Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@07:20:15 GMT

راه ارتباط روحی و معنوی با امام هشتم(ع) بسته نیست

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۶۴۸۳۹

راه ارتباط روحی و معنوی با امام هشتم(ع) بسته نیست

 در روایات دینی برای زیارت حرم مطهر معصومین(ع) ثواب و برکات زیادی ذکر شده است؛ زیرا زائر با حضور در پیشگاه امام و قرار گرفتن در فضای ملکوتی حرم که محل گام نهادن فرشتگان الهی است، چتر حمایت و نسیم لطف امام را با همه وجود احساس می‌کند و به خدا نزدیک‌تر می‌شود.

 زهرا دلپذیر/

 در روایات دینی برای زیارت حرم مطهر معصومین(ع) ثواب و برکات زیادی ذکر شده است؛ زیرا زائر با حضور در پیشگاه امام و قرار گرفتن در فضای ملکوتی حرم که محل گام نهادن فرشتگان الهی است، چتر حمایت و نسیم لطف امام را با همه وجود احساس می‌کند و به خدا نزدیک‌تر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اگر به دلایلی حضور در پیشگاه امامان(ع) امکان‌پذیر نباشد از راه دور نیز می‌توان با اظهار ارادت خالصانه و برقراری ارتباط قلبی با امامان معصوم، از برکات زیارت آن بزرگواران بهره‌مند شد. در این زمینه با حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران به گفت‌وگو نشسته‌ایم.

یکی از آداب عبادی مسلمانان که در روایات به آن توجه و تأکید فراوانی شده، زیارت پیشوایان دینی است. مفهوم زیارت چیست و چرا در اسلام ناب زیارت ائمه اطهار(ع) اهمیت زیادی دارد؟

ما واژه‌ای داریم به نام زیارت و واژه‌ای به نام لقا و ملاقات؛ ملاقات به معنای ارتباط تن‌ها و بدن‌هاست، ولی زیارت به معنای ارتباط روح‌هاست؛ یعنی اینکه جانی با جانی سخن می‌گوید و وقتی انسان در حرم‌های مطهر حضور پیدا می‌کند و به پیکر معصوم نزدیک‌تر است ارتباط روحی نزدیک‌تر خواهد شد. برکات زیارت بسیار فراوان است. زیارت حرم مطهر امامان معصوم(ع) در حقیقت یک کلاس برجسته سازندگی و اخلاق است. فضای حرمی که جبرئیل در آن گام نهاده، بسیار سازنده است، به خصوص اگر زیارت ما با توجه باشد یعنی توجه داشته باشیم که با امام زنده سخن می‌گوییم: «ولا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا بل احیاء عند ربهم یرزقون». به تعبیر اولی امام معصوم، وقتی زائر با این ادبیات وارد می‌شود زیارت برایش سازندگی فراوانی خواهد داشت و تحول عمیق درونی در وی پدید می‌آید؛ راه و مسیر ما راه معصوم می‌شود و آن اهدنا الصراط المستقیم که در نمازهایمان می‌خوانیم با زیارت امام معصوم(ع) و با رهروی راه امام(ع) تحقق پیدا می‌کند.

همان طور که اشاره فرمودید در حرم مطهر امکان ارتباط و اتصال قلبی زائر با امام بیشتر است. اگر به دلایلی حضور در پیشگاه امامان(ع) امکان‌پذیر نباشد از راه دور نیز می‌توان به ثواب و برکات زیارت آن بزرگواران نائل شد؟

بله، اگر آن ارتباط روحی برقرار شود قطعاً برکات زیارت نصیب ما خواهد شد. اگر با وجود ارادت و علاقه به حضور در پیشگاه امام، نتوان به حرم ایشان آمد، خالصانه ایشان را از راه دور زیارت می‌کنیم.

برکات زیارت ان‌شاءالله نصیب ما خواهد شد. اتفاقاً زیارت از راه دور چون همراه با شکستگی دل هست، یقیناً تأثیر خودش را خواهد داشت. در روایات ما زیارت از راه دور هم تأکید بایسته دارد. اگر از طریق زیارت‌نامه‌هایی مثل زیارت جامعه و امین‌الله که خود ائمه(ع) سفارش کرده‌اند با امام صحبت کنیم که چه بهتر، ولی اگر نشد با هر زبانی که ارتباط روحی با امام برقرار شود تأثیرگذار خواهد بود.

