Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@21:40:37 GMT

آمریکا با درخواست وام ایران از صندوق پول موافقت می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۷۹۸۷۹

آمریکا با درخواست وام ایران از صندوق پول موافقت می‌کند؟

خبرگزاری فارس: با شیوع بیماری کرونا در ایران، رئیس کل بانک مرکزی کشورمان اعلام کرد که ایران مبلغ ۵ میلیارد دلار از صندوق بین المللی پول برای تامین هزینه‌های مقابله با کرونا وام درخواست کرده، این مبلغ از ۵۰ میلیارد دلاری که صندوق بین المللی پول برای مقابله کارونا تخصیص داده، درخواست شده است.

اما مهم‌ترین ابهامی که از ابتدا در خصوص این وام صندوق بین المللی پول وجود داشت، این بود که آیا با وجود سهم و رای بالای آمریکا در این صندوق، امکان دریافت این وام وجود دارد یا خیر؟ چراکه براساس مکانیزم‌های صندوق بین المللی پول، میزان رای کشور‌ها براساس سهم مشارکت آن‌ها در صندوق تعیین می‌شود و با هم برابر نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس اطلاعات مندرج در سایت صندوق بین المللی پول (جدول زیر)، آمریکا با بیشترین سهم رایش ۱۶.۵۱ آرا محسوب می‌شود و رای ایران ۰.۷۴ درصد آرا است.

درصد رای و سهم ایران و آمریکا در صندوق بین المللی پول

علاوه براین همانگونه که براساس قوانین داخلی صندوق بین المللی پول، تصمیمات در این نهاد براساس اکثریت آرا انجام می‌گیرد، بنابراین رای آمریکا به عنوان کشوری که رایش بیشترین درصد آرا را دارد در تصمیمات این صندوق از جمله اعطای وام به کشورها، تاثیر زیادی دارد.

اما نکته قابل توجه این است که آمریکا براساس قوانین داخلی خود نمی‌تواند برای پرداخت وام به ایران رای مثبت دهد و نماینده این کشور در صندوق بین المللی پول موظف است که با این وام مخالفت کند. وزارت خارجی آمریکا در سال ۱۹۸۴ براساس قوانین آمریکا از جمله «بخش ۶ (j) قانون اداره صادارت (Export Administration Act)»، «بخش ۴۰ کنترل صادرات تسلیحاتی (Arms Export Control Act)» و «بخش ۶۲۰A کمک‌های خارجی آمریکا (Foreign Assistance Act)» ایران را به عنوان کشور حامی تروریسم شناسایی کرده است (منبع: سایت وزارت خارجه آمریکا).

براساس بخش ۱۶۲۷ قانون موسسات مالی بین المللی آمریکا نیز نماینده این کشور موظف است در موسسات مالی بین المللی رای منفی به درخواست وام کشور‌هایی که وزارت خارجی آمریکا، آنهارا حامی تروریسم معرفی کرده است، بدهد.

یکی از موسسات مالی بین المللی که در تعریف این قانون به آن‌ها اشاره شده، صندوق بین المللی پول است ؛ بنابراین براساس قوانین آمریکا، نماینده این کشور در صندوق بین المللی پول نمی‌تواند به درخواست وام ایران رای مثبت دهد.

از طرف دیگر تجربه وام صندوق بین المللی پول به کشور‌های دیگر نشان می‌دهد که این صندوق معمولا شروطی برای اعطای وام به کشور‌ها اتخاذ می‌کند که اجرای آن‌ها کشور‌ها را با بحران‌های شدیدی رو به رو می‌کند. در مورد اختصاص وام در زمینه کرونا نیز، صندوق بین المللی پول همین نکته را یادآور شده است که تخصیص وام برای مهار کرونا تنها با رعایت سیاست‌های خاص اقتصادی و تعهد کشور وام گیرنده به اجرای آن‌ها قابل انجام است.

