Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامحسین مهرعلیان مدیر کل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران درخصوص دارویی به نام فاویپیراویر برای درمان کرونا ویروس، گفت: این دارو در سال ۲۰۱۴ برای اولین بار در کشور ژاپن تولید شد و به‌عنوان یکی از آژانس‌های بین المللی دارویی تاییدیه برای درمان آنفولانزای تیپ B را گرفت و بعد‌ها که ویروس ابولا هم مطرح شد برای درمان از این دارو استفاده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه این دارو، یک دارویی قدیمی است افزود: اخیراً که کرونا ویروس در کشور چین یک اپیدمی را آغاز کرد، تمام تلاش دولت چین این بود که تمام دارو‌هایی که بر این ویروس تاثیر مى‌گذارد را استفاده کنند به همین خاطر قالب بر ۵۰ تا ۱۰۰ دارو را تست کردند و از بین این دارو‌ها چندین دارو از جمله فاویپیراویر که مقداری تاثیر مثبت بر روی بهبود بیماران مبتلا به ویروس کرونا داشتند انتخاب شد.

مهرعلیان افزود: در اسفندماه که این ویروس در کشور ما شیوع پیدا کرد بر حسب گزارشاتی که از کشور چین داشتیم در هفته دوم شیوع این بیماری از دولت چین درخواست ارسال مقداری از این دارو را کردیم تا ما هم در ایران آزمایش کنیم و سپس دولت چین تعدادی از این دارو را به‌طور رایگان از طریق سفارت در اختیار ما قرار داد که ما کمتر از ۲۴ ساعت در اواخر اسفندماه این دارو را در اختیار تیم تحقیقاتی کشور قرار دادیم به دلیل اینکه ما هیچ تاییدیه‌ای از هیچ جای دنیا در رابطه با اثربخشی این دارو بر کرونا نداشتیم و در حال حاضر هم منتظر نتیجه‌ی نهایی و تاییدیه ى آن هستیم.

وی در ادامه افزود: ما برای اینکه زمان را از دست ندهیم، از هفته دوم اسفند رایزنی‌هایی در رابطه با تامین این دارو در کشور در صورت تایید اثربخشی انجام دادیم، اما باتوجه به کمبود این دارو و قیمت بسیار بالای آن، از طریق شرکت‌های دانش بنیان مواد اولیه این دارو را کشف و حدود ۵ هزار قرص را در مقیاس آزمایشگاهی ساختیم و در حال حاضر منتظر نتیجه نهایى این آزمایش هستیم و در صورت نتیجه نهایى بهبودى همه بیماران از مصرف این دارو تولید انبوه آن را آغاز خواهیم کرد.

مهرعلیان افزود: نتیجه نهایى آزمایش و تست‌های این دارو نهایتا تا ٥ روز کارى آینده اعلام خواهیم کرد و در صورت نتیجه تاثیر مثبت این دارو، داروى فاویپیراویر را در حجم انبوه تولید و حتى در اختیار بقیه کشور‌ها هم قرار خواهیم داد.

او گفت: ما حتی در کشور توانستیم تمام مواد اولیه این دارو را بررسی و سنتز کنیم.

مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در انتها در مورد داروی رانیتیدین گفت: حدود ۲ سال است که در بحث عدم خلوص دارو‌ها در دنیا برخی از دارو‌ها شناخته شده و آخرین دارویی که در موردش صحبت شد رانیتیدین بود و ما از تمام رانیتیدین‌های موجود در کشور نمونه‌ای را به آزمایشگاه‌ها فرستادیم و در اسفندماه نتایج اعلام شد که در برخی این ناخالصی در حد مجاز وجود داشت که فورا این دارو‌ها را در سطح بازار جمع آوری کردیم و بقیه این دارو را مرتب در حال آزمایش است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۷۷۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲

رئیس اداره پایش و تامین زنجیره تامین داروی سازمان غذا و دارو گفت: متفورمین مصرفی بیماران مبتلا به دیابت با بیش از ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون عدد فروش، پرمصرف‌ترین داروی کشور در سال گذشته بود.

به گزارش ایسنا، محمدحسین متولی با بیان این مطلب اظهار کرد: پرفروش‌ترین داروها از لحاظ تعدادی در سال گذشته به ترتیب متفورمین با ۲ میلیارد و ۲۰۹میلیون عدد، ادالت‌کلد با یک میلیارد و ۹۲۰ میلیون عدد، آسپرین با یک میلیارد و ۷۶۳ میلیون عدد، لووتروکسین با یک میلیارد و ۲۳۵ میلیون عدد، فاموتیدین با یک میلیارد و ۲۳۱ میلیون عدد بوده است.

وی افزود: داروهایی همچون «آموکسی سیلین»، «استامینوفن+کافئین+ایپوپروفن»، «کدئین»، «لوزارتان» و «آتورواستاتین» نیز از لحاظ فروش در رده‌های پنجم تا دهم فروش قرار دارند.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، به گفته رئیس اداره پایش زنجیره مصرف داروی سازمان غذا و دارو، پرمصرف‌ترین داروهای تامینی سال ۱۴۰۲ از نظر ریالی نیز به ترتیب آموکسی سیلین، سفکسیم، IVIG، ادالت کلد، انوکساپارین، متفورمین، استامینوفن، کوآموکسی کلاو بوده‌اند.

متولی خاطرنشان کرد: داروهای ذکر شده ۱۰ درصد ارزش ریالی بازار دارویی را به خود اختصاص داده اند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • «متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • آمارهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از واردات و مصرف داروی ایرانی‌ها
  • نتایج نمایندگان ایران در روز نخست اسکواش قطر جونیور
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • نتایج روز نخست ملی پوشان ایران در مسابقات اسکواش قطر جونیور
  • ۲۲ عطاری متخلف در قم طی سال گذشته پلمپ شدند
  • کلاهبرداری مرگ‌آلود با داروی درمان آلزایمر
  • هشدار درباره تزریق بوتاکس‌های خارجی