Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیرکل دفتر تربیت بدنی و فعالیت‌های ورزشی با ببان اینکه ۲۲ درصد کودکان ایرانی کم تحرک و دچار اضافه وزن هستند، برنامه‌های این دفتر را برای افرایش تحرک دانش آموزان تشریح کرد. تاریخ انتشار: 21:00 - 15 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۰۹۶۶۴

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، محمد جعفری در برنامه «با هم برای هم» با بیان اینکه یک جلسه ورزش در طول یک هفته برای دانش آموزان کافی نیست، اظهار کرد: در سال ۱۳۰۶ درس تربیت بدنی تصویب شد قرار بر روزی یک جلسه ورزش در برنامه درسی بود، ولی به دلیل کمبود امکانات مالی و انسانی تبدیل به یک جلسه در هفته شد و بر همین اساس در برنامه درسی وزارت آموزش و پرورش، زنگ تربیت بدنی یک جلسه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر تربیت بدنی و فعالیت‌های ورزشی با اشاره به شرایط موجود، سیاست‌ها و برنامه‌های معاونت تربیت بدنی وسلامت را بر ارتقا فعالیت‌های حرکتی و ورزشی دانش آموزان دانست و گفت: دانش آموزان را ۵ ساعت در روز در اختیار داریم لذا سرانه حرکتی یک ساعت و نیم در هفته کافی نیست، به همین علت فعالیت‌های مکمل مانند نرمش صبحگاهی، مدرسه پویا، کانون‌های ورزشی درون و برون مدرسه‌ای و المپیاد‌های ورزشی درون مدرسه‌ای و ورزش با خانواده را برنامه‌ریزی کردیم تا بتوانیم در همین بازه زمانی که دانش آموزان را در اختیار داریم، سرانه حرکتی آن‌ها را افزایش دهیم. همچنین توجه والدین را به این مسئله جلب کنیم که دانش آموزان در اوقات فراغت خود به کانون‌ها و باشگاه‌های ورزشی مراجعه کنند.

جعفری با بیان برخی از آمار‌های وضعیت سلامت کشور براساس آخرین تحقیقات و شواهد است، گفت:۶۰درصد مردم ایران دچار وزن بالاوچاقی،۳۷درصد از ایرانیان دچار فشارخون، بیش از۵۶ درصد مردم ایران دچارکم تحرکی، بیش از۴۶ درصد مردم ایران دارای کلسترول بالا و۱۰درصد مردم ایران مبتلا به دیابت هستند.

وی افزود: طبق آخرین پایش نزدیک به ۲۲ درصد ازکودکان ایران دارای اضافه وزن و چاقی هستند و مطالعات و تحقیقات نشان می‌دهد که چاقی در سنین۱۰تا۱۴سال خطر ابتلا به چاقی در بزرگسالی را ۲۲ برابر می‌کند؛ لذا این دغدغه که کم تحرکی باعث اضافه وزن دانش آموزان می‌شود، وجود دارد و در این شرایط بیشتر هم هست چراکه عوارض زیادی از جمله خطر ابتلا به دیابت و بعضی سرطان‌ها را افزایش می‌دهد، باعث بیماری قلبی عروقی، کبدچرب، اختلالات فیزیولوژیکی، ناتوانی جسمی، کاهش عزت نفس، تداوم چاقی در طول عمر و اختلال خواب درافراد می‌شود.

مدیرکل دفتر تربیت بدنی و فعالیت‌های ورزشی در مورد عوامل مهمی که در اضافه وزن وچاقی دانش آموزان موثراست، گفت: عامل اول، عوامل فردی (ویژگی‌های دانش آموزان) مانند جنس، سن، عادت به کم تحرکی، برنامه شخصی، وراثت، قدرت تصمیم گیری، موادغذایی دریافتی و فعالیت حرکتی است.

جعفری عامل دوم را عوامل خانوادگی (سبک زندگی والدین) معرفی کرد و گفت: دانش تغذیه‌ای، مصرف غذایی والدین، دسترسی غذا در منزل، ترجیحات غذایی والدین، وضعیت وزن والدین، ترغیب والدین به فعالیت، الگو‌های فعالیت حرکتی والدین، نظارت والدین به تماشای تلویزیون، وابستگی خانواده به تلویزیون، معاشرت بادوستان وفامیل از نمونه‌های رفتاری این بخش هستند.

وی عامل سوم را عوامل اجتماعی (ویژگی‌های جامعه یا اجتماعی) دانست وگفت: نمونه‌های رفتاری این بخش وضعیت اقتصادی واجتماعی، اوقات فراغت خانواده، بقالی‌ها و سوپری‌های دردسترس، رستوران‌های در دسترس، دسترسی به مراکزتفریحی و تجاری، برنامه تربیت بدنی درمدرسه، فضای مدرسه و... است که باید براساس این عوامل راهکار‌های مناسبی ارایه دهیم.

