Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-25@04:38:28 GMT

روند جهانی یکپارچه سازی و ادغام بازارهای مالی

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۶۷۷۶۹

روند جهانی یکپارچه سازی و ادغام بازارهای مالی

با بررسی تحولات روند تامین سرمایه در عصر حاضر و با توجه به اینکه بازارهای مالی یکی از مهمترین مامن های سرمایه گذاری در دنیا به شمار می آیند، پیشرفت عملیاتی در این بازارها به یکی از پر اهمیت ترین موضوعات مورد بحث در مجامع علمی و در میان کرسی های تصمیم گیری بدل گشته است.

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز : در بیست سال گذشته در راستای جهانی سازی اقتصادها، یکی از حوزه های پر اهمیت عملیاتی موضوع ادغام برای یکپارچه سازی بازارهای مالی در سطح بین المللی بوده و تبدیل به یک پدیده فراگیر جهانی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدامات به موازات پیشرفت فناوری در این حوزه موجب تحولات بسیاری در حوزه تامین مالی به واسطه دسترسی مستقیم سرمایه گذاران به ابزارهای مالی بازارهای مالی گوناگون از طریق مراودت با درگاه های معاملاتی بوده و به صورت فزاینده ای هزینه عملیاتی سرمایه گذاری های فرامرزی را کاهش داده است.

جریان ادغام بازارهای مالی که برای اولین بار در کانادا بین دو شرکت بورسی ونکوور و آلبرتا در سال 1999 میلادی انجام پذیرفته است، پس از بیست سال موجب ایجاد هلدینگ های بزرگ بورسی مثل LIFFE شامل بورس شمال اروپا و بالتیک شده و یا تملیک بورس های کوچکتر توسط شرکت های بزرگ بورسی مثل NASDAQ، LSE، ICE و KRX شده و حالا فعالان بازار سرمایه در اقصی نقاط دنیا می توانند به راحتی از طریق پلتفرم های معاملاتی بورسی خود به سرمایه گذاری در بازارهای دیگر نیز دسترسی داشته باشند.

از مزایای ادغام و یک پارچه سازی بورس ها در بازارهای مالی می توان به کاهش هزینه های عملیاتی و معاملاتی همچون کاهش "هزینه های درج، نشر و عضویت ناشران" ، "هزینه های سخت افزاری به موجب فناوری های ابری" و "هزینه های نرم افزاری از طریق به اشتراک گزاری پلتفرم های معاملاتی مشترک" اشاره کرد و باید اذعان داشت متنوع سازی پورتفوی سرمایه گذاران و دسترسی آنها به یک پهنه ی گسترده است ابزارهای مالی و سرمایه گذاری موجب تعمیق دو چندان بازارهای مالی و بالا رفتن امنیت این بازارها در همه ی کشورها می گردد و باعث بالا رفتن میزان نقد شوندگی بازار می شود.

گرچه یکپارچه سازی و ادغام بازارهای مالی با موانع مهمی از جمله تناقضات معماری نرم افزار میان تفاوت های ذاتی مختلف بازارهای مالی مختلف مثل بازارهای یک طرفه و دو طرفه مواجه است اما با توجه به مزایای ذکر شده که تنها بخش کوچکی از مزایای این بازارها می باشد قابل چشم پوشی است. شاید بتوان بزرگترین معضل اجرایی کردن چنین کاری را مسائل قانون گذاری در مورد فعالیت سرمایه گذاران خارجی در بازارهای مختلف مانند محدودیت مالکیت، نقل و انتقال سرمایه، پوشش ریسک نرخ ارز در کشورهای مختلف و نرخ مالیات متفاوت کشورهاست که البته برای تمامی موارد بالا در سالهای گذشته راه حل های نوینی توسط متخصصین حوزه مالی طراحی و اجرایی شده است.

