم جدید، برگشتی یا مداوم است که افراد بیش از چهار هفته پس از ابتلا به کووید-۱۹ تجربه می‌کنند. در بعضی افراد، سندرم پس از کووید، ماه‌ها یا سال‌ها طول می‌کشد؛ به گونه‌ای که در بعضی موارد باعث ناتوانی فرد می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که بین یک ماه تا یک سال پس از ابتلا به کووید-۱۹، از هر ۵ فرد ۱۸ تا ۶۴ ساله، حداقل یک نفر یک دچار مشکلاتی می‌شود که ممکن است ناشی از کووید باشد.

ضمن آنکه در میان افراد ۶۵ ساله و بالاتر هم اغلب از هر چهار نفر حداقل یک نفر دچار عوارض پس از بیماری می‌شود بیماری پزشکی دارد که ممکن است ناشی از کووید باشد.

دکتر مصطفی نوری‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گروه بیوتکنولوژی در مورد ابتلای جدید افراد به کرونا می‌گوید: بیماری کرونا ویروس که از اواخر سال ۲۰۱۹ شروع شد تا امروز حدوداً موجب ابتلای ۷۰۴ میلیون نفر به این بیماری شده و در این بین نیز تقریباً ۷ میلیون نفر جان خود را از دست دادند.

به غیر از آنکه این بیماری از لحاظ روانی، سلامت و اقتصاد موجب مشکلاتی زیادی شد؛ این مشکلات همچنان هم ادامه دارند.


آلرژی بعد از کووید

به گفته این استاد دانشگاه یکی از عوارضی که تا به امروز در مورد آن صحبت نشده بوده به وجود آمدن آلرژی بعد از دوران کووید است. این نظریه را مطالعه‌ای که به تازگی در نیچر چاپ شد ثابت کرده است.

این مطالعه که در کشورهای کره جنوبی، ژاپن و انگلستان انجام شد و در آن ۲ میلیون نفر شرکت کردند ثابت کرد کووید ۱۹ موجب افزایش آلرژی در افراد شده است.

افزایش بیست درصدی ابتلا به آلرژی

دکتر نوری زاده می‌گوید: نتایج مطالعات نشان داد افرادی که در این ۴ سال به کرونا مبتلا شدند به میزان ۲۰ درصد بیشتر از دیگر افراد مشکلات آلرژی را تجربه کردند؛ یعنی ویروس کرونا احتمال به وجود آمدن آلرژی را ۲۰ درصد افزایش داده است.

یکی از مشکلات عمده‌ای که بعد از کووید به میزان قابل توجهی افزایش داشت آسم است؛ یعنی افرادی که قبلاً به کرونا مبتلا شده‌اند دو برابر بیشتر از افرادی که به کرونا مبتلا نشدند می‌توانند مشکلات آسم را تجربه کنند.

یکی از واکنش‌های آلرژیک نیز رینیت یا آبریزش بینی است. این مطالعه همچنین ثابت کرده احتمال اینکه افراد مبتلا به کرونا به رینیت مبتلا شوند ۲۵ درصد افزایش داشته است.

مشکلات دو برابری عوارض ابتلای سخت به کرونا

به گفته این استاد دانشگاه در حالت کلی افرادی که بعد از ابتلا به کرونا علائم شدیدتری را تجربه کردند نسبت به افرادی که علائم خفیفی داشته‌اند با احتمال ابتلای بیشتری به مشکلات آلرژیک مواجه شده‌اند. این نسبت در افرادی که علائم شدیدتری را تجربه کردند ۵۰ درصد و در افرادی که علائم خفیف‌تری را تجربه کرده‌اند ۱۴ درصد است.

تشکیل لخته و ابتلا به سکته

نتیجه دیگری که این پژوهشگران حاصل کردند این بود که تزریق واکسن توانسته به میزان قابل توجهی موجب کاهش واکنش‌های آلژیک بعد از کووید شود.

احتمال می‌رود این تأثیر به خاطر تحت تأثیر قرار گرفتن سلول‌های تی از سیستم ایمنی باشد که مطالعات بعدی این نظر را تأیید یا رد خواهند کرد. همچنین تشکیل لخته یا سکته نیز از عوارض دیگر ابتلا به بیماری کرونا به شمار می‌رود.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1227939 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • نظم و انضباط اجتماعی بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه شکل می‌گیرد
  • نوبیتکس، پیشگام در آموزش و آگاهی کاربران دنیای رمزارز
  • نگاه ویژه به ارتقای شاخص‌های آموزشی در سفر رئیس‌جمهور به سمنان
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • آموزش در حوزه بانوان جدی گرفته شود
  • تقدیر از مقام شامخ معلم و استاد به مناسبت دهه سرآمدی آموزش
  • بررسی مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن بافق در پیشبرد اهداف آموزش و پرورش
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • راه‌اندازی پلتفرم آموزشی مهارت‌افزایی برای مشمولان نظام وظیفه/ایجاد نئو بانک صنعتی
  • سندروم پس از کرونا چیست؟