Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: بنا بر روایات موثق بزرگترین فرزند امام حسین (ع) در یازدهمین روز ماه شعبان سال ۳۳ هجری قمری در مدینه چشم به جهان گشود که او را علی اکبر نام نهادند؛ مورخان سال تولد ایشان را ۳۴، ۳۵ و ۴۳ هجری قمری نیز ذکر کرده‌اند.

مادر حضرت علی اکبر (ع)، لیلا دختر ابی مره است؛ وی که از خاندانی بزرگ و با شرافت بود، یکی از مادران شایسته و برجسته تاریخ اسلام است و در تربیت این فرزند برومند امام حسین (ع) نقش مهمی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مورد حضور این بانوی بزرگ اسلام در حادثه کربلا بین مورخان اختلاف وجود دارد.

حضرت علی اکبر (ع) از جوانی نمونه‌ای از فضایل و خصوصیات پیامبر اکرم (ص) و دارای مجموعه‌ای از خوبی‌ها و فضیلت‌ها بود، حتی معاویه هم به فضایل ایشان اقرار کرده است.

علاقه و محبت پدر به فرزند و رابطه سرشار از ادب و احترام حضرت علی اکبر (ع) به اباعبدالله الحسین (ع) در همه مراحل زندگی ایشان وجود داشت که نهایت و اوج آن در صحنه عاشورا دیده می‌شود.

تربیت ولایی و تأدیب شایسته سبب شده بود حضرت علی اکبر (ع) همواره در خدمت پدر بزرگوارش باشد و در نهایت ادب، گوش به فرمان و آماده جان نثاری شود.

امام حسین (ع)، حضرت علی اکبر (ع) را عصاره بنی هاشم و شبیه‌ترین مردم به پیامبر (ص) دانسته و فرموده است: هر وقت دلمان برای رسول الله (ص) تنگ می‌شد، مشتاق زیارت علی اکبر می‌شدیم و زیارت و ملاقات وی بود که دلمان را در فراق پیامبر (ص) تسلی می‌بخشید.

وقتی قرآن کریم پیامبر اکرم (ص) و سبک زندگی ایشان را برای بشر، اُسوه و الگو معرفی می‌کند؛ «لَقَد کانَ لَکُم فی رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَه». پس هر شخصی که بخواهد برای انسان‌ها اسوه و الگو قرا گیرد، باید شبیه‌ترین فرد به پیامبر گرامی اسلام (ص) باشد یعنی «اشبه الناس خلقاً خُلقاً و منطقاً برسول الله» باشد.

اهمیت توجه به جوانان در اداره جامعه

حضرت علی‌اکبر (ع) خصایص اخلاقی را از جد گرامیشان پیامبر اکرم (ص) به ارث برده است، به همین دلیل سالروز میلاد ایشان به عنوان روز جوان نامگذاری شده و جوانان باید به ادب، سخاوت، شجاعت، اطاعت و تلاش حضرت علی‌اکبر (ع) توجه داشته باشند.

در کتاب کودک، نوجوان و جوان از دیدگاه مقام معظم رهبری آمده که «جوان در هر جامعه و کشوری، محور حرکت است. اگر حرکت انقلابی و قیام سیاسی باشند، جوان آن جلوتر از دیگران در صحنه هستند. اگر حرکت سازندگی یا حرکت فرهنگی باشد، باز جوانان جلوتر از دیگران هستند و دست آن‌ها کارآمدتر از دست دیگران است. حتی در حرکت انبیای الهی هم محور حرکت و مرکز تلاش و تحرک، جوانان بودند».

امام علی (ع) فرمود: هرگاه در امری که بر تو عارض شده و نیازمند به مشورت بودی ابتدا با جوانان مشورت کن

آیت‌الله العظمی جوادی آملی در کتاب مفاتیح الحیات در رابطه با اهمیت جایگاه جوانان در روایات و ثمره مشورت با آنان چنین آورده است: امام صادق (علیه‌السلام) به ابوجعفر أحول پس از بازگشت وی از بصره فرمود: استقبال مردم را نسبت به امر امامت و پذیرش آن، چگونه یافته‌ای؟ وی گفت: سوگند به خدا آنان اندک هستند، آنچه خواستند انجام دادند. امام فرمود: به جوانان بپرداز، زیرا آنان به هر کار خیری شتابنده‌ترند.

