Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@22:36:42 GMT

حمایت‌های دولت از آسیب پذیران بحران کرونا

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۷۹۳۸۰

حمایت‌های دولت از آسیب پذیران بحران کرونا

از ورود و شیوع ویروس کرونا در ایران بیش از چهل روز می‌گذرد و دولت به عنوان مسئول مقابله و مهار این بحران از همان روزهای نخست در چند جبهه و بخش مختلف برای مهار این پاندمی در تلاش بوده است. یکی از مهم‌ترین این بخش‌ها، حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر در این بحران است. وزرای کابینه و معاونان رئیس جمهور در یک ماه گذشته موظف به اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقدامات دولت برای حمایت از آسیب‌پذیران

سالمندان، معلولان و جانبازان، کارگران و بنگاه‌های تولیدی و دهک‌های پایین جامعه به طور مشخص سه قشر آسیب پذیر جامعه هم از نظر بهداشتی و هم اقتصادی است که دولت دستکم از ابتدای سال جاری برای بهبود شرایط آن‌ها تدابیری اندیشیده است. در همین زمینه «علیرضا معزی» معاون ارتباطات و رسانه رئیس جمهوری روز جمعه ۱۵ فروردین از تاکید رئیس جمهوری به وزرا برای توجه ویژه به مراکز نگهداری معلولان و آسایشگاه‌ها خبر داد و در توئیتی نوشت: «رییس‌جمهور روحانی در دستوری به محمد شریعتمداری، از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست تا با بازرسی‌های دقیق، اطمینان حاصل شود که پروتکل‌های بهداشتی در مراکز نگهداری معلولان و آسایشگاه‌های سالمندان با دقت بالا رعایت می‌شود.»

حجت‌الاسلام روحانی روز جمعه پانزدهم فروردین هم در تماس با هفت عضو کابینه و رئیس کل بانک مرکزی دستور داد ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات، صرفاً به بنگاه‌ها و کسب وکارهایی اختصاص یابد که اطمینان حاصل شده باشد کارگران خود را از ابتدای اجرای برنامه‌های کنترلی مقابله با کرونا اخراج نکرده و پس از دریافت تسهیلات نیز عذر آنان را نخواهند.

دوازدهم فروردین ماه هم هیات وزیران ابتدا بخش‌ها و رسته‌های کسب و کارهای اقتصادی که در این بحران متضرر شدند را دسته بندی کرد. در همان جلسه تصمیم گرفته شد حق بیمه سهم کارفرما برای دوره سه ماهه منتهی به اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ از سوی سازمان تأمین اجتماعی استمهال شود، ۲۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات با اتکاء به منابع داخلی، منابع بین بانکی و یا خط اعتباری در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار داده شود، هزینه‌های برق و گاز مصرفی برای دوره سه ماهه منتهی به اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ از سوی وزارت‌خانه های نیرو و نفت استمهال می شود. «عیسی منصوری» روز جمعه پانزدهم فروردین معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از راه‌اندازی سامانه خرید و ارسال محصولات مشاغل خرد، کوچک و خانگی خبر داد.

مدیر کل توسعه کسب و کار و تامین مالی معاونت توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: تاکنون ۱۱ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال از صندوق توسعه ملی پرداخت شده و این میزان زمینه اشتغال ۲۵۰ هزار نفر را ایجاد می‌کند.

پیش از این هم محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه ار افزایش حقوق گروهی از بازنشستگان در سال جاری خبر داده بود و سازمان برنامه و بودجه مکلف شده بود که در ۴ دوره به ۳ میلیون خانواده کمک‌های معیشتی پرداخت کند. اظهارنظرهای مسئولان وزارت خانه های جهاد کشاورزی و صنعت معدن و تجارت و نیز مشاهدات نشان می‌دهد ارزاق عمومی مردم به اندازه کافی در فروشگاه‌ها وجود دارد و کشور کمبودی از این نظر تجربه نمی‌کند.

اهمیت حمایت از اقشار بیمار و ضعیف جامعه

بحران در هر جامعه ای هم عیار حکمرانی و هم عیار اخلاق را مشخص می‌کند و بحران پاندمی جهانی کرونا در این عیارسنجی تاکنون موفق بوده است. تقریبا تمام کشورهای جهان، حتی ایالات متحده آمریکا که افسانه مهار هر نوعی از بحران را سال‌ها به مدد رسانه‌ها و هالیوود میان افکار عمومی جهان تثبیت کرده بود اکنون در مبارزه با کووید ۱۹ روزهای تلخی را می‌گذراند. غول‌های اقتصادی جهان از شرکت‌های هواپیماسازی تا رستوران‌های زنجیره‌ای در حال اخراج یا دستکم تعلیق نیروها و کارگران خود هستند. براساس جدیدترین آمارها در اسپانیا، نزدیک به ۹۰۰ هزار کارگر در این کشور از زمان اعمال محدودیت‌های شهری برای مقابله با کرونا شغل خود را از دست داده‌اند. در دیگر کشورهای اروپایی هم علیرغم همه تمهیدات بازهم کارگران و اقشار آسیب پذیر، بی خانمان‌ها، معتادان و کم درآمدها از این بحران صدمه دیدند.

