Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به تبادل تجاری ۴ میلیون دلاری کشورمان با روسیه گفت: این میزان تبادل تجاری ناچیز است، چون روس‌ها به شدت نیازمند فضای محصولات کشاورزی ما هستند. رضا حجت شمامی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص اقداماتی که بهتر بود سال 98 در حوزه سیاست خارجی انجام می‌شد و جای خالی آن به چشم می خورد گفت: در حوزه جهت گیری سیاست‌های خارجی به لحاظ سیاسی و اقتصادی نکات ضعف زیادی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: با توجه به گفتمان انقلاب به سمت رویارویی با غرب و از طرف دیگر غرب نیز همین رویکرد را نسبت به ما دارد در نتیجه باید راه حل‌های جایگزینی برای کشش به سمت غرب پیدا می‌شد.

حجت شمامی ادامه داد:اما دولت از ابتدا گرایش به غرب داشت تا حدی که گرایش به شرق و تعامل با کشور‌های ضد غربی نه تنها کنار گذاشته نشد بلکه حتی راه‌های جایگزین آن نیز جدی گرفته نشد.

این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه عملکرد دولت در گرایش به شرق عملکرد مناسبی نبود تاکید کرد: بعد از شکست برجام نیز نتوانستیم آن‌ها را برای امضای قرارداد متقاعد کنیم به ویژه زمانی که نیازمند انعقاد قرارداد‌های متعدد با شرق برای جبران نقصان برجام داشتیم.

وی با اشاره به اینکه در چنین شرایطی چین و روسیه زمینه‌های عدم استفاده از دلار را فراهم کردند یادآور شد: اما متاسفانه ما در این زمینه نیز چندان قدرتمند عمل نکردیم.

حجت شمامی افزود: در حوزه امنیتی، نظامی جمهوری اسلامی با روسیه منافع مشترک زیادی داشت، اما در حوزه اقتصادی و دیپلماتیک نتوانستیم از این ظرفیت و اشتراکات استفاده کنیم.

این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به تبادل تجاری ۴ میلیون دلاری کشورمان با روسیه گفت: این میزان تبادل تجاری در قبال جمعیت روسیه واقعا ناچیز است، چون روس‌ها به شدت نیازمند فضای محصولات کشاورزی ما هستند به دلیل اینکه به لحاظ آب و هوای سرد روسیه امکان کشاورزی در آن خطه وجود ندارد.

وی مسئله دیگری که در سال ۹۸ چندان جدی گرفته نشد را مخابره پیام‌های قاطع و محکم در خصوص برجام از طرف ایرانی دانست و خاطر نشان کرد: در حوزه برجام باید خیلی جدی‌تر به دنیا پیام می‌دادیم تا آن‌ها بدانند آمریکا به دلیل خروج از برجام باید هزینه‌های بیشتری پرداخت کند.

حجت شمامی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی نیز جمهوری اسلامی باید از ابزار خروج از NPT به نفع خود استفاده کند افزود: یکی دیگر از نقاط ضعف ما در سالی که گذشت عملکرد کشور در حوزه رسانه‌ها بود متاسفانه ما هنوز در حوزه رسانه نتوانستیم حرف‌های خود را در داخل بزنیم چه برسد به آنکه بخواهیم از این ظرفیت در فضای بین الملل استفاده کنیم.

این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: ما می‌توانیم از حوزه دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای نفوذ در افکار عمومی را به دست بگیریم و به نظر می‌رسد سفارت خانه‌های ما در امور فرهنگی نیز در این خصوص به شدت ضعیف عمل کرده اند.

وی با تاکید براینکه بحث رسانه، بحث تکرار است گفت: متاسفانه رسانه ما یک اقدام را اعلام می‌کند، اما بعداز مدتی کنار می‌گذارد در حالی که رسانه‌های بیگانه در خصوص یک اتفاق مانند ۱۱ سپتامبر سالیان سال مانور می‌دهند و به نظر می‌رسد در خصوص اصلاح روند عملکرد رسانه‌ها و دیپلماسی رسانه‌ای نیز نیازمند یک شیوه اصولی برای تکرار و تداوم هستیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کارشناس مسائل بین الملل تبادل تجاری حجت شمامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۵۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل تازه همکاری های امنیتی تهران - اسلام آباد

کارشناس مسائل جنوب آسیا گفت: ایران به لحاظ قدرت بالای پهپادی و موشکی به کشوری بلامنازع در حوزه نظامی دفاعی در منطقه تبدیل شده و پاکستان تنها کشور دارنده سلاح هسته‌ای در میان کشورهای مسلمان است بنابراین دو کشور توانمندی بالایی را به حوزه کشورهای جهان اسلام خواهند داد.