این استاد سطوح عالی حوزه همچنین تصریح کرده است: امام علی (ع) فرمود: هرگاه در امری که بر تو عارض شده است نیازمند به مشورت بودی ابتدا با جوانان مشورت کن زیرا که آن‌ها تیز هوش‌ترند و سریع‌تر حدس می‌زنند سپس آن را به اندیشه پیران و بزرگان واگذار کن تا عاقبت آن‌را شناسایی کنند و انتخاب نیکو نمایند زیرا تجربه آن‌ها بیشتر است.

صاحب تفسیر تسنیم، جوانی و خطرات پیش روی آن را یادآور شده و تأکید کرده است: تبلیغ سوء، آموزش بد، رفتار ناهنجار و بی‌بند و باری چون نیش پشه آلوده و نفوذ میکروب سمّی است که سریع التأثیر و بطی‌ء الزوال است. مثلاً ً شکستن سر در یک لحظه است، ولی درمان آن به درازا می‌کشد یا هبوط از قله بلند یک آن است، لیکن صعود به آن در مدت مدید است. شبهه علمی یا شهوت عملی نسبت به جوان کم تجربه سریعاً اثر می‌گذارد، ولی برطرف نمودن آن سهل نیست.

غیرت دینی حضرت علی اکبر (ع) الگویی برای جوانان

نائب رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، حضرت علی اکبر (ع) را مطیع محض سیدالشهدا (ع) دانست و گفت: با بررسی ابعاد مختلف زندگی این سرباز وفادار اسلام می‌توان شجاعت و ولایتمداری را استخراج و به عنوان الگویی جامع به نسل جوان معرفی کرد.

حجت الاسلام سید جلال رضوی مهر، حضرت علی اکبر (ع) را یکی از شهدای والامقام حادثه کربلا خواند و گفت: ایشان به دلیل غیرت دینی که داشتند برای یاری ولی خود در روز عاشورا از دیگران برای مقابله با دشمنان سبقت گرفت به همین دلیل جایگاه ایشان در میان شهدای کربلا ویژه است.

جایگاه حضرت علی اکبر (ع) آنقدر بالاست که امام زمان (عج) در زیارت ناحیه مقدسه به ایشان سلام می‌دهد

وی تصریح کرد: جوانان ایران اسلامی باید در حرکت‌ها و فعالیت‌های خود اطاعت حضرت علی ابن الحسین (ع) از ولی و رهبر خویش یعنی حضرت سیدالشهدا (ع) را الگوی خود قرار دهند.

این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه جایگاه حضرت علی اکبر (ع) آنقدر بالاست که امام زمان (عج) در زیارت ناحیه مقدسه به ایشان سلام می‌دهد، گفت: جوانان ما امروز نیازمند اسوه‌ای حسنه هستند که انسان کامل باشد و در همه زمینه‌ها همچون ادب، مهربانی، گذشت، دلیری و اخلاق شبیه‌ترین فرد به پیامبر گرامی اسلام (ص) باشد تا راه سعادت را در پیش بگیرند.

وی رشادت و شجاعت حضرت علی اکبر (ع) را مورد اشاره قرار داد و گفت: جوانان باید با الگو گرفتن از ایشان شیطان را از خود دور کنند و در جهاد با نفس پیروز باشند.

در یکی از زیارات حضرت علی اکبر (ع) از کلام امام معصوم آمده است: «شهادت می‌دهم تو از آنانی که از فضل و عطای خدا مسرور و شادند و این منزلت هر شهیدی است تا چه رسد به منزلت محبوب خدا و مقرب نزد رسول خدا (ص) خدا در برابر هر لفظ و لحظه و سکون و حرکت، از فضلش آنقدر به تو ببخشاید که تمام ساکنان علیین بر آن غبطه آرند. ای که جدت کریم، پدرت کریم و خودت کریم هستی».