جمهوری اسلامی ایران در بحران کرونا با توجه به اقتصاد تحریم شده، صادرات نفت کاهش یافته و در کارزار فشار حداکثری به اذعان شواهد عملکرد قابل دفاعی داشته است. دولت از یک سو باید با تحریم‌های دارو و اقلام بهداشتی دسته و پنجه نرم می‌کرد و از سوی دیگر با تحریم‌های حوزه غذا. از طرفی باید برای مهار بحران تنها به توان داخلی اتکا می‌کرد و از طرف دیگر باید نیازهای معیشتی بسیاری از دهک‌های آسیب دیده از تحریم را تامین. هرچند اقشار آسیب‌پذیر کشور نیازهای روز افزون و بسیاری دارند اما آمارها از موفقیت نسبی در این حوزه‌ها خبر می‌دهد.

نوع تعامل حکومت و جامعه با دهک‌های آسیب پذیر، بیماران، معولان و جانبازان سرافراز نشان دهنده فرهنگ و اخلاق آن کشور است. خبرهای نه چندان خوشایند از نحوه مواجهه با این گروه‌ها در چین یا دیگر کشورها و قیاس آن با حرمتی که در ایران بر سالمندان و معلولان نهاده شد؛ نشان از عمق تمدن و فرهنگ ایران دارد. در این مسیر دولت بی‌شک کاستی‌های بسیاری دارد و همانگونه که رئیس جمهوری هم بارها تاکید کرده نیازمند همکاری همه نهادها و مسئولان است. قوه مقننه در تدوین قوانین لازم می‌تواند در این مسیر کمک رسان باشد، منتقدان دولت هم در شرایط کنونی و با توجه به همه محدودیت‌های موجود رویه انتقاد و هجمه به دولت با بهانه اقشار ضعیف را کنار بگذارند تا عبور از این بحران سخت‌تر نشود.

برچسب‌ها صندوق توسعه ملی ویروس کرونا سازمان تأمین اجتماعی علیرضا معزی محمدباقر نوبخت حسن روحانی پروندهٔ خبری پویش اجتماعیِ سهم من در کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صندوق توسعه ملی ویروس کرونا سازمان تأمین اجتماعی علیرضا معزی محمدباقر نوبخت حسن روحانی صندوق توسعه ملی ویروس کرونا سازمان تأمین اجتماعی علیرضا معزی محمدباقر نوبخت حسن روحانی آسیب پذیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۷۹۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن برای موضوع حجاب برنامه داشته و نباید بدون برنامه مقابل این دشمن هنجارشکن قرار بگیریم

سکینه سادات پاد دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی با حضور در برنامه صف اول اظهار کرد: خیلی از مردم نسبت به جایگاه حقوق و آزادی‌های اجتماعی در دولت سیزدهم آگاه نیستند. اگر هر فردی بتواند به درستی و به کمک سایر ارکان دولت وظایف خود را به سامان برساند می‌تواند به حقوق شهروندی و موضوعات و مشکلات عامه مردم کمک کند.

وی ادامه داد متناسب با ماموریتی که رئیس جمهور به ما دادند  در خیلی از حوزه‌ها به دلیل آن که ناظر به فصل  ۳ قانون اساسی هستیم ورود داشتم و عنوان اصلی ما در پیگیری است و برای همین ما باید در این بخش دولت موضوع نظارت را نیز مورد توجه قرار بدیم.

پاد گفت: من موضف بودم به دلیل همین ماموریت، با آحاد مردم ارتباط بگیرم و با سایر قوا تحول سازنده‌ای داشته باشیم. با نکاهی غیر سیستماتک نمی‌توان برای احقاق حقوق مردم موفق بود.

وی افزود: به عنوان مثال یک خلا که در کشورمان احساس می‌شد که درباره آن متهم بودیم. آن هم اصل اهمیت جمهوری اسلامی ایران به حقوق و آزادی‌های اجتماعی بود.   خیلی از ساختار‌هایی در در نظام ما وجود دارد که اساسا وظیفه اش صیانت از حقوق شهروندی است، اما مردم ما خبر ندارند و این مهم است که مردم بدانند و این موضوع  در امید آفرینی در میان مردم  هم بسیار با ارزش و مهم است. 

