Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه ورزش: پرونده تخلفات دوپینگی که طی یک دهه گذشته برای وزنه برداری ایران ایجاد شد در نهایت به این منجر شد که سهمیه های وزنه برداری ایران برای المپیک توکیو از ۶ سهمیه حداکثری به تنها ۲ سهمیه کاهش پیدا کند.

فرودین ماه سال ۹۷ فدراسیون بین المللی وزنه برداری این تصمیم را اتخاذ و کمیته بین المللی المپیک هم از آن حمایت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن زمان با توجه به جایگاه جهانی این رشته در کشورمان و شرایط چهره‌هایی که معرفِ وزنه برداری ایران در جهان و المپیک بودند، تصمیم اتخاذ شده به هیچ وجه برای ورزش ایران و مدیرانی که قرار بود کاروان اعزامی به توکیو را تشکیل دهند، خوشایند نبود به خصوص با در نظر گرفتن اینکه برای مدعیانی مانند بهداد سلیمی، کیانوش رستمی، سهراب مرادی و حتی سعید علی حسینی فرصت برابر ایجاد نخواهد شد و در نهایت برخی از آنها حذف می‌شوند.

البته امروز که در فاصله زمانی یک سال و نیمه تا بازی های المپیک قرار دادیم - با توجه به تعویق المپیک- دغدغه وزنه برداری همچنان به قوت خود باقی است اما با جنسی متفاوت و اینکه «بالاخره کدام وزنه برداران می توانند امتیاز موردنظر فدراسیون جهانی برای تصاحب سهمیه المپیک را به دست بیاورند؟ وزنه بردارانی مانند علی هاشمی و علی داودی یا چهره های همیشگی؟»

این دغدغه از آنجا شکل گرفته که بعد از تصویب کاهش سهمیه های المپیکی وزنه برداری ایران، اتفاقات زیادی پیراموان وزنه برداران کشورمان افتاد؛ بهداد سلیمی شهریورماه ۹۷ پس از قهرمانی در بازی های آسیایی خداحافظی خود را از ورزش قهرمانی اعلام کرد، سعید علی حسینی هم آبان ماه سال گذشته به دلیل اعزام نشدن به مسابقات گزینشی المپیک تصمیم به خداحافظی گرفت، دیگر اینکه سهراب مرادی و کیانوش رستمی که طلایی‌های کاروان ایران در المپیک ریو بودند در وزن ۹۶ کیلوگرم هم وزن شدند و در ادامه هم با مسائل دیگری مواجه شدند مثل اینکه سهراب مرادی به خاطر مصدومیت دو بار جراحی شد و کیانوش رستمی هم نتوانست از حضور در میادین گزینشی نمایش خوبی ارائه دهد و به امتیازات امیدبخشی برسد.

در هر صورت این چالش ها تا آنجا ادامه پیدا کرده که امروز وزنه برداری ایران برای ورود به المپیک در بلاتکلیفی محض به سر می برد به خصوص که به خاطر شیوع ویروس کرونا برخی رویدادهای گزینشی هم لغو شد. این مسئله حتی این ابهام را ایجاد کرده که «شاید وزنه برداری ایران اصلاً نتواند برای استفاده از دو سهمیه المپیکی خود به حد نصاب لازم برسد»؛ موضوعی که البته بهداد سلیمی آن را رد می کند اما تاکید دارد که در مورد وزنه برداران المپیکی ایران هر احتمالی وجود دارد.

این پیشکسوت وزنه برداری در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه رقابت برای کسب سهمیه المپیک تنها میان چهار وزنه بردار است، شرایط آنها را برای دستیابی به این سهمیه تشریح کرد.

وی با بیان اینکه سهراب مرادی و کیانوش رستمی (وزن ۹۶ کیلوگرم)، علی هاشمی (وزن ۱۰۹ کیلوگرم) و علی داودی (وزن ۱۰۹+ کیلوگرم) وزنه برداران ایران هستند که می توانند از دو سهمیه المپیکی اختصاص یافته به ایران استفاده کنند، گفت که البته این کسب سهمیه مشروط به رسیدن به حد نصاب تعیین شده از سوی فدراسیون جهانی است.

