Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیانوش جهانپور روز شنبه در نشست خبری که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار سلامت ایرنا درباره انجام آزمایش کرونا در برخی آزمایشگاه‌های خصوصی افزود: برخی آزمایشگاه‌های خصوصی به عنوان همکار وزارت بهداشت، شناسایی کرونا را انجام می‌دهند که کیت را از وزارت بهداشت دریافت کرده و هیچ هزینه‌ای از بیمار نمی‌گیرند و بیمار هم مراجعه مستقیم به این آزمایشگاه‌ها ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به جز این موارد اگر آزمایشگاه خصوصی آزمایش انجام می‌دهد، حتما کیت را خودشان خریده‌اند. در ثانی برای مردم هیچ ضرورتی جهت انجام این آزمایش وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: احساس نگرانی بی مورد و وسواس باعث این اقدام می‌شود. اگر فرد الان این آزمایش را بدهد ممکن است منفی باشد و فردا پاسخ تست او مثبت باشد. اگر فرد علامت دار باشد که مسیر آن مشخص است و با آزمایش و سی تی اسکن تشخیص داده می‌شود.

جهانپور گفت: برای فرد با علامت و بدون علامت، انجام تست خارج از نظام تشخیصی و آزمایشگاهی هیچ ضرورتی ندارد و استفاده از آن توصیه نمی‌شود و تاثیری در پیشگیری از ابتلا ندارد و این تقاضای کاذبی است که شکل گرفته و بخشی از آزمایشگاه‌های خصوصی هم ممکن است این کیت‌ها را تهیه کرده باشند.

وضعیت مدیریت شده فعلی، شکننده است

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار سلامت ایرنا درباره عدم توجه به فاصله گذاری اجتماعی در روز جاری بیان کرد: اگر هفته‌های نسبتا قابل قبولی را پشت سر گذاشتیم به خاطر فاصله گذاری اجتماعی و اقدامات زودهنگام بود. وضعیت فعلی در زمینه کرونا، مدیریت شده است، اما این وضعیت بسیار شکننده است. هرگونه بازگشت از فاصله گذاری اجتماعی یا کاهش محدودیت در این زمینه باید بسیار دقیق و مطالعه شده و گام به گام و بر اساس پروتکل‌های مشخص و ارزیابی خطر اتفاق بیفتد، در غیر این صورت هرچه رشته کرده‌ایم پنبه می‌شود.

اقدامات پیشگیرانه وزارت بهداشت برای کرونا

جهانپور گفت: راه اصلی برای کاهش هزینه‌های درمانی این است که باید در سرچشمه به بیماریابی و پیشگیری بپردازیم. در راهبرد وزارت بهداشت با موضوع بسیج ملی مقابله با کرونا این اتفاق افتاد و با توجه به اجرای فاصله گذاری اجتماعی و تشدید آن و شناسایی و اقدام زودهنگام این کار انجام شد. بیماریابی فعال همزمان با اقداماتی مانند فاصله گذاری اجتماعی، دو اقدام پیشگیرانه بود که بار مراجعه به بیمارستان‌ها را کاهش داد.

وی ادامه داد: امروز تخت خالی در بیمارستان‌ها داریم و کسی صحنه‌ای از بستری افراد در راهرو‌های بیمارستان‌ها یا عدم پذیرش بیمار را در کشور مشاهده نکرد و این مدیون اقدامات پیشگیرانه در سامانه غربالگری است.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت بیان کرد: باید نمودار ابتلا به بیماری کوتاه شده و فرصتی بخریم تا با خسارت کمتر در حوزه سلامت از این اتفاق عبور کنیم.

ابتلای جوانان به کرونا

جهانپور درباره ابتلای جوانان به ویروس کرونا گفت: هرچه گروه‌های سنی پایین‌تر باشد، میزان ابتلا و علائم شدید در بیماران، تعداد کمتری خواهد داشت. اگر فرد جوان وارد فاز بحرانی شود، پیش آگهی بدتری خواهد داشت. همه افراد به نوعی به ویروس مبتلا می‌شوند و ممکن است در جوانان علائم آن کمتر باشد.

وی ادامه داد: در همه گروه‌های سنی مرگ و میر ناشی از کرونا مشاهده شده، اما در بالای ۶۰ سال بیشتر است. ابتلا محدود به هیچ گروه سنی نیست.

