Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-23@18:44:28 GMT

اخراج کارگران پس از دریافت تسهیلات ممنوع!

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۶۹۶۱۷

اخراج کارگران پس از دریافت تسهیلات ممنوع!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا،  مصوبه پرداخت تسهیلات ارزان به بنگاه‌ها به شرط حفظ کارگران در حالی از سوی دولت ابلاغ شده که بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه کار تاکید دارند این مصوبه با اولویت کارخانه‌ها و واحدهایی پرداخت شود که کارگران خود را در سال گذشته با وجود شرایط سخت اقتصادی و همزمان با شیوع کرونا اخراج نکرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزهای اخیر، دولت در جلسه اقتصادی ستاد مقابله با کرونا برای آن دسته از کسب و کارهایی که بر اثر شیوع ویروس کرونا آسیب دیده اند، مشروط بر اینکه کارگران خود را در این دوره زمانی اخراج نکرده باشند، تسهیلات ارزان قیمت درنظر گرفت و بر همین اساس مصوب شد مبلغ ۷۵ هزار میلیارد تومان اعتبار به منظور کمک به بنگاههای آسیب دیده از کرونا، حمایت از تولید و ماندگاری کارگران این بنگاهها اختصاص یابد.

پرداخت تسهیلات به بنگاههای تولیدی و خدماتی

این اعتبار در قالب تسهیلات ارزان با نرخ سود ۱۲ درصد و بازپرداخت دو ساله است که در اختیار بنگاه‌های تولیدی و خدماتی قرار می گیرد و آنطور که پیش بینی شده وزارتخانه های صمت، رفاه و بخش اقتصادی دولت، برنامه ریزی‌های لازم را عهده دار شده و بانک مرکزی با همکاری بانک‌ها در این خصوص اقدام خواهد کرد.

کارشناسان معتقدند این طرح از این جهت که کارگران را به عنوان بدنه اصلی تولید در کارخانه ها مورد توجه و اهمیت قرار داده و بر حفظ اشتغال آنها تاکید دارد، طرح بسیار خوبی است و کارفرمایانی که در این شرایط دچار مشکل شده و به وام نیاز دارند را مورد حمایت قرار می دهد.

در همین راستا فعالان حوزه کار و مقامات کارگری ابراز امیدواری کرده‌اند که کمک مالی دولت با اولویت کارگاه‌ها و کارخانه‌هایی پرداخت شود که کارگران خود را در شرایط سخت اقتصادی و اوج انتشار ویروس کرونا حفظ و از ریزش نیروهای کار خود جلوگیری کرده اند.

ضرورت نظارت بر روند پرداخت و بازپرداخت تسهیلات

علی اصلانی ـ رئیس کانون شورای اسلامی کار البرز بر ضرورت بازرسی و نظارت دقیق این طرح تاکید کرده و می گوید: برای آنکه این وام به تولیدکنندگان مستحق و کارخانه های نیازمند که در شرایط سخت اقتصادی به ویژه کرونا دچار مشکل شده اند برسد، لازم است کارگاهها و بنگاههای متقاضی تسهیلات به دقت بازرسی و بر روند پرداخت و بازپرداخت وام نظارت شود.

او معتقد است با اعمال نظارت بر روند پرداخت تسهیلات، جلوی سوء استفاده های احتمالی از طرح گرفته و کارگران واحدهای تولیدی از ضمانت اجرایی لازم برای ماندن در بنگاه برخوردار می شوند و هدف دولت در حفظ اشتغال موجود بنگاهها نیز محقق می شود.

استعلام از ادارات کار استانها قبل از دادن وام

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران نیز استعلام از ادارات کار استانها را قبل از پرداخت تسهیلات، به جهت مشخص شدن وضعیت بنگاههای متقاضی وام ضروری می داند و می گوید با بررسی لیست ارسال بیمه ها به سازمان تامین اجتماعی در سال گذشته می توان به آمار کارگران شاغل و بیکار شده پی برد.

به اعتقاد وی، کارخانه هایی که با شرایط سخت سال گذشته و تحت تاثیر کرونا کارگران خود را نگه داشته و در سال جدید هم با همان تعداد کارگر به کار ادامه داده و دست از تولید نکشیده اند، باید در اولویت دریافت این تسهیلات قرار گیرند.