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا آیت الله العظمی استاد حوزه علمیه قم پدر درمان مقام معظم رهبری بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی حضرت علی اکبر شبیه ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۷۸۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ماشین ترورهای شخصیتی از کار نمی‌افتد؟ / راه‌اندازی کانال معدوم اکبر گودرزی در یک پیام‌رسان!

ادامه ترورهای شخصیتی پس از انتخابات علاوه بر تسویه‌حساب‌های سیاسی در تلاش است تا سیستم اطلاعاتی و امنیتی کشور را نیز ناکارآمد جلوه دهد.

سرویس سیاست مشرق- انتشار یک خبر از سوی یکی از اعضای دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب درباره تذکر به برخی مسئولان به خاطر رفتارهای بی‌قاعده در موضوع حجاب با واکنش‌هایی روبه‌رو شد.

پیش‌ازاین سیدمهدی فضائلی در توئیتی نوشته بود که به‌تازگی برخی مسئولان به دلیل کارهای بی‌قاعده در حوزهٔ حجاب تذکر دریافت کرده‌اند، همین خبر کوتاه باعث شد برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی، تعدادی از کانال‌های تندرو و حتی گروهی از فعالان سیاسی در یک پیش قضاوت عجیب وبه کارگیری ادبیات ناشایست علیه دفتر رهبر انقلاب موضع گرفته و حتی پا را فراتر گذاشته و شماره تلفن عضو دفتر رهبر انقلاب را برای مخاطبان خود منتشر کردند.

این اقدام حکایت از آن داشت که محفلی خاص به صورت سازمان‌یافته به دنبال ایجاد دوقطبی اجتماعی پس از موفقیت بزرگ در عملیات درخشان وعده صادق بوده و تلاش دارند پیروزی در این عملیات را به انحراف بکشند، البته هم‌زمان با این تحرکات داخلی رسانه‌های معاند و ضدانقلاب نیز روی مسئله حجاب یک کمپین جدید را آغاز کرده تا هر دو گروه مثل دو لبه یک قیچی جنگ ادراکی را روی خط بیاورند.

مخالفان معتقد بودند که عضو ارشد دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب به‌صورت خودسر درباره بحث حجاب اظهارنظر کرده و این مسئله مغایر با نظر آقا است، از نگاه این جریان تذکر رهبری به فراجا درباره شیوه برخورد با مسئله حجاب غیرواقعی بوده و باید مسئله حجاب را با سخت‌ترین شیوه ممکن در کف خیابان حل کرد، این گروه پلیس را در خط اول برخورد با بی‌حجابی ارزیابی کرده و بار را از روی دوش نهادهای فرهنگی متعدد که وظیفه اصلی را بر عهده داشتند را آگاهانه حذف کرده‌اند.

این گروه متکثر، چندلایه و متضاد بی‌توجه به این موضوع که عضو دفتر رهبری هیچ‌گاه خودسر در باب موضوعات مهمی چون حجاب اظهارنظر نمی‌کند پا را فراتر گذاشته و دوقطبی کاذب بین «آقا و دفتر آقا» را شکل دادند که هدف پیرامونی آن بحث حجاب و نقطه ثقل آن بی‌اعتبار سازی دفتر آقا به‌عنوان پایگاه ناشر و حافظ بیانات ایشان بود. از نگاه این جریان دفتر رهبری در حال سانسور سیره آقا بوده و این دوگانگی را با سرعت‌بالا در شبکه‌های اجتماعی پخش می‌کردند.

البته برخی کارشناسان سیاسی اعتقاددارند که افرادی که بر دوقطبی موجود دمیده و موضوع را داغ می‌کردند همگی با حجت سیاسی به صحنه نیامده و به دلیل عدم شناخت درست و صحیح از سیره رهبر انقلاب در این وادی افتاده و احساسات انقلابی آن‌ها توسط گروهی خاص به بازی گرفته‌شده است.