سلیمی ادامه داد: دو نفر از این چهار وزنه بردار می توانند صاحب سهمیه شوند به شرطی که امتیاز لازم برای قرارگرفتن در جمع هشت نفر اول رنکینگ جهانی را به دست بیاورند یا اینکه نفر اول وزن خود در سطح قاره باشند.

قهرمان پیشین وزنه برداری ایران و جهان در پاسخ به این پرسش که «از میان این چهار وزنه بردار کدام یک برای کسب سهمیه شانس بیشتری دارند؟»، گفت:» اگر قرار باشد امروز وزنه برداران اعزامی به المپیک مشخص شوند، سهمیه های ایران به نام علی هاشمی و علی داودی ثبت می شود چراکه طبق رنکینگ جهانی جزو ۸ نفر اول هستند اما موضوع اینجاست که فدراسیون جهانی هنوز در مورد رقابت های گزینشی تصمیمی نگرفته به خصوص که المپیک هم به تعویق افتاده است.

وی با یادآوری اینکه قرار بود مسابقات قهرمانی آسیا به عنوان یک مرحله از رقابت های گزینشی المپیک در قزاقستان و ازبکستان برگزار شود اما به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو شد، خاطرنشان کرد: بعد از آن قرار بود فدراسیون جهانی در حاشیه مسابقات جهانی جوانان (رومانی) در مورد این رقابت ها تصمیم گیری کند اما برگزاری خودِ مسابقات جهانی هم به خاطر ویروس کرونا منتفی شد. باید ببینیم در نهایت هیات اجرایی فدراسیون جهانی چه تصمیمی در این زمینه خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، بهداد سلیمی در شرایطی علی هاشمی و علی داودی را به عنوان شانس های المپیکی وزنه برداری ایران - در شرایط فعلی- معرفی می کند که فدراسیون وزنه برداری طی ماه های اخیر و به خاطر کیانوش رستمی و سهراب مرادی و نزدیک شدن آنها به المپیک مانع اعزام دیگر وزنه برداران وزن ۹۶ کیلوگرم به میادین گزینشی المپیک شده بود.

ایوب موسوی و رضا بیرانوند وزنه برداران دسته ۹۶ کیلوگرم بودند که نسبت به کیانوش رستمی و سهراب مرادی امتیاز المپیکی بیشتری داشتند اما در صورت اعزام به توکیو شانس زیادی برای کسب مدال نداشتند. به همین دلیل فدراسیون وزنه برداری با غربال گری در اعزام های خود، فرصت افزایش امتیاز را برای رستمی و مرادی فراهم کرد هرچند که این وزنه بردار هم به خاطر چگونگی عملکرد و آسیب دیدگی تا به امروز نتوانستند شانس المپیکی شدن خود را قطعی کنند و اگر هم به این مهم دست یابند در نهایت هم به خاطر هم وزن بودن یکی از آنها می تواند به المپیک اعزام شود.

بهداد سلیمی در این زمینه گفت: اینکه کیانوش رستمی و سهراب مرادی بتوانند به کسب سهمیه نزدیک شوند به شرایط مسابقات گزینشی و تصمیم فدراسیون جهانی در این زمینه بستگی دارد. این دو وزنه بردار فعلاً نسبت به علی هاشمی و علی داوودی شانس زیادی برای کسب سهمیه ندارند مگر اینکه رقابت های گزینشی برگزار شود و آنها بتوانند ارتقای امتیاز داشته باشند. در این صورت یکی از آنها می تواند صاحب سهمیه شود.

این قهرمان پیشین وزنه برداری در مورد اینکه «از میان کیانوش رستمی و سهراب مرادی کدام یک شانس بیشتری برای المپیکی شدن دارند؟»، گفت: واقعاً مشخص نیست چون شرایط هر دو به هم خیلی نزدیک است. به خاطر مصدومیت سهراب مرادی و اینکه مدتی دور از میادین بود، کیانوش رستمی فعلاً شرایط رکوردی بهتری دارد اما به خاطر تعویق مسابقات گزینشی قاعدتاً سهراب مرادی تا زمان برگزاری رقابت ها شرایط به نسبت بهتری پیدا خواهد کرد و چه بسا خود را به رکورد کیانوش نزدیک هم کند. در کل اینکه عملکرد این دو نفر غیرقابل پیش بینی است.

