Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-03-28@22:14:49 GMT

پرخاصیت‌ترین گیاه دارویی را بشناسید

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۷۶۲۶۰

پرخاصیت‌ترین گیاه دارویی را بشناسید

شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که بهترین این بهترین‌ها چیست؟
اگر بخواهید پاسخ این سوال را بدهید کدام یک از گیاهان دارویی را نام می‌برید؟ شاید کمی مشکل باشد چرا که گیاهان دارویی سرتاسر خواص و فایده هستند و نمی‌توان از بین آن‌ها بهترین را انتخاب کرد، اما بالاخره در هر جمعی یک بهترین وجود دارد که به اعتقاد متخصصان طب سنتی یکی از پرخاصیت‌ترین گیاهان دارویی یونجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یونجه، گیاهی است غریب که امروزه در اذهان عمومی تنها به درد علوفه دام می‌خورد، درحالی که در گذشته استفاده‌های فراوان از این گیاه پرفایده می‌شده است. این گیاه که عمدتاً در آسیا کشت می‌شود از اولین گیاهان دارویی شناخته شده برای بشر است.

یونجه از نظر تغذیه عمومی غذایی کامل است که چاق می‌کند و آهن بسیاری دارد و خوردن آن تمام اعضای بدن را تقویت می‌کند، «یونجه» در درمان ضعف عمومی، ضعف بنیه، کم خونی و اعصاب مفید است و مغز و ستون فقرات را قوت می‌بخشد. این گیاه خوراکی با خواص تغذیه‌ای فوق العاده، منبع غنی از ویتامین‌های B. ,K ,E ,D ,A و همچنین املاح معدنی نظیر کلسیم، اسیدفولیک، منیزیم، پتاسیم به حساب می‌آید و البته مصرف خشک آن تأثیرگذارتر خواهد بود.

از دیگر فواید گیاه یونجه این است که حاوی مقدار قابل توجهی پروتئین است. علاوه بر این ریشه گیاه یونجه قابلیت آن را دارد که تا عمق ۱۸ متری زمین هم پیشروی کرده و ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری را از خاک جذب کند.

بررسی‌های گذشته حاکی از آن است که مصرف گیاه یونجه می‌تواند در پاک سازی روده از مواد سمی موثر باشد. همچنین گیاه یونجه کلسترول بد را کاهش می‌دهد و در تصفیه خون نقش دارد.

خواص یونجه سلطان گیاهان دارویی
یونجه‌ی پخته ملین و خشک آن قابض است، تازه آن نفاخ و افزاینده شهوت است. مداومت در خوردن شربت یونجه چاق کننده و مولد خون صالح و ضماد کوبیده آن با عسل محلل ورم سرد و با سرکه محلل ورم گرم است. یونجه مدر حیض است خصوصاً، چون در حمام یا بعد از آن تناول نمایید و جهت خشونت سینه و سرفه نافع است.

درمان ضرب دیدگی با گیاهان دارویی
مقدار ویتامین C. آن ۲ برابر «جعفری» و ۴ برابر «لیموترش» است و ویتامین A. آن از «شب کوری» جلوگیری می‌کند. یونجه همچنین مقداری ویتامین D. داشته و سرشار از ویتامین K. است که خوردن آن از خونریزی جلوگیری می‌کند و پخته آن برای رفع یبوست مفید است. ضماد پخته یونجه روزی ۲ بار جهت رعشه مفید است.

ترکیبات شیمیایی
ترکیبات شیمیایی یونجه بر حسب آن که عمل تجزیه روی این گیاه جوان (قبل از گل دادن) یا در آغاز گل دادن و یا پس از پیدایش گل انجام گیرد تفاوت می‌نماید. به طوری که در گیاه جوان، مقدار پروتئین‌ها زیادتر از آغاز گل دادن و برعکس مواد سلولزی و هیدرات‌های کربن آن کمتر است. آنزیم‌های بسیاری در یونجه یافت می‌شود که از آن‌ها می‌توان به اینورتاز و پکتیناز اشاره کرد. «یونجه» شامل حدود ۲۰ درصد پروتئین می‌باشد. علاوه بر این‌ها حاوی هیدرات‌های کربن، دیاستازها، نوعی ساپوتین با اثر عطسه آور، ستن ها، دو ماده رنگی، اسید فسفریک و ویتامین‌های مختلف است. در خاکستر آن مقدار زیادی آهک، پتاس، اسید فسفریک، کمی منیزیم، آهن و به مقدار جزئی «آرسنیک» و «سیلیس» است.

