Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-23@21:32:26 GMT

در اپیدمی کرونا می‌توانیم جراحی انجام دهیم؟

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۸۰۷۵۵

در اپیدمی کرونا می‌توانیم جراحی انجام دهیم؟

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، دکتر محمد اسماعیل اکبری جراح عمومی و فوق تخصص جراحی غدد و سرطان روز یکشنبه در پاسخ به این سوال که آیا در اپیدمی کرونا می توانیم جراحی انجام دهیم، اظهار داشت: پزشکان در موارد بسیار معدودی طی دوره اپیدمی کرونا، مکلف به انجام عمل جراحی هستند.

وی تاکید کرد که در صورت نیاز جدی به عمل جراحی باید همه شرایط برای آسیب ندیدن بیمار از کرونا فراهم شود، به طور مثال هم تیم جراحی و هم بیمار نباید دچار کرونا باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: در صورت رعایت کامل اصول بهداشتی اتاق عمل، باز هم خطر ابتلا به بیماری کرونا وجود دارد، به همین دلیل از اعمال جراحی غیرضروری باید جلوگیری شود و فقط در مواقعی بیمار به اتاق عمل برده شود که جان وی در معرض خطر بسیار جدی قرار گیرد.

اکبری تاکید کرد: این روش سخت گیرانه فقط برای دوره مهار ویروس است، همانطور که در این شرایط مردم را به خانه ماندن دعوت می کنیم یا مسافرت ها محدود و کسب و کار تعطیل شده، اعمال جراحی هم باید محدود شوند.

وی ادامه داد: زمانی که ویروس مهار یا ماندگار شد، به عبارتی این بیماری مانند ایدز و هپاتیت به صورت یک بیماری اندمیک درآمد، در آن زمان، همه اعمال جراحی به صورت عادی انجام خواهد شد.

انجام جراحی‌های زیبایی ممنوع

رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی همچنین گفت: جراحی‌های ترمیمی و زیبایی به منظور افزایش کیفیت زندگی و نیز جراحی‌هایی که به منظور افزایش عمر مثلا برای بیماران سرطانی در مواقع عادی انجام می شود، در دوران اپیدمی کرونا توصیه نمی شود.

اکبری یادآور شد: از برخی اعمال جراحی مانند جراحی سرطان ها که سبب طول عمر بیماران می شود هم در دوره اپیدمی کرونا باید جلوگیری شود. اگر بیمار سرطانی حین عمل جراحی مبتلا به کرونا شود، احتمال مرگ وی افزایش چشمگیری می یابد، پس این افراد نباید در این دوره عمل جراحی انجام دهند.

حدود ۲۵ درصد بیماری کرونا قابل تشخیص نیست

وی با یادآوری این که حدود ۲۵ درصد بیماری کرونا قابل تشخیص نیست، گفت: برخی افراد با علائم خفیف بیماری ناقلین کرونا ویروس هستند.

این جراح، تفکیک کرونا از بیماری های مشابه را قدری سخت دانست و افزود: مردم با رعایت اصول بهداشت فردی و اجتماعی، می توانند از ابتلا به بیماری در امان باشند.

ویروس کرونا اواسط دی ماه (دسامبر ۲۰۱۹ ) در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ ( نهم دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این ویروس در دو ماه گذشته بیش از ۱۰۰ کشور و منطقه را درگیر کرده است.

کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت روز گذشته (شنبه) اعلام کرد: تاکنون ۵۵ هزار و۷۴۳ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۵۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا در کشور به سه هزار و ۴۵۲ نفر رسیده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کروناویروس جهش تولید مناجات شعبانیه وام کرونا ویروس کرونا شیوع کرونا جراحی عمل جراحی اتاق عمل ابتلا به کرونا کروناویروس جهش تولید مناجات شعبانیه وام کرونا اپیدمی کرونا اعمال جراحی عمل جراحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۰۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام بیش از ۵ هزار آزمایش تخصصی در آزمایشگاه‌های دامپزشکی شهرستان مشهد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد با اشاره به اینکه در راستای حمایت از تولید و مشارکت فارغ التحصیلان دامپزشکی در ارائه خدمت به شهروندان، مجوز فعالیت ۹ آزمایشگاه خصوصی در شهرستان مشهد صادر شده است گفت: این آزمایشات با هدف تشخیص و بدنبال آن درمان انواع بیماری‌های واگیر دام و طیور، بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان و همچنین کنترل کیفیت فرآورده‌های خام دامی تولیدی با هدف تامین سلامت و امنیت غذایی شهروندان صورت گرفته است.

دکتر محمد سیاح در ادامه با اشاره به اینکه ۲۷ فارغ التحصیل رشته‌های مختلف دامپزشکی بصورت مستقیم در این آزمایشگاه‌ها مشغول فعالیت هستندافزود: در این مدت در راستای حفظ ذخایر و سرمایه‌های دامی و تامین سلامت عموم جامعه، تعداد ۵ هزار و ۲۳۰ آزمایش مختلف تخصصی تشخیصی توسط کارشناسان دامپزشکی شاغل در آزمایشگاه‌های دامپزشکی شهرستان، صورت گرفته است.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد،گفت: بیشترین تعداد آزمایش در بخش سرولوژی طیور با یک هزار و ۹۱۵ مورد، سرولوژی دام با یک هزار و ۴۹۰ مورد، کنترل کیفی فرآورده‌های خام دامی با ۹۰۴ مورد بوده است.

سیاح، افزود: کار در آزمایشگاه به دلیل انجام آزمایشات بر روی نمونه‌های مشکوک به انواع بیماری‌ها بخصوص بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، یک کار تخصصی دقیق و در عین حال خطر ساز است که در صورت عدم رعایت استاندارد‌های بهداشتی می‌تواند زمینه ساز سرایت بیماری به افراد شاغل باشد.

 

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون ۲.۵ میلیون راس دام سبک علیه بیماری آبله
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • بیماری زنگ زرد بلای جان غلات
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!
  • از صفر تا صد جراحی‌های چاقی
  • انجام بیش از ۵ هزار آزمایش تخصصی در آزمایشگاه‌های دامپزشکی شهرستان مشهد
  • درباره مزایا و معایب جراحی چاقی بیشتر بدانیم
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد