Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-20@15:07:21 GMT

تجارت‌ایران بااوراسیابه1.4میلیارددلاررسید

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۷۴۴۲۵

سخنگوی گمرک گفت: تجارت خارجی کشورمان با اتحادیه اقتصادی اوراسیا بعد از اجرایی شدن مواقت‌نامه تجارت ترجیحی از پنجم آبان ، در مدت پنج ماه به بیش از1.4 میلیارد دلار رسید. ناطقان: سیدروح اله لطیفی سخنگوی گمرک ایران اظهار داشت: طی پنج ماه گذشته و به عبارت بهتر از تاریخ پنجم آبان سال 98 تا 6 فروردین ماه سال جاری، میزان تجارت خارجی ایران و اوراسیا به یک میلیارد و489 میلیون و232 هزار و265 دلار رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از این مقدار 67 درصد سهم واردات و 33 درصد نیز سهم صادرات بوده است.

وی افزود: سرجمع صادرات ایران به اوراسیا از حیث وزنی یک میلیون و159 هزار و 479 تن و ارزش این مقدار نیز برابر است با 489 میلیون و 931 هزار و 955 دلار.همچنین سرجمع واردات کشور از اوراسیا از حیث وزنی دو میلیون و 958 هزار و 128 تن بوده است که ارزش این حجم کالا 999 میلیون و300 هزار و 310 دلار است.

لطیفی در مورد میزان صادرات و واردات کالاها براساس توافقنامه فی مابین توضیح داد : با توجه به توافقنامه تجاری ایران و اوراسیا در آبان ماه سال 98 ونیز اقدامات صورت گرفته برای اجرایی شدن تعرفه های ترجیحی، حجم صادرات ترجیحی کشور به مجموعه اوراسیا به مقدار 123هزار و 960 تن و به ارزش 136میلیون و260 هزار و 229 دلار است. ضمن آنکه حجم واردات کشور در این مدت زمان به مقدار دو میلیون و381 هزار و 859 و به ارزش 749 میلیون و816 هزار و 205 دلار است.

سخنگوی گمرک در باره مقاصد عمده صادراتی به اوراسیا گفت: بزرگترین مقصد صادرات ایران به اوراسیا ، کشور فدراسیون روسیه با حجم بیش از 481 هزار و668 تن وبه ارزش 248 میلیون و555 هزار و102 دلار که این میزان بیش از 50 درصد از کل ارزش صادرات ایران به اوراسیا را شامل می شود . پس از روسیه، ارمنستان با بیش از 24.6 درصد و قزاقستان با 16 درصد بیشترین صادرات ایران به مجموعه اوراسیا محسوب می‌شود.

لطیفی در باره مبدا نخست واردات از اوراسیا گفت: بیشترین واردات کالا از کشور فدراسیون روسیه بوده است . حجم واردات کشور از روسیه در پنج ماهه اخیر از حیث وزنی بیش از دومیلیون و7 هزار و 981 تن وبه ارزش 713 میلیون و706 هزار و 799 دلار است که این میزان بیش از 71.4 درصد کل واردات ایران از کشورهای اوراسیا را شامل می شود . پس از روسیه، کشورهای قزاقستان با 24.9 درصد و بلاروس با 2.3 درصد در رتبه های بعدی قرار دارند.

دبیرشورای اطلاع رسانی گمرک در مورد کالاهای صادراتی کشورمان به اوراسیا توضیح داد: کالاهای اصلی صادراتی ایران به اوراسیا شامل سیب تازه، پسته تازه و خشک، گاز طبیعی مایع شده، کیوی تازه ، خیار و خیار شور است، همچنین کالاهای ترجیحی صادراتی ایران به این کشورها شامل کیوی تازه، پسته تازه وبا پوست، انگور خشک شده، کاهو ،گل کلم و کلم بروکلی است.

