Web Analytics Made Easy - Statcounter

دستاوردی دیگر از زیست‌بوم فناوری و نوآوری ایران برای مبارزه با کرونا با حضور معاون علمی ریاست جمهور و فرمانده ستاد مدیریت کرونا در استان تهران رونمایی شد. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، از زمان شیوع بحران کرونا در کشور تاکنون فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری خستگی‌ناپذیر در میدان جنگ و مبارزه با این ویروس در تلاش هستند تا با دستاورد‌ها و ایده‌های جدید خود امید را به زندگی‌ها هدیه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرخه فعالیت این زیست بوم از تولید ماسک و تجهیزات هر روزی که گذشت تکمیل‌تر شد و امروز نیز شاهد رونمایی از محصولی در این حوزه هستیم. آن هم محصولی استراتژیک که در عرصه بین‌المللی برای تشخیص سریع بیماری کرونا با دقت بالا، بی نظیر است. دانش‌بنیان‌ها با اقدامات خود در این میدان مبارزه نشان دادند که تبلور «جهش تولید» رخ داده است.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این مراسم با بیان اینکه شرکت‌های دانش بنیان در خط مقدم این میدان مبارزه با فعالیت و دستاورد‌های خود از پزشکان، پرستاران و کادر درمان پشتیبانی می‌کنند گفت: زیست بوم خوبی در حوزه زیست فناوری در سال‌های اخیر در کشور شکل گرفته است. در این شرایط بحرانی، فعالیت این زیست بوم به کمک مان می‌آید و اکنون نتیجه و ثمره این فعالیت‌ها را برداشت می‌کنیم. زیست بوم نوآوری و فناوری در دوره شیوع کرونا اتفاقاتی خوبی را در کشور رقم زد. مجموعه‌های فعال در آن مانند مراکز علمی، مراکز تحقیقاتی و شرکت‌های دانش‌بنیان همه به میدان آمدند و با تلاش شبانه روزی امید را در جامعه زنده کردند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری رونمایی این دستگاه را از اتفاقات خوب زیست بوم فناوری و نوآوری دانست و گفت: ۲ ماه است که کشور درگیر بیماری است و به خوبی توانستیم آن را مدیریت کنیم که همه این اتفاقات خوب، حاصل سرمایه گذاری‌ها روی این زیست بوم است. همانطور که در تولید کیت تشخیص پیشرفت داشتیم، حال با این فناوری جدید با استفاده از هوش مصنوعی روش جدیدی را برای تشخیص بیماری کرونا گسترش دادیم. روشی که در مراحلی از بیماری از کیت هم دقیق‌تر است. این خود نگاهی جدید به تشخیص را نشان می‌دهد. این اقدام دستاوردی دیگر همراه با ارائه راه حل‌های نوآورانه شرکت‌های دانش بنیان است.

بر اساس این گزارش، دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف گرد هم جمع شده اند و با تشکیل تیم «آی مد» در مسیر توسعه فناوری و دانش قرار گرفته‌اند. آن‌ها با همکاری اساتید برجسته هوش مصنوعی و علوم پزشکی کشور و حمایت مرکز نوآوری پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف موفق به توسعه سامانه‌ای هوشمند به عنوان دستیار متخصصان رادیولوژی شده اند که سرعت و دقت تشخیص بیماری را افزایش می‌دهد.

سامانه تشخیص پنومونی (ذات الریه) COVID ۱۹ ناهنجاری‌هایی که در مراحل ابتدایی در تصاویر سی تی اسکن دیده نمی‌شود را تشخیص می‌دهد و حجم ناحیه عفونی را محاسبه می‌کند.

۲۵۰ هزار کیت تشخیص تا پایان فروردین ماه آماده تحویل است
ستاری گزارشی از اقدامات انجام شده در حوزه مبارزه با کرونا و دستاورد‌های آن ارائه و ادامه داد: تا پایان فروردین ماه دو شرکت دانش بنیانی که برای کیت‌های تشخیص کرونا تایدیه دریافت کردند ۲۵۰ هزار کیت آماده تحویل داشته باشند. البته تحویل آن‌ها آغاز شده است. همچنین به ظرفیت تولید هفته‌ای ۱۰۰ هزار کیت تشخیص در هفته رسیده ایم. به تازگی نیز یکی از شرکت‌ها تست‌های مربوط به کیت‌های نشخیص سریع را با موفقیت انجام داده است. در زمینه تولید کیت‌های تشخیص فوری چندساعته، نیز شاهد اقدامات خوبی هستیم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین بیان کرد: دو شرکت دانش بنیان نیز ساخت دستگاه‏ ونتیلاتور را انجام می‌دهند. این دستگاه یکی از مشکلات کشور‌های مختلف است که در کشور ما هیچ بیماری به خاطر این دستگاه و این نوع تجهیزات پزشکی دچار مشکل نشد. این شرایط خوب در دوره بحران را به سبب تلاش شرکت‌های دانش بنیان است که از زمان شیوع بیماری و حتی تعطیلات بی وقفه فعالیت کرده اند.

