Web Analytics Made Easy - Statcounter

وحید شقاقی شهری در گفت‌وگو با ایلنا در مورد تاثیرات ویروس کرونا و کسب و کارها گفت: به نظر می‌رسد تا کشف واکسن کرونا یعنی تا یک سال آینده این بیماری همراه مردم دنیا باشد لذا فروش و فعالیت عمده کسب و کارهای خرد و متوسط تحت تاثیر این موضوع است البته می‌تواند فرصت‌هایی برای اقتصاد ما نیز داشته باشد.

وی ادامه داد: کرونا می‌تواند تلنگری به ما وارد کند تا به سمت اقتصاد دیجیتال و هوشمند حرکت کنیم، متاسفانه اقتصادهای سنتی در شرایط کنونی دچار مشکل می‌شوند در حالی که مشاهده می‌شود اغلب کسب و کارهای هوشمند رونق گرفته‌اند، به طوری که عملاً هر نهاد و سیستمی که مبتنی بر اقتصاد الکترونیک است شرایط نسبتا خوبی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شقاقی تصریح کرد: الان بستر فناوری اطلاعات تا حدودی در کشور ما فراهم است و اقصی نقاط کشور  به آن دسترسی دارند بنابراین می‌توانیم با یک نقشه راه بخشی از خدمات و کسب و کارها را به سمت اقتصاد هوشمند هدایت کنیم تا هزینه آنها نیز کاهش پیدا کند. مثلاً همین کتابفروشی‌های آنلاین می‌توانند در یک فضای کوچک امکان تولید و ارایه خدمات داشته باشند.

این کارشناس اقتصاد فرصت دیگر کرونا را امکان گسترش صادارت برخی از اقلام مرتبط با این بیماری دانست و افزود: هرچند بسیاری از کسب و کارهای ما دچار مشکل شده‌اند اما حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد بنگاه‌ها مانند تولیدکنندگان دارو، پلاستیک، شوینده‌ها و برخی محصولات کشاورزی با فروش مناسبی همراه بوده‌اند. اگر خط اعتباری بانک مرکزی به سمت این بنگاه‌ها حرکت کند، می‌توانند فعالیت خود را توسعه داده و علاوه بر تامین نیاز داخلی، نیاز کشورهای پیرامون را نیز پوشش دهند چون این ویروس احتمالاً با یک وقفه زمانی در کشورهای همجوار نیز امکان گسترش دارد. بنابراین این ظرفیت صادرات در کشور ما وجود دارد که می‌تواند ارزآوری برای ما داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: بنده شاید در مواقع دیگر موافق سیاست‌های انبساطی پولی نباشم اما در شرایط کنونی این  سیاست‌ها می‌تواند راهگشا باشد هرچند که در دو سال گذشته بیشتر به سمت سیاست‌های انقباضی حرکت کردیم. بنابراین خط اعتباری بانک مرکزی باید به جامعه هدف اصابت کند و آن نیز نیازمند بانک اطلاعات، پایش و نظارت است تا درگیر فساد نشود البته ما تجربه ناموفق تسهیلات ارزان‌قیمت را داشته‌ایم که نصیب جامعه هدف نشده است.

شقاقی با بیان اینکه باید تلاش کنیم چرخه اقتصاد متوقف نشود، ادامه داد: در شرایط کنونی رکود به مراتب مهم‌تر از تورم است و به دلیل بدهی اندک داخلی ایران نباید چندان دغدغه سیاست‌های انبساطی را داشته باشیم در حال حاضر نسبت بدهی داخلی به تولید ناخالص داخلی کشور تقریبا ۴۰ درصد است که در بسیاری از کشورها این رقم بسیار بالاتر از آن است پس نباید نگران افزایش بدهی‌های داخلی و سیاست انبساطی باشیم.

این اقتصاددان افزود: همچنین در بخش سیاست‌های مالی، دولت باید تخصیص پروژه‌های عمرانی را کامل کند یعنی در کنار تسهیلات برای کسب و کارهای خُرد، پروژه‌های عمرانی را به کار بیاندازد که این پروژه‌ها را می‌توان از طریق اوراق بدهی، بازار سرمایه و عرضه سهام بنگاه‌های دولتی تامین مالی کرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اقتصاد پوشش دارو سیاست تولید ناخالص داخلی کسب و کارهای سیاست ها بنگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۵۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی‌های ایران را تا سال ۱۴۰۲ به صفر رساندیم

به گزارش خبرنگار مهر، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) هیأت دولت با حضور خبرنگاران، گفت: یکی از مهم‌ترین مراجع بین‌المللی که برای تامین مالی پروژه‌ها استفاده می‌شود، بانک توسعه اسلامی است و هفته آینده پنجاهمین سالگرد تأسیس این بانک در عربستان سعودی با حضور ۴۷ کشور برگزار می‌شود.

وی‌افزود: متأسفانه در سال‌های گذشته تأمین مالی از سوی این بانک صورت نمی‌گرفت و یکی از اولویت‌های ما رفع موانع پرداخت اقساط کشور بود تا کاری کنیم این بانک برای ۱۱ پروژه عمرانی ما تأمین مالی کند.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: این اتفاق رخ داده و ما مسیر دور زدن تحریم در پرداخت بدهی ایران به این بانک را پشت سر گذاشتیم و بدهی‌های ایران را تا سال ۱۴۰۲ به صفر رساندیم و فرآیند بازپرداخت اقساط ۱۱ پروژه عمرانی آغاز شده است.

کد خبر 6086750

دیگر خبرها

  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را
  • بدهی‌های ایران را تا سال ۱۴۰۲ به صفر رساندیم
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • کشور‌های همسایه خراسان رضوی فرصتی برای رونق صادرات هستند
  • ارزش صادرات صنایع‌دستی از آذربایجان‌غربی ۲۲ درصد افزایش یافت
  • هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان
  • رشد ۶ درصدی مصرف برق در صورت افزایش قابل توجه دما
  • دولت همسو با افزایش تولید و اشتغال از بازارهای داخلی و خارجی بهره‌ می‌گیرد
  • میزان صادرات زنجان در سال جاری ۶۵۸ میلیون دلار هدفگذاری شد