Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-19@04:43:10 GMT

شکل گیری بسیج عمومی برای مبارزه با کرونا

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۶۷۵۹۹

شکل گیری بسیج عمومی برای مبارزه با کرونا

یک بسیج عمومی و مشارکت برای مقابله با کرونا ویروس و قطع زنجیره انتقال این بیماری شکل گرفته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، عصمت پناهی: فراگیری و شیوع کووید ۱۹ در سطح کشورهای دنیا و ایران، اعلام روزانه تعداد مبتلایان به کرونا ویروس، سرعت شیوع بیماری، نحوه ابتلا و تعطیلی بسیاری از مشاغل و کسب و کارها، خانه نشینی،‌ اجرای طرح قرنطیه یا فاصله گذاری اجتماعی و اختصاص حجم زیادی از اخبار و برنامه های رسانه ها به موضوع اپیدمی ویروس کرونا باعث شده است تا ترس و استرس افراد جامعه را دربر بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالیست که بنا به توصیه و تاکید جامعه شناسان، پزشکان و رفتارشناسان حفظ آرامش و امید و تقویت روحیه می تواند نقش مهم و کاربردی در کاهش آسیب های اپیدمی کرونا ویروس به دنبال داشته باشد.

 

در کنار برنامه های آموزشی برای مقابله با کرونا ویروس،‌ طرح ها و اقداماتی در فضای مجازی برای تقویت روحیه امید و نشاط توسط سازمان ها و نهادهای مختلفی نظیر شهرداری ها، وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حال انجام است. برگزاری گردشگری مجازی، بازی های آنلاین، آموزش آنلاین، راه اندازی چالش ها و پویش های مختلف با رویکرد ماندن در خانه و معرفی فعالیت هایی که می توان با خانه ماندن انجام داد. همه بیانگر آن است که یک بسیج عمومی و مشارکت برای مقابله با کرونا ویروس و قطع زنجیره انتقال این بیماری شکل گرفته است.

 

«الهام ارجمند» جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با ارائه راهکارهایی برای ماندن در خانه می گوید: سرگرمی هایی که می توان با استفاده از ظرفیت فضای مجازی در دوران فاصله گذاری اجتماعی برای اعضای خانواده ایجاد کرد بی شمار است.

 

به گفته این جامعه شناس، مطالعه کتاب، گفتگو با اعضای خانواده، بازی های دسته جمعی در خانه، تماشای تلویزیون و برنامه های مورد علاقه شان، انجام کارهای عقب افتاده،‌ اختصاص زمان بیشتر برای گفتگو با دیگر اعضای خانواده و دور همی های والدین و فرزندان از جمله کارهایی است که خانواده ها می توانند در دوره فاصله گذاری اجتماعی به آنها بپردازند.

 

امید و آرامش در کنار مدیریت زمان برای خانه ماندن لازم است

در کنار مدیریت زمان و برنامه برای ماندن در خانه، داشتن روحیه امید و آرامش نقش مهمی در مقابله با ویروس کرونا دارد. آرامش و امنیت خاطری که به گفته «امیرحسین ابراهیمی نیا» روانشناس و مشاور خانواده می تواند با همدلی، ‌مشارکت،‌ ایجاد ارتقا سطح آگاهی،‌ تقویت روحیه امید و احساس مسئولیت در قبال همنوع، پرهیز از رفتارها و اقدامات افراطی و تفریطی، پیگیری اخبار و اطلاعات مربوط به کرونا ویروس از طریق منابع موثق و معتبر همراه باشد.

 

مشاور خانواده که در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان بر کاربرد و نقش آرامش و امنیت خاطر در مقابله با کرونا تاکید کرده است، راهکارهایی نیز ارائه می کند تا روحیه امید و روحیه مسئولیت اجتماعی و افزایش مشارکت را در میان افراد جامعه تقویت کرد.

