Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا و به نقل از بورس تهران، مجید نوروزی، معاون ناشران و اعضا با بیان مطلب بالا گفت: در این جلسات، درخواست پذیرش سهام ۱۱ شرکت در صنایع مختلف مطرح شد. در جلسات برگزار شده هیئت پذیرش بورس اوراق بهادار تهران، هشت شرکت با مجموع سرمایه ۱۰۱ هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال پذیرش شد که بزرگترین شرکت پذیرش شده، شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) با سرمایه ۸۰ هزار میلیارد ریالی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین تعداد ۲۳ اوراق بدهی (شامل انواع صکوک و اوراق مشارکت) با مبلغ کل بیش از ۷۲ هزار میلیارد ریال در بورس تهران پذیرفته شده که نسبت به سال ۱۳۹۷ بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه جلسات هیات پذیرش  متناسب با شرایط بازار از دو هفته یکبار به هفته ای یک بار افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: با این حال درخواست پذیرش سه شرکت نیز در صنایع فرآورده های نفتی، غذایی و ساختمانی به دلیل ابهامات موجود و عدم احراز شرایط مورد موافقت هیئت پذیرش برای ورود به بورس قرار نگرفت که پس از اصلاح ساختار و ارائه گزارشهای درخواست شده، مجدداً در جلسه هیئت پذیرش مطرح خواهند شد.

مقایسه‌ عرضه سهام شرکت‌ها در سه سال اخیر 

معاون ناشران و اعضای بورس تهران به بررسی مقایسه‌ای عرضه سهام شرکت‌ها در سه سال اخیر  پرداخت و گفت: بررسی مقایسه‌ای عرضه سهام شرکت‌ها در سه سال اخیر حاکی از عرضه به ترتیب هفت شرکت در سال  ۱۳۹۶ (با سرمایه اسمی بیش از ۱۸ هزار میلیارد ریال، تعداد هشت شرکت در سال ۱۳۹۷ با سرمایه اسمی بیش از ۲۱ هزار میلیارد ریال و عرضه تعداد ۹ شرکت در سال ۱۳۹۸ با سرمایه اسمی بیش از ۴۰۰۰ میلیارد ریال بوده است.

نوروزی تصریح کرد: در سال ۱۳۹۸،  تعداد چهار شرکت فولاد سپید فراب کویر، پدیده شیمی قرن، سرمایه‌گذاری کشاورزی کوثر و تأمین سرمایه ملت در فهرست نرخ‌های بورس درج شد. همچنین تعداد ۹ شرکت شامل شرکتهای سرمایه‌گذاری صدر تأمین، پلی پروپیلن جم، سیمرغ، پتروشیمی نوری (برزویه)، غلتک سازان سپاهان، فولاد سپید فراب کویر، پدیده شیمی قرن، سرمایه‌گذاری کشاورزی کوثر و تأمین سرمایه ملت  با مجموع سرمایه ۳۹ هزار و ۸۲۵ میلیارد ریال و ارزش بازار ۲۸۴ هزار و ۴۱۰ میلیارد ریال توانستند شرایط عرضه را کسب کرده و در بورس اوراق بهادار تهران عرضه شوند.

چرا تعداد پذیرش و عرضه سهام افزایش نمی‌یابد؟

نوروزی به سؤالی که برای برخی از سرمایه‌گذاران در مورد اینکه چرا در شرایطی که بازار سهام با استقبال مواجه می‌شود، نسبت به عرضه سهام و پاسخ به تقاضای خرید سهام  و عرضه اوراق اقدام نمی‌شود و به عبارت دیگر چرا تعداد پذیرش و عرضه سهام افزایش نمی‌یابد؟ اینگونه پاسخ داد: در این خصوص می‌بایست به فرآیند پذیرش سهام و همچنین شرایط پذیرش، درج و عرضه سهام توجه شود.

 معاون ناشران و اعضا بورس تهران بر دارا بودن شرایط اولیه پذیرش توسط شرکت ها تاکید و خاطرنشان کرد: شرکت ها باید شرایط اولیه پذیرش مطابق دستورالعمل پذیرش اوراق بهادار در بورس، مصوب هیئت مدیره سازمان بورس را داشته باشند؛ در غیر این صورت امکان طرح در جلسه هیئت پذیرش را نخواهند داشت. در این راستا، مدیریت پذیرش اوراق بهادار بورس تهران، از زمان درخواست پذیرش و گام به گام، شرکت ها را جهت اصلاح ساختار مالی مورد نیاز و بهبود شیوه های گزارشگری همراهی و راهنمایی می کند و گاهی این فرآیند آماده سازی زمان زیادی را از شرکت ها می گیرد. بدیهی است هر چه میزان ابهامات موجود در ساختار مالی و عملیاتی یک شرکت کمتر باشد، حضور موفق‌تری در بورس اوراق بهادار خواهد داشت.