به خط شدن باند اکبر گودرزی و مهدی هاشمی چه اهدافی دارد؟

این بازی خطرناک در آینده می‌تواند خسارت‌های بزرگی به پا سازد، ازجمله آنکه گروهی رادیکال تا زمانی در خط رهبری و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه باقی می‌مانند که موضع آقا را با نظرات خودشان هم‌راستا بدانند، به عبارتی ملاک سنجش برای این جماعت انگیزه شخصی خودشان است نه سیره، منش و روش آقا! برای این گروه تا زمانی خط امام (ره) و رهبری اصالت دارد که مطابق با خط و خطوط جناحی و گروهکی خودشان باشد.

البته در تاریخ انقلاب اسلامی کم گروه‌هایی نبوده‌اند که به دلیل هماهنگ نبودن خط امام با خط جناح از مسیر بیرون زده و راه خود را کج کرده‌اند، ازجمله می‌توان به سرنوشت خط امامی‌های سابق اشاره کرد که در فتنه‌های متعدد نشان دادند با خط امامین انقلاب فرسخ‌ها فاصله داشته و فرار را برقرار آزمون‌های سخت ترجیح می‌دهند.

همچنین می‌توان کمی دورتر به سرنوشت حسینعلی منتظری اشاره کرد که به دلیل اصالت دادن باند معدوم مهدی هاشمی به خط امام (ره) در ابتدا با دفتر امام و شخص مرحوم حاج احمد آقا درگیر شده و اندکی بعد رو درروی امام (ره) قرار گرفت، این ایستادن در برابر ولایت‌فقیه آغاز هلاکت این جریان بود.

گروهک تروریستی منافقین نیز همین سرنوشت را داشته است، این گروه بدطینت که روزگاری امام خمینی (ره) را مجاهد اعظم خوانده اما اندکی بعد به دلیل بوالهوسی‌های در برابر انقلاب اسلحه کشیده و یک جنایت خونین را رقم زدند که در آن از کودک سه‌ساله تا پیرمرد ۹۰ ساله را به خاک و خون کشیدند.

اما دردناک‌ترین ماجرا مربوط به اعضای گروهک فرقان است، فرقان تحت عنوان مبارزه با «ائمه» به ترورهای خونین در خیابان دست‌زده و ادعا می‌کرد به دنبال حذف زر، زور و تزویر از صحنه است! درحالی‌که فرقانی‌ها خود را جماعتی اهل نماز و عبادت می‌خواند به دلیل عدم شناخت دقیق از سیره امام (ره) در چاهی افتاد که ترورهای ایدئولوژیک افتاده و به دلیل تندروی‌ها و اختلال‌های انتزاعی در بستری افتاد که محتوم بود.

درحالی‌که شهید مطهری نماینده راستین ترویج اندیشه امام (ره) درصحنه بود، گروهی که خود را طلبه اسلام نامیده بودند ایشان را ناجوانمردانه به شهادت رساندند، یکی از اعضای گروهک فرقان در اعترافات خود نوشته است که شهید مطهری را به این دلیل ترور کردیم که او تفسیر مارکس از اسلام انقلابی را رد کرده و مستحق مجازات بود.

فرقان در حالی شهید مطهری را ترور کرد که بیش از یک دهه قبل از آن امام (ره) هیچ‌کدام از گروه‌هایی را که نسخه مبارزه مسلحانه می‌دادند را تائید نکرده بود تا جایی که حتی امام (ره) حاضر نشده بود درخواست اعضای گروهک منافقین را برای ملاقات پذیرفته یا مرام‌نامه آن‌ها را امضا کند، فرقان در حالی شهید مطهری را به شهادت رساند که معتقد بود انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب مارکسیستی بوده و مطهری مانع شکل‌گیری چنین جمع توده‌ای است، به عبارتی صریح‌تر آن روزها فرقان سخنگوی راستین امام (ره) را «شهید ایدئولوژیک» کرد به این دلیل تفسیرهایش را مطابق میل خود نمی‌دید.