در کشور خودمان نیز که با توجه به رشد نفوذ بازار سرمایه و ماهیت آن تبدیل به مهم ترین مامن امن سرمایه در سالهای گذشته شده است، فعالان بسیاری خواهان اتصال بازار به کریدور جهانی بازار سرمایه هستند که علارقم فعالیت بسیاری از بانک ها، کارگزاری ها و شرکت های خصوصی مانند خانه اقتصاد در این حوزه هنوز به صورت مستقیم امکان دسترسی برای تبادلات سرمایه گذری دو جانبه امکان پذیر نشده و کشور نیازمند زیرساخت های حیاتی برای امنیت سرمایه گذاران خارجی است، به طوری مثال اگر سرمایه گذاران خارجی که اقدام به تبدیل سرمایه خود به واحد پول ملی ایران می نمایند بتوانند برای پوشش ریسک سرمایه خود در بازار مشتقات ارزی از ابزارهای Hedging بهره ببرند امنیت سرمایه گذاری افزایش یافته و شرکت های رتبه بندی ریسک های احتمالی در بازار سرمایه و بورس کشور را از لیست خود خارج خواهند کرد. همچنین راه حل های بسیار نوآورانه ای همچون تاسیس شرکت بورس دیگری در مناطق آزاد برای ادغام با بورس کشور های دیگر، راه اندازی تابلو ارزی معاملات اوراق بهادار و روش هایی ازین قبیل برای دستیابی به اهداف فوق امکان پذیر است، قابل ذکر است که علاوه بر حضور سرمایه گذاران، حضور نهادهای مالی خارجی نیز اهمیت بسزایی داشته و موجب انتقال دانش و فناوری و بلوغ بازارهای مالی کشور خواهد شد.

امیرحسام ذنوبی

گروه بازارهای مالی خانه اقتصاد

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Hks برچسب ها: بازارهای مالی ، خانه اقتصاد ، مناطق آزاد

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بازارهای مالی خانه اقتصاد مناطق آزاد بازارهای مالی سرمایه گذاران بازار سرمایه سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۷۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اندک بورس در سومین روز اردیبهشت

فرارو، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با رشد ۳ هزار و ۹۲۱ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۱۶ هزار و ۷۴۰ واحدی قرار گرفت و برای سومین روز متوالی در هفته جاری، صعودی شد.

به گزارش فرارو، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل هم‌وزن بورس، نیز با رشد ۴ هزار و ۳۲۱ واحدی در ارتفاع ۷۵۷ هزار و ۷۰۹ واحدی قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ارزش بورس تهران به ۸۰ همت و ۳۹ میلیارد تومان رسید و تعداد ۳۶۴ هزار و ۱۵۹ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، نماد‌های بوعلی، فملی و نوری بیشترین تاثیر بر رشد و نماد‌های فولاد، وغدیر، وبملت و شستا بیشترین تاثیر بر ریزش شاخص کل بورس تهران، داشتند.

شاخص کل فرابورس ایران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با ۳۹ رشد واحدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۵۳۶ واحدی قرار گرفت؛ ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به ۱۴ همت و ۱۰۱ میلیارد تومان رسید و تعداد ۱۹۹ هزار و ۴۲۵ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، نماد‌های آریان، ارفع، فصبا و سپیدار بیشترین تاثیر بر رشد و نماد‌های آریا، هرمز و شگویا بیشترین تاثیر بر ریزش شاخص کل فرابورس ایران، داشتند.

دیگر خبرها

  • بورس تغییر جهت داد
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • صدر اعظم آلمان خواستار تاسیس اتحادیه بانکی در اروپا شد
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  • بورس، امروز به کدام سمت حرکت می کند؛ ریزش یا ادامه صعود
  • ورود ۴۲ میلیارد تومانی نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سهام در روز سبز شاخص کل بورس
  • رشد اندک بورس در سومین روز اردیبهشت
  • عوامل رشد شاخص بورس روزهای اخیر چه بود؟