در نتیجه، با توجه به اینکه آمریکا از نظر قوانین داخلی خود حق موافقت با اعطای وام به ایران را ندارد، تنها در صورتی امکان دارد با اعطای وام به ایران موافقت کند که برای ایران و اقتصاد آن نقشه خاصی را مدنظر داشته باشد که آن را از طریق سیاست‌های تحمیلی صندوق بین المللی پول دنبال می‌کند.

منبع: فردا

کلیدواژه: صندوق پول وام ایران آمریکا صندوق بین المللی پول براساس قوانین اعطای وام کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۷۹۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست برای تحقیقات بین‌المللی درباره گورهای جمعی در غزه

مسئولان سازمان ملل با ابراز وحشت از جنایت ارتش صهیونیستی در پنهان کردن اجساد شهدای فلسطینی در گورهای دسته جمعی در بیمارستان ناصر و شفاء خواستار انجام تحقیقات بین‌المللی و محاکمه عاملان این جنایت فجیع شدند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که امدادگران دفاع مدنی در نوار غزه همچنان گورهای دسته جمعی بیشتری در بیمارستان ناصر واقع در خان یونس در جنوب نوار غزه به دنبال عقب نشینی نظامیان صهیونیست کشف می‌کنند، مسئولان و مقامات سازمان ملل خواستار انجام تحقیقات بین‌المللی درباره گورهای دسته جمعی کشف شده در مجتمع پزشکی شفاء و همچنین بیمارستان ناصر شدند.

خبرنگار الجزیره گزارش داد که تیم‌های دفاع مدنی در نوار غزه همچنان در تلاش برای پیدا کردن اجساد بیشتر از شهدای فلسطینی که در گورهای دسته جمعی در مجتمع پزشکی ناصر دفن شده بودند هستند.

وحشت مسئولان سازمان ملل از جنایت صهیونیست‌ها در گورهای جمعی در غزه

بر اساس این گزارش تیم‌های دفاع مدنی پیکر 51 شهید دیگر را نیز در گروه‌های سنی مختلف کشف کردند و بدین ترتیب مجموع شهدایی که پیکر آنها تاکنون از گورهای دسته جمعی کشف شده به 361 مورد رسیده است و تاکنون سه گور دسته جمعی در داخل مجتمع پزشکی ناصر کشف شده و تلاش‌ها برای بیرون کشیدن اجساد همچنان ادامه دارد.

در ادامه واکنش‌های بین المللی به جنایت وحشتناک نظامیان صهیونیست در بیمارستان ناصر و بیمارستان شفا و پنهان کردن اجساد غیرنظامیان فلسطینی در گورهای دسته جمعی و در حالی که اغلب این اجساد تکه تکه و برخی نیز تبدیل به خاکستر شده‌اند، «ولکر ترک کمیسر» حقوق بشر سازمان ملل متحد وحشت خود را از این جنایت ابراز کرده و گفت که از شنیدن گزارش‌‌های مربوط به وجود گورهای دسته جمعی در بیمارستان ناصر در خان یونس بسیار وحشت زده شدم و نابودی دو مجتمع پزشکی بزرگ در نوار غزه اتفاق بسیار هولناکی است.

وی تاکید کرد که این جنایت‌ها نیاز به تحقیقات مستقل و موثر و شفاف دارد و عاملان این جنایت باید محاکمه شوند. اغلب قربانیان بمباران‌های اسرائیل در غزه طی روزهای گذشته زنان و کودکان بوده‌اند و نگرانی‌های زیادی درباره تهاجم گسترده اسرائیل به شهر رفح وجود دارد که می‌تواند منجر به وقوع جنایت فجیعتری در نوار غزه شود.

وضعیت فجیع اجساد شهدا در گورهای دسته‌جمعی

« راوینا شامداسانی» سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز با اشاره به اینکه برخی از اجساد شهدای فلسطینی که در گورهای دسته جمعی کشف شده است در غل و زنجیر بوده‌اند و دستبند در دستان آنها مشاهده شده است گفت باید زنگ خطر را به صدا دربیاوریم، زیرا مشخص شده که اجساد زیادی در گورهای دسته جمعی پیدا شده‌اند و این تعداد همچنان در حال افزایش است.