نوروزی به مرحله دیگر فرایند پذیرش اشاره کرد و افزود: پس از موافقت هیئت پذیرش با تقاضای پذیرش سهام شرکت، مواردی به عنوان بندهای شرط پذیرش مطرح می‌شود که درج نام شرکت در فهرست نرخ‌های بورس، منوط به احراز شرایط ذکر شده و ارائه مدارک و مستندات مربوطه خواهدبود. بخشی از زمان‌بری فرآیند پذیرش نیز در این مرحله اتفاق می‌افتد. لازم به ذکر است چنانچه ابهامات موجود در عملیات و گزارشهای مالی شرکت متقاضی، ناچیز بوده و مانع پذیرش نباشد، پذیرش مشروط انجام می‌شود.

وی عرضه اولیه شرکت ها در بورس تهران را منوط به تکمیل مدارک و مستندات دانست و گفت:  پذیرش و یا درج یک شرکت به معنای آمادگی عرضه نیست و شرکت باید تمام مراحل خود را به طور کامل پشت سر بگذارد. عرضه اولیه شرکت ها در بورس اوراق بهادار تهران منوط به تکمیل مدارک و مستندات، احراز شرایط هیئت پذیرش، افشای اطلاعات کافی در سامانه کدال، ارائه گزارش ارزش گذاری، انعقاد قرارداد بازارگردانی و به طور کلی رعایت مفاد دستورالعمل پذیرش است که در صورت نقص در هر کدام از موارد ذکر شده، عرضه سهام میسر نخواهد شد.

معاون ناشران و اعضای بورس تهران به برنامه پذیرش و عرضه سهام در سال ۱۳۹۹  اشاره و اظهار کرد: درج و عرضه سهام شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) و برخی از شرکت‌های زیرمجموعه غیربورسی آن در بازار سرمایه، پذیرش و عرضه سهام در مجموع ۱۵ شرکت جدید با سرمایه بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد ریال را خواهیم داشت. همچنین فرآیند پذیرش شرکت‌های زیرمجموعه بنیاد مستضعفان در بورس تهران آغاز شده است که در مقاطع زمانی ذیربط، اطلاع‌رسانی خواهد شد.

معاون ناشران و اعضا به بهره گیری بورس تهران از ظرفیت تالارهای منطقه‌ای، نسبت به شناسایی شرکت‌های دارای شرایط اولیه جهت ورود به بورس اشاره کرد و گفت: پس از ابلاغ سیاست‌های کلی اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی توسط مقام معظم رهبری، شرکت‌های بزرگ در قالب این ابلاغیه امکان پذیرش و عرضه سهام در بورس تهران داشتند که در سال های گذشته، این موضوع انجام شده است و در حال حاضر تعداد این شرکت‌ها بسیار محدود شده یا شرایط پذیرش در بورس را ندارند. همچنین بورس اوراق بهادار تهران در قالب بازاریابی و بهره‌گیری از ظرفیت تالارهای منطقه‌ای، نسبت به شناسایی شرکت‌های بزرگ و دارای شرایط اولیه جهت ورود به بورس اقدام می کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بورس تهران پتروشیمی سرمایه شیمی بازار سهام بورس اوراق بهادار تهران هزار میلیارد ریال پذیرش و عرضه سهام معاون ناشران عرضه سهام شرکت بورس تهران سرمایه گذاری شرایط اولیه هیئت پذیرش شرکت ها پذیرش سه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۷۶۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت

یه گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، عشقی گفت: اعتمادسازی مهمترین بخش در بازار سرمایه است و تمام دستگاه‌ها باید کمک کنند که اعتماد با تصمیمات به موقع به بازار سرمایه بازگردد.

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس در خصوص واریز سود سهام عدالت گفت: مجموعه اتفاقاتی که برای شرکت‌ها افتاده، باعث شد شرکت‌ها مرتکب تخلف شوند و در پایان سال نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند. امیدواریم تا خرداد بتوانیم سودهارا جمع آوری کنیم و باقی مانده سود سهام عدالت را پرداخت کنیم. زمان دقیق این پرداخت توسط شورای عالی بورس مشخص خواهد شد.

دیگر خبرها

  • گلایه رئیس سازمان بورس از سود بانکی ۳۰ درصدی؛ مردم به سمت سهام نمی‌آیند!
  • برنامه ریزی برای پذیرش شرکت‌های کرمانشاه در بازار سرمایه
  • مردم به جای سرمایه‌گذاری در بانک نفت بخرند!
  • خبر مهم عشقی درباره زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • ۲۰۰ شرکت در راه بازار سهام
  • زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • تغییر در ترکیب هیئت پذیرش شرکت‌های استارت‌آپی/پذیرش دانش‌بنیان‌ها در حوزه های مختلف
  • حجم ۸۰۰۰ میلیارد تومانی معاملات در بازار سرمایه توسط کرمانشاهیان
  • ساختمان تاریخی بورس اوراق بهادار دانمارک طعمه حریق شد
  • بازگشت دامنه نوسان بورس به حالت عادی از چهارشنبه