رییس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان با بیان اینکه بسیاری از تجهیزات لازم برای مبارزه با این بیماری داخلی‌سازی شده است، گفت: اهمیت این اقدام در این بحران است که حتی نمی‌توان ماسک را وارد کرد. حجم بسیاری از شرکت‌های دانش بنیان در حوزه‌های تجهیزاتی در حال فعالیت هستند. در حوزه دارویی هم دارو‌ها در داخل تهیه می ‎شود. همچنین صد‌ها کارآزمایی بالینی با توجه به جدید و ناشناخته بودن ویروس در حال انجام است. پس این زیست بوم با فعالیت خود به کشور در بحرانی‌ترین شرایط، کمک کرده است به گونه‌ای که نیاز به واردات تجهیزات خاصی نداریم. البته کمبود‌هایی در حوزه ماسک وجود دارد. شرکت‌های فناور در این حوزه در حال ساخت ده‌ها خطوط تولید ماسک بیمارستانی و N۹۵ هستند. در چند روز آینده تعدادی از این خطوط به بخش خصوصی ارائه داده می‌شود. گرچه ظرفیت تولید ماسک نسبت به ابتدای بحران ۴ برابر شده است، اما نیاز به افزایش آن وجود دارد.

سامانه هوشمند ایران‌ساخت در تشخیص و درمان کرونا؛ بی بدیل در کیفیت
همچنین در ادامه این مراسم زالی فرمانده ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان تهران گفت: در این شرایط بحرانی و شیوع بیماری شاهد ارائه دستاورد‌هایی بزرگ از شرکت‌های دانش بنیان و با همت محققان کشور هستیم که با حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری زمینه توسعه آن‌ها فراهم شد.

وی ادامه داد: رونمایی از این سامانه نیز اقدامی دیگر برای رفع بخشی از نیاز کادر درمانی محسوب می‌شود. این رونمایی نتیجه فعالیت بین رشته‌ای است. در حال حاضر سی تی اسکن موثرترین و کاراترین روش غربالگری محسوب می‌شود و بالاترین میزان از اثر بخشی و دقت را برای تشخیص بیماری دارد. سامانه تشخیص پنومونی (ذات الریه) COVID ۱۹ از حد بالای حساسیت و اختصاصی بودن برخوردار است و می‌تواند همچون یک دستیار رادیولوژیست به پزشک کمک کند. محققان کشور از فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ژرف برای توسعه آن بهره بردند.

زالی همچنین گفت: این نرم افزار می‌تواند به عنوان یک تکنیک پزشک از راه دور نیز کمک کننده باشد. همچینین در برخی سی تی اسکن‌ها تغییرات ظریف و کم ممکن است با چشم دیده نشود، اما سامانه آن را شناسایی می‌کند. البته این سامانه امکان حجم سنجی ابعاد ضایعه ریوی را فراهم می‌کند. همچنین از نظر کیفیت این دستگاه استثنایی در دنیا است.

در ادامه حمیدرضا ربیعی سرپرست تیم تحقیقات آی مد درباره این سامانه توضیحاتی ارائه داد و گفت: با توجه به شیوع جهانی کرونا اقدامات تشخیصی مرحله مهمی در این بیماری است که راه‌های گوناگونی برای آن وجود دارد. اما آنچه در دنیا اثبات شده است نشان می‌دهد سی تی اسکن قفسه سینه بهترین روش تشخیصی است. در این زمینه کشور چین و محققان استنفورد فعالیت‌های مناسبی انجام داده‌اند. ارزشمندترین فعالیت ما در راه اندازی این سامانه تجربه راهکار‌های کار تیمی بود. محققان دانشگاه‌های علوم پزشکی با گرد هم آمدن و فعالیت تیمی ظرف مدت یک ماه ایت سامانه را راه اندازی کردند که از نظر دقت و حساسیت در دنیا بی نظیر است.

ربیعی در ادامه گفت: این سیستم برای دانشگاه با بیمارستان خاصی راه اندازی نشده است. برای طراحی سامانه از تصاویر سی تی اسکن ۳ گروه افراد سالم، موارد مثبت کرونا و افراد با بیماری دیگر استفاده شد و با استفاده از هوش مصنوعی آموزش سیستم انجام شد. همچنین پیش پردازش تصاویر از بیمارستان‌های مختلف اقدامی دیگری بود که در این راستا انجام شد.