 

 توجه به مسائل معنوی و داشتن روحیه توکل مولفه دیگری است که به اعتقاد کارشناسان می تواند به خانواده ها و افراد جامعه روحیه و امید بدهد. خوش بینی، داشتن مسئولیت و تعهد در قبال همنوع،‌ رعایت اصول بهداشت فردی در کنار توجه به توصیه های کارشناسان و پزشکان می تواند در کاهش آسیب ها و پیامدهای اپیدمی ویروس کرونا موثر باشد. کاهش تعداد و کوتاه شدن زنجیره اپیدمی کرونا ویروس می تواند امید و امنیت روانی را برای افراد جامعه به ارمغان آورد.

 

البته نباید از این نکته غافل شد که هیچ اقدامی در راستای قطع زنجیره اپیدمی کرونا ویروس به ثمر نمی رسد مگر با مشارکت، همدلی و اعتماد بین مردم و مسئولان. جریان سازی هایی که رسانه ها در سطوح مختلف می توانند انجام دهند نیز می تواند به تقویت روحیه امید و نشاط در جامعه و کاهش تنش و استرس افراد کمک کند. ارتقا سطح آگاهی افراد در خصوص مقابله با شیوع کرونا، ارائه برنامه های آموزشی، ‌ترویجی و تشویقی برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی، ارائه برنامه هایی با رویکرد سرگرمی، تفریحی و نشاط آور می تواند در تقویت روحیه افراد جامعه کمک کند و آنها را برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا همراه تر سازد.

 

از طرفی باید طرح ها و برنامه های ویژه ای برای زمان پس از پایان اپیدمی کرونا در حوزه های مختلف فرهنگی،‌ اجتماعی و اقتصادی، روانشناسی باید ارائه شود تا شرایط جامعه را از فضای بیماری، تنش ها و مشکلات پیش آمده به واسطه بیماری کرونا خارج کند و این اقدام نیز به مشارکت و همراهی آحاد جامعه نیاز دارد.

 

 

 

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: کرونا ویروس نوروز ۹۹ اعتماد عمومی فاصله گذاری اجتماعی مقابله با کرونا اپیدمی کرونا روحیه امید تقویت روحیه ویروس کرونا کرونا ویروس افراد جامعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۷۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح جامع اقتصاد به توان مردم رونمایی می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، به نقل از روابط عمومی بسیج سازندگی خراسان جنوبی مهدی هنری به شعار سال جدید با عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم" اشاره و اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که سازمان بسیج سازندگی از زمان ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی از سال ۱۳۹۲ که به حوزه فعالیت‌های اقتصاد مقاومتی ورود کرد، هدف اصلی را در راستای مردمی کردن اقتصاد گذاشت.

مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) افزود: بسیج با توجه به ارتباط و تعاملی که با شبکه‌های مردمی تا پایین‌ترین رده در روستاها در سراسر کشور دارد با استفاده از ظرفیت بسیج برای کمک به امر مردمی کردن در حوزه اقتصاد استفاده کرد.

وی بیان کرد: بسیج در این سال‌ها روش مختلف مردمی را با نقش‌های مختلف مردم در طرح‌های مختلفی که گذاشته به صورت عملی امتحان کرده است.

هنری عنوان کرد: طی سال‌های گذشته در خراسان‌جنوبی با مشارکت مردم طرح‌های مختلفی را در حوزه اقتصاد مقاومتی دنبال کردیم.

وی اظهار کرد: با توجه به شعار سال جدید ان‌شاءالله در ابتدای سال طرح جامع اقتصاد به توان مردم را رونمایی خواهیم کرد.

مسئول بسیج سازندگی خراسان‌جنوبی با بیان این‌که طرح جامع اقتصاد به توان مردم مبتنی بر عمل طراحی شده، افزود: تجربیاتی که طی سنوات گذشته در امر مردمی سازی در استان، کار میدانی و مطالعاتی آن انجام شده و بر اساس نتایج به دست آمده، آماده شده است.

هنری ادامه داد: با توجه به فرمایشات مقام عظمای ولایت در بحث نقش مشارکت مردم باید گفت در خراسان‌جنوبی مردم همیشه آمادگی حضور در مناطق مختلف را داشتند.