روش تهیه شربت با بهترین گیاهان داوریی "یونجه "
برای تهیه شربت یونجه ۳۰۰ گرم یونجه خشک را در یک لیتر آب می‌جوشانند تا نصف شود، سپس آن را با فشار صاف نموده و با ۹۰۰ گرم قند یا شکر شیرین کرده روزی ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم مصرف کند.
یونجه را می‌توان دم کرده و آن را به صورت چای نوشید. همچنین می‌توان این گیاه را به صورت کپسول و همچون قرص‌های مولتی ویتامین روزانه مصرف کرد.

ترک اعتیاد با سلطان گیاهان دارویی یونجه
روش پزشکان قدیم ایران در معالجه اعتیاد، ساختن دارو‌هایی بود که معتاد را نسبت به خود اعتیاد متنفر و حساس می‌کرد و برای این کار معمولاً از تعفن یونجه، افسنتین و چند گیاه دیگر استفاده می‌کردند. اخیراً داروسازان سنتی هند یونجه تازه را خرد کرده ۲ ماه در الکل خیسانده و بعد یک استکان آن را با مقداری آب موقع خماری به معتاد می‌خورانند و بعد دستور می‌دهند که از ماده مورد اعتیاد خود استفاده کند. محلول الکلی یونجه به علت داشتن ماده صابونی (ساپونین) شخص را ناراحت کرده و نسبت به ماده مورد اعتیاد متنفر و بیزار می‌سازد و تا مدتی زیاد از آن بدش می‌آید. این روش سابقاً در ایران برای درمان اعتیاد به الکل بود، اکنون برای معالجه معتادان به تریاک و سیگار و حتی هروئین به کار رفته و نتایج عالی داده است.

خواص عرق یونجه
یونجه طبیعت معتدل دارد
معالج رعشه و ناراحتی‌های عصبی
چاق کننده
نیروبخش
کاهش قند خون
ضد شبکوری
درمان نرمی استخوان
تصفیه خون
نرم کننده سینه
قابض
ازدیاد شیر مادران
قاعده آور
موثر در ترک اعتیاد
دارای ویتامین آ. و ب       منبع:مشرق

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر گیاه دارویی گیاهان دارویی گیاه یونجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۷۶۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی کسب اطلاعات دارویی از سامانه «تیتک»

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سعید کاظمی با قدردانی از تلاش های اداره کل بازرسی وزارت بهداشت به عنوان متولی سامانه اطلاعات دارویی کشور گفت: در صورت عدم دسترسی مردم  به این سامانه اصلاً جای نگرانی وجود ندارد؛ چراکه داروهای کمیاب در سامانه و اپلیکیشن تیتک (TTAC)  قابل جست‌وجو بوده و کاربران می توانند به داروی مورد نظر از نزدیکترین داروخانه دسترسی پیدا کنند.

وی  در توضیح بیشتر افزود: در نرم‌افزار تلفن همراه سامانه رهگیری، ردیابی و کنترل اصالت که به TTAC معروف است و از طریق سامانه و بازار امکان دسترسی دارد، قسمتی  با عنوان  داروهای کمیاب وجود دارد که البته به زودی به جست‌وجوی فرآورده‌های سلامت‌محور تغییر نام پیدا می‌کند. در این بخش امکان جست‌وجوی دارو میسر است.     

این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو بیان کرد: هر فرد می‌تواند نام برند یا ژنریک داروی مدنظر خود را با توجه به مختصات جغرافیایی خود جست‌وجو کرده و نرم افزار نزدیک‌ترین داروخانه ای که آخرین استعلام از آن فرآورده را داشته است، پیشنهاد می‌دهد و این امر از سردرگمی فرد متقاضی برای جست‌وجوی دارو  جلوگیری می‌کند.  

به گفته مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و سامانه‌های سلامت سازمان غذا و دارو، این روش درباره راهِ یافتن شیر خشک هم مصداق دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۷۰۰ هکتار به سطح زیر کشت گیاهان دارویی لرستان اضافه شده است
  • چگونگی کسب اطلاعات دارویی از سامانه «تیتک»
  • توصیفات ویلیام گولدینگ از طبیعت در «خداوندگار مگس‌ها»
  • این گیاه زیبا یک مسکن طبیعی ، تقویت کننده حافظه است و سرشاز از ویتامین C، مس و منگنز میباشد
  • راهکار‌های ساده خانگی درمان مشکلات روده در طب سنتی + فیلم
  • علائم زخم معده را بشناسید
  • دریاچه اُوان نگینی در الموت
  • کمبود این ویتامین‌ها علت سرگیجه شماست
  • این زن به جای دو کلیه، ۴ کلیه دارد!
  • گیاهی که به انسولین معروف است