شرایط کارگران در وضعیت شیوع کرونا

وی اظهار کرد: اگر کارگری اخراج شده باشد، آن بنگاه‌ها از حمایت‌های دولت نمی‌توانند بهره‌مند شوند. اگر اخراج خلاف قانون باشد هم مسیر آن مشخص است و می‌توان از هیات‌های حل اختلاف قابل پیگیری خواهد بود. افرادی که در کارگاه‌های زیرزمینی کار می‌کنند حتی در گذشته هم قانونی نبوده است و کرونا نمی‌تواند به آن رسمیت بدهد.

جهانپور ادامه داد: وزارت بهداشت می‌تواند درباره خسارت‌های حوزه سلامت صحبت کند، اما این دغدغه هم رسمیت دارد و بخش‌های دیگر دولت که برای اشتغال و اقتصاد فعالیت می‌کنند و نگرانی دارند باید به این موضوع بپردازند. نگرانی از قحطی و کمبود کالا‌های اساسی حتی در اروپا هم وجود دارد و این دغدغه را در کشور نداریم.

اغلب راینیتیدین‌های تولید ایران مشکلی ندارد

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره ماجرای ریکال راینیتیدین نیز اظهار کرد: چند ماه قبل سازمان غذا و دارو آزمایش‌هایی روی مواد اولیه راینیتیدین شرکت‌های مختلف را شروع کرده بود. موارد مشکل داری مشاهده شده که ریکال آن توسط اداره کل دارو اعلام می‌شود. ولی اغلب موارد تولیدی راینیتیدین تولیدی در ایران مشکلی نداشته است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا کرونا در ایران تست کرونا فاصله گذاری اجتماعی آزمایشگاه ها وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۷۳۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه خبر از آیین نامه فروش اینترنتی دارو؟

در ۲۲ خرداد ۱۴۰۱، هیئت وزیران در «تبصره ۲ ماده ۸ آیین‌نامه حمایت از تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین در حوزه سلامت»، وزارت بهداشت را مکلف کرده است تا ظرف مدت دو ماه، با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ضابطه‌ای تدوین کرده و در آن زمینه عملیاتی شدن توزیع دارو از طریق سکو‌ها (پلتفرم) و کسب و کار‌های اینترنتی را با رعایت اصل رقابت و جلوگیری از انحصار عملیاتی نماید.

به گزارش فارس، تعلل وزارت بهداشت در تدوین آیین‌نامه، موجب شد کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در ۲۲ آذر ۱۴۰۲ به موضوع وارد شود و نهایتا این کمیسیون به وزارت بهداشت مهلتی یک ماهه برای تدوین دستورالعمل عرضه برخط دارو داد. با این حال در تمام این مدت، نه تنها اقدام مثبتی از سوی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو برای تعیین تکلیف هر چه سریعتر دستورالعمل عرضه برخط دارو دیده نشد، بلکه هر از چندگاهی مسئولان این وزارتخانه به اظهار نظر‌های ضد و نقیض درباره این موضوع پرداختند.

در بهمن ماه ۱۴۰۲ وزیر بهداشت در برنامه صف اول وعده ایجاد سامانه توزیع اینترنتی دارو را در دهه فجر داد، اما باز هم این طرح عملیاتی نشد. در نهایت با ورود دوباره کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو به امضای وزرای بهداشت و ارتباطات رسید. وزیر بهداشت در حاشیه این جلسه گفت: «۱۰۰ درصد با توزیع اینترنتی دارو موافق است.» و باقری‌اصل معاون وزیر ارتباطات نیست وعده داد تا پایان فروردین ماه آیین‌نامه این طرح ابلاغ می‌شود. وعده‌ای که همچنان توسط وزارت بهداشت عملیاتی نشده است.

اهمیت فراهم شدن امکان تهیه برخط دارو

ماجرای پیرزن تنهایی که برای تهیه داروهایش متوسل به پلیس شده بود بازتاب قابل توجهی در رسانه‌ها داشت. در حال حاضر طبق آخرین آمار، حدود ۳ میلیون معلول و ۱۰ میلیون سالمند در کشور وجود دارد که هرکدام از آن‌ها ممکن است در صورت نیاز به مصرف مستمر دارو، برای تهیه حضوری آن با محدودیت مواجه باشند. اینجاست که اهمیت دسترسی برخط چنین افرادی به دارو مشخص می‌شود.