وی با بیان این‌که مهمترین موضوع روش و نوع بکار گیری مردم در طرح‌های حوزه اقتصاد است، گفت: روش مشارکت مردم نیاز به جلسات هم اندیشی تبادل نظر و استفاده از ظرفیت‌های مختلف دارد که هم کار علمی و هم تجربی را انجام داد تا بر اساس تجربیات مردم بتوان کار را پیش برد.

مسئول بسیج سازندگی خراسان‌جنوبی گفت: امر مردمی کردن اقتصاد با شعار و حرف به نتیجه نخواهد رسید و مطمئناً نیاز به این دارد که نیازهای هر منطقه بر اساس بوم منطقه برای نحوه مشارکت مردم در حوزه اقتصاد تعریف شود.

هنری افزود: طرح جامع اقتصاد به توان مردم در قالب زنجیره ارزش است و نقش مردم را در حلقه‌های مختلف این زنجیره از تأمین، تولید، توزیع، تبدیل و تجارت بیان کرده و برای هر موضوعی نحوه مشارکت مردم در طرح تعریف شده است.

وی اظهار کرد: این کار در حوزه‌های مختلف انجام شده و خروجی مطلوب بوده ان‌شاءالله بتوانیم این طرح را امسال در سطح استان نهادینه کنیم و الگویی برای توسعه و بسط در سراسر کشور شود و از این ظرفیت برای حضور و مشارکت بهتر مردم در حوزه اقتصادی استفاده کنیم.

مسئول بسیج سازندگی خراسان‌جنوبی بیان کرد: یکی از موضوعات دیگری که قبلاً در حوزه بسیج سازندگی استان پیگیری شد، طرح‌های معیشت محور خانواده‌ها بود که در قالب خانواده‌هایی روستایی تعریف می‌شد.

وی ادامه داد: هدف از این کار تبدیل کردن روستاها به روستای مولد و تأمین مایحتاج اولیه توسط خانواده در روستا بود چراکه ابتدا روستاها تولید کننده بوده و بعداً مصرف کننده شدند.

هنری گفت: این امر ضمن کمک به تولید، خانواده‌های زیادی را مشغول به کار و تولید می‌کند و برای رفتن به سمت تولید محصولات سالم کمک خواهد کرد ضمن اینکه به سبک زندگی و سلامت خانواده‌ها کمک می‌کند.

مسئول بسیج سازندگی خراسان‌جنوبی بیان کرد: این طرح چون به صورت آزمایشی در استان انجام شده در صورتی که به صورت فراگیر در خراسان‌جنوبی انجام شود قطعاً می‌تواند علاوه بر تأمین نیاز اساسی خانواده در بلند مدت ارتباط و تعامل خانواده‌های شهری با روستاها به عنوان منبع تولید و نیاز اساسی خانواده شهری شده و این ارتباط خود باعث پویایی روستا و تبدیل روستاهای مصرف کننده به مولد خواهد شد.

وی افزود: این طرح نیز با توجه به تجربه‌ای که در گذشته در استان داشتیم می‌تواند در این خصوص تأثیر گذار باشد و به صورت اندک اما در تعداد زیادی از خانواده‌هایی که شامل این طرح می‌شوند کمک بزرگی به تولید در سطح استان و به تبع آن در کشور خواهد داشت.

کد خبر 6079642

دیگر خبرها

  • توصیه مهم رئیس جمهور به مدیران برای افزایش رضایت اجتماعی
  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • اجرای طرح « نور» مطالبه عمومی است
  • ساخت واکسنی که می تواند با هر گونه ویروسی مبارزه کند
  • قمی: کار سختی در قهرمانی آسیا داریم/ به موفقیت جوانان امیدوارم
  • ایجاد روحیه امید و همبستگی ملی از ثمرات وعده صادق است
  • راه‌اندازی محل ملاقات خانوادگی عمومی در شهر آلمانی
  • وعده صادق به الگوی مبارزه با ظلم و استکبار تبدیل شد
  • طرح جامع اقتصاد به توان مردم رونمایی می‌شود
  • مردمی‌کردن اقتصاد با شعار و حرف به نتیجه نمی‌رسد