در این روزها که به دلیل شیوع بیماری و بسته شدن درهای بارگاه مطهر امام رضا(ع)، امکان زیارت حضوری میسر نیست، به دوستداران آن حضرت چه توصیه‌ای دارید؟

در صورتی که زیارت حرم امام میسر نشد مثل شرایط کنونی که داریم آن ارتباط روحی را می‌توان از راه دور برقرار کرد و زیارت از راه دور چون همراه با شکستگی دل هست یقیناً نتیجه‌بخش است. موقتاً چند روزی درهای حرم مطهر بسته شده ولی راه ارتباط معنوی و روحی با امام بسته نیست. ان‌شاءالله با زیارت از راه دور، با امام عزیزمان ارتباط داشته باشیم. امیدواریم به زودی با پایان یافتن حاکمیت این ویروس منحوس، بتوانیم از نزدیک حضرت رضا(ع) را زیارت کنیم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: امام رضا ع بسته شدن حرم رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۴۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین کاروان عمره مفرده پس از ۹ سال انتظار عازم مدینه شد

نخستین کاروان زائران عمره گزار ایرانی با بدرقه مسئولان حوزه حج و زیارت از فرودگاه امام خمینی(ره) عازم مدینه منوره شدند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در آیین بدرقه نخستین کاروان عمره‌‌گزار ایرانی که بامداد امروز دوشنبه، سوم اردیبهشت در ترمینال سلام شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) برگزار شد، حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب؛ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در سخنانی توصیه‌هایی به عمره‌گزاران عازم سرزمین وحی برای بهره‌برداری هرچه بهتر از این سفر معنوی بیان کرد.

سرپرست حجاج ایرانی خطاب به زائران خانه خدا که امروز در قالب نخستین کاروان عمره‌گزار بعد از یک وقفه نه ساله عازم مدینه منوره شدند، اظهار کرد: اخلاص در کار بسیار مهم است و کاری که مبتنی بر اخلاص باشد ماندگار خواهد بود، امام راحل(ره) هر کاری که می‌کردند برای خدا بود و برای همین هیچگاه از مسیری که طی کردند، پشیمان نشدند.

وی ادامه داد: تلاش کنید شناخت و اطلاعات خود را از اهداف و برنامه‌های سفرهای حج و عمره بیشتر کنید و از فرصت‌ حضور در جلساتی که در سرزمین وحی برگزار می‌شود بیشترین استفاده را ببرید.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تاکید بر اینکه در این سفر معنوی باید قدر فرصت‌ها را دانست از حاضران خواست حال که عازم این سفر هستند از لحظه لحظه آن بهره برده و قدرشناس فرصت‌ها باشند.

وی گفت: شما عزیزان 9 سال انتظار کشیدید و کلی هزینه کرده‌اید تا عازم این سفر معنوی شوید، افراد بسیاری برای حضور در سفر عمره ثبت نام کردند، اما قبل از آن که عازم سرزمین وحی شوند از دنیا رفتند.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه استفاده نکردن از فرصت ها در این سفر، غصه‌های فراوانی را در پی خواهد داشت، افزود: عمره نور است، در این سفر برای خودتان و نسل تان دعا کنید. وضعیت امروز فرزندان من و شما از نسل گذشته پیچیده و سخت‌تر است چرا که دین داری سخت‌تر شده است.

وی با اشاره به جنایت های رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بی‌دفاع فلسطین و بی تفاوتی حامیان این رژیم اشغالگر نسبت به نسل‌کشی در غزه گفت: در کنار کعبه برای فرزندانمان دعا کنید و به یاد تمام مسلمانان به‌ویژه مسلمانان فلسطینی باشید که هر روز بدست نظامیان دشمن اشغالگر شهید می‌شوند.

نماینده ولی فقیه در امور حج با تاکید بر اینکه در روایت‌ها آمده است که نعمت سلامتی و امنیت را باید قدر دانست، اظهار داشت: برادران و خواهران مسلمان ما در غزه در وضعیت بسیار دشواری هستند و از گرسنگی رنج می‌‌برند.

وی در پایان، حضور برادران و خواهران شیعه و اهل سنت در این آیین را نشان‌دهنده گوشه‌ای از همدلی و وحدت در میان مردم ایران دانست و زائران را به افزایش شناخت از اعمال، اسرار، معارف و مناسک حج و عمره توصیه کرد.

حجت‌الاسلام نواب همچنین از تمامی دستگاه‌ها، نهادها و سازمان‌های فعال و یاری‌گر در زمینه راه‌اندازی مجدد سفرهای عمره و برگزاری مراسم حج پیش رو تقدیر کرد.

بر پایه این گزارش، رئیس سازمان حج و زیارت دیگر سخنران این مراسم بود که اظهار کرد: از زائران خانه خدا می‌خواهم که مردم ایران را از دعای خیر خود محروم نکنند و این سفر معنوی ارزشمند را غنیمت بشمارند.