محمدرضا منافی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به پاکستان به تشریح دستاوردهای این سفر به ویژه در حوزه امنیت و صلح پرداخت و اظهار کرد: سفر فعلی آیت الله رئیسی به پاکستان به چند دلیل متفاوت از تمام سفرهای قبلی ایشان و سایر سران جمهوری اسلامی ایران به پاکستان بوده است.

وی افزود: یکی از دلایلی که این سفر را متمایز کرده شرایط کنونی منطقه خاورمیانه و اقدام اخیر ایران در عملیات وعده صادق است که فضای افکار عمومی و رسانه‌ای بسیار بی سابقه‌ای را در پاکستان به دست گرفت و افکار عمومی پاکستان به شدت از این موضوع استقبال کردند و همین موضوع باعث شد که سفر آیت الله رئیسی در یک موقعیت زمانی بسیار خوبی انجام شود.

کارشناس مسائل جنوب آسیا تصریح کرد: همچنین می‌توان گفت به دلیل اتفاقاتی که در یکی دو ماه پیش بین ایران و پاکستان رخ داد و در مدت زمان کمتر از ۴۸ ساعت تنش‌های ایجاد شده برطرف شد، سفر آیت الله رئیسی به پاکستان بسیار مهم ارزیابی می‌شود؛ این سفر می‌تواند تمام آثار تنش موقت بین ایران و پاکستان را به کلی از بین برده و خنثی کند.

وی با اشاره به گفت‌وگوهایی که در طول این سفر بین سران و مقامات دو کشور انجام می‌شود، گفت: این موضوع به امنیت مرزهای ایران و پاکستان کمک می‌کند چرا که شاهدیم هر از چند گاهی امنیت مرزهای بین دو کشور دچار فراز و فرودهایی می‌شود و بر همین اساس می‌تواند شکل بهتری پیدا کند؛ همانطور که شاهدیم طی چند سال اخیر شرایط مرزی دو کشور بهبودی زیادی پیدا کرده است.

منافی ادامه داد: متأسفانه شاهدیم عواملی در سمت پاکستان فعال و وارد ایران شده و عملیات‌های ایذایی انجام می‌دهند که باید اینها کنترل و مهار شوند و مقامات دو کشور اجازه چنین اقدامات ایذایی و تروریستی را در ایران ندهند.

وی ایران و پاکستان را از جمله قدرتمندترین کشورهای منطقه عنوان کرد و افزود: ایران به اذعان تمام جهانیان قدرت بالای پهپادی و موشکی بالایی دارد و به کشوری بلامنازع در حوزه نظامی دفاعی در منطقه تبدیل شده است و عملیات وعده صادق گوشه‌ای از این توان نظامی را نشان داد؛ از سوی دیگر پاکستان تنها کشور دارنده سلاح هسته‌ای در میان کشورهای مسلمان است و ارتش بسیار قدرتمندی دارد؛ بنابراین دو کشور ایران و پاکستان در کنار هم توانمندی بالایی را به حوزه کشورهای جهان اسلام خواهند داد.

کارشناس مسائل جنوب آسیا با بیان اینکه ایران و پاکستان به عنوان دو کشور همسایه همیشه رابط خوبی با هم داشته‌ اند و در حوزه دفاعی نیز همکاری داشته‌ اند، تاکید کرد: رفت و آمدهای مقامات دو کشور نشان می‌دهد که ایران و پاکستان در حوزه مواضع نظامی و دفاعی همسو هستند؛ همچنین رزمایش‌های مشترک دریایی و زمینی که دو کشور هر سال به صورت منظم با همکاری یکدیگر برگزار می‌کنند حکایت از آن دارد که این دو کشور همسو بوده و هر کجا لازم باشد از جمله در حوزه مبارزه با تروریست و مسائل مرزی به صورت مشترک وارد عمل خواهند شد و اجازه نخواهند داد کشورهای ثالث و گروهک‌های تروریستی مشکلی جدی برای دو کشور ایجاد کنند.

کد خبر 747133

دیگر خبرها

  • برپایی میزهای خدمت تخصصی در مناطق شهرداری شیراز
  • پیوند میدان و دیپلماسی‌
  • فصل تازه همکاری های امنیتی تهران - اسلام آباد
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • هشدار مصر به اسرائیل در خصوص حمله به رفح
  • صدای میرسلیم هم درآمد: رئیسی تدبیر مناسبی بیندیشد
  • دریای کاسپین: اهداف استراتژیک و چالش‌های جدید برای روسیه
  • نیاز ایران به تصمیم گیری های استراتژیک و سرنوشت ساز در سیاست خارجی
  • برگزاری «دوازدهمین نشست بین‌المللی مقامات مسئول در امور امنیتی» در روسیه
  • چالش‌های سیاست خارجی در ۱۴۰۳؛ ایران با کدام پرونده‌های مهم روبروست؟