افشای ابعاد تازه از جنایات صهیونیست‌ها در گورهای جمعی غزهجزئیات هولناک از جنایات اشغالگران در گورهای دسته‌جمعی غزهگورهای جمعی و اجساد خاکستر شده در غزه؛ نماد توحش صهیونیسم

وی تاکید کرد که این اتفاق و جنایتی که رخ داده بیانگر نقض آشکار و جدی قوانین حقوق بشری و بین‌المللی بوده و باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام بگیرد. دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد در تلاش است تا گزارش‌های مقامات فلسطینی مبنی بر پیدا شدن صدها جسد در بیمارستان ناصر و همچنین ده‌ها جسد در بیمارستان شفاء غزه را بررسی کند.

گزارش‌های نهادهای مربوطه فلسطینی نشان می‌دهد که اجساد غیرنظامیان فلسطینی که توسط نظامیان رژیم اشغالگر در گورهای دسته جمعی دفن شده‌اند زیر انبوهی از زباله‌ها پنهان شده و در میان آنها زنان و افراد مسن زیادی دیده می شود.

دکتر «خلیل الدقران» سخنگوی بیمارستان شهدای الاقصی در غزه هم در گفتگو با الجزیره اعلام کرد که بعد از 200 روز از حملات وحشیانه و بمباران مداوم رژیم صهیونیستی بیش از 30 بیمارستان در نوار غزه به طور کامل از کار افتاده است.

وی از جامعه جهانی خواست تا وظیفه خود را در محافظت از تیم‌های پزشکی انجام داده و سیستم بهداشتی نوار غزه را از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی نجات دهد.

خبرنگارانی که برای بازدید از بیمارستان ناصر و گورهای جمعی کشف شده در این بیمارستان رفته بودند گزارش دادند که صحنه‌هایی که در اینجا دیده می‌شود بسیار هولناک و غیر انسانی است به ویژه برای خانواده‌های شهدایی که قربانی جنایات نظامیان صهیونیست در این بیمارستان شده و در گور دسته جمعی دفن گشته‌اند.

براساس گزارش خبرنگاران، بسیاری از اجساد در این گور دسته جمعی تکه تکه شده و برخی از اجساد هم در حال تجزیه هستند. از جمله هولناکترین صحنه‌ها مربوط به اجساد کودکان است که به شکل وحشتناکی قطعه قطعه شده‌اند. همچنین روی برخی از اجساد علائمی وجود دارد که نشان می‌دهد آنها قبل از اینکه به دست نظامیان صهیونیست قتل عام شوند بیمار بوده‌اند مانند وجود آتل روی اجساد.

این در حالی است که دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه از مفقود شدن هزاران نفر بعد از عقب نشینی نظامیان صهیونیست از برخی مناطق نوار غزه خبر داده و اعلام کرد که اطلاعی از سرنوشت این مفقود شدگان در دست نیست. همچنین در شبکه‌های اجتماعی روزانه تصاویر زیادی از مفقودان منتشر می‌شود که بعد از عقب نشینی نظامیان اشغالگر از برخی مناطق غزه این افراد ناپدید شده‌اند و اطلاعاتی از سرنوشت آنها وجود ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درخواست بلینکن از چین: با شرکت‌های آمریکایی عادلانه رفتار کنید
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • آغاز ثبت‌نام سازمان‌ها و نهادها برای یارانه خرید کتاب
  • پنج پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • هشدار احمدیان به کشور‌های میزبان مراکز امنیت سایبری صهیونیستی
  • احمدیان: مشکل بزرگ‌تر در بقا و ثبات این کشورها خواهد بود
  • درخواست برای تحقیقات بین‌المللی درباره گورهای جمعی در غزه
  • ایران به اتهامات سایبری از طرف آمریکا پاسخ داد
  • اعمال ارفاق قانونی برای ۲۱ زندانی واجدشرایط در باوی
  • میزبانی فرابورس ایران از چهارمین صندوق املاک و مستغلات کشور ​