سید عباس حسینی؛ معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از عمره‌گزاران ایرانی که پس از 9 سال انتظار عازم سرزمین وحی هستند، خواست که برای رهایی مردم مظلوم غزه از شرایط سخت جنگی که این روزها هدف حملات و آتش رژیم صهیونیستی قرار دارند، دعا کنند تا رهایی پیدا کنند.

وی افزود: 18 نهاد، دستگاه و وزارتخانه، سازمان حج و زیارت را در سازماندهی و اعزام زائران به سرزمین وحی یاری می‌دهند که باید از آن‌ها تشکر کرد.

رئیس سازمان حج زیارت همچنین از سفیر عربستان سعودی در تهران به خاطر مساعدت‌هایی که برای ازسرگیری سفر عمره داشت، تقدیر کرد.

در ادامه این مراسم، سعید چلندری؛ مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) بر آمادگی کامل فرودگاه امام خمینی(ره) برای ارائه خدمت به زائران تاکید کرد و گفت: ترمینال سلام فرودگاه بین‌المللی امام با 54 هزار متر مربع مساحت ویژه زائران خانه خدا و عتبات عالیات است و روزانه 15 و حداکثر 140 پرواز(در اوج ایام زیارت اربعین) از آن پرواز می‌کنند.

مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) گفت: در ترمینال سلام برای پارک 10 هزار خودرو ظرفیت لازم پیش بینی شده و ارائه خدمات در سطح استانداردهای بین‌المللی است.

وی افزود: در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) در شبانه روز به جز پروازهای عتبات 160 سفر انجام می‌شود و این فرودگاه افتخار دارد که در سال 1402 میزبان یک میلیون زائر عتبات عالیات و حجاج بیت الله الحرام بوده است.

شمس‌الدین فرزادی‌پور؛ رئیس شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) نیزمشارکت درعملیات اعزام زائران عمره به سرزمین وحی را توفیق الهی دانست که باید شکرگزار بود.

وی افزود: خدا را شاکریم که توفیق خدمتگزاری به زائران خانه خدا را داریم و نخستین کاروان ها از زائران دو استان کرمانشاه و کردستان هستند.

وی اضافه کرد: عملیات عمره در ماه شوال با انجام 44 پرواز رفت‌وبرگشت از 11 فرودگاه کشور انجام خواهد شد و بیش از 5هزار زائر به سرزمین وحی اعزام خواهند شد و این عملیات در 23 اردیبهشت ماه پایان خواهد یافت.

فرزادی پوریادآور شد: عملیات انتقال زائران حج تمتع 1403 هم از 24 اردیبهشت‌ ماه آغاز خواهد شد و هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران همچون سال‌های گذشته با همه توان در خدمت زائران سرزمین وحی خواهد بود.

چه تعداد زائر تهرانی برای عمره مفرده عازم عربستان می‌شود؟

به گزارش تسنیم، نخستین کاروان های زائران عمره گزار ایرانی پس از 9 سال انتظار، ساعت هفت و دوازده دقیقه صبح امروز دوشنبه (سوم اردیبهشت) طی مراسمی با بدرقه حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب؛ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، سید عباس حسینی؛ معاون وزیر فرهنگ و رئیس سازمان حج و وزیارت، مولوی اسحاق مدنی؛ رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، عبدالله بن سعود العنزی؛ سفیر عربستان در ایران، سعید چلندری؛ مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)، شمس‌الدین فرزادی‌پور؛ مدیرعامل ایران ایر و جمعی از معاونان بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت در ترمینال «سلام» فرودگاه امام(ره) برگزار شد و عمره‌گزاران ایرانی برای زیارت مسجدالنبی و قبرستان بقیع و انجام مناسک عمره با یک فروند هواپیمای شرکت ایران ایر، فرودگاه بین‎المللی امام خمینی(ره) را به مقصد فرودگاه مدینه ترک کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ترمیم حرم‌ مطهر ائمه تعظیم شعائر اسلامی است
  • چرایی برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین(ع)
  • همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت امام راحل است
  • علل انتخاب حضرت عبد العظیم حسنی (ع) برای وکالت در ری
  • امامزاده‌ای که زیارتش مانند زیارت سیدالشهدا (ع) است
  • پذیرایی نجم‌الدین شریعتی از زائران در چایخانه حرم مطهر رضوی
  • اهمیت اجرای برنامه‌های دهه کرامت با محوریت جوانان
  • مراسم صبحگاه یگان حفاظت حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد
  • آغاز حج عمره پس از ۹ سال انتظار
  • نخستین کاروان عمره مفرده پس از ۹ سال انتظار عازم مدینه شد