اختصاص ۱۰۰ هکتار اراضی یزد به کشت زعفران
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۷۱۰۵۸
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به ادامه ۲ دهه پدیده خشکسالی و کمآبی و اجرای طرح تغییر الگوی کاشت گیاهان پرآبخواه به کم آب در استان گفت: امسال ۱۰۰ هکتار اراضی به کشت زعفران اختصاص یافت.
اکبر شیخ علیشاهی روزشنبه اظهار کرد: با توجه به کم آبخواه بودن این گیاه و ارزش افزوده بالای آن ، در سال زراعی جاری سطح زیرکشت به ۹۳۵ هکتار و میزان تولید نیز به سه تن می رسد.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
وی با بیان اینکه در هر هکتار مزارع زعفران زمینه اشتغال مستقیم ۲۵ نفر فراهم است ، تصریح کرد: زعفران تولیدی یزد به دلیل شرایط آب و هوایی و خاک مناسب از کیفیت بالایی برخوردار است و ششمین تولید کننده این گیاه در کشور است.
این مسوول ارشد بخش باغبانی استان یزد یادآور شد: زعفران از جمله گیاهان کم آبخواه با بازدهی هفتساله است که برای بازدهی مجدد آن ، باید پس از هفت سال پیاز گیاه را جابهجا کرد.
وی ادامه داد: پارسال ، ۲.۵ تن محصول خشک از ۸۳۵ هکتار زمینهای زیرکشت این گیاه کم آبخواه در استان تولید وبه بازارهای داخلی و خارجی عرضه شد.
شیخ علیشاهی ، با بیان اینکه متوسط تولید خشک محصول در هر هکتار اراضی استان پنج کیلوگرم است، افزود: بیشترین سطح زیرکشت زعفران با ۴۰۰ هکتار در شهرستان بهاباد و کمترین آن با ۶ هکتار مربوط به شهرستان یزد است.
وی تصریح کرد: یزد از جمله استانهایی است که در ۲ دهه اخیر با مشکل کمآبی و بیآبی روبرو شد که با این وجود بخش مهمی از مساحت استان به کاشت انواع محصول کشاورزی اختصاص دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد ، تصریح کرد: ابرکوه،شرایط آب و هوایی مناسبی برای تولید زعفران دارد و در این شهرستان به همت کشاورزان حدود ۱۰۰ هکتار به کاشت این محصول اختصاص دارد.
وی تأکید کرد: درآمد مردم برخی مناطق استان از جمله ابرکوه ، خاتم و بهاباد از طریق کشاورزی تأمین میشود، لذا تغییر الگوی کاشت محصول ، توسعه کاشت زعفران و گیاهان دارویی به کشاورزان توصیه میشود.
زمینهای قابلکشت استان ۱۷۰ هزار هکتار است که در حال حاضر به دلیل تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی و کاهش بارندگی ، ۱۱۴ هزار هکتار آن کشت میشود و از این میزان ۶۹ درصد مربوط به باغها و ۳۱ درصد مربوط به زمینهای زراعی است.
با وجود تداوم ۲ دهه آثار خشکسالی و کم آبی با استفاده از روشهای آبیاری نوین یک میلیون و ۷۲۴ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید می شود.
تعداد بهرهبرداران بخش کشاورزی یزد حدود ۷۰ هزار نفر است.
۸۷ درصد از جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری استان یزد در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها زندگی می کنند./ ایرنا
منبع: ایران آنلاین
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۷۱۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
مزارع زعفران لرستان به گُل نشست/ ظرفیتی نهفته از درآمد و اشتغال
خبرگزاری مهر - گروه استانها: یکی از اساسیترین عوامل مؤثر در نوع معیشت ساکنین هر منطقه موقعیت جغرافیایی آن است که استان لرستان به علت موقعیت خاص اقلیمی از تنوع آبوهوایی منحصربهفردی برخوردار است.