«در صورت اعزام علی هاشمی و علی داودی به المپیک، کاروان ایران می تواند به مدال آوری وزنه برداری امیدوار باشد؟»، این پرسش پایانی خبرنگار مهر بود که بهداد سلیمی در پاسخ به آن گفت: قطعاً وزنه برداری که شرایط کسب امتیاز المپیکی را به دست می آورد می تواند برای مدال المپیک هم حائز شرایط باشد.

کد خبر 4881797 زینب حاجی حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: بهداد سلیمی وزنه برداری کیانوش رستمی سهراب مرادی کسب سهمیه المپیک المپیک 2020 توکیو ویروس کرونا تیم فوتبال استقلال تهران تیم فوتبال پرسپولیس لیگ برتر فوتبال ایران المپیک 2020 توکیو کشتی آزاد باشگاه پرسپولیس کشتی فرنگی لیگ قهرمانان فوتبال آسیا احمد سعادتمند کسب سهمیه المپیک مهدی محمدنبی فدراسیون فوتبال فیفا کیانوش رستمی و سهراب مرادی علی هاشمی و علی داودی وزنه برداری ایران فدراسیون جهانی سهراب مرادی سهمیه المپیک وزنه برداران بهداد سلیمی وزنه بردار ۹۶ کیلوگرم کسب سهمیه برای کسب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۶۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الفتی، سومین ژیمناست تاریخ ایران در المپیک

مهدی الفتی پس از ۶۰ سال ژیمناستیک ایران را به سهمیه المپیک رساند؛ سهمیه‌ای که در سال‌های بسیار دور فقط توسط دو ورزشکار دیگر کسب شده بود. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، مهدی الفتی ملی‌پوش ژیمناستیک ایران پس از چند مرحله تلاش برای کسب سهمیه المپیک که از سال 1402 آغاز شده بود، سرانجام به این سهمیه ارزشمند دست یافت. او که با کسب مدال نقره در بازی‌های آسیایی هانگژو تاریخ‌ساز شده و اولین مدال تاریخ این رشته در بازی‌های آسیایی را کسب کرده بود، به فاصله چند ماه به دومین موفقیت بزرگ خود رسید.

تاریخ‌سازی بزرگ در ژیمناستیک ایران؛ الفتی سهمیه المپیک گرفت

 

ارزش سهمیه کسب شده از آن جهت است که او تنها ژیمناست ایرانی حاضر در المپیک طی 60 سال گذشته خواهد بود.

پیش از الفتی، دو ژیمناست ایرانی سابقه حضور در المپیک را داشتند که این موضوع مربوط به سال‌های دور می‌شود. در المپیک 1964 که به میزبانی توکیو برگزار شد، کاروان ایران با 63 ورزشکار شرکت کرد که سهم رشته ژیمناستیک دو نفر بود. جلال بازرگان و جمیله سروری دو ورزشکار ایرانی در این رویداد بودند که در نخستین تجربه خود رتبه خوبی را هم کسب نکردند.

بازرگان در 6 اسباب در رده 118 قرار گرفت و در ماده‌های مختلف نیز فرصت حضور در فینال را پیدا نکرد و به کارش در همان مرحله مقدماتی پایان داد.

جمیله سروری نیز در 6 اسباب به مقام 82 بسنده کرد و در 4 ماده‌ای هم که در آنها شرکت کردند بود، جواز حضور در فینال را به دست نیاورد.

بدون شک سهمیه کسب شده توسط الفتی بسیار ارزشمند است و حتی این امیدواری وجود دارد که به فینال نیز برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چشم کاروان ایران در المپیک به عملکرد گوش شکسته‌ها
  • باید به سهمیه المپیک برسیم
  • تعداد سهمیه‌های کاروان المپیک به ۱+۳۱ رسید
  • بلاتکلیفی قهرمان پارالمپیک برای دریافت پاداش توکیو!
  • مهم‌ترین اخبار ورزشی ۴ اردیبهشت
  • الفتی، سومین ژیمناست تاریخ ایران در المپیک
  • مهدی الفتی سهمیه المپیک را کسب کرد
  • ژیمناستیک ایران برای اولین بار المپیکی شد
  • کسب سهمیه المپیک پاریس توسط مهدی الفتی
  • تاریخ‌سازی الفتی با کسب سهمیه ژیمناستیک المپیک پاریس