Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@13:55:36 GMT

تاثیر برخی ژن‌ها بر نحوه ساخت ویتامین دی

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۶۵۴۰۴

تاثیر برخی ژن‌ها بر نحوه ساخت ویتامین دی

پژوهشگران "دانشگاه کوئینزلند" استرالیا در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند چند ژن در پوست را کشف کرده‌اند که بر نحوه ساخت ویتامین دی بدن ما تأثیر می‌گذارند.

به گزارش ایسنا وبه نقل از تک اکسپلوریست، ویتامین دی هورمون آفتاب است و ما برای ایجاد آن به خورشید نیاز داریم اما تغییراتی که در ژن‌های ما رخ می‌دهد نیز در ایجاد آن بسیار موثر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق مطالعه جدید دانشگاه کوئینزلند، تغییرات ژنتیکی در ژن هیستیدین آمونیا لیاز می‌تواند غلظت یک مولکول کوچک در پوست که مانند عامل محافظت در برابر آفتاب یا اس پی اف عمل می‌کند را تغییر دهد.

هیستیداز که هیستینیداز و همچنین هیستیدین آمونیا-لیاز(Histidine ammonia-lyase )نیز خوانده می‌شود، آنزیمی است که در انسان توسط ژن HAL کد می‌شود. هیستیداز در واقع هیستیدین را به آمونیاک و اسیداوروکانیک تبدیل می‌کند.

این مولکول نور فرابنفش(نوری که بدن ما از آن برای ساختن ویتامین دی استفاده می‌کند) را جذب می‌کند و مقدار آن در پوست ما در این فرایند که چه اندازه از ویتامین دی بدن ما تولید خواهد کرد، تأثیر خواهد گذاشت.

پروفسور جان مک گرات(John McGrath) از دانشگاه کوئینزلند گفت: این یکی از چندین روشی است که در آن دریافتیم ژن‌ها چگونه در ساختن ویتامین دی بدن تاثیر می‌گذارد. طی این مطالعه ما دریافتیم چندین ژن مهم پوستی وجود دارند که عملکرد آنها تاثیر زیادی بر وضعیت ویتامین دی بدنمان دارد.

پروفسور "نائومی ورای"(Naomi Wray) از دانشگاه کوئینزلند اظهار کرد که این تیم ۱۴۳ مکان ژنی مرتبط با غلظت ویتامین دی را شناسایی کرده‌اند.

ورای در انتها گفت: پیش از این، ما فقط در مورد شش مکان می‌دانستیم، بنابراین این یافته‌ها بینشی جدید در مورد نحوه عملکرد بدن در ساخت ویتامین دی ارائه می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ژن پوست ویتامین دی بدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۵۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت ساخت بلوک بتنی جدید به همت دانشجوی تفتی

 امید احسنی، دانشجوی دکترای عمران گرایش مدیریت ساخت در زمینه ساخت بلوک بتنی سبک ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎده ﺍﺯ ﻣﺤﺼﻮل ﺟﺎﻧبی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﻼﻣﯿﻦ گفت: هدف ساخت بتن سبک در صنعت ساختمان، کاهش وزن بار‌های مرده ساختمان و به تبع آن کاهش هزینه‌های ساخت و عملکرد بهتر سازه در هنگام زلزله است و از دیگر مزایای بتن سبک عایق صوت و عایق حرارت بودن آن است.

وی افزود: در پژوهش اخیر که منتج به ثبت اختراع ساخت بلوک بتنی سبک شد با بهره گیری از مواد ضایعاتی و بلااستفاده در جهت حفظ محیط زیست و رشد اقتصادی و در نتیجه رسیدن به اهداف توسعه پایدار توانستیم بتنی را بسازیم که تمام الزامات سبکی و مقاومتی محصولات مشابه را دارد، اما از مواد معدنی و طبیعی تجدید ناپذیر استفاده نمی‌شود وگام موثری در حفظ محیط زیست برداشته شده است.

احسنی ادامه داد: این اختراع ثبت شده برگرفته از پایان نامه دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی تفت با عنوان بررسی ساخت بتن سبک غیر سازه‌ای با استفاده از ضایعات پتروشیمی با رویکرد توسعه پایدار با راهنمایی دکتر منصور قلعه نویی عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی و مشاوره دکتر محمدرضا جواهری تفتی هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تفت است و از دیگر مزایای این بلوک بتنی سبک کاهش قابل توجه انتقال حرارت و صوت می‌باشد. با استفاده از این محصول در ساخت دیوار‌های جانبی ساختمان، ضمن سبکی سازه، مصرف سوخت‌های فسیلی جهت تولید گرمایش و سرمایش ساختمان کاهش خواهد یافت و سبب کاهش آلودگی هوا و محیط زیست می‌گردد.

این دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی تفت گفت: همواره در دنیا تاکید بر روی توسعه پایدار است و فرایند توسعه پایدار دو اصل ناسازگار یعنی پایداری زیست محیطی وتوسعه اقتصادی را به یکدیگر پیوند می‌دهد که در این اختراع هر دو مزیت فوق با یکدیگر پیوند خورده اند.

وی ادامه داد: استفاده از مواد ضایعات حاصل از تولید ملامین که تا کنون هیچ کاربرد موثری برای آن تعریف نشده بود در این روش جایگزین مصالح متداول می‌شود و از دیگر ویژگی‌های محصول اخیر می‌توان به ارزان بودن محصول نسبت به محصولات مشابه، نسوز بودن محصول، قابلیت برش با اره و میخ پذیری، قابلیت اتصال با انواع ملات‌ها، حمل و نقل سریع و ارزان و سرعت اجرای بالا در ساختمان سازی اشاره کرد.

احسنی مدت زمان صرف شده برای ساخت این محصول و یافتن طرح اختلاط مناسب و ثبت اختراع آن را ۴ سال ذکر کرد و گفت: با احصاء استاندارد‌ها موفق به ثبت این اختراع در داخل کشور با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی شدیم.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • بزرگترین چاپگر ۳بعدی جهان یک خانه را در ۸۰ ساعت می‌سازد
  • موفقیت ساخت بلوک بتنی جدید به همت دانشجوی تفتی
  • وضعیت ویتامین دی مازندرانی ها رو به بهبود است
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • تغییرات آب و هوایی چگونه زندگی متولدین ۲۰۲۴ را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟
  • کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل
  • معجزه انبه برای سلامت بدن
  • چه مردانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند؟
  • دانستنی های جالب در مورد ساخت فنرهای غولپیکر (فیلم)
  • روزی ۸ عدد از این میوه گران بخورید!