رئیس جمهور روز گذشته به وزیر کار دستور داده وام و تسهیلات ۷۵ هزار میلیارد تومانی برای حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا، صرفا به بنگاه‌ها و کسب و کارهایی اختصاص یابد که اطمینان حاصل شده باشد کارگران خود را از ابتدای اجرای برنامه‌های کنترلی مقابله با کرونا اخراج نکرده و پس از دریافت تسهیلات نیز اقدام به اخراج کارگران خود نکرده باشند.

پیش از این بسیاری از کارشناسان، حفظ کارگران کارگاهها و بنگاهها در زمان پرداخت تسهیلات و پس از آن را مورد تاکید قرار داده و با اشاره به محدود بودن منابع دولت و اهمیت نظارت بر پرداخت تسهیلات، تخصیص اعتبار به تولید کنندگان واقعی را خواستار شده بودند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اخراج کارگران ویروس کرونا دریافت تسهیلات پرداخت تسهیلات کارگران خود کارخانه ها شرایط سخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۹۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال گذشته ۱۰۰ شرکت ایرانی برای تولید گوشی موبایل تسهیلات دریافت کردند

 سید حسین سادات حسینی، رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران، با اشاره به آمار تسهیلات تولید گوشی موبایل در سال ۱۴۰۲و عدم هماهنگی تسهیلات ارائه شده با اهداف تعریف شده در این بخش، از اعمال دقت بیشتر در صدور مجوز ساخت تلفن همراه خبر داد.

تولید گوشی موبایل با اعمال ضوابط جدید

به گزارش گجت نیوز، سید حسین سادات حسینی در این‌باره گفت:

در سال گذشته، بیش از ۱۰۰ شرکت درخواست خود را برای صدور مجوز تولید گوشی تلفن همراه ارائه کردند. پس از طی مراحل مشخص شده و دریافت برخی حمایت‌ها و تسهیلات، این شرکت‌ها فعالیت خود را آغاز کردند و مقرر شد وزارت صمت و وزارت ارتباطات، شرکت‌های درخواست‌کننده صدور مجوز را مورد بررسی و راستی‌آزمایی قرار دهند تا مشخص شود آیا امکانات و اعتبارات اختصاص‌یافته در جهت راه‌اندازی خط تولید و بهره‌برداری از آن استفاده شده است یا خیر.

به‌گفته رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران، این راستی‌آزمایی‌ها منجر به آن خواهد شد که صدور مجوزهای جدید برای تولید تلفن همراه، مشمول دقت، بررسی‌ و زمان بیشتری شود.

همچنین طبق اعلام برخی از خبرگزاری‌های داخلی، اعطای تسهیلات به شرکت‌های تولیدکننده موبایل، گامی مهم در جهت حمایت از تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات در این حوزه محسوب می‌شود. با این حال، نظارت دقیق بر نحوه استفاده از این تسهیلات و اطمینان از به‌کارگیری آنها در مسیر تولید، امری ضروری است تا از هدررفت منابع و سوءاستفاده احتمالی جلوگیری شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پرداخت تسهیلات به طرح‌های اشتغال‌زا در روستاهای دشتی
  • استفاده از خدمات دولتی برای فعالانی که مجوز کاغذی دارند، ممنوع می‌شود
  • سال گذشته ۱۰۰ شرکت ایرانی برای تولید گوشی موبایل تسهیلات دریافت کردند
  • نحوه دریافت وام ۵۰۰ میلیونی بانک ملت اعلام شد +مبلغ اقساط
  • پرداخت ۲۸۱ میلیارد تومان تسهیلات و کمک بلاعوض رئیس جمهور به مردم خراسان جنوبی
  • جزئیات پرداخت وام سفر دوم رئیس‌جمهور به چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد
  • پیگیری اخراج ۱۰۰ نفر از کارگران شرکت کاغذ پارس
  • ۶۸ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر گلستان پرداخت شد
  • عشایر استان مرکزی ۲۵۰ میلیارد ریال تسهیلات دریافت کردند
  • از تعطیلی پلی‌اکریل تا خیاطی در منزل؛ داده‌های اشتغال‌زایی گمرا‌ه‌کننده‌اند