علاوه بر این، مطابق سندی که معاونت سیاستگذاری اقتصادی وزارت اقتصاد درباره عرضه اینترنتی دارو منتشر کرده است، ۴۷ کشور در جهان امکان خرید داروی نسخه‌ای و بدون نسخه به صورت برخط را دارند. همچنین در ۹۰ کشور تنها امکان خرید دارو‌های بدون نسخه وجود دارد. از این رو می‌توان عرضه برخط دارو را یک تجربه بین المللی دانست که بسیاری از کشور‌ها آن را پشت سر گذاشته‌اند و هم اکنون آن را به رسمیت می‌شناسند.

افزون بر این‌ها، بر اساس گزارش پژوهشی شرکت پریسیدنس ریسرچ، حجم بازار فروش برخط دارو در جهان در سال ۲۰۲۱ شصت میلیارد دلار بوده است که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ حجم این بازار به ۲۵۶ میلیارد دلار برسد. این پیش‌بینی نشان می‌دهد که رشد بازار فروش اینترنتی دارو بیشتر از رشد فروش دارو می‌باشد بطوری‌که سهم بازار فروش اینترنتی دارو نسبت به کل بازار از ۶ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۱۹ درصد در سال ۲۰۳۲ می‌رسد. به عبارت دیگر سهم بازار فروش اینترنتی دارو نسبت به کل بازار تا سال ۲۰۳۲ بیش از ۳ برابر خواهد شد؛ بنابراین اقبال عمومی به خرید اینترنتی دارو نسبت به خرید حضوری در آینده افزایش پیدا خواهد کرد و این امر نشانگر سودمند بودن این موضوع، هم برای طرف عرضه (داروخانه‌ها) و هم برای طرف تقاضاست.

آیین نامه بزودی ابلاغ می‌شود

رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت می‌گوید: «آیین نامه توزیع اینترنتی دارو اصلاح شده و طی چند روز آینده با امضای وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاه‌های علوم پزشکی و مجموعه‌های ذینفع ابلاغ می‌شود.»

مظهری با اشاره به تسهیل دسترسی بیمار به دارو با اجرای فروش اینترنتی دارو، افزود:­ «در طول یک سال حدود ۵۰۰ میلیون نسخه الکترونیکی در کشور ثبت می‌شود.»

وی گفت: «با اجرای این طرح، وقتی نسخه الکترونیکی برای بیمار تجویز و کد رهگیری ارسال شود، سامانه‌هایی در اختیار بیمار قرار می‌گیرد که محدوده جستجو و محل تحویل داروی مورد نیاز را انتخاب میشود.»

مظهری با اشاره به مشمول شدن فروش اینترنتی دارو در حوزه سرپایی افزود: «در این سکو‌ها حتی امکان ارتباط صوتی و تصویری بین مسئول فنی داروخانه با بیمار فراهم می‌شود تا درصورت نیاز برای مصرف دارو آموزش‌های لازم را دریافت کنند.» رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: «با اجرای این طرح سهولت دسترسی بیماران به دارو‌های مورد نیاز افزایش خواهد یافت.»

در پایان مظهری با بیان اینکه دارو‌هایی که حمل آن‌ها نیاز به شرایط ویژه (سرما) دارد مشمول این سرویس‌ها نمی‌شوند، گفت: «برای بیماران خاص که دارو‌های بسیار حساس وگران‌قیمت مصرف می‌کنند با ورود نهاد‌های حاکمیتی و وزارت بهداشت، سرویس دهی متفاوت در نظر گرفته می‌شود.» حال باید دید که وزارت بهداشتی‌ها چقدر در تحقق این وعده جدید خود صادق هستند.

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • دولت از بخش خصوصی حمایت کند/ تعویق ۸ ماهه مطالبات واردکنندگان برنج
  • خادمان سلامت نوروزی تجلیل شدند
  • سالانه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن برنج مورد نیاز کشور است
  • بدون حمایت دولت نمی‌توانیم بازار برنج را مدیریت کنیم
  • پایان دو دهه پرحاشیه استقلال و پرسپولیس/ منتظر «هندوانه دربسته»
  • گام پایانی برای واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس
  • استخراج معدن نفرایت کابل واگذار شد
  • چه خبر از آیین نامه فروش اینترنتی دارو؟
  • بهره‌مندی بیش از ۸۹ هزار نفر از خدمات آزمایشگاه‌های مراکز بهداشتی تربت حیدریه