وی در مورد کالاهای وارداتی از اوراسیا گفت: کالاهای اصلی وارداتی از اوراسیا شامل ، جو به استثنای بذر، ذرت دامی، روغن دانه آفتاب گردان و گوشت و شقه بره است . ضمن آنکه کالاهای ترجیحی وارداتی ایران شامل جو، ذرت دامی، روغن آفتابگردان، گوشت و لاشه بره و کاغذ روزنامه است.

لطیفی تصریح کرد: در میان 20 قلم اصلی صادرات ترجیحی ایران به اوراسیا ، به ترتیب پسته بیش از 46 درصد، کیوی با 27 درصد و انگور خشک با 10 درصد بیشترین سهم صادراتی را شامل شده است .همچنین در بیست قلم نخست واردات ترجیحی کشور از مجموعه کشورهای اوراسیا ، به ترتیب جو 45 درصد، ذرت دامی با 26 درصد و روغن دانه آفتابگردان با 17 درصد سهم اصلی واردات ترجیحی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

پنج کشور فدراسیون روسیه، قزاقستان، ارمنستان، بلاروس و قرقیزستان شرکای اقتصادی و تجاری ایران با اوراسیا هستند. منبع: فارس برچسب ها: تجارت ایران ، اوراسیا ، تجارت خارجی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: تجارت ایران اوراسیا تجارت خارجی ایران به اوراسیا صادرات ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۷۴۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش واردات نفت چین از روسیه

بر اساس داده های اداره کل گمرک چین، این کشور از ماه ژانویه تا مارس سال جاری میلادی ۲۸.۵۲۸ میلیون تن نفت از روسیه وارد کرده که ۱۲.۸۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری تاس، بر اساس داده های اداره کل گمرک چین، این کشور از ماه ژانویه تا مارس سال جاری میلادی 28.528 میلیون تن نفت از روسیه وارد کرده که 12.85 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.

روسیه همچنان بزرگترین تامین کننده نفت چین است و پس از آن عربستان سعودی (با 19.8 میلیون تن) و عراق (با 15.6 میلیون تن) در رتبه‌های بعدی فهرست بزرگترین صادرکنندگان نفت به چین قرار دارند.

از نظر ارزش، صادرات نفت روسیه به چین در سه ماهه اول سال جاری میلادی با 17.9 درصد افزایش به 13.858 میلیارد دلار رسیده است.

پیش از این، دینگ ژی‌شیانگ، معاون نخست‌وزیر چین، هنگام سخنرانی در بیستمین نشست کمیسیون بین‌دولتی دوکشور درباره سرمایه‌گذاری‌های مشترک در دسامبر 2023، بر آمادگی پکن برای تقویت تجارت انرژی با مسکو تاکید کرد.

الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه نیز در این نشست اعلام کرد که همکاری های دو کشور در بخش انرژی به بالاترین سطح خود رسیده است.

این در حالی است که شبکه خبری بلومبرگ روز سه شنبه در گزارشی اعلام کرد که صادرات نفت خام روسیه از طریق دریا در هفته دوم آوریل تقریباً به بالاترین رقم سالانه خود رسیده و جریان این کالا از بنادر اصلی این کشور رکورد زده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اتحادیه اروپا برای واردات غلات از روسیه و بلاروس، تعرفه وضع می‌کند
  • جهش واردات نفت چین از روسیه
  • می توانیم ۲.۵ میلیارد دلار خدمات تجاری به ارمنستان صادر کنیم
  • تخصیص ۷۸۲ میلیون دلار برای واردات قطعات موتور!
  • تجارت ایران و عراق در مسیر رشد
  • جولان قطعات چینی در بازار خودرو/ بیش از ۸ میلیارد دلار قطعات خودرو و موتورسیکلت وارد کشور شد
  • واردات ۸.۴ میلیارد دلار قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲
  • واردات ۸.۴ میلیارد دلاری قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲
  • تاثیر دلار تلگرامی روی کالاهای وارداتی چه قدر است؟
  • عراق؛ شریک تجاری همیشگی ایران/ پیش بینی رشد ۱۵ درصدی صادرات