مدیرکل دفتر تربیت بدنی و فعالیت‌های ورزشی با اشاره به معضل چاقی درآخرین غربالگری که وزارت بهداشت در رابطه با فشارخون انجام داده است، گفت: ۳۷ درصد جمعیت ایران دارای فشار خون بالا هستند و ۱۰ درصد دیابت دارند و این دغدغه باعث شده برنامه‌های مختلفی را تنظییم کنیم و تمام فعالیت‌های مکمل را در کنار برنامه درسی بگنجانیم تا بتوانیم از هر فرصتی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: از والدین می‌خواهم که درس تربیت بدنی را مانند سایر دروس جدی گرفته و به آن اهمیت دهند، به همین خاطر طرحی در کشور که در ۵ استان به صورت پایلوت در حال اجراست با عنوان " دستیابی به وزن مطلوب و تناسب اندام برای دانش آموزان دارای اضافه وزن و چاق" در حال پیگیری می‌باشد و انشالله در سال آینده به صورت سراسری انجام خواهد شد.

جعفری با اشاره به وضعیت کنونی گفت: در حال حاضر که شرایط شیوع ویروس کرونا پیش آمده و دانش آموزان از اول اسفند در خانه‌ها در قرنطینه اجباری به سر می‌برند و در کنار خانواده اوقات فراغت فزاینده برایشان بوجود آمده، طبیعتا این دغدغه بیشتر خواهد بود. به همین دلیل از والدین عزیز می‌خواهیم، ما برنامه می‌دهیم آن‌ها هم در خانه برنامه داشته باشند تا فعالیت‌های تربیت بدنی و ورزش در منزل انجام شود.

شایان ذکر است، برنامه «با هم برای هم» هرروز در دو تایم نه و نیم صبح و سه بعدازظهر از شبکه دو سیما پخش می‌شود و شامل نرمش صبحگاهی و ارایه بازی‌های حرکتی قابل اجرا در منزل می‌باشد.

بیشتر بخوانید آخرین وضعیت مدارس ایرانی خارج از کشور در ایام شیوع ویروس کرونا

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: زنگ ورزش چاقی آموزش و پرورش درصد مردم ایران دانش آموزان اضافه وزن یک جلسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۳۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌وری در بخش کشاورزی استان بوشهر افزایش یابد

به گزارش خبرنگار مهر، علی باستین سه شنبه شب در آئین معارفه سرپرست جدید سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با تبریک به رزمندگان اسلام در پاسخ دندان‌شکن به اسرائیل غاصب و کودک کشان صهیونیستی اظهار داشت: با حرکت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، موجی از شادمانی و خوشحالی و امید در مردم ایجاد شد.

وی نقش بخش کشاورزی در جامعه را مهم دانست و با بیان اینکه جهاد کشاورزی از دستگاه‌های مهم است تصریح کرد: این مجموعه حداقل ۲۰ تا ۲۵ درصد فعالیت‌های دستگاه‌های اجرایی در بخش‌های گوناگون را به خودش اختصاص داده و به نوعی با همه مردم ارتباط دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر تأمین امنیت غذایی، اشتغال‌زایی تولید مواد خام صنایع تکمیلی و تبدیلی، ثروت آفرینی را از ویژگی‌های جهاد کشاورزی دانست و اضافه کرد: رشد اقتصادی در برنامه هفتم ۸ درصد تعیین شده و رشد ۵.۵ درصدی در این برنامه متعلق به بخش کشاورزی است.

وی با بیان اینکه بهره‌وری بخش کشاورزی استان ۱۲ درصد است خاطر نشان کرد: افزایش ۷ برابری بهره‌وری از وضعیت کنونی در طول برنامه هفتم توسعه یکی از اولویت‌ها است.

باستین، نقش مهم و موفق جهاد کشاورزی در مدیریت طرح بزرگ یارانه‌ها را مورد اشاره قرار داد و گفت: این مهم در استان بوشهر با موفقیت اجرا شد.

وی اصلاح الگوی کشت را موفقیت‌آمیز دانست و با تأکید بر تکمیل زنجیره تولید و توسعه صنعت فرآوری محصولات اضافه کرد: پرداخت تسهیلات بانکی به بخش کشاورزی و صنایع مورد توجه ویژه و لازم است ۱۵ درصد تسهیلات بانک‌های غیرتخصصی و خصوصی به بخش کشاورزی پرداخت شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با قدردانی از خدمات ارزشمند نوذر منفرد، برای مرتضی بحرانی سرپرست جهاد کشاورزی استان بوشهر آرزوی موفقیت کرد.

کد خبر 6080356

دیگر خبرها

  • بهره‌وری در بخش کشاورزی استان بوشهر افزایش یابد
  • نونهالان از سنین پایین در مسیر تربیت دینی قرار گیرند
  • معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش: آزمون های شبه نهایی از ۹۰ درصد محتوای برنامه و کتاب درسی است
  • لزوم راه اندازی مرکز شوق زندگی در کرمان/ انسجام بخشی در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی کودکان و نوجوانان
  • فایده بلندمدتِ جنب‌وجوش و تحرک در نوجوانی
  • تربیت نسل مومن و انقلابی در گرو همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش است
  • افتتاح مجموعه ورزشی در بلوار شهید خداکرم قم
  • اصلاح نظام ارزشیابی درس تربیت بدنی/ ایجاد تیم‌های امدادی ماهر در مدارس
  • افزایش۵۰ درصدی فضاهای ورزشی آموزش و پرورش
  • توزیع بسته حمایتی تحصیلی میان دانش‌آموزان کم برخوردار فارس