زیست بوم فناوری و نوآوری به فعالیت‌های مبارزه با کرونا شتاب بخشید
پرویز کرمی دبیر کمیته مبارزه با کرونا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ابتدای این نشست ضمن ارائه گزارشی از اقدامات این معاونت در مقابله با ویروس کرونا با بیان اینکه این معاونت از همان روز‌های نخست شیوع کرونا فعالیت خود را برای ساخت تجهیزات پزشکی، ماسک، ونتیلاتور، کیت و سایر تجهیزات دانش بنیان آغاز کرد، گفت: زیست بوم فناوری و نوآوری همزمان با شیوع کرونا در کشور به کمک کادر پزشکی و درمانی آمد و با اقدامات خود به فعالیت‌های این حوزه شتاب داد.

رییس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری، ضمن تشکر از اهالی رسانه و خبرنگاران، صدا و سیما، خبرگزاری‌ها و شبکه‌های اجتماعی، گفت: این پویش راه افتاده بدون همکاری و حمایت اصحاب رسانه راه به جایی نمی‌برد. جراید، رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی، خبرنگار‌ها و خبرگزاری‌ها دوشا دوش تیم پزشکی و فناوران و تولیدکنندگان در این مدت تلاش کردند و با پیشگیری از انتشار شبه علم‌ها و شایعات به آگاهی بخشی و اطلاع رسانی درست به جامعه کمک کردند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کرونا سورنا ستاری معاونت علمی و فناوری پرویز کرمی کیت تشخیص کرونا علمی و فناوری رییس جمهوری زیست بوم فناوری و نوآوری شرکت های دانش بنیان مبارزه با کرونا زیست بوم هوش مصنوعی دستاورد ها معاون علمی سی تی اسکن فعالیت ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۷۴۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای لامرد، امروز ناسالم برای گروه‌های حساس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس ؛ بر اساس اطلاعات سازمان حفاظت محیط زیست امروز، شاخص کیفیت هوای لامرد ساعت ۱۱ امروز عدد ۱۱۴ (وضعیت شاخص: ناسالم برای گروه‌های حساس) است.
شاخص کیفیت هوا AQI، کیفیت هوا را در شش دسته قرار می‌دهد که هر دسته را به سطوح مختلف سلامت انسان مربوط می‌سازد.
این شش دسته به شرح زیر است:
پاک: میزان AQI در این حالت بین ۰ و ۵۰ است. کیفیت هوا رضایت بخش است و آلودگی هوا بی خطر یا کم خطر است.
قابل قبول: میزان AQI در این حالت بین ۵۱ تا ۱۰۰ است. کیفیت هوا قابل قبول است اگرچه بعضی از آلاینده‌ها ممکن است برای تعداد بسیار کمی از افراد با ملاحظات بهداشتی خاص همراه باشد به عنوان مثال کسانی که نسبت به ازن حساسیت ویژه‌ای دارند ممکن است علائم تنفسی از خود بروز دهند.
ناسالم برای گروه‌های حساس: میزان AQI در این حالت بین ۱۰۱ و ۱۵۰ است. بعضی از افراد گروه‌های حساس ممکن است اثرات بهداشتی خاصی را تجربه کنند. برای مثال مردمی که دارای بیماری ریه هستند نسبت به عموم مردم خطرات بیشتری را از مواجهه با ازن متحمل می‌شوند، اما مردمی که بیماری ریوی یا قلبی دارند خطر بیشتری را از مواجهه با ذرات معلق متحمل می‌شوند. ولی وقتی آلودگی هوا در این سطح قرار دارد عموم مردم تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند.
ناسالم: هر فردی ممکن است اثرات بهداشتی AQI بالا را زمانی که مقدار آن بین ۱۵۱ و ۲۰۰ است، تجربه کند. اعضای گروه‌های حساس بیش از سایرین اثرات جدی را بر سلامت خود تجربه می‌کنند.
خیلی ناسالم: در این حالت AQI بین ۲۰۱ تا ۳۰۰ قرار دارد و هشداری برای سلامتی بحساب می‌آید و بدین معنی است که هر کسی ممکن است اثرات جدی تری را بر سلامت خود تجربه کند.
خطرناک: AQI در این وضعیت از ۳۰۰ بالاتر است و اخطاری جدی برای سلامت انسان و اعلام وضع اضطراری است. در این وضعیت احتمالا تمام افراد جامعه تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

دیگر خبرها

  • (تصاویر) رونمایی از موتور شش سیلندر ساخت ایران
  • رونمایی از اولین موتور ۶ سیلندر ساخت ایران
  • هوآوی از نرم‌افزار جدید خودروی هوشمند رونمایی کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • ساعت هوشمندی که اختلال در ریتم قلب را زودتر از وقوع پیش‌بینی می‌کند
  • فضای کار اشتراکی در زیست‌بوم فناوری و نوآوری چیست؟
  • هوای لامرد، امروز ناسالم برای گروه‌های حساس
  • عفونت‌های ادراری و پروستات از جمله بیماری‌های شایع
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • فعالیت 490 مرکز نوآوری در کشور/ ضرورت رفع مسائل اساسی با ظرفیت‌های قانون جهش تولید