عملکرد زعفران لرستان در سطح زیر کشت، دوبرابر خراسان است
این تنوع آبوهوایی موجب شده است تا استان حاصلخیز لرستان استعداد کشت انواع محصولات مختلف را داشته باشد که زعفران یکی از این محصولات است که در سالهای اخیر با کشت بهصورت پایلوت و گسترده نتایج قابلتوجهی را در اختیار محققان قرار داده است.
بر اساس اعلام کارشناسان، زعفران تولید شده در لرستان میتواند بهعنوان مرغوبترین و ممتازترین زعفران کشور معرفی شود.
سید عماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، به کیفیت زعفران لرستان اشاره کرد و اظهار داشت: باتوجهبه عملکرد خوبی که از لحاظ آبوهوایی و حاصلخیزی خاک در استان وجود دارد، عملکرد استان لرستان در سطح زیر کشت این گیاه دارویی دوبرابر خراسان است و بهمراتب کیفیت و ارزش غذایی آن بهتر از زعفران قائنات است.
وی گفت: حدود ۷۰۰ هکتار محصول زعفران در لرستان کشت میشود.
مزارع زعفران بروجرد به گُل نشست
در این راستا آب، هوا و خاک مساعد بروجرد موجب شده که زعفران تولید شده در این شهرستان در ردیف بهترین زعفرانهای کشور قرار گیرد.
جواد گودرزی رئیس جهاد کشاورزی بروجرد دراینرابطه در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: زعفران بروجرد بهترین کیفیت از لحاظ طعم، عطر، اسانس و رنگ را دارد.
وی عنوان کرد: کشت گیاهان دارویی از جمله زعفران، موسیر و سایر گونهها در شهرستان بروجرد خوبی را دارد.
رئیس جهاد کشاورزی بروجرد، تصریح کرد: به دنبال این هستیم که در بحث صادرات، برندسازی، بستهبندی و فراوری این محصول که محصول ارزشمندی است، از کشاورزان حمایتهای بیشتری داشته باشیم.
پیشبینی برداشت ۷۲ کیلوگرم زعفران در بروجرد
گودرزی، تصریح کرد: شهرستان بروجرد با ۱۶۵ هکتار سطح زیر کشت گیاهان دارویی، رتبه سوم را در استان لرستان دارد.
وی با بیان اینکه از این میزان ۸۳ هکتار مربوط به کشت گل محمدی است، بیان داشت: همچنین بیش از ۳۰ هکتار موسیر است.
رئیس جهاد کشاورزی بروجرد، افزود: همچنین بیش از ۲۰ هکتار از سطح زیر کشت گیاهان دارویی بروجرد، مربوط به محصول زعفران است.
گودرزی، تصریح کرد: پیشبینی میشود که از ۲۰ هکتار اراضی سطح زیر کشت محصول زعفران در بروجرد، بیش از ۷۲ کیلوگرم زعفران برداشت شود.
راندمان اقتصادی زعفران در بروجرد
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برداشت محصول زعفران در شهرستان بروجرد از اواخر آبان و اوایل آذرماه آغاز میشود، عنوان کرد: هر هکتار سطح زیر کشت زعفران به چهارتا پنجتن پیاز زعفران نیاز دارد.
رئیس جهاد کشاورزی بروجرد، تصریح کرد: بعد از گذشت دو سال از مدتزمان کشت زعفران، هفت سال محصول زعفران تولید میشود.
گودرزی با اشاره به زمینهای حاصلخیز شهرستان بروجرد برای کشت زعفران، ادامه داد: راندمان اقتصادی زعفران از سال دوم کشت پیاز آغاز میشود و برای پنج تا هفت سال نیز ادامه خواهد داشت.
بنابراین گزارش، با صادرات بهترین و مرغوبترین زعفران ایران بهعنوان ظرفیتی نهفته از درآمد و اشتغال میتوان به روزهای خوب این محصول در لرستان امیدوار بود، روزهایی که نام زعفران لرستان را در جهان بلندآوازه ببینیم و این استان بهعنوان قطب محصول زعفران معرفی شود.
کد خبر 5952836