ترورهای شخصیتی معنای خاص دارد!

راه‌اندازی کمپین هجمه به دفتر آقا بار دیگر تذکر پیشین پایگاه خبری و تحلیلی مشرق درباره «آغاز ترورهای شخصیتی پس از انتخابات» را اصالت داده است. پیش‌ازاین اخبار حکایت از آن داشت که گروهی تندرو باهدف قبض قدرت دست به تخریب اساسی گروه‌های مختلف انقلابی زده تا فضا را به سود خود هژمونیک کند.

به نظر می‌رسد که این محفل سیاسی پا را فراتر نهاده و به‌واسطه دسترسی‌های خاص به چند پیام‌رسان و ریخت‌وپاش‌های اساسی این‌بار با ایجاد دوقطبی «آقا و دفتر آقا» به دنبال یارگیری انتخاباتی است، غافل از آنکه آغاز این بازی خطرناک می‌تواند جامعه را به عوارض سخت مبتلا کرده و از دل آن به بازتولید دوباره فرقانی‌ها، منافقین و آن دسته گروه‌هایی دست بزند که در میدان‌های سخت در برابر اصل ولایت‌فقیه ایستاده، حادثه آفریده و از خط ایمانی امامین انقلاب عبور کرده‌اند.

استفاده مکرر از ترفندهای ویژه برای ترور شخصیتی یاران رهبر انقلاب، برچسب زدن و چرک آمیز کردن فضای سیاسی کشور، بخشی از تلاش‌های آشکار این محفل آلوده است، این‌بار نیز هدف نهایی این جریان گویی برجسته‌سازی این گزاره است که رهبر انقلاب بر اعضای دفتر خود نظارت نداشته و سیره آقا با کنش‌های حافظان آن مغایرت دارد.

آگاهان به‌خوبی می‌دانند که راه‌اندازی کمپین ترورهای شخصیتی به معنای ضریب دهی به خودسری‌هایی است که به اعتبار نظام ضربه خواهد زد، خطی که تخطئه قدرت ولی‌فقیه را هدف گرفته است.

این روزها نئوفرقانی‌ها به دنبال زنده کردن روح سرگردان فرقانی‌هایی چون معدوم اکبر گودرزی هستند، از کار انداختن ماشین ترورهای شخصیتی که سکوی آن برخی پیام‌رسان‌های داخلی است نیاز به یک همگرایی سیاسی در کشور دارد، افرادی که اولین بار با یک کلیک این هیولا را راه انداخته‌اند حالا برای ادامه حیات نیاز به شورش‌هایی کور برآمده از دوقطبی‌ها دارند!

ادامه ترورهای شخصیتی پس از انتخابات علاوه بر تسویه‌حساب‌های سیاسی در تلاش است تا سیستم اطلاعاتی و امنیتی کشور را نیز ناکارآمد جلوه داده تا از شکست‌های سنگین میدانی انتقام بگیرد، هدف نهایی این عملیات تکرار دوباره یک جنگ ترکیبی خیابانی در ماه‌های آتی خواهد بود.

دیگر خبرها

  • شخصیت و جایگاه حضرت حمزه سید الشهدا(ع) و عزاداری برای او به دستور رسول الله(ص)
  • ویژگی‌های حضرت حمزه(س) در بیان قرآن و روایات
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)
  • ۲ راهبرد ایران برای افزایش اقتدار و حرکت به سوی قله
  • چرا ماشین ترورهای شخصیتی از کار نمی‌افتد؟ / راه‌اندازی کانال معدوم اکبر گودرزی در یک پیام‌رسان!
  • پیروی جوانان از سیره شهدا، رمز اعتلای کشور است
  • آیت‌الله علم‌الهدی: پیروی جوانان از سیره شهدا رمز اعتلای کشور است
  • پیروی جوانان از سیره شهدا رمز اعتلای کشور است
  • دیدار مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد با فرمانده سپاه الغدیر استان
  • فیلم | حرکت عجیب بهمن هاشمی وسط یک برنامه به سبک جوانی‌اش