Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه وحید فرنیا یک روانپزشک با اشاره به شیوع بیماری کرونا، گفت : در این شرایط بیشتر افراد دچار اضطراب می‌شوند و این امر کاملا طبیعی است و همین اضطراب موجب می‌شود افراد مراقبت بیشتری در بحث پیشگیری از بیماری و رعایت مراقبت‌های بهداشتی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت : این میان اضطراب یک حدی دارد و اگر از حد بگذرد قطعا می‌تواند اثرات مخربی داشته باشد و از جمله اثرات آن تشدید رفتار‌های وسواسی است.

فرنیا با اشاره به وجود دو نوع وسواس فکری و عملی، گفت: زمانی که اضطراب از حد بگذرد، عمدتا افراد دچار وسواس فکری می‌شوند و مدام اشتغال ذهنی دارند و علائم بیماری را مدام در خود بررسی کرده و اخبار بیماری را پیوسته دنبال می‌کنند.

او افزود: بعضا این بررسی مکرر علائم بیماری موجب می‌شود یک نوع حالت "خود بیمار پنداری" به این افراد دست دهد و بعضا در اثر همین تفکرات برخی از آن‌ها دچار علائم بیماری می‌شوند و برای کوچکترین علامت بیماری حتی به پزشک مراجعه می‌کنند.

این روانپزشک گفت: به دنبال تشدید این افکار، وسواس عملی نیز در این افراد بروز پیدا می‌کند، به اینصورت که نکات بهداشتی را بیش از حد مجاز انجام می‌دهند، مثلا در بحث شست و شوی دست و ضدعفونی کردن وسایل ساعت‌ها این کار را انجام داده و موجب از دست رفتن انرژی و خستگی خود می‌شوند.

او گفت: این خستگی موجب می‌شود افراد از ادامه روند رعایت نکات بهداشتی باز مانده و واقعا در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا قرار گیرند.

فرنیا گفت: در همین راستا توصیه می‌شود افرادی که علائمی از وسواس فکری و عملی را در خود مشاهده می‌کنند، سراغ اخبار منفی مربوط به کرونا نروند و تنها به شنیدن اخبار خلاصه و ضروری در خصوص این بیماری اکتفا کنند.

او افزود: شایعات پیرامون بیماری کرونا می‌تواند وضعیت وسواس این افراد را تشدید کند، بنابراین توصیه می‌شود افراد تنها از منابع رسمی و معتبر اخبار مربوط به کرونا را دنبال کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: این افراد همچنین باید ذهن خود را مشغول کار‌های مورد علاقه خود کرده و از بحث بیماری کرونا و اخبار مربوط به آن دوری کنند.

او در خصوص رفع وسواس عملی این دسته از افراد هم گفت: افراد وسواسی باید برای خود مقررات وضع کنند، مثلا اینکه ضدعفونی یک بخش از خانه را کی، چه مدت و چطور انجام دهند و به تدریج این زمان و مدت را تا حد معقول کاهش دهند.

فرنیا گفت: افرادی که با این روش‌ها قادر به کنترل وسواس خود نیستند، باید به یک روانشناس یا مشاور مراجعه کرده و در ایی شرایط توصیه می‌شود افراد بصورت غیرحضوری با مشاورین و روانشناسان در تماس باشند .

 

 

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیمه سلامت علوم پزشکی درمان بیماری بیماری کرونا شود افراد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۶۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غربالگری یک میلیون و ۴۲ هزار و ۵۷۶ نفر در پویش ملی سلامت در گلستان

موسی‌الرضا شبیهی گفت: با اجرای پویش ملی سلامت در استان بیش از ۳۲ هزار نفر شامل ۱۵ هزار و ۵۳۸ بیمار دیابتی نوع ۲ و ۱۶ هزار و ۵۷۳ بیمار فشار خون بالا در استان شناسایی شده و تحت مراقبت قرار گرفتند.

او با اشاره به شناسایی ۱۹ هزار و ۴۵۹ بیمار با احتمال دیابت و ۱۸ هزار و ۴۷۰ بیمار با احتمال فشار خون بالا در این طرح، گفت: مرحله دوم پویش ملی سلامت با هدف تایید بیماری در افراد مشکوک دیابت و فشار خون شناسایی شده از بهمن ماه در استان آغاز شد.

به گفته وی در این مرحله بیماران با احتمال دیابت و فشار خون به مراکز خدمات جامع سلامت فراخوان شده و توسط پزشکان ارزیابی و برای تمام بیماران مشکوک به دیابت، دوباره تایید بیماری قندخون وریدی درخواست می‌شود.

شبیهی ادامه داد: از ابتدای بهمن تاکنون ۵۳.۸ درصد افراد مشکوک به دیابت و ۴۲.۵ درصد افراد مشکوک به فشارخون شناسایی شده در پویش ملی سلامت توسط پزشکان مراکز خدمات جامع سلامت ویزیت و پس از تایید بیماری تحت درمان دارویی قرار گرفتند.

او  بیان کرد: تشخیص به‌هنگام بیماری دیابت و فشار خون یکی از اهداف اصلی پویش ملی سلامت بود که در این راستا نتایج قابل قبولی در گلستان به‌دست آمد.

به گفته وی، قند خون بالا به مرور زمان می‌تواند به رگ‌های خون‌رسان و اعصاب کنترل‌کننده قلب آسیب برساند ضمن این‌که احتمال بیماری قلبی عروقی در بیماران دیابتی ۲ برابر بیشتر از افراد دیگر است.

رئیس مرکز بهداشت استان افزود: همچنین فشار خون بالا ممکن است باعث آسیب عروق شود و در نتیجه رسیدن خون به قسمت‌های مختلف بدن، از جمله اعضای حیاتی مانند قلب را دشوارتر کند و فرد را بیشتر در معرض خطر حمله قلبی یا سکته مغزی قرار دهد.

شبیهی یادآور شد: فشار خون بالا و دیابت، خطر بروز انواع عوارض ناشی از بیماری دیابت را نیز بیشتر می‌کند، بنابراین حفظ فشار و قند خون در محدوده سلامت بسیار مهم است و تشخیص به‌هنگام بیماری و درمان مناسب احتمال بروز عوارض را در فرد کاهش می‌دهد.

او ضمن تاکید بر اصلاح سبک زندگی سالم برای محافظت از عوارض دیابت و فشار خون بالا از افراد بالای ۱۸سال که در مرحله اول پویش ملی سلامت توسط کادر بهداشت به آنان اعلام شده که قند خون یا فشارخون غیر طبیعی دارند خواست برای تایید و تشخیص به هنگام بیماری خود به نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه و در انجام این امر مهم با پزشکان مراکز همکاری کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • فعالیت ۵ مرکز درمان بیماران مبتلا به کرونا در نوروز
  • درمان اصلی کبد چرب چیست؟
  • چرا ایرانیان بدترین روش برای پخت غذا را دارند؟
  • چرا ایرانیان بدترین روش پخت غذا را دارند؟
  • به گفته یک پزشک افراد باید در مورد فشار خون بالا چه کنند؟
  • (تصاویر) تکرار تاریخ؛ شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا
  • عکس هایی جالب از شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا / تاریخ تکرار شد!
  • غربالگری یک میلیون و ۴۲ هزار و ۵۷۶ نفر در پویش ملی سلامت در گلستان
  • تمام استرس‌هایمان نوعی وسواس است؟
  • هوش مصنوعی بیماری‌های ریه را شناسایی می‌کند/ ردیابی کرونا به روش تشخیص چهره