قدم اول این است که مردم نسبت به حقوقشان مطلع باشند.

سکینه سادات پاد درباره نگرانی‌های برخی درباره سکو‌های ایرانی اظهار کرد: نظام ما مبتنی بر اسلام است و مکتب ما مکتب حر است و منطق و رویکرد این است. اما نمی‌توان از سو استفاده بعضی هادر این مسائل چشم پوشی کرد.

وی تاکید کرد: این مراقبت‌ها که عنوان می‌شود نیاز به قانون گذاری دارد و باید برای بسیاری از جرم‌ها در این فضا‌ها و بداخلاقی‌ها جرم انگاری شود.

پاد تصریح کرد: پیشنهاد ما خدمت رئیس جمهور ارائه دادیم مبنی بر حق بر فراموشی.  یعنی در هر کدام از این سکو‌ها اقدام به خلاف و اشتباهی شده باشد و اکنون اگر تغییر کرده ایم در هیچ مرجع رسمی آن خلاف و اشتباه قابل به استناد نباشد.

وی گفت: این موضوع در وزارت ارتباطات باید بررسی شود و در بخش حقوقی هم باید مورد بررسی قرار گیرد و‌زیر ارتباطات هم چندباری در این باره صحبت کردند و این قانون حق بر فراموشی اقداماتش در حال انجام شدن است.

وی درباره موضوع حجاب اظهار کرد: دشمن برای بحث حجاب ما برنامه داشته و ما نمی‌توانیم بدون برنامه با این دشمن که به دنبال اقدامات هنجار شکنانه است رقابت کنیم و اگر برنامه نداشته باشیم مجبوریم اقدام سلبی می‌شویم.

ما در این زمینه برنامه داشتیم و به دنبال افرادی رفتیم که بتوانند در این امر مفید باشند، اما من و سازمان من ساختار اجرایی نداریم.  

دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی گفت: آموزش و پرورش ما باید در این زمینه فعالیت داشته باشد. اگر مادری که در این سیستم اموزشی بوده بحث حجاب و پوشش و اول از همه پایبندی به قانون که به عنهوان یک فرهنگ تلقی شود اهمیت ندهد مشکل حل نمی‌شود. ما نمی‌توانیم یک هنجار شکنی را با نقض یک ساختار دیگر حل کنیم.  

وی گفت: ما می‌گوییم مکتب حاج قاسم. یعنی همه این‌ها دختران ما هستند. برنامه داشتن یعنی این. حاج قاسم ذهنی برنامه محور داشتند و این نگاه انسانی و اسلامی و مهربانه بر گرفته بر آموزه‌های پیامبر ما است. ما به مکتب حاج قاسم معتقد هستیم. باید برنامه داشته باشیم.

وی ادامه داد: پلیس ما مظلوم است و دوربین روی لباس پلیس جلوی روایت غلط را می‌گیرد. پلیس ما اجرا می‌کند.. مشکل ما پلیس و مسائل دیگر نیست مشکل ما سیستم اجرایی است و اگر اجبار را انجام دهیم اثری نخواهد داشت. اما نگاه ما این نیست. همه زنان این سرزمین عفیف هستنت. حتی اگر به شاهنامه هم مراجعه کنید زنان ایرانی شال بر سر دارند و اکنون داریم به بی اعتباری می‌رسیم که دشمنان بر علیه فرهنگ ما و تاریخ ما ب وجود اورده اند.

تمدن چند هزار ساله ما از پوشش و متتانت زن ایرانی می‌گوید، اما دشمنان ما چه برای ما اورده اند. مه ما در تبیین این موضوعات کم کاری کردیم.

وی در انتها گفت: اجازه ندهیم در ضدا و سیما تک صدایی درباره حجاب داشته باشم باید به شعور همه مردم احترام بزاریم. ما باید حرف‌های مختلف را در صدا و سیمای خود بشنویم؛ و همین موضوع خیلی از مشکلات را حل می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • همایش کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در هفشجان
  • تکرار حمایت‌های دولت از گشت ارشاد
  • بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی
  • وزیر صهیونیست: بایدن به اسرائیل آسیب رساند
  • تخلیه آب در کاشان همچنان ادامه دارد/آسیب به قنوات اردستان
  • هیچ معلولی پشت نوبت مستمری نیست
  • دشمن برای موضوع حجاب برنامه داشته و نباید بدون برنامه مقابل این دشمن هنجارشکن قرار بگیریم
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • کاهش مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده
  • آغاز ساخت ۶۰۰ واحد مسکونی کارکنان دادگستری قم